Blinkey 15.06.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Hej Oszołomy! Frank stoi wysoko. Trzeba wypłacać kolejne transze!U nas nadal postępy: http://www.directupload.net/images/060615/temp/Ojh7yanz.jpg http://www.directupload.net/images/060615/temp/8v4wjH3W.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 15.06.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Ja na razie łeb w łeb - tylko u mnie małe potknięcie na dachu, więc jest tydzień obsuwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blinkey 15.06.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Hm. U mnie na chwilkę też się zatrzyma bo okna jeszcze nie gotowe. Myślę, że za 2 tygodnie ruszamy z elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radi9 15.06.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2006 Witam!!! Jestem już 100% oszołomem!!! Nie odwiedzałem stronki ponieważ biegałem z papierkami... Sytuacja jest następująca... Kredyt we frankach, kupiony domek parterowy z poddaszem użytkowym , działka pod lasem prawie 3000metrów... teraz walcze z wykończeniówką (masakra - padamy z żoną na twarz ) ale jest super !!!! lecę robić dalej póki widno jest. wkrótce jak trochę odsapne zamieszczę fotki. Powodzenia i życzę wytrwałości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 16.06.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Aida...NIE WCHODZ w tą działkę bo naprawdę utopisz kase i będzie po ptakach a pani z gminy Ci kasy nie zwroci!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 16.06.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Aida sprawdź wszystkie możliwości w stylu dokupienia, dodzierżawienia itp. które dadzą ci możliwość budowania teraz a nie w zależności od urzędniczego widzi mi się - taka informacja może być prawdziwa ale nie wiesz czy aby na pewno, nikt ci nie da gwarancji ani czy ani kiedy - może za pół roku a może za 100 lat. Kiedyś przymierzałem się do jednej takiej działeczki i dobrze że sprawdziłem w planie że oprócz minimalnej powierzchni jest jeszcze minimalna szerokość - ta była o 2 metry za wąska... kobita przez pół roku załatwiała przesunięcie granicy między dwiema swoimi działkami . Gdybym był w twojej skórze to nie przestawałbym szukać czekając, co wyniknie z tych zmian - lepiej stracić okazję niż kasę, a może trafi się coś równie fajnego tylko bez haczyków? Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 18.06.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Aida, pomijam to, że na tej działce nie można budować, że wogóle szkoda jej bo podoba się Wam, ale te 200 m kw to stanowczo za mało!Załóżmy że dom zabierze 100 m powierzchni, posadzisz parę krzaków i co zostanie? 90; 80 m kw? Narysuj sobie kwadrat o wymiarach 9 na 9 i pomyśl czy tak ma wyglądać twoje podwórze przez następne dziesięciolecia? Z_a___ m_a_ł_o_!Bądź twarda i nie napalaj się, bo to najgorsze w podejmowaniu ważnych decyzji. Mnie pośrednik ponaglał z zakupem, bo "działka pójdzie... itp itd", a ja myślałem sobie "izy, izy" Zbierałem papiery do warunków zabudowy, potem wniosek o warunki i tak po pół roku dopiero kupiłem działkę wiedząc że postawię na niej swój domek. Albo sprzedający przystanie na umowę przedwstępną z odpowiednim zapisem, albo sobie wyluzuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 18.06.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Aida, pomijam to, że na tej działce nie można budować, że wogóle szkoda jej bo podoba się Wam, ale te 200 m kw to stanowczo za mało! [ciach] Tyle to Aidzie brakuje do wymaganego przez gminę minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 19.06.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 to ja cichutko powiem, ze w końcu otrzymałam decyzję kredytową teraz tylko podpisac umowe Witam w klubie W którym banku bierzecie i na jakich warunkach? mBank warunki to 2,45% i 1% marży, natomiast jednak nie zaliczyli nam różnicy miedzy wyceną a kredytem do wkładu własnego... teraz tylko czekamy na telefonik kiedy umowa... Ojej! a dlaczego nie zaliczyli różnicy między wyceną a kredytem do wkładu własnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 19.06.2006 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 to ja cichutko powiem, ze w końcu otrzymałam decyzję kredytową teraz tylko podpisac umowe Witam w klubie W którym banku bierzecie i na jakich warunkach? mBank warunki to 2,45% i 1% marży, natomiast jednak nie zaliczyli nam różnicy miedzy wyceną a kredytem do wkładu własnego... teraz tylko czekamy na telefonik kiedy umowa... Ojej! a dlaczego nie zaliczyli różnicy między wyceną a kredytem do wkładu własnego? zaraz zaraz ... ale o co chodzi???? chyba czegos nie wiem???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 19.06.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 a u nas dzisiaj wiadomosc z rana, ze decyzja w sprawie kredytu rozpatrzona pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 19.06.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 a u nas dzisiaj wiadomosc z rana, ze decyzja w sprawie kredytu rozpatrzona pozytywnie kurczeeeeeeeeeee a ja czekam na fon! juz nie moge wrrrrr ale ci zazdroszcze Agutek!!! no i gratuluje!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 19.06.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Szkoda że ten garaz jest..faktycznie super, no ale jak jest poddasze to i tak mozna je zrpbic na potem wiec nie jest zle;) [/color] Aida, a wiesz, że ten domek Arletta własnie jest fajny z garażem w bryle. Ja bym tam zrobiła swoją sypialnię. Pozostałe pokoje: jeden dla dziecka, drugi gościonno-biurowy. Schodów bym teraz nie budowała, a w tym miejscu można zrobic wielką garderobę. To wcale nie jest drogi domek, a bardzo funkcjonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agutek 19.06.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Dziekuje! My czekalismy prawie 3 tygodnie, bo banki sie nie wyrabiaja z przegladaniem wnioskow w zwiazku z tym, ze od 01 lipca beda zmiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 19.06.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Ja właśnie zaczynam się przyznawać sama przed sobą do oszołomstwa z ta budową, dlatego do Was częściej zaglądam Działka na kredyt, wkrótce kredyt na dom, aż strach o tym myśleć. Kredyty w CHF drożeją od lipca, waluta stoi wysoko, a za co żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 19.06.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Ja właśnie zaczynam się przyznawać sama przed sobą do oszołomstwa z ta budową, dlatego do Was częściej zaglądam Działka na kredyt, wkrótce kredyt na dom, aż strach o tym myśleć. Kredyty w CHF drożeją od lipca, waluta stoi wysoko, a za co żyć Zanim dogoni kredyty w pln .... to uzbierasz na chlebek z różnicy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 19.06.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Ja właśnie zaczynam się przyznawać sama przed sobą do oszołomstwa z ta budową, dlatego do Was częściej zaglądam Działka na kredyt, wkrótce kredyt na dom, aż strach o tym myśleć. Kredyty w CHF drożeją od lipca, waluta stoi wysoko, a za co żyć Zanim dogoni kredyty w pln .... to uzbierasz na chlebek z różnicy :) No ale jak CHF dogoni złotówki to mi mąż każe roboty szukać, a ja już przywykłam do siedzenia w domu. Zamieniłam pasje pracowania w pasję budowania, ale jak mi to zostanie to trzeba się będzie leczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 19.06.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Dziekuje! My czekalismy prawie 3 tygodnie, bo banki sie nie wyrabiaja z przegladaniem wnioskow w zwiazku z tym, ze od 01 lipca beda zmiany... zmiany????? ps a w jakim banku tyle czekałes jeśli można wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.06.2006 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 to ja cichutko powiem, ze w końcu otrzymałam decyzję kredytową teraz tylko podpisac umowe Witam w klubie W którym banku bierzecie i na jakich warunkach? mBank warunki to 2,45% i 1% marży, natomiast jednak nie zaliczyli nam różnicy miedzy wyceną a kredytem do wkładu własnego... teraz tylko czekamy na telefonik kiedy umowa... Ojej! a dlaczego nie zaliczyli różnicy między wyceną a kredytem do wkładu własnego? zaraz zaraz ... ale o co chodzi???? chyba czegos nie wiem???? doliczyli jednak.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.06.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Dziekuje! My czekalismy prawie 3 tygodnie, bo banki sie nie wyrabiaja z przegladaniem wnioskow w zwiazku z tym, ze od 01 lipca beda zmiany... zmiany????? ps a w jakim banku tyle czekałes jeśli można wiedziec? Świercz nie mów ze nie wiedziałeś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts