blaniek 03.09.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Melduję się, że my też jesteśmy na etapie zero ... więc witaj w klubie. Nasz domek rośnie w Józefowie niedaleko ul. Szkolnej. Na razie mamy wylane ławy i robią się szalunki do ścian fundamentowych (bo będą lane). Jeśli szukasz jeszcze materiałów budowlanych mogę podzielić się namiarem na hurtownię, która zaproponowała mi jak dotąd najkorzystniejsze ceny. Dobra wiadomość - od września ceny beton w Budecie w dół o 10zł/m3, spadek o 10% odnotowały też silikaty. Pozdrawiam, Blanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcisko 03.09.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 My korzystamy z hurtowni na rondkach, a dokładniej korzysta z niej ekipa, która nam buduje - przejechaliśmy przez kilka składów i tam dali nam najlepsze warunki. Budujemy się w Kątach Węgierskich przy ul. Bagiennej - właśnie rosną nam ściany Z czego będziecie budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaniek 03.09.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Hej!O to jesteście dalej niż my! Ja mam nadzieję zobaczyć ściany w połowie września. Nam najlepsze ceny zaproponowała hurtownia Raab Karcher znajdująca się przy ul. Staniewickiej w Warszawie. Śledzę poczynania naszej Grupy i nie zauważyłam, żeby ktoś z niej korzystał - jesli ktoś z nimi współpracował będę wdzięczna za opinie. Mamy ścianę 3W - wartwę nośną i wszystkie ścianki wewn. będziemy budować z bloczków silikatowych SILKA, a warstwę osłonową ściany zewn. z cegły modularnej (chyba Plecewice). Przy okazji pytanie - bo macie to już za sobą - jak izolowaliście ławę od ściany fundamentowej i jakim smarowidłem malowaliście w pionie (abizol, dysperbit, botazit, izohan, itp)? Pozdrawiam,Blanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcisko 03.09.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Blanka, nie mam pojęcia, od tego mam fachowca, pewnie mi mówił, ale i tak nie staram się nawet tego zapamiętać... Jutro się z nim widzę, to go zapytam My budujemy z ceramiki firmy Lode, jeśli ktoś budował z tego, proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 03.09.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Hej! O to jesteście dalej niż my! Ja mam nadzieję zobaczyć ściany w połowie września. Nam najlepsze ceny zaproponowała hurtownia Raab Karcher znajdująca się przy ul. Staniewickiej w Warszawie. Śledzę poczynania naszej Grupy i nie zauważyłam, żeby ktoś z niej korzystał - jesli ktoś z nimi współpracował będę wdzięczna za opinie. Mamy ścianę 3W - wartwę nośną i wszystkie ścianki wewn. będziemy budować z bloczków silikatowych SILKA, a warstwę osłonową ściany zewn. z cegły modularnej (chyba Plecewice). Przy okazji pytanie - bo macie to już za sobą - jak izolowaliście ławę od ściany fundamentowej i jakim smarowidłem malowaliście w pionie (abizol, dysperbit, botazit, izohan, itp)? Pozdrawiam, Blanka wystarczy tym no i jeszcze jedno .....jeśli szkoda wam kasy to nie kupujcie w ZAK......BO TAK DROGO TO MAŁO KTO MA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 03.09.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 a teraz z innej beczki .....osoby zainteresowane radiowym internetem w rejonie ul. Bagiennej ....jak będzie nas troche więcej to może uda się coś zalatwić POZDRO..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blanka J. 03.09.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Hej! O to jesteście dalej niż my! Ja mam nadzieję zobaczyć ściany w połowie września. Nam najlepsze ceny zaproponowała hurtownia Raab Karcher znajdująca się przy ul. Staniewickiej w Warszawie. Śledzę poczynania naszej Grupy i nie zauważyłam, żeby ktoś z niej korzystał - jesli ktoś z nimi współpracował będę wdzięczna za opinie. Mamy ścianę 3W - wartwę nośną i wszystkie ścianki wewn. będziemy budować z bloczków silikatowych SILKA, a warstwę osłonową ściany zewn. z cegły modularnej (chyba Plecewice). Przy okazji pytanie - bo macie to już za sobą - jak izolowaliście ławę od ściany fundamentowej i jakim smarowidłem malowaliście w pionie (abizol, dysperbit, botazit, izohan, itp)? Pozdrawiam, Blanka wystarczy tym no i jeszcze jedno .....jeśli szkoda wam kasy to nie kupujcie w ZAK......BO TAK DROGO TO MAŁO KTO MA Dzięki serdeczne za radę, ale mąż już kupił IZOHAN K i A - mam nadzieję, że też ok. W drobne rzeczy zaopatrujemy się przy słynnych rondkach albo przy Płochocińskiej. Nie chcę zapeszać, ale moja ekipa pracuje aż miło patrzeć. W sobotę planujemy lać ściany fundamentowe. Blanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaniek 04.09.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Szanowni!Czy mogę się uśmiechnąć do Was o namiary na sprawdzonego hydraulika? Lub czy dałoby radę wypożyczyć speca na dosłownie chwilkę? Muszę na dniach zrobić wyprowadzenie pod kanalizę. Moje chłopaki z ekipy chcą to zrobić samemu - dobrzy są - ale jakoś wolę hydraulika. dziękiBlanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joleko 04.09.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Witam, czy ktoś ma namiary na tani beton B20? Bo jak na razie to znaleźliśmy najtańszy w tym składzie co jest podobno najdroższy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomy-s 04.09.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Ja w budecie brałem (legionowo) ceny pewnie podobne... ale warto zadzwonić Telefon: 022 774 15 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 04.09.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Hej! O to jesteście dalej niż my! Ja mam nadzieję zobaczyć ściany w połowie września. Nam najlepsze ceny zaproponowała hurtownia Raab Karcher znajdująca się przy ul. Staniewickiej w Warszawie. Śledzę poczynania naszej Grupy i nie zauważyłam, żeby ktoś z niej korzystał - jesli ktoś z nimi współpracował będę wdzięczna za opinie. Mamy ścianę 3W - wartwę nośną i wszystkie ścianki wewn. będziemy budować z bloczków silikatowych SILKA, a warstwę osłonową ściany zewn. z cegły modularnej (chyba Plecewice). Przy okazji pytanie - bo macie to już za sobą - jak izolowaliście ławę od ściany fundamentowej i jakim smarowidłem malowaliście w pionie (abizol, dysperbit, botazit, izohan, itp)? Pozdrawiam, Blanka wystarczy tym no i jeszcze jedno .....jeśli szkoda wam kasy to nie kupujcie w ZAK......BO TAK DROGO TO MAŁO KTO MA Dzięki serdeczne za radę, ale mąż już kupił IZOHAN K i A - mam nadzieję, że też ok. W drobne rzeczy zaopatrujemy się przy słynnych rondkach albo przy Płochocińskiej. Nie chcę zapeszać, ale moja ekipa pracuje aż miło patrzeć. W sobotę planujemy lać ściany fundamentowe. Blanka Cześć ja miałem izolowane ściany fundamentowe Izohanem WM i WK . Bardzo dobre materiały tylko nie wiem czy wiecie i czy ekipa wie że to się naciąga na ścianę pacą jak gips.Później klei się również na Izohan styrodur do ściany fundamentowej. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rekrek 05.09.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 witamszukam ekipy do wykonania stanu surowego. budowa w Stanisławowie Pierwszym. Rozpoczęcie budowy - koniec października. prosty dom z poddaszem, całość ok. 140m2, dwuspadowy dach. potrzebuję również speca który podciągnie mi prąd budowlany, oraz studniarza.będę bardzo wdzięczny za namiary na priv pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcisko 05.09.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 a teraz z innej beczki .....osoby zainteresowane radiowym internetem w rejonie ul. Bagiennej ....jak będzie nas troche więcej to może uda się coś zalatwić POZDRO..... Ja!!!!!! Co prawda dopiero od wakacji przyszłego roku, ale możecie spokojnie mnie dopisać do listy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcisko 05.09.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 witam szukam ekipy do wykonania stanu surowego. budowa w Stanisławowie Pierwszym. Rozpoczęcie budowy - koniec października. prosty dom z poddaszem, całość ok. 140m2, dwuspadowy dach. potrzebuję również speca który podciągnie mi prąd budowlany, oraz studniarza. będę bardzo wdzięczny za namiary na priv pzdr Z czystym sumieniem mogę Ci polecić moją ekipę, pod koniec października już powinni mi skończyć. Jakby co, namiar na priv - jak pracują, możesz zobaczyć teraz na Bagiennej w Kątach Węgierskich (przedostatni dom po prawej stronie przez zakrętem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciska 05.09.2008 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witam, trafilam na to forum i bardzo sie ciesze, ze takie istnieje Ja co prawda nie buduje domu, ale mieszkam w Nieporecie na osiedlu Glogi. Nasz dom ma juz chyba z 25 lat i czesciowo potrzebuje remontu. Moze bedziecie w stanie mi pomoc jesli chodzi o dobor dobrej ekipy. Najbardziej remontu wymaga nasz calkiem spory taras. Terakota nam juz calkowicie popekala, taras zaczal przeciekac itp. Poszukuje wiec ekipy badz czlowieka, ktory zerwie terakote, wyburzy betonowe barierki, wyizoluje porzadnie taras, polozy nowa terakote albo drewno. Czy jestescie w stanie polecic kogos solidnego? Z gory dziekuje za wszelkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcisko 05.09.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Rekrek, ekipa, studniarz i elektryk poszli na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaniek 05.09.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Hej! O to jesteście dalej niż my! Ja mam nadzieję zobaczyć ściany w połowie września. Nam najlepsze ceny zaproponowała hurtownia Raab Karcher znajdująca się przy ul. Staniewickiej w Warszawie. Śledzę poczynania naszej Grupy i nie zauważyłam, żeby ktoś z niej korzystał - jesli ktoś z nimi współpracował będę wdzięczna za opinie. Mamy ścianę 3W - wartwę nośną i wszystkie ścianki wewn. będziemy budować z bloczków silikatowych SILKA, a warstwę osłonową ściany zewn. z cegły modularnej (chyba Plecewice). Przy okazji pytanie - bo macie to już za sobą - jak izolowaliście ławę od ściany fundamentowej i jakim smarowidłem malowaliście w pionie (abizol, dysperbit, botazit, izohan, itp)? Pozdrawiam, Blanka wystarczy tym no i jeszcze jedno .....jeśli szkoda wam kasy to nie kupujcie w ZAK......BO TAK DROGO TO MAŁO KTO MA Dzięki serdeczne za radę, ale mąż już kupił IZOHAN K i A - mam nadzieję, że też ok. W drobne rzeczy zaopatrujemy się przy słynnych rondkach albo przy Płochocińskiej. Nie chcę zapeszać, ale moja ekipa pracuje aż miło patrzeć. W sobotę planujemy lać ściany fundamentowe. Blanka Cześć ja miałem izolowane ściany fundamentowe Izohanem WM i WK . Bardzo dobre materiały tylko nie wiem czy wiecie i czy ekipa wie że to się naciąga na ścianę pacą jak gips.Później klei się również na Izohan styrodur do ściany fundamentowej. Pozdrawiam Konrad Konrad, dzięki! Ale okazało się, że jak zwykle coś pokręciłam Kupił Izolbet A i H - mam nadzieję, że równie dobre... Blanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blaniek 05.09.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witam, czy ktoś ma namiary na tani beton B20? Bo jak na razie to znaleźliśmy najtańszy w tym składzie co jest podobno najdroższy Pozdrawiam Porównywaliśmy Budet i Lafarge - wybraliśmy ten pierwszy. A mówiąc o betonie czy ktoś z Was stosował B-20 z dodatkiem wodoszczelnym? Mamy lane ściany fundamentowe i się zastanawiamy. Blanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rekrek 05.09.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Rekrek, ekipa, studniarz i elektryk poszli na priv wielkie dzięki pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 06.09.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Hej! O to jesteście dalej niż my! Ja mam nadzieję zobaczyć ściany w połowie września. Nam najlepsze ceny zaproponowała hurtownia Raab Karcher znajdująca się przy ul. Staniewickiej w Warszawie. Śledzę poczynania naszej Grupy i nie zauważyłam, żeby ktoś z niej korzystał - jesli ktoś z nimi współpracował będę wdzięczna za opinie. Mamy ścianę 3W - wartwę nośną i wszystkie ścianki wewn. będziemy budować z bloczków silikatowych SILKA, a warstwę osłonową ściany zewn. z cegły modularnej (chyba Plecewice). Przy okazji pytanie - bo macie to już za sobą - jak izolowaliście ławę od ściany fundamentowej i jakim smarowidłem malowaliście w pionie (abizol, dysperbit, botazit, izohan, itp)? Pozdrawiam, Blanka wystarczy tym no i jeszcze jedno .....jeśli szkoda wam kasy to nie kupujcie w ZAK......BO TAK DROGO TO MAŁO KTO MA Dzięki serdeczne za radę, ale mąż już kupił IZOHAN K i A - mam nadzieję, że też ok. W drobne rzeczy zaopatrujemy się przy słynnych rondkach albo przy Płochocińskiej. Nie chcę zapeszać, ale moja ekipa pracuje aż miło patrzeć. W sobotę planujemy lać ściany fundamentowe. Blanka Cześć ja miałem izolowane ściany fundamentowe Izohanem WM i WK . Bardzo dobre materiały tylko nie wiem czy wiecie i czy ekipa wie że to się naciąga na ścianę pacą jak gips.Później klei się również na Izohan styrodur do ściany fundamentowej. Pozdrawiam Konrad Konrad, dzięki! Ale okazało się, że jak zwykle coś pokręciłam Kupił Izolbet A i H - mam nadzieję, że równie dobre... Blanka nie znam , słyszałem że jest coś takiego, ale nie widziałem tego osobiście więc sienie wypowiadam. Na pewno dysperbit jest jak dla mnie pomyłką- u pewnego człowieka którego znam stały fundamenty zabezpieczone jak się wydawało solidnie dysperbitem jednak po zimie bo tylko do stanu zero się wybudował na wiosnę miał ruszyć dalej okazało się że dysperbit spłynął wraz z ostatnim śniegiem . Jeśli to co masz jest w miarę gęste i przeznaczone jest do nakładania pacą powinnaś być zadowolona. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts