AnetkaS 24.08.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Huurraaa ! Jestem właściecielem ziemskim ! Dzisiaj podpisałam umowę przeniesienia własności, no I niedługo będą robić kanalizacje Więc dzisiaj jestem w totalnej euforii, ale jak znowu trochę poczytam, to dopadnie mnie załamka. I tak w kółko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 24.08.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Huurraaa ! Jestem właściecielem ziemskim ! Dzisiaj podpisałam umowę przeniesienia własności, no No to GRATULACJE Więc dzisiaj jestem w totalnej euforii, ale jak znowu trochę poczytam, to dopadnie mnie załamka. I tak w kółko ... Ale jaka załamka, od czytania czego? Telegazety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 24.08.2006 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Od czytania ile co kosztuje, co trzeba załatwić, jak pilnować wykonawców, co potrafią sknocić... Co tu dużo gadać, boję się trochę tego budowania... Jak damy radę wszystkiego dopilnować skoro pracujemy Ale koniec z marudzeniem, dzisiaj się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 24.08.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Od czytania ile co kosztuje, co trzeba załatwić, jak pilnować wykonawców, co potrafią sknocić... Nie ma się co przejmować, tylko robić swoje. Co tu dużo gadać, boję się trochę tego budowania... Jak damy radę wszystkiego dopilnować skoro pracujemy My też pracujemy, i wszyscy inni co budują, pewnie też. Wszystko da radę. Po pracy prosto na budowę! Ale koniec z marudzeniem, dzisiaj się cieszę Właśnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 25.08.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 WSZYSTKIM DROBNYM OSZOŁOMOM na polepszenie humorów: Co to znaczy drobny kredyt 250kzł lub 300kzł. Właśnie się dowiedziałam, że w Warszawie na zakup większego mieszkania (jakieś 100m2) można wziąć kredyt 1.000.000 zł (kropki dodaję,żeby było jasne to okrągły milion). I to przy zarobkach tylko dwa razy większych od średnich. Czym ja się przejmuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.08.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 WSZYSTKIM DROBNYM OSZOŁOMOM na polepszenie humorów: Co to znaczy drobny kredyt 250kzł lub 300kzł. Właśnie się dowiedziałam, że w Warszawie na zakup większego mieszkania (jakieś 100m2) można wziąć kredyt 1.000.000 zł (kropki dodaję,żeby było jasne to okrągły milion). I to przy zarobkach tylko dwa razy większych od średnich. Czym ja się przejmuję? No to super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 25.08.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witaj asiaf1. …. a z naszą działką było tak że szukaliśmy jej prawie rok czasami pamiętam że jeździłem tak ja wy od rana do nocy przez dwa tygodnie potem była przerwa i czas na szukanie w sieci , gazetach i informowaniu wszystkich dookoła ,że szukamy kawałka nieba pod ,którym możemy zbudować swoje gniazdko i apiać na nowo w samochód i w drogę . Czasami znajdowałem ciekawe oferty ,które były dla nas troszkę za drogie ale po przeanalizowaniu decydowaliśmy się na ich kupno niestety za późno bo już zostały sprzedane albo właściciel się wycofał , zawsze mieliśmy jakiegoś pecha aż a końcu znaleźliśmy to czego szukaliśmy od początku cisza i spokój , las i niezbyt daleko od miasta… tylko tradycyjnie przerosło na to finansowo. Mimo braku całej gotówki w poniedziałek podpisujemy umowę bo ta działeczka to jest ta jedyna wymarzona …… A gdzie dokładnie bedziesz sie budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 25.08.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Puk, puk... czy można się przyłączyć do Oszołomów ?? Bo my oszołomy pełną gębą Pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 25.08.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Małgolinka oczywiście witaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DADI 25.08.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witaj Małgolinka napisz czy już budujesz czy dopiero chcesz zacząć budować i coś więcej o sobie. Może nie aż taki z Ciebie " Oszołom":-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ich_troje 25.08.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 A my dziś podpisalismy umowe kredytową. I nie wiem czy sie cieszyc czy martwic. Jak policzylem jakie raty przez te 30 lat mamy placic to az mi sie slabo robi. I w co ja sie durny pakuje? Sam sobie petle na szyje zakladam !!! Ale z drugiej strony na mieszkanie w szufladzie niewiele mniejszy kredyt musialbym wziac a tu i dzialeczka calkiem niezla bedzie i wlasny ogrod i garaz i pokoi ile trzeba i duza kuchnia .... Co mi tam, raz sie zyje !!! A poza tym w poniedzialek uprawomocni sie pozwolenie wiec moze w KONCU ruszy mi na dniach ta budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.08.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Ciesz się, ciesz Ja jeszcze jednego kredytu na mieszkanie dobrze nie spłaciłam a już wzięłam drugi na działkę i czuję.... że dobrze zrobiłam. Ty też dobrze zrobiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanek 25.08.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 beti555 ……. Kupujemy działkę w Sulminie ……. A jak będzie z budową to jeszcze zobaczymy mam nadzieję że w przyszłym roku zaczniemy. Przez zimę chcemy zebrać informacje o firmach które budują domy drewniane bo takowy nam się marzy i zastanowić się nad projektem. A poza tym może zrobimy odwiert na studnię bo z tego co słyszałem to w zimę taniej ….. ale to wszystko zależy od finansów , których w zasadzie nie ma ……. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgolinka 26.08.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Witajcie W tej chwili szukamy sobie działeczki (jest bardzo ciężko, bo większość działek w normalnych cenach już wyprzedane a te co się dopiero szykują zwalają z nóg ) Oczywiście zakup działki oraz budowa domu na kredyt w 100%, ha a co .. A o nas: Mam na imię Małgosia, mąż Marcin mamy dwójkę szkrabików: Julcia 3 lata i Jaś 3 miesiące I mamy dość mieszkania w samym centrum miasta !!! Pozdrawiam wszystkie oszołomki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 26.08.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 beti555 ……. Kupujemy działkę w Sulminie ……. To okolice Otomina, czy pomyliłam się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stanek 27.08.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 ….. tak nie daleko, następna miejscowość za Otominem ……. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 28.08.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 ….. tak nie daleko, następna miejscowość za Otominem ……. Będziecie mieszkać w bardzo ładnej okolicy My w sumie nie daleko od Was, bo w Kowalach. Nie w leśnej okolicy, ale za to widok mamy super Widzimy z naszej działki, która jest położona na górce, wiele osiedli Gdańska (widok nawet dociero pod Sobieszewo ) B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 28.08.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Witam, czy ktoś z Was brał kredyt w Multibanku? Czekamy na razie 3 tygodnie na decyzję i wydaje mi się, że to dość długo. Ile czekaliście na swoje decyzje? Czy dużo warunków stawiają banki przed podpisaniem umowy kredytowej? pozdrawiamG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 28.08.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 łoj grazia111my złożyliśmy wniosek 31 maja(MILLENIUM) a decyzja była 18.07 W międzyczasie jeszcze hocki-klocki z wysokoscią kredytu i w końcu stanęło na tym ,że dostaliśmy kredyt na budowe i wykończenie parteru. poddasze do późniejszego wykończenia!!!! Kosmicznie długo czekaliśmy na I transzę( 23.08.2006) na spłacenie działki i jeszcze czekamy na zaświadczenie z banku gdzie braliśmy kredyt na działkę o całkowitej spłacie tamtego kredytu. No i dopiero po wizycie w księgach wieczystych i załatwiniu swistka o zwolnieniu z hipoteki bedzie mozna pisac o następną transze. KOSZMAR. Ale się nagadałam Ale mnie już to totalnie wkurza Życze Ci łatwiejszej drogi przez męki kredytowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 28.08.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 A ja z innej beczki. Zbieram właśnie wyceny na wykonanie stanu surowego otwartego. Przeważnie za robotę chcą 12 - 15 tyś, a jeden Pan z firmy budowlanej zawołał 35 tyś Podziękowałem grzecznie, i usłyszałem, że nasz dom to kurnik, i że on wiedział od początku, że raczej tej roboty robił nie będzie K...%#$@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts