grazia111 01.09.2006 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 łoj grazia111my złożyliśmy wniosek 31 maja(MILLENIUM) a decyzja była 18.07 W międzyczasie jeszcze hocki-klocki z wysokoscią kredytu i w końcu stanęło na tym ,że dostaliśmy kredyt na budowe i wykończenie parteru. poddasze do późniejszego wykończenia!!!! Kosmicznie długo czekaliśmy na I transzę( 23.08.2006) na spłacenie działki i jeszcze czekamy na zaświadczenie z banku gdzie braliśmy kredyt na działkę o całkowitej spłacie tamtego kredytu. No i dopiero po wizycie w księgach wieczystych i załatwiniu swistka o zwolnieniu z hipoteki bedzie mozna pisac o następną transze. KOSZMAR. Ale się nagadałam Ale mnie już to totalnie wkurza Życze Ci łatwiejszej drogi przez męki kredytowe Czyli przy refinansowaniu dodatkowy czas jest potrzebny na zwolnienie hipoteki? dobrze o tym wiedziec, bo taką opcję też bierzemy pod uwagę. Czwarty tydzień czekamy na decyzję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 01.09.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 łoj grazia111... No i dopiero po wizycie w księgach wieczystych i załatwiniu swistka o zwolnieniu z hipoteki bedzie mozna pisac o następną transze. KOSZMAR. Ale się nagadałam Ale mnie już to totalnie wkurza Życze Ci łatwiejszej drogi przez męki kredytowe Czyli przy refinansowaniu dodatkowy czas jest potrzebny na zwolnienie hipoteki? dobrze o tym wiedziec, bo taką opcję też bierzemy pod uwagę. Czwarty tydzień czekamy na decyzję... Akurat w naszym przypadku (czyli w banku Millenium) wystarczyła pieczatka i poświadczenie ,że wniosek o zwolnienie z hipoteki wpłynął do Wydziału KW danego dnia i o danej godzinie. Z takim poświadczeniem moglismy złożyć w banku wniosek o II transzę ,która ma wpłynąc nannasze konto 6 września! Pożyjemy -zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 01.09.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A Aida była i się zmyła................................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 02.09.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Czy ktoś z Was robił projekt przyłącza wodnego lub kanalizacyjnego?Jeżeli tak, to czy mógłbym prosić jakiś skan, albo fotę projektu zrobioną cyfrakiem. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 03.09.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Akurat w naszym przypadku (czyli w banku Millenium) wystarczyła pieczatka i poświadczenie ,że wniosek o zwolnienie z hipoteki wpłynął do Wydziału KW danego dnia i o danej godzinie. Z takim poświadczeniem moglismy złożyć w banku wniosek o II transzę ,która ma wpłynąc nannasze konto 6 września! Pożyjemy -zobaczymy Czekamy i czekamy, czekamy..... dadzą, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 03.09.2006 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Mam pytanie. Z racji tego, że wszyscy skupieni w tym temacie mam podobny problem finansowy ciekawi mnie jakiej wielkości domek planujecie wubudować i ile wynosi szacunkowy koszt. Sami z Izą często doprowadzamy nasze domowe kalkulatory do szaleństwa. Jeżeli nie macie nic przeciwko to prosimy o taką małą mini ankietę. Pozdrawaimy bardzo serdecznie. Dom 143 metry, piwnica-garaż 63 metry , poddasze użytkowe ok, 70 (ale będzie to jedno pomieszczenie, w ciągu najblizszych lat nic nie będziemy tam zmieniać ) Kredyt wzięliśmy na 285 000. I nie ma bata, musi starczyć Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.09.2006 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Dzieki A dzialeczke chyba kupie juz teraz te nie w tej lokalizacji w ktorej szukalam - bedzie jak znalazl na przyszlosc, kiedy nie beda mnie juz interesowac szkoly itp. a kosztuje niewiele - Tobie tez jak najmniej problemow i samych dobrych wykonawcow!!! Altra ...szkoda, myślałam że się kiedyś spotkamy pogadamy o działeczkach a malychy się razem pobawia;) A tak na serio to jesli wiesz coś ciekawego o działeczkach których nie chcesz to sie chętnie dowiem witam nowych oszołomow, przekopuje się przez zaległe strony:) ale przyznam że oszołomstwa mojego pokroju nie ejst tutaj aż tyle( mam na mysli nie tylko budowe i kupno działki od zera na kredyt ale też zero srodków własnych, mieszkania, oszczędności ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.09.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 witajcie oszołomy - bardzo dawno nie czytałem i pisałem na forum. widzę że temat się rozwija, przybywa nowych osób a matka założycielka rzadko zagląda. pozdrowienia dla szukających i budujących ali witaj, bo kurcze już pisałam kiedyś u nas tylko 30 m i to wynajete..więc byłam dużo u rodziców, ale tam interent płatny nie to co u siebie gdzie mam stałe łącze no i czasu brak , więc tak przez wakacje było mnie mało, ale jak znam zycie nadgonie bo gaduła jestem i nawet jak się nic nie dzieje to u mnie w głowie sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.09.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Ło jeny wyczaiłam Aidę Może do nas zajrzy sierotek To znaczy?Jak wyczaiłas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.09.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 A Aida była i się zmyła................................................. Cyla czytałam co nowego co u nowych i dtarych oszołomów... wiem że tego widać nie było, ale byłam;) No i uzupełniłam listy;) To widać A potem napisze co u mnie i czemu mkei tyle nie było dokłądniej... Gratuluje postępów ślicznych działeczek, piwnic, kredytów i calej wspaniałej reszty a nawet wszelkich decyzji, papierków:) I ciesze się, ze się cieszycie że jestem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.09.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 aktualny skłąd Klub Oszołomów: 1. Aida77 planowany rzut parteru 2. ich_troje 3. kropi Biedronka E-62 4. zraja 5.Kamilcia 6.agamuza Bażant 7.Loxia 8.Sebastiano ? 9. sylvia1 Słoneczko 10.Mały Domek Małego 11.anetmar Dziennik budowy anetmar 12. damianr Domek Kasi i Damiana 13. Radi9 GL 118 ARKA 14. gregory28 15.Olasa D06 16. Blinkey Idalia 17. tabaluga1 Dom w pistacjach 18. Habier C77a 19. EFKAkonewka 20. iwona_b stosowny - C101L 21. acca5 22. beti555 M 09 W dobrym guście 23. johnboro Dom w oleandrach 3 24. Nefer Topaz - parter Topaz - poddasze 25. flamenco108 26. Salgol 28. DARIO2 29. _ali_ 30. DaKar Lolek 31. Cyla Chaber-2 32. pineska Dom na Różanej 33. Zopafisa Ceglasty 34.tomclav 35.miumiu 36. szkrabeusz 37. aha26 38. pawel_kwirynow Iza, Dorota i Pawel w Kwirynowie 39. sonal 40. Grudeczki&Tayga 41. Xena z Xsary 42.Agutek GL 195 JAGODA 43.Siłaczka Domek "Modrzewiowy" 44. Los Pedroz Dom w zawilcach 2 45. Juni 46. Marzin Parterowy z poddaszem mieszkalnym - pm03 47. domek K&G 48. Monia i Arooo OLIWKA 49. Ewa Ficoń Domek Ewy 50. bona111 51. pedzelito 52.Drupsiko 53. farbik 54. BoBoW Z14 55. jancarz26 56. KOSTKA 57. Acidtea 58.magalena 59. świercz Z14 60.Meksiu 61. xwing 62. jarzomp 63. Oregano 64. Marczysław 65. jaloska 66. Asiula7771 Idylla II 67. marcin_budowniczy 68. Anulaczarnula 69. MateuszCCS 70. delor 71. asiaf1 72. Jelonek72 73. Robin2 74. emil_d 75. DADI 76. Rebeka 77. KAMUS 78. garbus2 79. marud@ 80. ~Maja 81. dagag 82. brzydlak 83. Annja 84.piotrek1976 85.altra 86. KrzysiekF 87. andziag78 http://www.gotowe.pl/project.xml?id=54499&page=1 88. daggulka GL-293 89. YennaM 90. AnetkaS 91.sopel750 92.amigokoktajl 93.stanek 94. Małgolinka 95. Jaca_1 96.gatek z45/url] 97. kaśka maciej No no...na dzień dzisiejszy - 26 luty 23.30 mamy już 40 oszołomów i 6 doradzców:) Oszołomy sie rozrastają....16 maja 16.00 jest 58 oszołomów i 10 doradzców 03 wrzesień ...Jest nas już 97 Doradcy oszołomów: 1. Gracz 2. baba_budowniczy 3. Goni_Mnie_Peleton 4. Hubik_1975 5. Klaus 6.Wwiola 7. am00 8. joan 9. Pan Roman 10. Elik 11. asz 12. BLANKA P 13. rrmi 14. Yogi66 15. Luc Skywalker 16.DADI 17.magalena Odwiedzający: 1. parr 2. grazia111 3. Rafal_G-ce 4. Karolka 5. maciek.tor 6. sebo8877 7.Kryspin 8. raru1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 03.09.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam Można sie załapać do klubu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.09.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Aha, jesli kogoś nei ma na liście to krzyczec, jesli jest na złej to też, albo jesli nie ma koło niegu linku do domku a doek został wybrany.... Ehh, a z tym naszym domkiem i dizałeczka to jest tak... - działke mielismy wybraną super, cena była ekstra, wszystko było zgodnie z założeniami...do momentu kiedy okazało się że w planie zagospodarowania minimalna wielkośc działki to 15 arów a nasza mniała ponad 10... Nawet biorąc pod uwagę margines błędu jest ona za mało. - No i troche nam było żal.. - bierzemy się w garść, mamy szukać dalej - trach wypwiedzenie umowy na wynajem i przenoszenei firmy, serwerowni, rekonfiguracja wszystkiego i cała masa strat, dodatkowych kosztów - strata czasu, Jarek niedosypia- ja znajduje dodatkową robote nie ma czasu i kasy na szukanie działek... - wszystko powoli wraca do normy (ale jeszcze nei jest ), doprowadzamy firmę do stanu sprzed ale zaleglosci zostają - dalsze wychodzenie na prostą i powolutkie wychodzenie z naszych domowych zaległości. - najgorsze że straty na tyle spore ze tak szybko z tego nei wyjdziemy..W firmie juz koło pazdziernika powinno być ok ale u nas w domowym budrzecei koło grudnia chyba... + dowiedzieliśmy się jak te banki licza zdolnosc bo zadzwonil w miedzyczasie jakis gosc - nasz debet traktuja jako pozyczke ktora musimy splacic w rok i przez to 400 zł na miesiac mozemy wg nich mniej splacac wiec zdolnosc nam spadała o 1/3 wniosek: - splacic debet -wyjsc na prosta - szukac dzialki i stworzyc zabezpieczenei gotowkowe przynajmniej na okres 3 miesiecy bez kasy.... Jakos tak Nasze bobaskowe plany tez staneły w miejscu ale od wrzesnia ruszamy dalej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 03.09.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Ło jeny wyczaiłam Aidę Może do nas zajrzy sierotek To znaczy?Jak wyczaiłas? Nie no tylko Widziałam,że byłaś zalogowana,ale się nie odezwałaś A my tu tacy stęsknieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 03.09.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 No witaj Geguś, zaraz Cie dopisze, napisz cos więcej o sobie:) o planach Cyla, no bo jakoś tak chumor nie teges, patrzyłam czy się cos dzieje generalnie, możliwe nawet że po prostu mialam nbadieje ze cos popisze, forum w tle a ja pracowałam a czasu braklo albo mała wstała;) Tak też bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DADI 03.09.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 przekopuje się przez zaległe strony:) ale przyznam że oszołomstwa mojego pokroju nie ejst tutaj aż tyle( mam na mysli nie tylko budowe i kupno działki od zera na kredyt ale też zero srodków własnych, mieszkania, oszczędności ) Witam Nie jesteś aż taka sama z tym całkowitym oszołomstwem kupiliśmy niedawno działkę 100% na kredyt, dom też będze 100% kredyt, oszczędności zero, a nawet mieszkanie w bloku nie jest własnościowe Projekt juz wybrany http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?opcja=opis&id=134&nazwa_projektu=SZMARAGD Teraz zbieramy kase na ten projekt Chcemy uzbierać na przyłącza i stan zero i dopiero wtedy zacząć budowe. Szkoda że nie przysługują nam żadne ulgi Byłoby to motywacją aby zacząć już teraz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 03.09.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 03.09.2006 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam No witaj Geguś, zaraz Cie dopisze, napisz cos więcej o sobie:) o planach Plany są takie, aby się wprowadzić do końca listopada. Ciężko będzie ale wyboru nie ma. Co do głównego tematu to: -działka kupiona z linii kredytowej - budowa 100% z kredytu - spłata kredytu za obecne mieszkanie Czy wystarczy aby kandydować na stanowisko chociaż wiceprezesa klubu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 03.09.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witajcie Aida - w końcu Cię "słyszę na żywo" - to znaczy nie czytam tego co było napisane pół roku temu, tylko na bieżąco Trzy dni czytałam ten wątek a potem jak skończyłam to Ty zniknęłaś.... Współczuję, czasem tak kurcze jest do kitu, ale potem na pewno będzie lepiej. I działkę znajdziecie taką jak trzeba i kaskę nazbieracie . Ja tez wierzę, że jak człowiek chce, to wszystko osiągnie BĘDZIE DOBRZE DADI - ja też mam taki plan, żeby nazbierać kasę na przyłącza, ale ponieważ jedocześnie spłacam kredyt na działkę i też chcę go jak najwięcej spłacić, to na te przyłącza to nazbieram za ... 2 lata Kurczę, wszystko przez ta kasę, chyba se dodrukuję troszeczkę hi hi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zopafisa 04.09.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 A "CEGLASTY" wygląda teraz tak http://foto.onet.pl/upload/7/23/_625624_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts