Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa "OSZOŁOMÓW"- budowa bez wkładu,na kredyt ;)

Recommended Posts

Witam wszyskich... oszołomów i chyba powinnam dołaczyc do klubu

w marcu wziełam kredyt (0% wkładu własnego) 30 lat do spłaty (cudowna perspektywa :-? ). Marzyłam o domu... zawsze (wychowałam sie w domku) i stwierdzilismy skoro na mieszkanie tez musimy wziaśc kredyt i to nie mały to moze lepiej na domek??

Szukalismy jednak domku albo do remontu albo w stanie surowym. Przerazało mnie załatwianie formalnosci zwiazanego z pozwoleniami, zezwoleniami... generalnie masa papierów, kasy i czasu, którego notorycznie nam brakuje.

Domek pokazała nam znajoma... w stanie surowym otwartym, poszlismy do zapytac czy dostaniemy kredyt.. okazało sie ze i owszem.

Wiec mamy domek i kredyt... teraz czeka nas wykańczanie na które takze mamy kredyt. Wiem ze pewnie tej kasy nie wystarczy na wszystko.. ale powoli, powoli... ważny dla mnie jest ten kawałek własnej przestrzeni i fakt ze moje dziecko nie bedzie wychowywane na betonie.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ewa witaj, piekny teń Wasz domeczek, gdybym znalazła cos podobnhego to bym brala, ale w naszej okolicy to sprzedaja albo stare calkeim do remontu albo akie ogromniaste...a kto to potem wykonczy i ogrzeje.. No i widze sliczne maleństwo w awatarku:)

ehh, do oszołomow już nalezysz a wciagac bede na liste, w weekend moze bo osatnio troche to zaniedbalaam a pojawiło się sporo nowych osob:)

Cyla, no ja bym chciala być na Waszym etapie:)

Hej

POwiem ci ze tez tak myślałam... że nic w stanie surowym porzadnie wymurowanego sie nie kupi... ten domek to był typowy przypadek (niestety nie jest taki mały ma ponad 200m ale stwierdzilismy ze bedzie sporo pomieszczeń na graciarnie.. a w przszłosci kto wie).

Mysle ze trzeba rozpuszczac wiesci na lewo i prawo .. a kto wiem co sie znajdzie, moze troche wycieczek krajoznawczych?

Pozdrawiam

Chyba za duzo...gdzies był wątek o robociżnie za stan surowy otwarty..powiedz, mu, że go pogieło;) Teraz jest bezrobocie..jeden gość tyle kasy? ile on to będzie budował? kurcze..to ja tyle nei zarabiam;) Ja bym targowałą się szukała gdzie indziej, porownywała itd, niech się staraja...ale skoro wolny dopiero wtedy, to widac ma co robic..i gdzie to bezrobocie?

Nie łam się;)Tylko szukaj tanszej i rozsadnej ekipy;) no i targować się , o wszystko;)

Hejo!!!!

A my już po wizycie u budowniczego :roll: za piwnice i fundamenty chce 6.000 :-? a za całego chaberka 15.000(czyli reszta 9.000) :roll: A gdzie tu jeszcze materiały :cry: No i czas ma dopiero w 2 połowie lipca! Co myślicie o tych cenach za robocizne?????

Pozdrawiam cyla 8)

Ale właśnie Cyla, z dachem czy bez? to chyba nie jest zabójcza cena, ale tanio to też nie jest....

Aida77 skrzata np w Liszkach chyba nie postawisz. Za maly kat nachylenia dachu ma. Z tego co pamietam musi byc minimum 35 stopni.

Niby mozna o te 5 stopni podniesc , ale dom moze wygladac zupelnie inaczej. Czyli najpierw dzialka , potem projekt. A w ogole jak tam poszukiwania dzialki? Bedziesz moja sasiadka?

Pozdrawiam.

Goni _mnie_peleton Poważnie 35 stopni? hmm... No wiem że najpierw, ale miałam nadzieję, że znajdę, i będzie pasowaać;) A dach moze być dowolny? i dwuspadowy i 4-ro, czy też sa jakieś ograniczenia?

Nie wiem jeszzcze...Wsumie rozważamy ostatecznie szerszy zakres poszukiwań działki - wklejalam to gdzieś na Oszołomach, Myśle, że ostrzej po świetach zaczniemy szukać, bo mąż ma urwanie głowy teraz w firmie, a mnie tez zbiegły sie równocześnie 3 projekty....No i dochodzi fakt, że szukamy 2 działek koło siebie, a to trudniej znaleść niestety. Jakbyś gdzieś słyszał o 2 lub kilku działkach, to możesz dać znać na prowa, być może nie wszyscy sie ogłaszają w necie. Zreszta my też musimy pojeżdzić w teren.

W tym tygodniu, chrzciny u przyjaciółki, w przyszłym święta ;)

A czes ucieka, martwi mnie to.

Aida mi bardziej podoba się ten codzienny, poza wyglądem zewnetrznym, które to jest oczywiście subiektywne, to w domu z dwuspadowym dachem jest więcej miejsca na poddaszu, pokoje są bardziej obstawne. W ogóle ten codzienny mi się podoba, fajny jest jakbym budowała większy, to kto wie czy bym sie na niego nie zdecydowała :roll:

Pytałaś mnie sie kiedyś ile planujemy wydać na d06, mamy zamiar zmieścić się w 150 tyś. Zobaczymy co z tego wyjdzie :roll:

Hejo!!!!

A my już po wizycie u budowniczego :roll: za piwnice i fundamenty chce 6.000 :-? a za całego chaberka 15.000(czyli reszta 9.000) :roll: A gdzie tu jeszcze materiały :cry: No i czas ma dopiero w 2 połowie lipca! Co myślicie o tych cenach za robocizne?????

Pozdrawiam cyla 8)

Ale właśnie Cyla, z dachem czy bez? to chyba nie jest zabójcza cena, ale tanio to też nie jest....

Bez dachu :x niestety!!!!

Hejo!!!!

Pozdrawiam cyla 8)

Bez dachu :x niestety!!!!

Ja co prawda mam inny projekt (murator M09 W dobrym guście), ale Twoja cena jest chyba ok. Nam mają zrobić stan surowy z odeskowaniem i opapowaniem za 16500.

Aida mi bardziej podoba się ten codzienny, poza wyglądem zewnetrznym, które to jest oczywiście subiektywne, to w domu z dwuspadowym dachem jest więcej miejsca na poddaszu, pokoje są bardziej obstawne. W ogóle ten codzienny mi się podoba, fajny jest jakbym budowała większy, to kto wie czy bym sie na niego nie zdecydowała :roll:

Pytałaś mnie sie kiedyś ile planujemy wydać na d06, mamy zamiar zmieścić się w 150 tyś. Zobaczymy co z tego wyjdzie :roll:

Olasa To masz moje założenia cenowe:) I Cyli też z tego co pamiętam....

Codzienny z wyglądu podoba mi sie ciutke mniej, bo miałam zawsze słabość do dachów czterospadowych. ale już dawno pokochalam dwuspadówki, więc też bardzo mi się podoba.Nie o to codz. Pokoje na górze większe moze o metr, nie więcej, kwestia pomieszczenia gospodarczego, sporo mniejsze niż w skrzacie, jakos inaczej jest dół zorganizowany, ja wolałam ten w pierwszym, nie mniej jednak sporo osob woli ze względu na ukload pomnieszczen własne ten codzienny. No zobaczymy, wszystko bedzie i tak zalezec od warunków zabudowy no nie?