Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

Witam,

czy ktoś ma namiary na tani beton B20? Bo jak na razie to znaleźliśmy najtańszy w tym składzie co jest podobno najdroższy :o

Pozdrawiam

Porównywaliśmy Budet i Lafarge - wybraliśmy ten pierwszy.

A mówiąc o betonie czy ktoś z Was stosował B-20 z dodatkiem wodoszczelnym? Mamy lane ściany fundamentowe i się zastanawiamy.

Blanka

Cześć

ja stosowałem beton B 20 z dodatkiem wodoszczelnym czyli B20 W8 - taki sobie zażyczyłem z Budetu właśnie. Polecam Budet zero problemów , punktualnie ,nawet jeśli poślizg to wszystko pod kontrolą i od razu informują na bieżąco.

Konrad :wink:

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Poszukuje dobrego i sprawdzonego w boju gościa od kominków. Będę wdzięczny za namiary.

Pozdrawiam Q

Pan Król 502035905

Czysto, sprawnie, zgodnie z ustaleniami i jako czlowiek przemily. Nawet sam wyszukal płytki na kominek, gdy nasze architektki walnely pomiary gresu.

Witam,

czy ktoś ma namiary na tani beton B20? Bo jak na razie to znaleźliśmy najtańszy w tym składzie co jest podobno najdroższy :o

Pozdrawiam

Porównywaliśmy Budet i Lafarge - wybraliśmy ten pierwszy.

A mówiąc o betonie czy ktoś z Was stosował B-20 z dodatkiem wodoszczelnym? Mamy lane ściany fundamentowe i się zastanawiamy.

Blanka

Cześć

ja stosowałem beton B 20 z dodatkiem wodoszczelnym czyli B20 W8 - taki sobie zażyczyłem z Budetu właśnie. Polecam Budet zero problemów , punktualnie ,nawet jeśli poślizg to wszystko pod kontrolą i od razu informują na bieżąco.

Konrad :wink:

Dzięki - zdecydowaliśmy się na wodoszczelny. My też nie mamy większych zastrzeżeń co do obsługi Budetu, choć mamy wątpliwości co do jakości B-20 wlanego w ławy, ostatnia partia wydawała się rozwodniona, a po tygodniu beton w środku (wwiercane są słupki szalunków do ścian fund.) jeszcze dobrze nie związał :-?

Blanka

Witam przyszłych dalszych i bliższych sąsiadów. Jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami kawałka ziemi w Józefowie (okolice ul. Objazdowej) i w związku z tym chcielibyśmy prosić Was o namiary na ludzi potrzebnych na etapie przygotowania działki do budowy: studniarz, elektryk do podłączenia się do skrzynki, geodeta (najlepiej jakiś miejscowy - paweł i renia polecali chyba panią J. z Kątów?)

Serdeczne dzięki za pomoc, dzięki też dla (poznanego zupełnie przypadkowo) Qciniaka i jego małżonki za możliwość obejrzenia ich domu.

Witam,

Mieszkam w Nieporęcie na ulicy Chabrowej od mniej więcej Listopada zeszłego roku. Aktualnie poszukuje ekipy która sprawnie i dobrze wykona elewacje na moim budynku. Chodzi o pomalowanie i wykonanie opaski wokół budynku z marmolitu.

Jeśli macie Państwo namiary na ekipę godną polecenia to poproszę.

Witam przyszłych dalszych i bliższych sąsiadów. Jesteśmy szczęśliwymi posiadaczami kawałka ziemi w Józefowie (okolice ul. Objazdowej) i w związku z tym chcielibyśmy prosić Was o namiary na ludzi potrzebnych na etapie przygotowania działki do budowy: studniarz, elektryk do podłączenia się do skrzynki, geodeta (najlepiej jakiś miejscowy - paweł i renia polecali chyba panią J. z Kątów?)

Serdeczne dzięki za pomoc, dzięki też dla (poznanego zupełnie przypadkowo) Qciniaka i jego małżonki za możliwość obejrzenia ich domu.

Poszło na priv :)

Kurka "lepsiejszego" spisu fachowców na tym forum (ani na żadnym innym) to ja nie widziałem :D Gratulacje i dziękujemy :lol: Czy oni wszyscy są godni polecenia? Jak ktoś ma jakieś nieciekawe przygody z którymś z nich to napiszcie to ich "wyeliminujemy". Oczywiście nie "fizycznie" hehehe.

Pozdrawiam R

a ja postaram się pohandlować :)

może się komuś przyda

po budowie odstąpie

za niewielkie pienądze

Wieliszew ok. Legionowa

1. Porotherm Wienerbergera 24 – 70 szt.

2. Porotherm Wienerberger połówki – 40 szt.

3. Teriva pustaki stropowe - 70 szt.

4. Nadproża L – dł 120 – 4 zt.

5. Belki drewniane (więżba) 8 cm na 18 w różnych długościach od 160 do 330cm – 10 szt.

6. belka drewniana 25 na 20 długości 9 metrów

7. styropian do wylewek „dobre podłogi” EPS 100 – grubość 5 cm – 2 paczki

8 .styropian akustyczny 3 cm – 2 paczki

posiadam też ok. 20 palet w różnym stanie i wymiarach.

Odbiór osobisty z terenu budowy.