Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich.

Zastanawiam się, czy może ktoś oprócz mnie pali pelletem. Ja używam na razie pelletu z Barlinka, ale robi się strasznie drogi (800zł/tona od 1 sierpnia). Namierzyłem inne firmy produkujące podobno dobry pellet w dobrej cenie, ale sam potrzebuję tyle pelletu, że nie opłaca mi się sprowadzać. Może znajdzie się ktoś zainteresowany zakupem pelletu lub ewentualnie posłuży dobrą radą w namiarach na producenta pelletu?

Pozdrawiam,

Michał

Witam wszystkich serdecznie,

poszukuję informacji na temat ekipy Pana Niedziałka Mirosława, który ponoć buduje obecnie w okolicy Nieporętu. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich budujących

Mirosława nie znam , ale znam Sławomira NIedziułkę.

Zbudował w Stanisławowie Pierwszym na Wesołej kilka domów.

Pozdrawiam :wink:

Witam !!! Poszukuję solidnej firmy która sprzedaje blachodachówki w okolicy Nieport Legionowo lub Białołęka

Z góry dzięki za podpowiedzi.

Polecam skład na Radzymińskiej koło McDonalda. Ceny rewelacyjne, obsługa świetna, z brakującymi elementami również nie miałam problemu.

Pozdrawiam

M.

Szanowni Sądziedzi mieszkający :))

mam spory problem z wodą, a raczej jej kolorem... Czy ktoś ma ten sam problem i próbował go rozwiązywać w jakiś sposób? W ostatnią niedzielę miarka się przebrała.. wrrrrrrrrrrrrrrr Wprawdzie można do każdego prania używać Vanisha, ale nie wiem, co moje ubrania na to... Ace nie pomaga ;(

Może jakieś filtry, bo na razie na wodę miejską nie mam co liczyć. ?Nie znam się na tym jednak wcale.

Jakby ktoś miał wątpliwości co do jakości wykonania studni - jest wykonana poprawnie, na 11 metrów...

Pozdrawiam i czekam na wsparcie

M.

Jakby ktoś miał wątpliwości co do jakości wykonania studni - jest wykonana poprawnie, na 11 metrów...

M.

1. głebokośc na Białołęce i w okolicach nie ma specjalnie znaczenia... :o, u mnie np najlepsza woda jest około 6m, niżej sie widocznie pogarsza...

2. nawet jak wygląda na krystalicznie czystą, to i tak jest potwornie zażelaziona i trzeba fitrować;

3. mimo zastosowania filtrów (węglowy, odżelaziacz i zmiękczacz) to wciąż są drobne kłopoty - np ciepła woda z zasobnika potrafi trącić zgniłym jajem - wodorotlenki zelaza podobno - więc łatwo nie jest...

ale spokonie i z optymizmem, da się życ :D

M.

1. głebokośc na Białołęce i w okolicach nie ma specjalnie znaczenia... :o, u mnie np najlepsza woda jest około 6m, niżej sie widocznie pogarsza...

2. nawet jak wygląda na krystalicznie czystą, to i tak jest potwornie zażelaziona i trzeba fitrować;

3. mimo zastosowania filtrów (węglowy, odżelaziacz i zmiękczacz) to wciąż są drobne kłopoty - np ciepła woda z zasobnika potrafi trącić zgniłym jajem - wodorotlenki zelaza podobno - więc łatwo nie jest...

ale spokonie i z optymizmem, da się życ :D

U mnie woda jest smakowo i zapachowo rewelacyjna. Nie mam z tym żadnych totalnie problemów. Problem jest z praniem, bo wannę też można domyć.

Jak wygląda sprawa filtrów? Jak często trzeba wymianiać wkłady? Jaki to cenowo rząd wielkości? Będę wdzięczna za podpowiedź :)

A mieszkam już rok, więc wiem, że można przeżyć...

Pozdrawiam

M.

Czy ktoś z Szanownych Sąsiadów mógłby polecić ekipę od docieplenia poddasza+płyty GK- jak to u Was wyglądało za cenę robocizny za metr?

Powoli rozglądam się też za ekipą od elewacji- będę bardzo wdzięczny za jakieś sprawdzone namiary.

u mnie właśnie schną i tynki gipsowe - równo, dość szybko,a cenowo 26zl/m z materiałem -jeśli ktoś reflektuje to się podzielę namiarami.

pozdrawiam

J

Z czystym sumieniem mogę polecić ekipę, która wykonywała u nas docieplenie poddasza (Rockwool 2 x 15cm) z zabudową k-g Rigips. Jesteśmy bardzo zadowoleni - robota została wykonana sprawnie i dobrze, za rozsądne pieniądze (40zł/m2 w tym 2-krotne szpachlowanie k-g po całości) i przy tym bardzo czysto.

Ta sama ekipa wykonuje również tynki i elewacje - u mnie zrobili ponad 1000m2 tynków wewn. i zewn. cem-wap., boniowanie okien, parapety zewnętrzne z klinkieru oraz różne prace wykończeniowe (w tym glazurę). Ceny bardzo przystępne, gorąco polecamy, w razie zainteresowania zapraszamy na wizję lokalną :-). W ciągu dwóch najbliższych tygodni jest możliwość bezpośredniego kontaktu z szefem firmy u nas na budowie.

Wiem, że dość niespodziewanie zwolnił im się termin na za 2-3 tygodnie.

Podaję namiar: pan Krzysztof Sokół, kom: 661-584-401.

Pozdrawiam,

Blanka

Szanowni Sądziedzi mieszkający :))

mam spory problem z wodą, a raczej jej kolorem... Czy ktoś ma ten sam problem i próbował go rozwiązywać w jakiś sposób? W ostatnią niedzielę miarka się przebrała.. wrrrrrrrrrrrrrrr Wprawdzie można do każdego prania używać Vanisha, ale nie wiem, co moje ubrania na to... Ace nie pomaga ;(

Może jakieś filtry, bo na razie na wodę miejską nie mam co liczyć. ?Nie znam się na tym jednak wcale.

M.

Lhea,

U nas ze względu na przekroczone normy żelaza i manganu w ujęciu wody - właśnie wczoraj zamontowany został filtr, tzw. kolumna, przez firmę Otago. Jest to odżelażniacz i odmanganiacz, typ MP plus zbiornik hydroforowy o poj. 300L służący do napowietrzania wody. Koszt z robocizną 3100 netto. Wybraliśmy model mechaniczny nie automatyczny - raz na 3-4 tygodnie należy samemu załączyć płukanie złoża w filtrze na około 10 min. Złoże po okresie średnio 6 lat należy wymienić (koszt ok. 400zł).

Nasza woda - głębokość odwiertu chyba 14m - wydawała nam się krystalicznie czysta i pozbawiona zapaszków, do czasu jej podgrzania. Ponadto sąsiedzi z działki obok, którzy mieszkają już od paru miesięcy uprzedzili nas o problemie - żołta ciepła woda, wytrącający się osad na wszystkich sprzętach i ceramice sanitarnej, absolutnie nie do picia. Daliśmy próbkę wody do badania na zawartość żelaza, manganu i wskaźnik ph - badanie pozbawiło nas złudzeń, filtr jest niezbędny. Mamy nadzieję, że problem mamy z głowy. Po miesiącu firma Otago ma przyjechać i pobrać wodę do badania aby sprawdzić skuteczność urządzenia i ewentualnie je doregulować.

Pozdrawiam,

Blanka

Lhea,

U nas ze względu na przekroczone normy żelaza i manganu w ujęciu wody - właśnie wczoraj zamontowany został filtr, tzw. kolumna, przez firmę Otago. Jest to odżelażniacz i odmanganiacz, typ MP plus zbiornik hydroforowy o poj. 300L służący do napowietrzania wody. Koszt z robocizną 3100 netto. Wybraliśmy model mechaniczny nie automatyczny - raz na 3-4 tygodnie należy samemu załączyć płukanie złoża w filtrze na około 10 min. Złoże po okresie średnio 6 lat należy wymienić (koszt ok. 400zł).

Nasza woda - głębokość odwiertu chyba 14m - wydawała nam się krystalicznie czysta i pozbawiona zapaszków, do czasu jej podgrzania. Ponadto sąsiedzi z działki obok, którzy mieszkają już od paru miesięcy uprzedzili nas o problemie - żołta ciepła woda, wytrącający się osad na wszystkich sprzętach i ceramice sanitarnej, absolutnie nie do picia. Daliśmy próbkę wody do badania na zawartość żelaza, manganu i wskaźnik ph - badanie pozbawiło nas złudzeń, filtr jest niezbędny. Mamy nadzieję, że problem mamy z głowy. Po miesiącu firma Otago ma przyjechać i pobrać wodę do badania aby sprawdzić skuteczność urządzenia i ewentualnie je doregulować.

Pozdrawiam,

Blanka

Bardzo dziękuję za podpowiedź. Spodziewałam się większych kosztów. Wynika z tego, że muszę zacząć od badania wody. Właśnie zrobiłam próbę osobistą celem zbadania smakowego - zapach - bez zastrzeżeń, kolor - w szklance z delikatną poświatą, smak - jakby rzeczywiście ktoś namoczył gwoździe ;) W czasie urlopu muszę zbadać wodę.

Czy znacie jakieś miejsce - poza legionowskim Sanepidem, gdzie można zbadać wodę? Tam robią jakieś dziwne problemy i chcą chorych pieniędzy...

Pozdrawiam

Małgosia

Witam wszystkich serdecznie,

poszukuję informacji na temat ekipy Pana Niedziałka Mirosława, który ponoć buduje obecnie w okolicy Nieporętu. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich budujących

Radzę trzymać się od niego z daleka!!! Partacz i oszust. Ekipy zadnej nie ma. Jak już sam nie daje rady to bierze jakiegoś pomocnika z okolic. Do mnie też miał przyjechać z ekipą......

Właśnie się go pozbyłam - a w zasadzie sam uciekł jak zaczęłam sprowadzać prawdiwych specjlistów, żeby kontrolowali jego pracę.

Jego "fachowość" można jeszcze zobaczyć u mojej sąsiadki z działki, gdzie miał zrobić zwykłą małą przybudówkę. Zapomina kłaść nawet izolacji pod mury, nie umie posługiwać się poziomicą (mój mąż go uczył, jak to zobaczył), nie ma odpowiednich narzedzi do pracy.

Czekam na kontakt. Chętnie pokażę jego prace w Ryni.

Witam wszystkich budujacych,

Ja juz na ukonczeniu budowy wymarzonego domu przy ul. Przyjaciol w Nieporecie. Jako przyslowiowe wkupne polecam wykonawcow na plus, u mnie sprawdzonych: (rezultaty mozna zobaczyc na zywo)

KOPARKA, PIASEK, ZIEMIA - Jerzy 603-687-252

Bezproblemowo, zawsze w terminie, zawsze usmiechniety ;)

BUDOWLANKA od A do Z - Andrzej 502-339-892

U mnie tylko elewacja + ogrodzenie. Naprawde szczerze polecam, dokladnie, czysto, biezace doradztwo :) - zero problemow

WIEZBA, DACH - Jozef 603-428-586

U mnie dach bez wiezby, szybko i naprawde solidnie. Robi bajeczne podbitki z blachy.

KONSTRUKCJE STALOWE - Andrzej 604-475-326

Wszystko ok, brama, furtki, balustrady na balkonach. Bezproblemowo - przyjechali wymierzyli wykonali pojechali.

OKNA - Kazimierz 601-245-153

VETREX, MS - dobre ceny, fachowy montaz, terminowosc.

ELEKTRYKA - Andrzej 664-558-364

Bardzo profesjonalnie, czysto, zero problemow. Jedna z najlepszych ekip jaka u mnie pracowala.

HYDRAULIKA - Zbigniew 605-563-034

Co najwazniejsze "z glowa", terminowo. Nie idzie na skroty - pelen profesjonalizm.

TYNKI GIPSOWE - Arkadiusz 603-168-754

Bez zarzutow, przyjechali, ochlapali, wygladzili pojechali dalej :)

WYLEWKI KRET + ZACIERANIE MECHANICZNE- Jaroslaw 601-220-200

Jedyna ekipa u mnie bez polecenia, i szok - najlepszy team jaki u mnie pracowal. Naprawde szczerze polecam - dla mnie numer 1. Chlopaki ogarniaja temat szybko i bardzo solidnie. Gladko jak na stole ;)

OCZYSZNIALNIE EKO - Zbigniew 665-137-777

To sie okaze :) montaz niedlugo

OGRODY - Karol 501-827-059

Moj brat :) Skonczone studia z architektury krajobrazu, prowadzi wlasna firme. Robi bardzo porzadnie i profesjonalnie.

Ekipy cenowo nie sa najtansze, jako ze nie chcialem tracic nerwow i czasu na "patrzenie na rece". Przyjezdzaja na czas, zero problemow, znaja sie na rzeczy. Ogolnie podawalem zarys mojej koncepcji i reszta mnie nie interesowala. Kasa zawsze po, lub transzami po skonczonym i odebranym prze ze mnie etapie. Nie mialem zadnych problemow z wykonaniem, zadnych poprawek ani kombinowania z materialem czy z podnoszeniem cen.

Nie umieszczam ww. kontaktow dla jakiejs reklamy, zyskow czy prywatnych interesow. Podaje konatky wykonawcow dla osob, ktore cenia prace innych i nie chca tracic zdrowia na uzeranie sie z partaczami.

Prosze powolywac sie na - Lukasz Sikora, Nieporet, ulica Przyjaciol (beda zapewne lepsze terminy i ceny uslug :) )

Efekty pracy oczywiscie do obejrzenia - zapraszam.

Czy ktoś z Szanownych Sąsiadów mógłby polecić ekipę od docieplenia poddasza+płyty GK- jak to u Was wyglądało za cenę robocizny za metr?

Powoli rozglądam się też za ekipą od elewacji- będę bardzo wdzięczny za jakieś sprawdzone namiary.

u mnie właśnie schną i tynki gipsowe - równo, dość szybko,a cenowo 26zl/m z materiałem -jeśli ktoś reflektuje to się podzielę namiarami.

pozdrawiam

J

Z czystym sumieniem mogę polecić ekipę, która wykonywała u nas docieplenie poddasza (Rockwool 2 x 15cm) z zabudową k-g Rigips. Jesteśmy bardzo zadowoleni - robota została wykonana sprawnie i dobrze, za rozsądne pieniądze (40zł/m2 w tym 2-krotne szpachlowanie k-g po całości) i przy tym bardzo czysto.

Ta sama ekipa wykonuje również tynki i elewacje - u mnie zrobili ponad 1000m2 tynków wewn. i zewn. cem-wap., boniowanie okien, parapety zewnętrzne z klinkieru oraz różne prace wykończeniowe (w tym glazurę). Ceny bardzo przystępne, gorąco polecamy, w razie zainteresowania zapraszamy na wizję lokalną :-). W ciągu dwóch najbliższych tygodni jest możliwość bezpośredniego kontaktu z szefem firmy u nas na budowie.

Wiem, że dość niespodziewanie zwolnił im się termin na za 2-3 tygodnie.

Podaję namiar: pan Krzysztof Sokół, kom: 661-584-401.

Pozdrawiam,

Blanka

Blanka- wielkie dzięki!

pozdrawiam

Jarek