Ewa Ficoń 04.04.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Witam wszyskich... oszołomów i chyba powinnam dołaczyc do klubu w marcu wziełam kredyt (0% wkładu własnego) 30 lat do spłaty (cudowna perspektywa ). Marzyłam o domu... zawsze (wychowałam sie w domku) i stwierdzilismy skoro na mieszkanie tez musimy wziaśc kredyt i to nie mały to moze lepiej na domek?? Szukalismy jednak domku albo do remontu albo w stanie surowym. Przerazało mnie załatwianie formalnosci zwiazanego z pozwoleniami, zezwoleniami... generalnie masa papierów, kasy i czasu, którego notorycznie nam brakuje. Domek pokazała nam znajoma... w stanie surowym otwartym, poszlismy do zapytac czy dostaniemy kredyt.. okazało sie ze i owszem. Wiec mamy domek i kredyt... teraz czeka nas wykańczanie na które takze mamy kredyt. Wiem ze pewnie tej kasy nie wystarczy na wszystko.. ale powoli, powoli... ważny dla mnie jest ten kawałek własnej przestrzeni i fakt ze moje dziecko nie bedzie wychowywane na betonie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 05.04.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Ewa witaj, piekny teń Wasz domeczek, gdybym znalazła cos podobnhego to bym brala, ale w naszej okolicy to sprzedaja albo stare calkeim do remontu albo akie ogromniaste...a kto to potem wykonczy i ogrzeje.. No i widze sliczne maleństwo w awatarku:)ehh, do oszołomow już nalezysz a wciagac bede na liste, w weekend moze bo osatnio troche to zaniedbalaam a pojawiło się sporo nowych osob:) Cyla, no ja bym chciala być na Waszym etapie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 05.04.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 HejPOwiem ci ze tez tak myślałam... że nic w stanie surowym porzadnie wymurowanego sie nie kupi... ten domek to był typowy przypadek (niestety nie jest taki mały ma ponad 200m ale stwierdzilismy ze bedzie sporo pomieszczeń na graciarnie.. a w przszłosci kto wie).Mysle ze trzeba rozpuszczac wiesci na lewo i prawo .. a kto wiem co sie znajdzie, moze troche wycieczek krajoznawczych? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 05.04.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Ewa a ile kosztował Was ten domeczek? Fajny jest, moze faktycznie rownolegle z dzialka bedziemy ejszcze czegos szukac...Jesli sie uda to ok, jesli nei to się budujemy..Samo wykonczenie to latwiej i szybciej kredyt i mozna szybko by się wprowadzac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 06.04.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Hejwysłałam ci odpowiedz na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 06.04.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 06.04.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Hejo!!!! A my już po wizycie u budowniczego za piwnice i fundamenty chce 6.000 a za całego chaberka 15.000(czyli reszta 9.000) A gdzie tu jeszcze materiały No i czas ma dopiero w 2 połowie lipca! Co myślicie o tych cenach za robocizne????? Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 06.04.2006 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Chyba za duzo...gdzies był wątek o robociżnie za stan surowy otwarty..powiedz, mu, że go pogieło;) Teraz jest bezrobocie..jeden gość tyle kasy? ile on to będzie budował? kurcze..to ja tyle nei zarabiam;) Ja bym targowałą się szukała gdzie indziej, porownywała itd, niech się staraja...ale skoro wolny dopiero wtedy, to widac ma co robic..i gdzie to bezrobocie? Nie łam się;)Tylko szukaj tanszej i rozsadnej ekipy;) no i targować się , o wszystko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 06.04.2006 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 No jak widać w moim awatarku (czy jak mu tam )ciągle chodzę i szukam Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 06.04.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Cyla moim zdaniem 15 tys za całosc to nie duzo... poczytaj w watku cenowym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 06.04.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Hejo!!!! A my już po wizycie u budowniczego za piwnice i fundamenty chce 6.000 a za całego chaberka 15.000(czyli reszta 9.000) A gdzie tu jeszcze materiały No i czas ma dopiero w 2 połowie lipca! Co myślicie o tych cenach za robocizne????? Pozdrawiam cyla Ale właśnie Cyla, z dachem czy bez? to chyba nie jest zabójcza cena, ale tanio to też nie jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 06.04.2006 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 No własnei ..przypomniało mi sie, a co myślicie tym skrzacie? skrzat Oczywiscie garaż na pokoj i troce innych zmian, naniose to pokaze...no i nie twierdze ze to ten;) Ale to tak na dzisiaj..i od paru dni ciagle ten sam Uwagi:) wady,zalety, koszta realne itd:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 07.04.2006 03:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Aida77 skrzata np w Liszkach chyba nie postawisz. Za maly kat nachylenia dachu ma. Z tego co pamietam musi byc minimum 35 stopni.Niby mozna o te 5 stopni podniesc , ale dom moze wygladac zupelnie inaczej. Czyli najpierw dzialka , potem projekt. A w ogole jak tam poszukiwania dzialki? Bedziesz moja sasiadka?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 07.04.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Goni _mnie_peleton Poważnie 35 stopni? hmm... No wiem że najpierw, ale miałam nadzieję, że znajdę, i będzie pasowaać A dach moze być dowolny? i dwuspadowy i 4-ro, czy też sa jakieś ograniczenia? Nie wiem jeszzcze...Wsumie rozważamy ostatecznie szerszy zakres poszukiwań działki - wklejalam to gdzieś na Oszołomach, Myśle, że ostrzej po świetach zaczniemy szukać, bo mąż ma urwanie głowy teraz w firmie, a mnie tez zbiegły sie równocześnie 3 projekty....No i dochodzi fakt, że szukamy 2 działek koło siebie, a to trudniej znaleść niestety. Jakbyś gdzieś słyszał o 2 lub kilku działkach, to możesz dać znać na prowa, być może nie wszyscy sie ogłaszają w necie. Zreszta my też musimy pojeżdzić w teren. W tym tygodniu, chrzciny u przyjaciółki, w przyszłym święta A czes ucieka, martwi mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 07.04.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Iny dach a rzuty podobne ma codziennyNo ale skrzat ma lepszy dla nas rozklad pomieszczen.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 07.04.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 hej A moze szukajcie jednej duzej działki a później ja podzielcie.. ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 07.04.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Aida mi bardziej podoba się ten codzienny, poza wyglądem zewnetrznym, które to jest oczywiście subiektywne, to w domu z dwuspadowym dachem jest więcej miejsca na poddaszu, pokoje są bardziej obstawne. W ogóle ten codzienny mi się podoba, fajny jest jakbym budowała większy, to kto wie czy bym sie na niego nie zdecydowała Pytałaś mnie sie kiedyś ile planujemy wydać na d06, mamy zamiar zmieścić się w 150 tyś. Zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 07.04.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Hejo!!!! A my już po wizycie u budowniczego za piwnice i fundamenty chce 6.000 a za całego chaberka 15.000(czyli reszta 9.000) A gdzie tu jeszcze materiały No i czas ma dopiero w 2 połowie lipca! Co myślicie o tych cenach za robocizne????? Pozdrawiam cyla Ale właśnie Cyla, z dachem czy bez? to chyba nie jest zabójcza cena, ale tanio to też nie jest.... Bez dachu niestety!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 07.04.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2006 Hejo!!!! A my już po wizycie u budowniczego za piwnice i fundamenty chce 6.000 a za całego chaberka 15.000(czyli reszta 9.000) A gdzie tu jeszcze materiały No i czas ma dopiero w 2 połowie lipca! Co myślicie o tych cenach za robocizne????? Pozdrawiam cyla Ale właśnie Cyla, z dachem czy bez? to chyba nie jest zabójcza cena, ale tanio to też nie jest.... Bez dachu niestety!!!! Ja co prawda mam inny projekt (murator M09 W dobrym guście), ale Twoja cena jest chyba ok. Nam mają zrobić stan surowy z odeskowaniem i opapowaniem za 16500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 08.04.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2006 Aida mi bardziej podoba się ten codzienny, poza wyglądem zewnetrznym, które to jest oczywiście subiektywne, to w domu z dwuspadowym dachem jest więcej miejsca na poddaszu, pokoje są bardziej obstawne. W ogóle ten codzienny mi się podoba, fajny jest jakbym budowała większy, to kto wie czy bym sie na niego nie zdecydowała Pytałaś mnie sie kiedyś ile planujemy wydać na d06, mamy zamiar zmieścić się w 150 tyś. Zobaczymy co z tego wyjdzie Olasa To masz moje założenia cenowe:) I Cyli też z tego co pamiętam.... Codzienny z wyglądu podoba mi sie ciutke mniej, bo miałam zawsze słabość do dachów czterospadowych. ale już dawno pokochalam dwuspadówki, więc też bardzo mi się podoba.Nie o to codz. Pokoje na górze większe moze o metr, nie więcej, kwestia pomieszczenia gospodarczego, sporo mniejsze niż w skrzacie, jakos inaczej jest dół zorganizowany, ja wolałam ten w pierwszym, nie mniej jednak sporo osob woli ze względu na ukload pomnieszczen własne ten codzienny. No zobaczymy, wszystko bedzie i tak zalezec od warunków zabudowy no nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts