ich_troje 21.07.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 nie w temat ale czy ktos ma strop drewniany- bo my zastanawiamy sie nad zmiana stropu z terriwy na dolny pas wiazara dachowego,chatka na dole ma 77m a u gory tylko 2 male pokoiki i lazienka to po co mi ta terriva.bylabym wdzieczna za rade Czemu nie w temat. W kacu watek oszolomow co BUDUJA ale bez wlasnej kasy A wracajac do pytania ja tak bede mial. Tez mialem miec terrive ale stanelo na stropie drewnianym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 21.07.2006 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 21.07.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 dzieki.balam sie ze tylko ja jestem takim odcieniaczem projektu... fakt ze cale zycie mieszkam w domach z drwnianymi stropami i nie bylo zadnych narzekan.teraz wynajmuje w 2 pietrowymm budynku tez z drewnianym stropem i sie nie zapadlam do miesnego dzieki raz jeszcze.teraz podrecze na innym forum czy ktos wstawial kominek z palszczem wodnym nie makroterma tylko np za 4tys i caly system ok 15. To moze wybadaj jeszcze jak by funkcjonowal kominek z DGP + solar z zasobnikiem i grzalka el jako "Naped" podlogowki wodnej ? Mi nie udalo sie uzyskac odp. Moze Tobie ? : Ps. 3eba ciac gdzie sie da jak kaski nie ma - byle z rozsadkiem. Poza tym w stropie drewnianym latwiej rozprowadzic DGP niz w takiej terrivie a i chalupka swojego uroku nabiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 22.07.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Witam, niebawem dołączę do grona szczęśliwych posiadaczy kredytów dłuuugo terminowych na budowę domu.Czy ktoś z Was zaciągał kredyt w Multibanku? Czy trzeba u nich przedstawiać faktury? pozdrawiamGrażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 22.07.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 nie w temat ale czy ktos ma strop drewniany- bo my zastanawiamy sie nad zmiana stropu z terriwy na dolny pas wiazara dachowego,chatka na dole ma 77m a u gory tylko 2 male pokoiki i lazienka to po co mi ta terriva.bylabym wdzieczna za rade My mamy część stropu z drewna - nad salonem. Khem, znaczy - mamy mieć, bo drewno miało być pod koniec czerwca a jeszcz się suszy Zalety: fajnie wygląda, fajnie się robi, fajnie pachnie. Wady - drewno musi być porządnie osuszone, jak widać - mogą być kłopoty z dostawą na czas bo tartaków jest zdecydowanie mniej niż składów budowlanych z terrivą no i wytrzymałość takiego stropu jest mniejsza. Cenowo nie powiem ale podobno wychodzi podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 23.07.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Witam wszystkich Oszołomów i dołączam do ich grona. Póki co mam działkę, tatusia murarza, męża fachmana od wykończeniówki, kuzyna elektryka i wujka instalatora CO - tym dwóm ostatnim trzeba będzie zapłacić "co łaska". Oszczędności tyle, że powinno starczyć na indywidualny projekt bo nie znaleźliźliśmy nic gotowego co pasowałoby w 100 % i masę wiary, że się uda do końca przyszłego roku za 200 tys, kredytu postawić domek ok. 120 m kwadr. bez specjalnych fanaberii. Mój mąż uważa że straciłam rozum ale to nie poraz pierwszy więc się specjalnie tym nie przejmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 23.07.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 24.07.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Jelonek72 Witaj, wiem co czujesz, bo tez bloki doprowadzają mnie do szewskiej pasjii marzę o kawałku włąsnego miejsca..Tymbardziej że nie są to nasze bloki A dziękuję - czyli jednak ktoś to czyta? Kropi, ja też czytam Twoj dziennik, super, no i ciekawiła mnie Twoja droga podobno poczatki takie jak moje;) Robin2, emil_d, KAMUS, ~Maja Witamy, fajnie że kredyt przyznany no i na starych warunkach Póki co budowa na kredyt!!!! Rebeko to jak daleko z Wqsza budową jestescie posunięci ? Sylwio, sliczny kranik, gratuluje wody:) ich_troje no no gratuluje postępów, dzialka to jest to co juz chciałabym nieć..ehh:) Mlodzi ludzie maja trzy mozliwosci : - mieszkac u rodzicow - wynajmowac mieszkanie - wziasc kredyt na zakup marud@, garbus, Luc Skywalker no włąsnie bez ryzyka czasem się nie da...MNie dwie pierwsze opcje nei odpowiadają, zreszta pierwsza odpada, bo rodzice nie na miejscu, a wynajmowac ciągle to tez bez sensu. dagag witaj w klubie oszołomów , fajny ten projekcik, tyle że w teori z poddaszem na potem. Ja bym robila jesli kolo 100, to juz bez poddasza a jesli na potem to się chce zmiesci w 70 paru metrach No ale to takie gdybanie nba razie, poki co dzialka... Maja slicnzy domek gratuuje, Cyla gratuluje przyznania kredytu, super:) Co do dyskusji o domkach i cenach, fajna,ale wtracac się nie bede, nastepnym razem jak bede na bierząco Annja witaj, mąz przywyknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja1719500785 24.07.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Robin2, emil_d, KAMUS, ~Maja Witamy, fajnie że kredyt przyznany no i na starych warunkach [/color] Maja slicnzy domek gratuuje, Cyla gratuluje przyznania kredytu, super:) Witam wszystkich i dziękuję za dobre słowo Właśnie spędziałam pierwszy weekend na własnej działce - pracowity oczywiście Powoli ruszamy do boju, kupiłam kosę i sierp, bo na naszych chaszczach kosiarka na pewno by wymiękła. Dobrze, że jest jeziorko po drugiej stronie drogi, bo upał dobija... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 24.07.2006 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Jeziorko...ale bomba, marzenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 24.07.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 No hejo Aida Gdzieś Ty była jak Cie nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 24.07.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 No hejo Aida Gdzieś Ty była jak Cie nie było Ooo, Aida - witaj MATKO ZAŁOŻYCIELKO !!!! Jak wakacje się udaly? Co z dzialka i przymiarka do budowy? Właśnie spędziałam pierwszy weekend na własnej działce - pracowity oczywiście Powoli ruszamy do boju, kupiłam kosę i sierp, bo na naszych chaszczach kosiarka na pewno by wymiękła. A ja już złamałem kose na swoich chaszczach Radzili mi szukac spoalinowki ale przy takim gaszczu najwyzej moglbym na nia popatrzec - taki gaszcz byl. Co sie nakosilem to moje ale przynajmniej widze jak wyglada moj kawalek tej planety Aaa, bym zapomnial sie pochwalic - Mam na dzialce WODE !!! (i repery, ogrodzenie i brzozy samosiejki przesadzilem w docelowe miejsce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 24.07.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 ich troje extra...aida trzymaj sie... a u nas kończy sie stan zero dzis panowie maja napinac siatke na ogrodzeniu a jutro dokońćzyc izolacje fudnamentow... przyjechaly tez pustaki na sciane (czesc) i bedzie chwilowa przerwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiaf1 25.07.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Annja[/b] witaj, mąz przywyknie [/color] Tak sobie czytam i podglądam i nic się nie dzieje!!! A juz bym chciala stawiać, przestawiać kupować (oddawać), nie spać po nocach i tak już nie śpię. ......hmmmmm ale dla tych którzy mnie nie znją lub już zapomnieli to przypomne, że kaska na działkę się zbiera i na razie to tylko mogę sobie marzyć .Witam wszystkich nowych oszołomów coż za piekne grono marzycieli...... Aida 77 a na Twoje maleństwo to się napatrzeć nie mogę.........pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 25.07.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 IchTRoje, Cyla (Bo Sylvia wie co się działo;)) No więc tak jak pisałam wcześniej byłam w Bielsku. Początkowe założenia to góra tydzień, a ponieważ pogoda ciągle była ładna(a tam basen, ogród a u mnie 30 metrow mieszkania nagrzanego do 34 stopnim brr )to zostałam. Z tym zostaniem to też dlatego a może i głownie dlatego że równocześnhie w firmie wynikły spore problemy. Oczywiście przez monopoliste tepse która nie liczy się z ludzmi i zachowuje po świnsku. Próby ratowania sytuacji skonczyły się awaria spowodowana...znowu przez tepse, która zakonczyła jedna usługe a nie podpieła następnej mimo wyrażnej i konkretnej umowy....No i Jarek siedział w firmie, potem inne rzeczy robił w domu, przy małej tyle by nie popracowal. Finał jest taki, że już większość rzeczy jest wyprostowana ale jak można się domyślić finanse kompletnie kuleje jeszcze pewnnie przez 2, 3 miesiące. Ja mam nadzieję że się może szybciej uda wyjsc na prostą, bo w obecnej sytuacji to trudno jest nawet dzialki szukac>> beznyna kosztuje i to nie mało. Plus jest takim że podjełam dodatkową pracę, też zlecenia do wykonywania w domu, więc mma dwa razy więcej ropboty, ale to pomoże nam finansowo teraz i nie tylko, więc potem może wreszcie nasze marzenia .. zaczną się spełniać... Działka jest i gdzieś na nas czeka, w koncu ją odnajdziemy i kupimy:) Szkoda tylko, że w miedzyczasie preferencyjne warunki kredytu się pokonczyły itd. że o naszym wymarzonym wyjeżdzie na wakacje po kilku altach który wreszcie miał być nie wspomne... Wszystko ucieklo. No ale cóz, my się nie poddajemy tylko walczymy dalej, może nam to wyjdzie na plus bo się rozkrecimy z robotą Pozdrawiam i życze tyle optymizmu co u mnie:) Asiaf jak widzisz ja na razie to też tylko marzę...i planuję a potem realizuje plan ile się da;) Akle się rozpisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 25.07.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 ... Działka jest i gdzieś na nas czeka, w koncu ją odnajdziemy i kupimy:) Szkoda tylko, że w miedzyczasie preferencyjne warunki kredytu się pokonczyły itd. Aida77 tym akurat sie nie przejmu Jak czytalem - chyba we wczorajszej Gazecie Prawnej - cześć banków juz znalażła sposób na obejście Rekomnedacji S i pzy obliczaniu zdolności kredytowej w PLN stosują takie same zasady jak dla CHF Na razie jestem po wizycie w banku - kwity juz mam zebrane musze je zaniesc i grzecznie czekac na kredyt (podobna w ciagu tygodnia bedzie umowa). Dzwonilem dzis do gminy jak tam z moim pozoleniem na budowe - bedzie prawdopodonie za 1-1,5 tygodnia. Mam juz obgadane ze otrzymam od razu zgode na rozpoczecie budowy wiec nie bede musial czekac kolejnych 2 tyg. na uprawomocnienie Co prawda ostatnio coraz czesciej zastanawiam sie czy dobrze robie biorac sobie na kark kredyt na 30 lat - ale zaraz sobie odpowiadam ze pobnie bym bral nie wiele mniejszy kredyt kupujac mieszkanie i to znacznie mniejsze, w kolejnej szufladzie itd itp. Poza tym wiem ze sa inni jak ja "wariaci" na tej grupie - wiec nie czuje sie osamotniony [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek1976 25.07.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Czesc ja buduje zosie b w radomiu mam stan surowy narazie wyszedl zgrabny domek zmienilem troche daszek nad wejsciem reszta bez zmian.mysle ze kazdy dom ma jakies wady a mowienie o nieprawidlowej wentylacji domu jest nieuzasadnione.blizniaczy projekt gienia jest bardzo chwalony przez uzytkownikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 25.07.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Piotrek Zosia była naszym pierwszym projektem który bralismy pod uwage... potem zmieniły sie założenia i Zosia poszła w odstawke ale dalej mam sentyment do tego projektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 25.07.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Dobry wieczór wszystim, po długich zmaganiach blondynki z komputerem udało mi się wkleić zdjęcie trochę za duże wyszło ale to i tak sukces. Rozglądałam się dziś za kredytami bo projekt już się pomału rodzi w głowie naszego architekta. Wynalazłam kredyt budowlany w Santander Bank. Jako jedni z nielicznych (już niestety) dają kredyt we frankach. 200 tys. na 30 lat - rata 940 zł. Korzystniej niż w moim ukochanym BPH. i nie interesują ich żadne faktury. Robią wizję lokalną na budowie po wyczerpaniu kasy z poszczególnych transz. Myślę że to korzystna oferta. Chyba że ktoś zna lepszą. A może ktoś maś już kredyt w Santanderze? Dla wyjaśnienia dodam, że ten bank to dawne Polskie Towarzystwo Finansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 25.07.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Hejo! A my mamy w końcu garaż na działce- śliczny blaszaczek Czekaliśmy dobry miesiąc aż się zlitują i nam go dostarczą i zjawili się w najmniej odpowiedniej chwili bo wyrwali nas z imprezy u przyjaciół ... ..zadzwonili o 21.30 ,że będą za pół godzinki Ale garaż zaraz pięknie złożyli także po niecałej godzince wróciliśmy na imprezkę jako szczęśliwi posiadacze garażu Pozdrawiam cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts