Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Szukam ekipy która wykona ocieplenie wraz z materiałami w okolicach Nieporętu.

Czy możecie kogoś polecić ? Powierzchnia 165 m2 dom + 20 m2 w garażu, podmurówka, parapety i podbitka. Tynk sylikatowy, styropian 12 cm. Cena jest istotna.

Pozdrawiam

Robert

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Szukam ekipy która wykona ocieplenie wraz z materiałami w okolicach Nieporętu.

Czy możecie kogoś polecić ? Powierzchnia 165 m2 dom + 20 m2 w garażu, podmurówka, parapety i podbitka. Tynk sylikatowy, styropian 12 cm. Cena jest istotna.

Pozdrawiam

Robert

ja niby mam solidną ekipę ale sama robocizna w zeszłym roku to 75 zł/ m 2, nie wiem jak się to ma co dzisiejszych cen. :wink:

Dziękując za pomoc w znalezieniu wykonawcy kominka zwracam się z kolejną prośbą - tym razem o namiary na sprawdzonego glazurnika.

Rozsądne ceny mile widziane :lol:

Praca w Józefowie, gm Nieporęt. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Blanka

Witam.

A ja z kolei potrzebuję namiary na kogoś, kto po przystępnych cenach ogrodziłby mi działkę siatką (podmurówka lub gotowe betonowe elementy). A jakby jeszcze dał radę postawić ogrodzenie betonowe od frontu (śmietnik, słupki i przęsła) to już byłoby naprawdę extra. :D Macie kogoś takiego. Będę baaaardzo wdzięczny za namiary.

pozdrawiam Q

Hmmmm, niby mam namiary na faceta, który zrobił nam grodzenie - dokładnie takie, jak chcesz (podmórówka + siatka na bokach, beton + sztachety z przodu). Płot niby stoii ... ale ni to dobrze zrobione, ni tanio. Jeżeli przypadkiem trafisz na tego Pana (Pan Andrzej, firma z okolicy) to koniecznie umów się co do finansów i ustalaj każdy szczegół 'budowy'. Inczej mogą być kwiatki i dlatego wolę nie polecać.

Pozdrawiam

P.R.

Dziękując za pomoc w znalezieniu wykonawcy kominka zwracam się z kolejną prośbą - tym razem o namiary na sprawdzonego glazurnika.

Rozsądne ceny mile widziane :lol:

Praca w Józefowie, gm Nieporęt. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Blanka

zależy jakie to rozsadne ceny , bo ja mogę polecić tylko, że oni to raczej górna półka cenowo , ale wykonanie i wszystko 1 klasa. :wink:

Drodzy Sąsiedzi

Gdzie kupowaliście tanie a solidne :lol: drzwi wejsciowe i bramy garażowe ?

I ciekawi jesteśmy głosów czy w garażach dwustanowiskowych decydowaliście się na bramę jedną czy dwie ?

Szukamy także cały czas hydraulika sensownego i jakoś nie możemy na takowego trafić :-?

za rady z góry dziękujemy

Drodzy Sąsiedzi

I ciekawi jesteśmy głosów czy w garażach dwustanowiskowych decydowaliście się na bramę jedną czy dwie ?

Szukamy także cały czas hydraulika sensownego i jakoś nie możemy na takowego trafić :-?

Hydraulik: Paweł: 603-033-749

Brama: Koliber (Chotomów/Jabłonna): http://www.coliber.com.pl/

Drzwi Gerda: 602-332-667

pzdr

t

Oddam poniżej kosztów: STYROPIAN na podłogę:

- 6 paczek grubość - 3 cm (1.5 m3)

- 4 paczek 4 cm (1 m3)

Firma Yetico - styropan EPS 100 (dach, podłoga)

http://yetico.com/txt_yetico_pl/yetico.php

(125 pln/m3)

Drodzy Sąsiedzi

Potwierdzam Gerdę na wejściowe, choć mamy inne - upieprzyły mi się drewniane.

Mamy garaż dwustanowiskowy i dwie bramy. Wyszło na to, że koszt podobny - jedna brama musi być szersza - a jest dużo wygodniej. Jednyne, na czym można stracić to automat.

Pozdrawiam

M.

Witam szanownych grupowiczów i sąsiadów.

Wiosna nastała i przyszedł czas na dokończenie elewacji tzn. gruntowanie i nałożenie tynku cienkowarstwowego.

Macie może jakieś sprawdzone namiary na ekipy które zrobią to porządnie w rozsądnych cenach ?

Za wszelkie namiary z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

Sharpie

PS.

Po elewacji .... akcja kostka brukowa....namiary na ekipy także mile widziane.

Witam

Czy ktoś z sąsiadów ma kocioł na pelety i chciałby się podzielić wrażeniami z ogrzewania domu tym paliwem?

Jak pewni sami doświadczyliście każdy dystrybutor pieców zachwala własne rozwiązania (od gazu, przez ekogroszek po kocioł na olej)

pozdrawiam

Jarek

Witam!

Mam pytanie: ile płaciliście za montaż i materiał na podbitkę dachową (drewnianą jak i PVC), no i za wykonanie tynku silikonowego (na już wykonanym tynku cem-wap)?

Z góry dzięki,