k i a 07.10.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 my sie tez dopiszemy do tej grupy forumowiczow. Otoz chcemy zbudowac dom za wlasne srodki do stanu SSZ a potem bierzemy kredyt. Problem jest taki ze poki co mieszkamy zagranica i chcemy wrocic jak bedzie SSZ nie majac pracy i nie wiemy czy bedziemy mieli z czego splacac kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 08.10.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Zdecydowałem się.... ale nie mam nerwów na budowanie... kupuję gotowca, bliźniaka, który sie własnie stawia Oczywiście na kredyt + sprzedaż mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 08.10.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Może ktoś z Szanownych Forumowiczów wie, które banki mają teraz w ofercie kredyt na 100% na budowę domu Millennium i PKO BP SA oraz chyba PeKaO SA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 08.10.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 PKO chce wkład własny. My bralismy kredyt z dopłatą rządową - całkiem niedawno - pieniądze przelali w zeszłym tygodniu. Jednak długo czekaliśmy na ropoatrzenie wniosku i kasę - ok. 2 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 25.10.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 PKO czy PeKaO? we wtorek składam papiery.... do tego drugiego...!! u nas ! to koszmar!!Stara baba siedzi i se na EM zarabia... pewniakow glupikich zbiera bez kasy na emeryturę (ok. 9%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 25.10.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 PKO Bank Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 03.11.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Ktoś brał w PeKaO SA? długo się czeka na decyzję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 08.11.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 cholerka... dostałem odmowną.... szok!! ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 08.11.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Spróbuj prze brokera np. z open finance, my tak robilismy, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 17.11.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 9 listopada złożyłem dokumenty w PKO BP... do tej pory jeszcze nie wyszły z miasta Może w Gdańsku będą na 23... Jutro jadę do Open Finanse, zwlekam bo podobno PKO "nie lubi" widoku w bik-u wniosków do innych banków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 21.11.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Chyba my też tu się powinniśmy znaleźć... Oszczędności - prawie zero. Działka na kredyt... na stan "zero" i pozbycie sie innych długów pożyczyłam od siostry Ostatnio robię kolejne juz wycieczki po bankach i doradcach... Dostanie kredytu bez wkładu własnego to jakiś koszmar w tej chwili. Ale mimo to będziemy próbować po raz kolejny. Bedziemy składać wnioski do 4 bankow przez Open Finance i 1 lub 2 sami (GE Money i ew. Millennium). Wystawiłam juz mieszkanie na sprzedaż - tylko ile trzeba będzie czekać na kupca?? Juz powinni mi rezerwować miejsce w Tworkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 21.11.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Chyba my też tu się powinniśmy znaleźć... Oszczędności - prawie zero. Działka na kredyt... na stan "zero" i pozbycie sie innych długów pożyczyłam od siostry Ostatnio robię kolejne juz wycieczki po bankach i doradcach... Dostanie kredytu bez wkładu własnego to jakiś koszmar w tej chwili. Ale mimo to będziemy próbować po raz kolejny. Bedziemy składać wnioski do 4 bankow przez Open Finance i 1 lub 2 sami (GE Money i ew. Millennium). Wystawiłam juz mieszkanie na sprzedaż - tylko ile trzeba będzie czekać na kupca?? Juz powinni mi rezerwować miejsce w Tworkach Witam! Znowu sie spotykamy Mysle, ze teraz jest taki durny okres do brania kredytu. Słyszałam, że za kilka miesięcy ma sie wszystko ustatkować. Jak pisałam wyzej, my tez braliśmy przez open - nie żałuję. Tam, gdzie nie udało sie nam wejść - ciągle robili jakieś fochy, tam dostał sie koleś z Open. Teraz już tylko spłacać. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 21.11.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Dzięki, szczęścia przyda się nie tylko trochę, ale całkiem sporo... Wolałabym ten kredyt w euro, bo raty dużo niższe...ale jak sie nie da, to te parę lat i w złotówkach przeżyjemy - oby tylko dali... na mieszkanie na razie chętnycj brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula 81 26.11.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 witam no i dołączamy do was wraz z mężem na wiosnę zaczynamy budowę z oszczędności , czekam na pozwolenie już mamy kanalizację i wszystkie warunki na media , jak tak czytam to mieliśmy mnóstwo szczęścia bo działkę wydarliśmy od rodziców oni podzielili swoją bo była duża , więc masę kosztów zaoszczędziliśmy , zdolności kredytowej nie mamy bo oficjalnie wszyscy zarabiają najniższą krajową ,oszczędzamy by miesięcznie coś odłożyć , i pewnie 10- 15 lat będzie ta budowa trwała , ale co tam będziemy mieć swoje , do odważnych świat należy , może coś w tym czasie się zmieni i jeszcze na tej budowie wszyscy wygramy , najgorsze jest dobijanie znajomych i rodziny - że to wszystko jest nie takie proste , a przecież wielu się buduje i jakoś żyje , głowy do góry damy radę w końcu jesteśmy polakami , a polak potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 01.12.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Wczoraj podpisaliśmy umowę kredytową z bankiem!! Wreszcie otrzymaliśmy kredyt!! W PKO BP SA RnS na 220 tyś zł - 30 lat. marża 2.96% wibor 4,18% razem 7,14% Przynajmniej nie jesteśmy już bezdomni (poprzedni bank kazał najpierw sprzedać mieszkanie, a potem ubiegać się o kredyt, którego zresztą nie dał), tylko bardzo zadłużeni Płaczę i się śmieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papuch 01.12.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Wczoraj podpisaliśmy umowę kredytową z bankiem!! Wreszcie otrzymaliśmy kredyt!! W PKO BP SA RnS na 220 tyś zł - 30 lat. marża 2.96% wibor 4,18% razem 7,14% Przynajmniej nie jesteśmy już bezdomni (poprzedni bank kazał najpierw sprzedać mieszkanie, a potem ubiegać się o kredyt, którego zresztą nie dał), tylko bardzo zadłużeni Płaczę i się śmieję Dobre wiadomości - gratuluję! My skolei jesteśmy bardzo zamieszani i nie wiemy co robic. Funamety juz praktycznie stoją i czekają na cdn. a tu klapa bo ani grosza. Nie wiemy co lepsze: ubiegać się o kredyt czy spieniężyć mieszkanie i dać sobie radę bez kredytu? Na razie wrzucam mieszkanie na rynek zobaczę co się będzie działo. pozdrawiam pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiaczekm 01.12.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 ... Nie wiemy co lepsze: ubiegać się o kredyt czy spieniężyć mieszkanie i dać sobie radę bez kredytu? Na razie wrzucam mieszkanie na rynek zobaczę co się będzie działo. pozdrawiam pap Jakbym mógł to bym nie sprzedawał!! Jak ktoś wcześniej pisał.... Wziąć kredyt... mieszkanie wynająć... i z tego spłacać przynajmniej część rat… A na pewno nie sprzedawać tak jak to było w moim przypadku, bez decyzji otrzymania kredytu… Pieniądze udowadniać za pomocą umów przedwstępnych i oświadczeń zainteresowanych kupnem mieszkania!! Wszystkie noce nie moje były !! PS. Ale jeśli masz wybór tylko kredyt lub tylko sprzedaż mieszkania bez kredytu. Czyli pieniądze ze sprzedaży starczą Ci na wszystko to SPRZEDAWAJ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 28.12.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 hmm. pisałam we wrześniu, że banki mają słabą ofertę?? no... bo miały ale teraz jest grudzień, i trochę się zmieniło mamy wstępną decyzję z GE i nawet mi się ona podoba.Chyba zaczniemy już w styczniu lub lutym jak pogoda pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emilus18 29.12.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2009 a ja mam od wczoraj przyklepaną decyzję z Nordei Nareszcie Kredyt w euro, marża 2,7% z możliwością obniżenia do 2,5% (trza by oszczędzać w ich funduszu...) kredyt na 30 lat oczywiście..., niestety denominowany, tylko konta trzeba u nich założyć... wniosek składaliśmy sami. Z wnioskowanej kwoty ucięli 50k i wymagaja 50k w gotówce (hurra sprzedaliśmy mieszkanie!!więc nie ma problemu-na razie umowa wstępna wystarczy) i w GE - marża 2,5% (fotoinspektor był wczoraj co znaczy że przyznany). żadnych dodatkowych warunków np. konto, fundusz itp kredyt też na 30 lat. indeksowany Na razie nic nie ucięli. Brakujący wkład własny wstępnie zaakceptowany jako "nasza 3-4 transza" W obydwu bankach obsługa szybka i przyjemna. jak porównałam ze składanymi wnioskami przez doradcę (do 4 banków i lipa)- to tam jest chyba na ilość niestety. Tu za każdym razem był dopasowywany kosztorys po dokładnym określeniu ile możemy dostać i jak napisać żeby analityk się nie przyczepił. I na razie - odpukać - jest OK. Zobaczymy która oferta będzie lepsza po nowym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 30.12.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2009 Gratulacje emilus18! Teraz już z górki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts