Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś z Szanownych Sąsiadów mógłby polecić ekipę od docieplenia poddasza+płyty GK- jak to u Was wyglądało za cenę robocizny za metr?

Powoli rozglądam się też za ekipą od elewacji- będę bardzo wdzięczny za jakieś sprawdzone namiary.

u mnie właśnie schną i tynki gipsowe - równo, dość szybko,a cenowo 26zl/m z materiałem -jeśli ktoś reflektuje to się podzielę namiarami.

pozdrawiam

J

Z czystym sumieniem mogę polecić ekipę, która wykonywała u nas docieplenie poddasza (Rockwool 2 x 15cm) z zabudową k-g Rigips. Jesteśmy bardzo zadowoleni - robota została wykonana sprawnie i dobrze, za rozsądne pieniądze (40zł/m2 w tym 2-krotne szpachlowanie k-g po całości) i przy tym bardzo czysto.

Ta sama ekipa wykonuje również tynki i elewacje - u mnie zrobili ponad 1000m2 tynków wewn. i zewn. cem-wap., boniowanie okien, parapety zewnętrzne z klinkieru oraz różne prace wykończeniowe (w tym glazurę). Ceny bardzo przystępne, gorąco polecamy, w razie zainteresowania zapraszamy na wizję lokalną :-). W ciągu dwóch najbliższych tygodni jest możliwość bezpośredniego kontaktu z szefem firmy u nas na budowie.

Wiem, że dość niespodziewanie zwolnił im się termin na za 2-3 tygodnie.

Podaję namiar: pan Krzysztof Sokół, kom: 661-584-401.

Pozdrawiam,

Blanka

Niestety muszę po sąsiedzku przestrzec przed panem Sokołem. Wszystko zrobi, wszystko umie (czego nie podważam), tylko nie miałem szansy się przez ponad miesiąc o tym przekonać .... strata czasu! :evil:

Czy jest ktoś z Aleksandrowa lub Stanisławowa I i ma wodę ze studni? Czy wymaga ona zakładania stacji uzdatniania? A może jakiś inny tańszy system tak, żeby chociaż nadawała się do mycia... U mnie ponoć stacja konieczna ale pewności niemam, czy niechcą mnie naciągnąć....

pozdrawiam i wdzieczny będę za info.

Q

Czy jest ktoś z Aleksandrowa lub Stanisławowa I i ma wodę ze studni? Czy wymaga ona zakładania stacji uzdatniania? A może jakiś inny tańszy system tak, żeby chociaż nadawała się do mycia... U mnie ponoć stacja konieczna ale pewności niemam, czy niechcą mnie naciągnąć....

Q

O wodzie pisaliśmy już wielokrotnie na tym wątku... Wystarczy poszukać.

Ja mam wodę własną, z 11 metrowej studni. Piję surową z kranu. Nie jest krystalicznie przezroczysta, do białego prania dodaję Vanisha, ale nadająca się. Na razie nie mam funduszy na bzdety, ale w przyszłości będę chciała założyć filtr, z tego, co ktoś tutaj opowiadał to rząd wielkości 3 tys.

Aha, mieszkam w Aleksandrowie.

Pozdrawiam

M.

Czy ktoś z Szanownych Sąsiadów mógłby polecić ekipę od docieplenia poddasza+płyty GK- jak to u Was wyglądało za cenę robocizny za metr?

Powoli rozglądam się też za ekipą od elewacji- będę bardzo wdzięczny za jakieś sprawdzone namiary.

u mnie właśnie schną i tynki gipsowe - równo, dość szybko,a cenowo 26zl/m z materiałem -jeśli ktoś reflektuje to się podzielę namiarami.

pozdrawiam

J

Z czystym sumieniem mogę polecić ekipę, która wykonywała u nas docieplenie poddasza (Rockwool 2 x 15cm) z zabudową k-g Rigips. Jesteśmy bardzo zadowoleni - robota została wykonana sprawnie i dobrze, za rozsądne pieniądze (40zł/m2 w tym 2-krotne szpachlowanie k-g po całości) i przy tym bardzo czysto.

Ta sama ekipa wykonuje również tynki i elewacje - u mnie zrobili ponad 1000m2 tynków wewn. i zewn. cem-wap., boniowanie okien, parapety zewnętrzne z klinkieru oraz różne prace wykończeniowe (w tym glazurę). Ceny bardzo przystępne, gorąco polecamy, w razie zainteresowania zapraszamy na wizję lokalną :-). W ciągu dwóch najbliższych tygodni jest możliwość bezpośredniego kontaktu z szefem firmy u nas na budowie.

Wiem, że dość niespodziewanie zwolnił im się termin na za 2-3 tygodnie.

Podaję namiar: pan Krzysztof Sokół, kom: 661-584-401.

Pozdrawiam,

Blanka

Niestety muszę po sąsiedzku przestrzec przed panem Sokołem. Wszystko zrobi, wszystko umie (czego nie podważam), tylko nie miałem szansy się przez ponad miesiąc o tym przekonać .... strata czasu! :evil:

Odradzam stanowczo. Nie tylko z w/w powodów ale partactwa. Zero dokładności, nie kleją paroizolacji nawet w łazienkach, choć twierdzą, że to robią: oszustwo. Widać przez forum dostali za dużo zleceń.

• 2 weeks później...
Witam sąsiadów.

Podpowiedzcie mi proszę, jak głęboko trzeba wpuścić w ziemię podmurówkę pod siatkę, coby kury nie wydziobały? :p

Może też kto podpowie gdzie kupić furtkę i bramę przesuwaną taką do obłożenia sztachetkami? nigdzie tego nie mogę znależć...

pozdrawiam Q

podmurówkę u mnie wkopali na jakies 30cm, co prawda kur w okolicy nie widziałem,ale moze wystarczy...

bramę i furtkę to na zamówienie możesz kupić np w Rembleszczyźnie przy rondkach. Własnie mi zamontowali- solidnie i ceny przyzwoite.

pozdrawiam

U mnie również na ok 30 cm. Własnie skończyli, więc teraz czekam tylko na kury :) Całe ogrodzenie wykonała dla mnie jedna firma - kompleksowo beton + siatka + przęsła, razem z podłączeniem automatu do bramy, elektrozaczepu, itp. Bardzo dokładni, sami robią przęsła, bramy furtki.

Q

U mnie niestety uzdatnianie (odżelaziacz) okazało się nieodzowne. Woda ze studni głębinowej (30m) nie nadawała się do niczego.

A ja chciałbym odświeżyć temat dostępu do Internetu w naszej okolicy. Temat chyba jakiś czas temu poruszany, ale może coś sie zmieniło, a moja przeprowadzka z Wa-wy coraz bliżej, wiec nie chciałbym stracić możliwości podłączenia się do sieci... :)

Czy ktoś ma wieści kto może dostarczyć stabilny szerokopasmowy Internet w Stanisławowie Pierwszym? Pomijam oferty GSM, bo o ile się zdążyłem zorientować, to wszystkie mają większe lub mniejsze limity transferu.

Pozdrawiam,

Robert

Przyjmę ziemię lub piach, najlepiej w dużych ilościach (powyżej 100m3), Nie mam wymagań odnośnie jakości. Pokrywam całkowity koszt transportu w promieniu 5km. W przypadku większych odległości szczegóły do ustalenia.

Lokalizacja w linku poniżej

http://maps.google.pl/?ie=UTF8&ll=52.363991,21.047616&spn=0.011898,0.038581&z=15

Tel. 605 105 600

Witam, w sumie nie jestem z waszej grupy, bo mam domek w Dosinie, kolo Skubianki, ale nie ukrywam ,ze czesto korzystam z tego forum.

Mam do was pytanie odnosnie odbioru budynku, jakie trzeba dokumenty i ile czasu to trwa. Druga sprawa to poszukuje sprawdzonej ekipy do oblozenia schodow betonowych drewnem. Bardzo zalezy mi na czasie , bede wdzieczna za odpowiedz.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam,

Powoli zaczynamy odliczać tygodnie do szczęśliwego finiszu budowy i dojścia do takie stanu wykończenia (budowy- nie nas) który pozwoli na upragnione zamieszkanie.

Jednak już teraz coraz częściej zastanawiam się czy można jakoś przyspieszyć dwie sprawy

1. Droga dojazdowa -ul. Poziomkowa w Józefowie, która od kilku miesięcy jest własnością gminy Nieporęt i jesienne roztopy + ciężarówki załatwiły ją tak, ze przejechanie zwykła osobówką dostarcza sporej porcji adrenaliny. Może ktoś z Was skrzykiwał sąsiadów i z sukcesem wywierał wpływ na gminę by choć trochę naprawili Wam drogę?

2. Stały prąd. Mamy prowizorkę budowlaną użyczoną od sąsiada i teoretycznie w naszych warunkach przyłącza jest mowa o tym ze postawią stację transformatorową i położą kable do maja 2010, ale jesienią żadnych informacji o postępach prac projektowych nie było. Czy ktoś z Was miał podobną sytuację?

pozdrawiam wraz z Noworocznymi życzeniami dla wszystkich budujących w okolicy.

Jarek

Zostało mi trochę dachówki Sirius 13 brązowej. Głównie podstawowa ale też parę gąsiorow i bocznych. Ilość tak ze 2-3 taczki (nie mam czasu dziś tego policzyć ale jeśli ktoś będzie na serio zainteresowany to się zmuszę :) ). Jesli ktoś potrzebuję i może sam po to podjechać (Białołęka, ulica Mochtynska) to proszę o kontakt. Cena powiedzmy 50% sklepowej (na pewno się dogadamy).

pozdrawiam,

Krzysztof