Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa "OSZOŁOMÓW"- budowa bez wkładu,na kredyt ;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Od czytania ile co kosztuje, co trzeba załatwić, jak pilnować wykonawców, co potrafią sknocić... :roll:

Nie ma się co przejmować, tylko robić swoje.

Co tu dużo gadać, boję się trochę tego budowania... Jak damy radę wszystkiego dopilnować skoro pracujemy :-?

My też pracujemy, i wszyscy inni co budują, pewnie też. Wszystko da radę. Po pracy prosto na budowę! 8)

Ale koniec z marudzeniem, dzisiaj się cieszę :D :D :D

Właśnie!

WSZYSTKIM DROBNYM OSZOŁOMOM na polepszenie humorów:

Co to znaczy drobny kredyt 250kzł lub 300kzł.

Właśnie się dowiedziałam, że w Warszawie na zakup większego mieszkania (jakieś 100m2) można wziąć kredyt 1.000.000 zł (kropki dodaję,żeby było jasne to okrągły milion). :o :o :o

I to przy zarobkach tylko dwa razy większych od średnich. :(

Czym ja się przejmuję? :D

WSZYSTKIM DROBNYM OSZOŁOMOM na polepszenie humorów:

Co to znaczy drobny kredyt 250kzł lub 300kzł.

Właśnie się dowiedziałam, że w Warszawie na zakup większego mieszkania (jakieś 100m2) można wziąć kredyt 1.000.000 zł (kropki dodaję,żeby było jasne to okrągły milion). :o :o :o

I to przy zarobkach tylko dwa razy większych od średnich. :(

Czym ja się przejmuję? :D

No to super :D

Witaj asiaf1.

…. a z naszą działką było tak że szukaliśmy jej prawie rok czasami pamiętam że jeździłem tak ja wy od rana do nocy przez dwa tygodnie potem była przerwa i czas na szukanie w sieci , gazetach i informowaniu wszystkich dookoła ,że szukamy kawałka nieba pod ,którym możemy zbudować swoje gniazdko i apiać na nowo w samochód i w drogę . Czasami znajdowałem ciekawe oferty ,które były dla nas troszkę za drogie ale po przeanalizowaniu decydowaliśmy się na ich kupno niestety za późno bo już zostały sprzedane albo właściciel się wycofał , zawsze mieliśmy jakiegoś pecha aż a końcu znaleźliśmy to czego szukaliśmy od początku cisza i spokój , las i niezbyt daleko od miasta… tylko tradycyjnie przerosło na to finansowo.

Mimo braku całej gotówki w poniedziałek podpisujemy umowę bo ta działeczka to jest ta jedyna wymarzona …… :roll:

A gdzie dokładnie bedziesz sie budował?

A my dziś podpisalismy umowe kredytową. :roll: :o I nie wiem czy sie cieszyc czy martwic. Jak policzylem jakie raty przez te 30 lat mamy placic to az mi sie slabo robi.

I w co ja sie durny pakuje? Sam sobie petle na szyje zakladam !!! :(

Ale z drugiej strony na mieszkanie w szufladzie niewiele mniejszy kredyt musialbym wziac :evil: a tu i dzialeczka calkiem niezla bedzie i wlasny ogrod i garaz i pokoi ile trzeba i duza kuchnia ....

Co mi tam, raz sie zyje !!!

A poza tym w poniedzialek uprawomocni sie pozwolenie wiec moze w KONCU ruszy mi na dniach ta budowa :)

beti555

……. Kupujemy działkę w Sulminie ……. A jak będzie z budową to jeszcze zobaczymy mam nadzieję że w przyszłym roku zaczniemy. Przez zimę chcemy zebrać informacje o firmach które budują domy drewniane bo takowy nam się marzy i zastanowić się nad projektem. A poza tym może zrobimy odwiert na studnię bo z tego co słyszałem to w zimę taniej ….. ale to wszystko zależy od finansów , :) których w zasadzie nie ma …….

Witajcie :)

W tej chwili szukamy sobie działeczki (jest bardzo ciężko, bo większość działek w normalnych cenach już wyprzedane a te co się dopiero szykują zwalają z nóg :roll: ) Oczywiście zakup działki oraz budowa domu na kredyt w 100%, ha a co .. :lol:

A o nas: Mam na imię Małgosia, mąż Marcin mamy dwójkę szkrabików: Julcia 3 lata i Jaś 3 miesiące :)

I mamy dość mieszkania w samym centrum miasta !!!

Pozdrawiam wszystkie oszołomki :)

….. tak nie daleko, następna miejscowość za Otominem …….

Będziecie mieszkać w bardzo ładnej okolicy :D My w sumie nie daleko od Was, bo w Kowalach. Nie w leśnej okolicy, ale za to widok mamy super :) Widzimy z naszej działki, która jest położona na górce, wiele osiedli Gdańska (widok nawet dociero pod Sobieszewo :D )

B.

łoj grazia111my złożyliśmy wniosek 31 maja(MILLENIUM) a decyzja była 18.07 :evil: W międzyczasie jeszcze hocki-klocki z wysokoscią kredytu i w końcu stanęło na tym ,że dostaliśmy kredyt na budowe i wykończenie parteru. poddasze do późniejszego wykończenia!!!!

Kosmicznie długo czekaliśmy na I transzę( 23.08.2006) na spłacenie działki i jeszcze czekamy na zaświadczenie z banku gdzie braliśmy kredyt na działkę o całkowitej spłacie tamtego kredytu. No i dopiero po wizycie w księgach wieczystych i załatwiniu swistka o zwolnieniu z hipoteki bedzie mozna pisac o następną transze. KOSZMAR. Ale się nagadałam :roll: Ale mnie już to totalnie wkurza :evil: :evil: :evil:

Życze Ci łatwiejszej drogi przez męki kredytowe :wink:

A ja z innej beczki. Zbieram właśnie wyceny na wykonanie stanu surowego otwartego. Przeważnie za robotę chcą 12 - 15 tyś, a jeden Pan z firmy budowlanej zawołał 35 tyś :o Podziękowałem grzecznie, i usłyszałem, że nasz dom to kurnik, i że on wiedział od początku, że raczej tej roboty robił nie będzie :evil:

K...%#$@