Marzin 29.05.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 gratuluje zakupu!! my tez tam się rozglądaliśmy - okolica tez jest fajna, wiec powodzenia w dalszej drodze! A dzięki dzięki! Zaglądałem w Twój dziennik. Super miejsce na domek, tamte rejony są przepiękne. Swojego czasu tez tam jeździłem na rekonesans, ale ze wzlględu na dojazd do pracy wyszło na Rokietnicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 29.05.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 ludziska! 2000-2500 zł za kierownika budowy za nasz domek za całą budowe to dużo? wysyłam na podpisanie umowy żonke bo po ostatniech osiągnieciach (pozwolenie na budowe w 2 dni!!!) załatwi też pomyślnie tę niższą kwote - oczywiście troche żartuje sam poprostu nie moge jechać, ale musze i tak powiedzieć że w negocjacjach jest duzo lepsza ode mnie według mnie to duzo....ja mieszkam pod Warszawą,dom będzie duży a za kierownika płacę 1200zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 29.05.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 My jesteśmy umówieni na 800 PLN, ale gość nas wkurza bo ździebko niesłowny jest i nieosiągalny chwilami jak komórka w buszu Ale my to całkiem z wioseczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 30.05.2006 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Aida nie wiem czy juz kupilas czy nie Ja szukam ofert dla siebie i wpadla mi taka malutka dzialeczka , mozesz sprobowac.Chyba to okolice Krakowa , choc nie wiem czy dobre czy nie , bo ich nie znam Sprzedam działkę budowlaną wielkości 6,22 ara przy ul.Wyżynnej/Kraków-Kurdwanów/.Tel:(12)644-20-05 lub kom:501-788-376 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olasa 30.05.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Nasza pani kier bud za nadzór bierze 900 zł. i do tego jest z polecenia jako bardzo solidna. Dario mieliśmy z WZ podobną sytuację, czekaliśmy na WZ 1,5 roku , bo w trakcie realizacji był nowy plan zagospodarowania, chodziliśmy do urzędu co m-c i za każdym razem mówili, że będzie za kolejny . Na szczęście mamy to za sobą. Pozwolenie miało być po 2 tyg. a już minęły trzy, tak, że w całej tej papierologii trzeba naprawdę uzbroić się w cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 30.05.2006 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 to ja chyba z innej bajki jestem bo na wypis z planu zagospodarowani czekalam tydzien na pozwolenie 5 dni... za to elektryka nadrabia za wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 30.05.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 A do mnie dziś elektryka przyjechała Własnie pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 30.05.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 kurcze... macie racje to dużo. dzwoniłem do faceta który nam go polecił (to pan Burz) i ten ma 1200zł a nam wypalił z 2500. własnie rozmawiałem na ten temat z panem Burz (to gościu od którego kupliśmy działke - jest niesamowity) i powiedział że chyba oszalał - jak nie zejdzie do 1500 to mamy zrezygnować ale ja musze mieć już kierownika i co ja biedny zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 30.05.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 poszukaj szybko innego.. mi jeden pan powiedział cenę 3000 za całośc wiec uścisiliłam co to znaczy ta całośc okazało się że to stan surowy + wykończeniówka + instalacje łącznie ponad 12 wizyt + przyjazdy na zawołanie wiec zeszlismy do ceny 1500 za 5 wizyt - 4 na stan surowy i ostatnia na odebranie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 30.05.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 poszukaj szybko innego.. mi jeden pan powiedział cenę 3000 za całośc wiec uścisiliłam co to znaczy ta całośc okazało się że to stan surowy + wykończeniówka + instalacje łącznie ponad 12 wizyt + przyjazdy na zawołanie wiec zeszlismy do ceny 1500 za 5 wizyt - 4 na stan surowy i ostatnia na odebranie domu no widzisz ale wydaje mi się ze usłyszał młodego szczona który bedzie budował z tatusiem to trzeba bedzie kurcze pewno częściej do nich jeżdzić, a ja właśnie tak myślałem że 5wizyt na zakończenia kolejnych etapów, na mam nadzieje że telefon pana Burz i żonka w akcji coś zdziełają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Ficoń 30.05.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 hej Cos strasznie drodzy ci kierownicy.. ja własnie podpisałam umowe i z niepokojem zapytałam ile... i okazło sie ze 500 zł bez wzgledu na to ile razy przyjedzie i ile razy dokona wpisu do książki budowy.. do odbioru budynku rzecz jasna, płatne po odbiorze Emocjonalnie byłam przygotowana na 1 tys wiec to mnie bardzo cieszy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 30.05.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Czy Wy rozmawiacie o kierowniku budowy czy o inspektorze nadzoru budowlanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 31.05.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 ja pisąłam o kierowniku budowy prowadzącym dizennik tzn wpisujacym główne etapy do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 31.05.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 a wiec. mam pożądnego nawet bym powiedział troche uprierdliwego (taki był komentarz polecającego ) za 2500 i takiego raczej tylko podpisującego kolejne etepy za 1000zł. i jaki wybór? musze dodać że jestem pewny ojca (jego doświadczenia i kompetencji). miał tez robić uprawnienia ale leń olał to kurcze;) pozdrawiam świercz ps. oczywiście mówimy o kierowniku budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BLANKA P 31.05.2006 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 u mnie kierownik budowy 1000zł bez względu ile razy przyjedzie-kierownik to kieronik ma nadzorowac budowe i tyle razy być ile zajdzie potrzeba, więc nie umawiajcie się na to ile razy ma być na budowie tylko na konkretną stawkę od całości-bo co jak się umówicie będziecie potrzebować jakiejś rady albo coś się stanie na budowie-bedziecie musieli wtedy za dodatkowy przyjazd dopłacać-a to trochę chore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 31.05.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 u mnie kierownik budowy 1000zł bez względu ile razy przyjedzie-kierownik to kieronik ma nadzorowac budowe i tyle razy być ile zajdzie potrzeba, więc nie umawiajcie się na to ile razy ma być na budowie tylko na konkretną stawkę od całości-bo co jak się umówicie będziecie potrzebować jakiejś rady albo coś się stanie na budowie-bedziecie musieli wtedy za dodatkowy przyjazd dopłacać-a to trochę chore. Blanka super ci sie udało u ans za całośc to minimum 3 000 z czego połowa płatna od razu... no sorry texz wolałabym takiego co będize co 2-3 dizeń na budowie i dopilnuje ale wtedy to i z 5 bym musiała zapłacic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 31.05.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 a mój wykonawca też ma uprawnienia kierownika budowy ale wykonawca nie może być jednocześnie kier-budem więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 31.05.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 a mój wykonawca też ma uprawnienia kierownika budowy ale wykonawca nie może być jednocześnie kier-budem więc... aaaa to nie wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 31.05.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 tzn niby moze ale niezbyt to polecany układ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 31.05.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Dlaczego wykonawca nie może być kierownikiem budowy? To inspektor nadzoru budowlanego nie może nim być. I po to jest inspektor, żeby kierownika stawiać do pionu. U mnie kierownikiem budowy jest szef firmy budującej dom. Ile razy on jest na budowie to mi dynda. Ważne, że zrobi to co z nim ustalę a dokładniej jego misie. Wpisy do dziennika budowy dokonuje także kierownik budowy ale poszczególne etapy odbiera inspektor nadzoru budowlanego. Takie wizyty są konieczne przy wykopach pod fundamenty, zagęszczeniu piachu, murowaniu ścian fundamentowych, ścian nośnych, odbioru więźby. Przynajmniej ja sobie takiego wziąłem. Jak chcę to sprawdza co to na budowie się dzieje. Oczywiście każda wizyta jest płatna. Średni koszt takiego inspektora to 200 PLN za wizytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts