sylvia1 22.03.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 _ ale mi chodziło o to kiedy takie pozwolenie wygasa, gdybyś od razu czy po jakimś tam czasie nie rozpoczęła budowy a to masz 2 lata na wpis do dziennika i każdy nastepny wpis nie moze byc z przerwą dłuższą niz 2 lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 22.03.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 A u nas już ruszyło. Niech tylko zima spróbuje wrócić. http://www.directupload.net/images/060322/Dr5J2w28.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 22.03.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Witam serdecznie grupę oszołomów! Czytając pierwsze wypowiedzi w tym poście, a właściwie na podstawie samego już tytułu, stwierdziłem, że idealnie do Was pasuję! Dlaczego? Kilka słów wyjaśnień. Tak jak Wy wszyscy planuję wybudować mały domek. Niestety nie mam na tą chwilę nic pod hipotekę - oszołom, nie? Znalazłem już działkę, powierzchnia 935 m, podpisałem też umowę przedwstępną, złożyłem wniosek o warunki zabudowy i cierpliwie czekam. Czekam grzebiąc po internecie i czytając jak najwięcej. Dzięki temu trafiłem m.in. do Was. Mam nadzieję, że z biegiem czasu będę mógł pisać tutaj, że moje sprawy posuwają się do przodu i tak jak niektórzy z Was, wstawiał będę zdjęcia kolejnych etapów z mojej budowy. Licze też na pomoc w trudnych sytuacjach! Pozdrawiam wszystkich oszołomów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 22.03.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 czesc Marzin... Blinkey ale fundamenty chyba robiłes wczesniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 22.03.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Tak. Fundamenty i płytę zdążyliśmy zrobić jeszcze w listopadzie. Teraz ściany, Terriva, więźba, dachówka, tynkowanie, okna i drzwi i zaczynamy wykończenia wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 22.03.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 a jaki projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 22.03.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Idalia. Link na pierwszej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 23.03.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Blinkey super, że zaczynają się prace budowlane Witaj Marzin, macie wypatrzony projekt lub zamysł co byście chcieli? A ja w oczekiwaniu na pozwolenie dumam nad kredytem, nie wiem czy mam się spieszyć, bo w lipcu może się okazać w myśl nowych przepisów, że nie mamy zdolności na kredyt we franku, czy też poczekać aż nasz rząd wprowadzi w życie ustawę o dopłatach do budownictwa, czyli zwrot połowy zapłaconych odsetek. Wszystkie krytera byśmy spełniali więc nie wiem?Może macie jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.03.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Witaj Marzin, macie wypatrzony projekt lub zamysł co byście chcieli? Witaj! Tutaj jest link do prokektu http://www.dom-parterowy.pl, dział domy parterowe z poddaszem mieszkalnym, projekt pm03. Taki domek został wybrany z 2 powodów: *ze względu na kształt działki (foto poniżej) *ze względu na koszty budowy http://img209.imageshack.us/img209/8929/pict00180ms.jpg A ja w oczekiwaniu na pozwolenie dumam nad kredytem, nie wiem czy mam się spieszyć, bo w lipcu może się okazać w myśl nowych przepisów, że nie mamy zdolności na kredyt we franku, czy też poczekać aż nasz rząd wprowadzi w życie ustawę o dopłatach do budownictwa, czyli zwrot połowy zapłaconych odsetek. Wszystkie krytera byśmy spełniali więc nie wiem? Może macie jakieś sugestie? Sugesti, to jako nowy user wiele nie mam.. Ale te same dylematy, bo mniej więcej jestesmy na tym samym etapie. Ja też powoli będę rozglądał się za kredytem. Na przełomie marca/kwietnia mam zamiar zrealizowac zakup działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 23.03.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Marcin czy dobrze mi sie wydaje ze tam na górze jest pustka nad salonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.03.2006 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Marcin czy dobrze mi sie wydaje ze tam na górze jest pustka nad salonem? Dokładnie... i sam nie wiem co z tym zrobić. Jedni mówią - super!, będzie dużo przestrzeni, inni - marnotrastwo miejsca... A ja sam nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 23.03.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 byłam w innym domu z pustką nad salonem wyglada super ale ma tez duzo minusów: - akustyka tzn wszystko z dołu niesie sie na górę w którymś wątku czytałam ze bardzo to przeskadza - ciepłe powietrze ucieka do góry- droższe ogrzewanie - no i pustka powoduje wzrost kosztów wykończenia może warto by było znaleźć podobny dom z pokojem na górze zamiast tej pustki?no chyba że już kupiłe sto wtedy ejdynie adaptowac i zrobić tma dodatkowy pokoik kosztem małego wcięcia na drzwi w pokoju obok.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 23.03.2006 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 byłam w innym domu z pustką nad salonem wyglada super ale ma tez duzo minusów: - akustyka tzn wszystko z dołu niesie sie na górę w którymś wątku czytałam ze bardzo to przeskadza - ciepłe powietrze ucieka do góry- droższe ogrzewanie - no i pustka powoduje wzrost kosztów wykończenia Właśnie o takie sugestie mi chodziło! może warto by było znaleźć podobny dom z pokojem na górze zamiast tej pustki? no chyba że już kupiłe sto wtedy ejdynie adaptowac i zrobić tma dodatkowy pokoik kosztem małego wcięcia na drzwi w pokoju obok.. Projekt nie jest jeszcze kupiony, tak naprawdę to z niego najbardziej podoba mi się jego część zewnętrzna. Mam jeszcze taki pomysł, żeby na jego bazie mój kolega projektant zrobił mi po prostu to, co chcę. A jeżeli projekt ten kupię jako gotowy, to jest duże prawdopodobieństwo, że ta pustka zostanie zlikwidowana. Ile z taką budową jest problemów Ostatnio stwierdziłem, żeby zbudowac makietę tego domku, bo pewne rzeczy już wtedy będzie można zauważyć. Minusem jest też to, że projekt ten nie był jeszcze realizowany, a ponieważ skłaniam się do budowania w systemie Praefa, tym bardziej mogą powstać różne problemy i zasadzki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 23.03.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 to może warto poszukac czegoś podobnego tylko z innej pracowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 23.03.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 WITAM....wieczorowa porą. Czesć Marzin! Spostrzegłem ,że masz bardzo podobna działkę jak ja. Ile ma metrów szer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 23.03.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Sylwia ! Machałaś w sobote do mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 23.03.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 alez oczywisice powiedz ze nie zauważyłes..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 23.03.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 alez oczywisice powiedz ze nie zauważyłes..? ..tak patrzyłem za każdym samochodem ,że mogłem przeoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 23.03.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 .....o!! Nawet udało mi sie stronke otworzyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DARIO2 23.03.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 ale martwie sie o nasza P I E R W S Z Ą ! Jak kupiła samochód to nie umie sie nim nacieszyc. Pewnie od razu przystapiła do poszukiwania działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts