Aida77 10.05.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Nefer, no tu to faktycznie spora roznica ale duzo ofert bylo porownywanych co mnie zaskoczylo, bo w koncu wklad bardzo duzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 10.05.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Cześć oszołomki/oszołomy! Dawno do Was nie zaglądałem, ale i tez nie było się czym chwalić... Dziś odebrałem warunki zabudowy Wygląda na to, że w ciągu najbliższych 2 tygodni stanę się posiadaczem działki w Rokietnicy pod Poznaniem. Potem to już tylko pozwolenie na budowę, kredycik, budowa, dzieci, emerytura, starość, he he he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 10.05.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Ja oglądałem kołchozy pod Wrocławiem za 110 PLN/netto za metr kwadratowy. Niezłe ceny... A ile mniej więcej te kołchozy były oddalone od centrum miasta? U mnie cena za metr wyszła ok 40 zł. Bez uzbrojenia. Do centrum Poznania ok 16 km. Fakt, działka ma dość szurnięty kształt, ale co tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Nefer, no tu to faktycznie spora roznica ale duzo ofert bylo porownywanych co mnie zaskoczylo, bo w koncu wklad bardzo duzy... Wysokość udziału własnego wpływa na oprocentowanie: Przy kwocie 218000 na 30 lat : SUMA ODSETEK : Przy oprocentowaniu 2,82 % -----------------------92 390,11 Przy oprocentowaniu 2,20 % -----------------------70 357,80 To są stawki przed negocjacjami - a w banku 0,2 % można utargować... A jak to się uda to zobacz: Przy oprocentowaniu 2,00 % -----------------------63 453,78 NIby niewiele, ale zawsze wolę zapłacić mniej niż więcej. DO tego dochodzą inne sprawy podlegające negocjacjom ( wszystko oprócz Liboru :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 10.05.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Tak czytam o Waszych bojach kredytowych i podziwiam ! My sie ostatnio głowimy czy nie szrpnąc się na kredyt teraz by zdązyć przed lipcem Ale mamy jeszcze nie spłaconą działkę i zjedzone prawie doszczętnie przez geodetów i uzbrojenie oszczedności. Najpierw chcieliśmy zakończyć ten rok na piwnicy,(w lipcu rusza ekipa) ale......teraz myślimy już o całości. Ciekawa jestem jakie trzeba miec dochody by bez problemu dostać 150 tys kredytu. Oświećcie mnie z łaski swojej. Tak wiecie na oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Tak czytam o Waszych bojach kredytowych i podziwiam ! My sie ostatnio głowimy czy nie szrpnąc się na kredyt teraz by zdązyć przed lipcem Ale mamy jeszcze nie spłaconą działkę i zjedzone prawie doszczętnie przez geodetów i uzbrojenie oszczedności. Najpierw chcieliśmy zakończyć ten rok na piwnicy,(w lipcu rusza ekipa) ale......teraz myślimy już o całości. Ciekawa jestem jakie trzeba miec dochody by bez problemu dostać 150 tys kredytu. Oświećcie mnie z łaski swojej. Tak wiecie na oko A ile kasy możesz miesięcznie przeznaczyć na ratę kredytu? Zresztą tu są wszystkie kalkulatory Znajdziesz sobie kredyt, porównasz dwa kredyty i takie tam... http://www.open.pl/of/index.jsp?place=Lead7&news_cat_id=53&layout=6&scroll_article_id=28&page=howManyCalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.05.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Wysokość udziału własnego wpływa na oprocentowanie: Przy kwocie 218000 na 30 lat : SUMA ODSETEK : Przy oprocentowaniu 2,82 % -----------------------92 390,11 Przy oprocentowaniu 2,20 % -----------------------70 357,80 To są stawki przed negocjacjami - a w banku 0,2 % można utargować... A jak to się uda to zobacz: Przy oprocentowaniu 2,00 % -----------------------63 453,78 NIby niewiele, ale zawsze wolę zapłacić mniej niż więcej. DO tego dochodzą inne sprawy podlegające negocjacjom ( wszystko oprócz Liboru :) ) Zgadza się Niestety wklady wlasnego nie mamy i nic to n ei zmieni..."Biedny płaci dwa razy ;)" Ale nie ejst tak żle, po prostu myślałam, że róznice sa jeszcze większe A SĄ TAKIE ze ktos kto nie bedzie negocłowal przy 30% moze dostac podobnie jak ten co się nabiega bez wkldu. Moze to nei malo ja i tak jestem pozytywnie zaskoczona, że mogło byc gorzej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.05.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Tak czytam o Waszych bojach kredytowych i podziwiam ! My sie ostatnio głowimy czy nie szrpnąc się na kredyt teraz by zdązyć przed lipcem Ale mamy jeszcze nie spłaconą działkę i zjedzone prawie doszczętnie przez geodetów i uzbrojenie oszczedności. Najpierw chcieliśmy zakończyć ten rok na piwnicy,(w lipcu rusza ekipa) ale......teraz myślimy już o całości. Ciekawa jestem jakie trzeba miec dochody by bez problemu dostać 150 tys kredytu. Oświećcie mnie z łaski swojej. Tak wiecie na oko Cyla tu masz kalakulator kredytowy czy stac mnie na kredyt;) Tak bedzie latwiej bo zgadywac kwoty i sprawdzac to ciutke czasochlonne;) http://www.open.pl/of/index.jsp?layout=6&page=canIPayOffLoanCalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Wysokość udziału własnego wpływa na oprocentowanie: Przy kwocie 218000 na 30 lat : SUMA ODSETEK : Przy oprocentowaniu 2,82 % -----------------------92 390,11 Przy oprocentowaniu 2,20 % -----------------------70 357,80 To są stawki przed negocjacjami - a w banku 0,2 % można utargować... A jak to się uda to zobacz: Przy oprocentowaniu 2,00 % -----------------------63 453,78 NIby niewiele, ale zawsze wolę zapłacić mniej niż więcej. DO tego dochodzą inne sprawy podlegające negocjacjom ( wszystko oprócz Liboru :) ) Zgadza się Niestety wklady wlasnego nie mamy i nic to n ei zmieni..."Biedny płaci dwa razy ;)" Ale nie ejst tak żle, po prostu myślałam, że róznice sa jeszcze większe A SĄ TAKIE ze ktos kto nie bedzie negocłowal przy 30% moze dostac podobnie jak ten co się nabiega bez wkldu. Moze to nei malo ja i tak jestem pozytywnie zaskoczona, że mogło byc gorzej;) Oj, zdecydowanie, jak się nie ma cos się lubi to się lubi co się ma:) Te różnice nie są tak kolosalne jakby się wydawałao, bo Libor jest w jaki jest a bank musi swoje zarobić. I tu nie ma z czym zawalczyć. Najniższe oprocentowanie znalazłam w Raiffeisen - 1,97 % to rzeczywiście nie jest dużo, ale ... węszę podstęp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.05.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Hehe widze, ze nefer mnie wyprzedzila;) Ten co ja podalam to ardziej od strony czepiania się banku a ten co Nefer to bardziej do tego co się chce splacac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 10.05.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 A ile kasy możesz miesięcznie przeznaczyć na ratę kredytu? Zresztą tu są wszystkie kalkulatory Znajdziesz sobie kredyt, porównasz dwa kredyty i takie tam... Widzisz tylko cały problem polega na tym ,że banki i tak wiedza lepiej ile ja mogę spłacać . Zawsze im wychodzi mniej niz nam Pamietam jak w tamtym roku biegalismy po bankach , niby nas pytano jaką kwote jestesmy w stanie spłacac . A na koniec i tak im wychodziło inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Hehe widze, ze nefer mnie wyprzedzila;) Ten co ja podalam to ardziej od strony czepiania się banku a ten co Nefer to bardziej do tego co się chce splacac Każdemu według potrzeb :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 10.05.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Dzięki dziewczyny W przyszłym tygodniu jedziemy do Expadera może nam rozjaśnia w głowach ,albo ściągna na ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Dzięki dziewczyny W przyszłym tygodniu jedziemy do Expadera może nam rozjaśnia w głowach ,albo ściągna na ziemię A może do Open Finance - nie dość że za darmo to mają ciekawe oferty oprocentowania ( w niektórych bankach 0,5 % mniej dla ich Klientów - różnica w poście powyżej :)) W Expanderze do niedawna była jakaś kaucja 100 pln zwrotna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.05.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Dzięki dziewczyny W przyszłym tygodniu jedziemy do Expadera może nam rozjaśnia w głowach ,albo ściągna na ziemię A orientacyjnie cos policzylas? Jak to wygląda? Wiesz to zalezy gdzie mieszkacie tez...Z tą zdolnością... zacytuje sie z innego wątku;) Ja jeszcze namawaim meza na szybkie przemeldowanie do tesciow no i wtedy to mozemy dostac dwa razy tyle Takie sa chore te róznice w przyznawaniu kredytow...Z pitów za 2005 wyszlo ze w Krakowie mieszkajc dostaniemy kredyt..uwaga 75 000 w Bielsku 125 000 a w Abramowie 260 000 - znaczy chodzi tu o maksimum... Ja bym była sklonna się premeldowac i zabrac 250 000, mysle że byłoby luzniej A tyle splacac mozemy dalej. Na szczescie biora sotatni rok i z 2006 w bielsku daja nam 218 00, to jest juz do zaakceptowania kwota>> planowalismy zabrac 220 000 [/color] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 10.05.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 W Expanderze nie ma żadnych opłat a Open Finance może i lepszy , ale w naszej okolicy go po prostu nie ma . Ani w Bydgoszczy ani Toruniu a dalej to już wszędzie daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 10.05.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Ja juz jestem zameldowana u teściowj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.05.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Ja juz jestem zameldowana u teściowj Im mniejsze miasto tym lepiej;) Najlepiej jakas wioska mała;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.05.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Ja juz jestem zameldowana u teściowj Im mniejsze miasto tym lepiej;) Najlepiej jakas wioska mała;) A tego nie wiedziałam... tylko nie mam rodziny w małej wiosce :) Wszystko miejscowe - chyba się komuś zalęgnę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.05.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Ja juz jestem zameldowana u teściowj Im mniejsze miasto tym lepiej;) Najlepiej jakas wioska mała;) A tego nie wiedziałam... tylko nie mam rodziny w małej wiosce :) Wszystko miejscowe - chyba się komuś zalęgnę :) Nefer a widziałąs jakie róznice w zdolnisci? Od 75 000 w Krakowie/Wawie do 260 000 w minimalnej wiosce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts