Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witanko.

Konrad............z mojej budowy Pani Ania nie odebrała swoich 2 palet Creatona Kerapfane miedziana angoba :-) Na śmietnik starczyło :-) .............jeszcze zostało :-) chyba na drewutnię :-)

roberto_w

- także szykuję się do akcji kostka brukowa ok. 200 m; (lokalizacja Stanisławów Pierwszy)

- jak znajdziesz jakiegoś ciekawego wykonawcę to daj znać;

- może przy 2 zamówionkach coś by się utargowało :-)

Pozdrawiam.

Sharpie

Ponowie Panowie,

co trzy zamówienia to nie dwa.

U mnie też jesienią będzie potrzebna kostka.

I tez ok. 200m.

Dwie sprawy:

- Mam pytanie:

Gdzie można nabyć w rozsądnej stosunkowo cenie jakieś 60 m3 humusu??

(a może ktoś ma za dużo ziemii urodzajnej i chciałby się jej pozbyć...).

- Mam do oddania za symboliczną flaszkę:

+ prawie pełną paletę pustaków stropowych Wienerbergera o wysokości 23 cm,

+ około 10 mb rur do kozy (kolor rdzawy, ale są w pełni sił..)

Lokalizacja: Białołęka, ul. Traszki (koło Ruskowego Brodu i Kobiałki)

Witanko.

Konrad............z mojej budowy Pani Ania nie odebrała swoich 2 palet Creatona Kerapfane miedziana angoba :-) Na śmietnik starczyło :-) .............jeszcze zostało :-) chyba na drewutnię :-)

roberto_w

- także szykuję się do akcji kostka brukowa ok. 200 m; (lokalizacja Stanisławów Pierwszy)

- jak znajdziesz jakiegoś ciekawego wykonawcę to daj znać;

- może przy 2 zamówionkach coś by się utargowało :-)

Pozdrawiam.

Sharpie

cześć

to jak będziesz miał chwilkę to zrób jaki rachunek ile tego masz jeszcze i co takowego Ci pozostało.

pozdro :wink:

Czy ktoś z Szanownych Sąsiadów mógłby polecić ekipę od docieplenia poddasza+płyty GK- jak to u Was wyglądało za cenę robocizny za metr?

Powoli rozglądam się też za ekipą od elewacji- będę bardzo wdzięczny za jakieś sprawdzone namiary.

u mnie właśnie schną i tynki gipsowe - równo, dość szybko,a cenowo 26zl/m z materiałem -jeśli ktoś reflektuje to się podzielę namiarami.

pozdrawiam

J

pozwolę sobie na drobne ogłoszenie po sąsiedzku... :D

chętnie sprzedam po budowie, używane:

1. komplet:~ponad 50m linii napowietrznej 4x16, dwa słupy, komplet wieszaków, skrzynkę na licznik RB-tkę

http://img268.imageshack.us/img268/8373/kabelh.jpg http://img25.imageshack.us/img25/7546/wieszak.jpg

http://img406.imageshack.us/img406/8289/15180268.jpg

http://img406.imageshack.us/img406/9016/slupy.jpg

odbiór własny (Białołęka), zainteresowanych proszę o kontakt mailowy

pozdrawiam, Zygul

Sharpie, marnia

W sprawie kostki spotkałem się w ostatnią sobotę z sześcioma wykonawcami. Ceny zasadniczo podobne, kompleksowa usługa z kostką Semmelrock Naturo w okolicach 125-160 pln/m2.

Samo ułożenie od 40 do 70 bpln, podbudowa 10-30 pln/m2, obżeża od 15 pln/mb, palisada robocizna 30-50 pln/mb.

Mam już swój typ co do wykonawcy, ale teraz negocjuję cenę... :)

Pozdrawiam,

Robert

Sharpie, marnia

W sprawie kostki spotkałem się w ostatnią sobotę z sześcioma wykonawcami. Ceny zasadniczo podobne, kompleksowa usługa z kostką Semmelrock Naturo w okolicach 125-160 pln/m2.

Samo ułożenie od 40 do 70 bpln, podbudowa 10-30 pln/m2, obżeża od 15 pln/mb, palisada robocizna 30-50 pln/mb.

