Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Drodzy sąsiedzi!

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Tym, którzy już mieszkają - łagodnych zim - u mnie nad kanałkiem zimno bardzo :) Tym, którzy się budują - szybkiego osiedlenia. A wszystkim pomyślności i oby było nam lepiej.

Gdyby przez przypadek ktoś świętował dzisiaj w domu, może podejdzie na mostek na Izabelińskiej? My pewno tam się dzisiaj wytoczymy :)

Pozdrawiam

M.

Witam

kurde patrzę i nie wierzę, wszystkich na naszej grupie zbiorowy kac dopadł sylwestrowo-noworoczny??

NIkt się nie odzywa, zamarzliście już?

Pozdrawiam

Konrad :wink:

Ja tam żyję, ale przy naszych, ponadnormatywnych, temperaturach, nie wiadomo jak długo :) Lenistwo poświąteczne przedłuża się trochę, ale tak na dobrą sprawę, wszystko, co nam zostało do zrobienia, skryło się pod białym puchem. Więc czekamy odwilży i bardziej cywilizowanych temperatur.

Pozdrawiam

M.

Witam

kurde patrzę i nie wierzę, wszystkich na naszej grupie zbiorowy kac dopadł sylwestrowo-noworoczny??

NIkt się nie odzywa, zamarzliście już?

Pozdrawiam

Konrad :wink:

Ja tam żyję, ale przy naszych, ponadnormatywnych, temperaturach, nie wiadomo jak długo :) Lenistwo poświąteczne przedłuża się trochę, ale tak na dobrą sprawę, wszystko, co nam zostało do zrobienia, skryło się pod białym puchem. Więc czekamy odwilży i bardziej cywilizowanych temperatur.

Pozdrawiam

M.

a co macie do roboty jeszcze?

Konrad

Konrad

Balustrady, balkon, taras. Generalnie ogród. Trawnik z tyłu. I milion innych drobnych spraw, które połączone urastają do rzeczy straszliwych ;)

To tak z koniecznych. A potem znajdą się na pewno jakieś pierdoły, typu np. ogrodzenie z tyłu, które jest, ale nie docelowe. A potem skończymy budowę i zaczniemy remont... Jak to standardowo ;D.

M.

Konrad

Balustrady, balkon, taras. Generalnie ogród. Trawnik z tyłu. I milion innych drobnych spraw, które połączone urastają do rzeczy straszliwych ;)

To tak z koniecznych. A potem znajdą się na pewno jakieś pierdoły, typu np. ogrodzenie z tyłu, które jest, ale nie docelowe. A potem skończymy budowę i zaczniemy remont... Jak to standardowo ;D.

M.

no balustrady to by mi się również przydały, ale muszę udoskonalić izolacje na wykuszu.

:wink:

no balustrady to by mi się również przydały, ale muszę udoskonalić izolacje na wykuszu.

:wink:

My mamy wykusz wysmarowany jakąś cholernie drogą folią w płynie. Do tego papa, styropian i inne dziwne rzeczy. W zasadzie czeka tylko na kafelki i balustradkę. Nie mogliśmy (czytaj - nie mogłam) się tylko zdecydować co do wykonania - drewno czy stal. Ze względów praktycznych zwyciężyła stal :) Potem doszedł wybór wzoru. I tak zostaliśmy na zimę bez balustrad :)

M.

Cześć.

Sąsiedzi, czy ktoś z Was ma okna od berluxa z białołeki lub nova bp z legionowa? potrzebuje kogoś sprawdzonego z dobrym profilem. wdzięczny będę za namiary. pozdrawiam Q

ja mam drewniane, ale jak plastik to w zasadzie wszystkie są podobne z 5 komorowych. Kup Veka perfektline czy jakoś tak , chyba w miarę rozsądnie wygodzi :wink:

Czy ktoś z przyszłych sąsiadów robił projekt i wykonał wentylację mechaniczną? Szukam sprawdzonych firm z okolic Nieporętu. Zastanawiam się też na jakim etapie trzeba się za to zabrać, bo chcemy zrezygnować z grawitacyjnych kanałow wentylacyjnych -czy oszczędzimy w ten sposób choć trochę na kominach?

pozdrawiam

Jarek

Czy ktoś z przyszłych sąsiadów robił projekt i wykonał wentylację mechaniczną? Szukam sprawdzonych firm z okolic Nieporętu. Zastanawiam się też na jakim etapie trzeba się za to zabrać, bo chcemy zrezygnować z grawitacyjnych kanałow wentylacyjnych -czy oszczędzimy w ten sposób choć trochę na kominach?

pozdrawiam

Jarek

firma AIRSYSTEM bartycka 26 montują BARTOSZA

A PLANOWAĆ NAJLEPIEJ PRZY STANIE SUROWYM BO ŁATWO WTEDY PRZEKUWAĆ KANAŁY PRZEZ SCIANY

Witajcie

Bardzo dawno się nie odzywałam, ale czytam na bieżąco :lol:

Mam pytanko :lol: Czy nie znacie nikogo do opieki nad dzieckiem?? Potrzebuję Panią na parę godzin do opieki nad moją młodszą dziewuszką :lol: Mała ma teraz 5 miesięcy.

Miałam nadzieję, że uda mi się dłużej posiedzieć w domku ale :roll: :roll: :roll: życie :cry: Myślę, że marzec-kwiecień będę musiała wrócić do pracy :cry:

W domu jest cały czas moja babcia, więc pani nie bylaby sama.

Proszę w razie co o kontakt :lol:

Pozdrawiam

Magda

• 2 weeks później...
Witam,

Czy może ktoś powiedzieć lub wskazać źródło wiedzy:

Co wybrać isover czy rokwoll jesli chodzi o wełnę na poddasze ?

Gdzie to kupić w najniższej cenie ??

Dzieki

TiL

oczywiście isover SUPERMAX

a najlepiej to z KR ISOBUD pod Legionowem

tam braliśmy a ina promocje też trafiliśmy

POZDRO.... :wink: