Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa "OSZOŁOMÓW"- budowa bez wkładu,na kredyt ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć oszołomki/oszołomy! Dawno do Was nie zaglądałem, ale i tez nie było się czym chwalić...

Dziś odebrałem warunki zabudowy :D Wygląda na to, że w ciągu najbliższych 2 tygodni stanę się posiadaczem działki w Rokietnicy pod Poznaniem. Potem to już tylko pozwolenie na budowę, kredycik, budowa, dzieci, emerytura, starość, he he he he.

:lol: Ja oglądałem kołchozy pod Wrocławiem za 110 PLN/netto za metr kwadratowy.

Niezłe ceny... :( A ile mniej więcej te kołchozy były oddalone od centrum miasta? U mnie cena za metr wyszła ok 40 zł. Bez uzbrojenia. Do centrum Poznania ok 16 km. Fakt, działka ma dość szurnięty kształt, ale co tam :wink:

Nefer, no tu to faktycznie spora roznica ale duzo ofert bylo porownywanych co mnie zaskoczylo, bo w koncu wklad bardzo duzy...

Wysokość udziału własnego wpływa na oprocentowanie:

Przy kwocie 218000 na 30 lat :

SUMA ODSETEK :

Przy oprocentowaniu 2,82 % -----------------------92 390,11

Przy oprocentowaniu 2,20 % -----------------------70 357,80

To są stawki przed negocjacjami - a w banku 0,2 % można utargować...

A jak to się uda to zobacz:

Przy oprocentowaniu 2,00 % -----------------------63 453,78

NIby niewiele, ale zawsze wolę zapłacić mniej niż więcej. DO tego dochodzą inne sprawy podlegające negocjacjom ( wszystko oprócz Liboru :):):) )

Tak czytam o Waszych bojach kredytowych i podziwiam ! My sie ostatnio głowimy czy nie szrpnąc się na kredyt teraz by zdązyć przed lipcem :roll:

Ale mamy jeszcze nie spłaconą działkę i zjedzone prawie doszczętnie przez geodetów i uzbrojenie oszczedności. Najpierw chcieliśmy zakończyć ten rok na piwnicy,(w lipcu rusza ekipa) ale......teraz myślimy już o całości. Ciekawa jestem jakie trzeba miec dochody by bez problemu dostać 150 tys kredytu. Oświećcie mnie z łaski swojej. Tak wiecie na oko :o

Tak czytam o Waszych bojach kredytowych i podziwiam ! My sie ostatnio głowimy czy nie szrpnąc się na kredyt teraz by zdązyć przed lipcem :roll:

Ale mamy jeszcze nie spłaconą działkę i zjedzone prawie doszczętnie przez geodetów i uzbrojenie oszczedności. Najpierw chcieliśmy zakończyć ten rok na piwnicy,(w lipcu rusza ekipa) ale......teraz myślimy już o całości. Ciekawa jestem jakie trzeba miec dochody by bez problemu dostać 150 tys kredytu. Oświećcie mnie z łaski swojej. Tak wiecie na oko :o

A ile kasy możesz miesięcznie przeznaczyć na ratę kredytu?

Zresztą tu są wszystkie kalkulatory :) Znajdziesz sobie kredyt, porównasz dwa kredyty i takie tam...

http://www.open.pl/of/index.jsp?place=Lead7&news_cat_id=53&layout=6&scroll_article_id=28&page=howManyCalc

SUMA ODSETEK :

NIby niewiele, ale zawsze wolę zapłacić mniej niż więcej. DO tego dochodzą inne sprawy podlegające negocjacjom ( wszystko oprócz Liboru :):):) )

Zgadza się :roll: Niestety wklady wlasnego nie mamy i nic to n ei zmieni..."Biedny płaci dwa razy ;)" Ale nie ejst tak żle, po prostu myślałam, że róznice sa jeszcze większe ;) A SĄ TAKIE ze ktos kto nie bedzie negocłowal przy 30% moze dostac podobnie jak ten co się nabiega bez wkldu. Moze to nei malo ja i tak jestem pozytywnie zaskoczona, że mogło byc gorzej;)

Cyla tu masz kalakulator kredytowy czy stac mnie na kredyt;)

Tak bedzie latwiej bo zgadywac kwoty i sprawdzac to ciutke czasochlonne;)

http://www.open.pl/of/index.jsp?layout=6&page=canIPayOffLoanCalc

SUMA ODSETEK :

Zgadza się :roll: Niestety wklady wlasnego nie mamy i nic to n ei zmieni..."Biedny płaci dwa razy ;)" Ale nie ejst tak żle, po prostu myślałam, że róznice sa jeszcze większe ;) A SĄ TAKIE ze ktos kto nie bedzie negocłowal przy 30% moze dostac podobnie jak ten co się nabiega bez wkldu. Moze to nei malo ja i tak jestem pozytywnie zaskoczona, że mogło byc gorzej;)

Oj, zdecydowanie, jak się nie ma cos się lubi to się lubi co się ma:):) Te różnice nie są tak kolosalne jakby się wydawałao, bo Libor jest w jaki jest a bank musi swoje zarobić. I tu nie ma z czym zawalczyć. Najniższe oprocentowanie znalazłam w Raiffeisen - 1,97 % to rzeczywiście nie jest dużo, ale ... węszę podstęp...

:)

A ile kasy możesz miesięcznie przeznaczyć na ratę kredytu?

Zresztą tu są wszystkie kalkulatory :) Znajdziesz sobie kredyt, porównasz dwa kredyty i takie tam...

Widzisz tylko cały problem polega na tym ,że banki i tak wiedza lepiej ile ja mogę spłacać . Zawsze im wychodzi mniej niz nam :roll: Pamietam jak w tamtym roku biegalismy po bankach , niby nas pytano jaką kwote jestesmy w stanie spłacac . A na koniec i tak im wychodziło inaczej :-?

Dzięki dziewczyny :lol:

W przyszłym tygodniu jedziemy do Expadera może nam rozjaśnia w głowach :p ,albo ściągna na ziemię :wink:

A może do Open Finance - nie dość że za darmo to mają ciekawe oferty oprocentowania ( w niektórych bankach 0,5 % mniej dla ich Klientów - różnica w poście powyżej :):))

W Expanderze do niedawna była jakaś kaucja 100 pln zwrotna..:)

Dzięki dziewczyny :lol:

W przyszłym tygodniu jedziemy do Expadera może nam rozjaśnia w głowach :p ,albo ściągna na ziemię :wink:

A orientacyjnie cos policzylas? Jak to wygląda? Wiesz to zalezy gdzie mieszkacie tez...Z tą zdolnością... zacytuje sie z innego wątku;)

Ja jeszcze namawaim meza na szybkie przemeldowanie do tesciow no i wtedy to mozemy dostac dwa razy tyle ;) Takie sa chore te róznice w przyznawaniu kredytow...Z pitów za 2005 wyszlo ze w Krakowie mieszkajc dostaniemy kredyt..uwaga 75 000 :o w Bielsku 125 000 a w Abramowie 260 000 - znaczy chodzi tu o maksimum...

Ja bym była sklonna się premeldowac i zabrac 250 000, mysle że byłoby luzniej ;) A tyle splacac mozemy dalej. Na szczescie biora sotatni rok i z 2006 w bielsku daja nam 218 00, to jest juz do zaakceptowania kwota>> planowalismy zabrac 220 000 ;) [/color]

Ja juz jestem zameldowana u teściowj :wink:

Im mniejsze miasto tym lepiej;) Najlepiej jakas wioska mała;)

A tego nie wiedziałam... tylko nie mam rodziny w małej wiosce :):) Wszystko miejscowe - chyba się komuś zalęgnę :):)

Ja juz jestem zameldowana u teściowj :wink:

Im mniejsze miasto tym lepiej;) Najlepiej jakas wioska mała;)

A tego nie wiedziałam... tylko nie mam rodziny w małej wiosce :):) Wszystko miejscowe - chyba się komuś zalęgnę :):)

Nefer a widziałąs jakie róznice w zdolnisci? :o Od 75 000 w Krakowie/Wawie do 260 000 w minimalnej wiosce;)