Pozdrawiam,

Robert

nie wiem jaka kostka to jest ale u mojego sąsiada wykonywali kostkę granitową, wraz z usługą i materiałem za 175zł/ m2, to Twoje ceny za betonową są z kosmosu.

Wszystko wykonane poprawnie, zasypane miałem granitowym, nic się nie dzieje a deszcze leją z nieba się od dłuższego czasu :wink:

Sharpie, marnia

Pozdrawiam,

Robert

nie wiem jaka kostka to jest ale u mojego sąsiada wykonywali kostkę granitową, wraz z usługą i materiałem za 175zł/ m2, to Twoje ceny za betonową są z kosmosu.

Wszystko wykonane poprawnie, zasypane miałem granitowym, nic się nie dzieje a deszcze leją z nieba się od dłuższego czasu :wink:

Ja mam zroboną granitową ale ekipa odzielnie, materiał oddzielnie i wychodzi ło 50 ułożenie ( nie liczyli odzdzielnie obrzeży), 25-40 kostka plus reszta, czyli piach i cement,i razem wychodziło do 100zł za m2- efekt wspaniały :lol: :lol: :lol:

Ja w zeszłym roku płaciłem około 70 zł/metr za samo ułożenie kostki granitowej, nieregularnej. W tym roku mam do skończenia parę metrów podjazdu (jak zrobię cholerny projekt zjazdu, otrzymam pozwolenie na budowę, założę dziennik budowy i zatrudnię kierownika - robota będzie trwała 2 dni).

P.R.

Ja w końcu wybrałem firmę. Zdecydowała nie tylko cena ale i podejście do klienta i tematu. Najbardziej fachowe spośród wszystkich ekip, dobry kontakt i skłonność do rozmów o cenach. do tego dokładne pomiary przesłany szczegółowy kosztorys (obrzeża, krawężniki, odwodnienie, etc)

We wrześniu zobaczymy czy wybór był dobry... :)

A co do kostki granitowej, to ceny materiału (4/6) zaczynają się od 45 pln/m2 czyli podobnie jak kostki betonowej. Akurat Naturo to tzw. kostka ozdobna i tu ceny są porównywalne z kostką granitową 9/11..

Pozdrawiam,

Robert

Witanko.

roberto_w .... wydaje mi się że dość drogo

Jeśli chodzi o firmę do ułożenia kostki brukowej w październiku 2008 miałem u siebie szefa firmy brukarskiej http://www.mark-bruk.waw.pl

Wcześniej widziałem ich robotę bo sąsiedzi na sąsiedniej ulicy mają przez nich wykonaną kostkę.

Wtedy wycenił mi 175 m2 na gotowo na kwotę 15.100 zł (robocizna + podbudowa + kostka nostalit 6 cm - Jadar). Ceny kostki od tamtej porty spadły także może być jeszcze taniej. Generalnie za robotę biorą 30 zł m2. Sprawdziłem czy bedzie się opłacało samemu załatwić kostkę + piach + cement itp. Mieli ceny na te materiały takie że ja w żadnej hurtowni nawet po rabatach nie mogłem uzyskać. Robią dużo dlatego mają dobre ceny.

Jeśli chodzi o układanie kostki granitowej to nie wiem - nie pytałem

Ja bedę się dogadywał z tą firmą.

Pozdrawiam.

Sharpie

Ja w końcu wybrałem firmę. Zdecydowała nie tylko cena ale i podejście do klienta i tematu. Najbardziej fachowe spośród wszystkich ekip, dobry kontakt i skłonność do rozmów o cenach. do tego dokładne pomiary przesłany szczegółowy kosztorys (obrzeża, krawężniki, odwodnienie, etc)

We wrześniu zobaczymy czy wybór był dobry... :)

A co do kostki granitowej, to ceny materiału (4/6) zaczynają się od 45 pln/m2 czyli podobnie jak kostki betonowej. Akurat Naturo to tzw. kostka ozdobna i tu ceny są porównywalne z kostką granitową 9/11..

Pozdrawiam,

Robert

Robert masz rację jak kupujesz w warszawie, mi sie opłacało wziąć cały wagon (samochód 27 ton) bezposrednio od producenta :wink: :lol: :lol: .