Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

KonradJot

My przymierzaliśmy się do oczyszczalni.Przy składaniu o pozwolenie nie dostaliśmy zgody,pózniej budowa zaczęla iść całą para i nie mieliśmy ochoty na wstrzymywanie jej,żeby czekać na decyzję urzędników.Czas,czas,czas....... :wink:

Mam nadzieje ,że jeśli przejmie nas Wieiszew to szybko podciągną nam kanalizację.

Ale powinieneś posłuchać Pawła i Reni.Naprawdę wiedzą co mówią. :p :p :p :p :wink: :wink: :wink: Zreszta mają zgodę na oczyszczalnię ,więc co tu jeszcze dodawać :) :) :) :) :) :)

Rozmawiałem z panią Teresą, z tego co się zdąrzyłem dowiedziec to na razie muszę mieć zwykłe szambo szczelne, być może później coś się uda załatwić, zobaczymy jak to będzie.

Pozdrawiam z Nowym Rokiem

Najlepszego dla Wszystkich forumowiczów!!!! :wink:

Mam pytanie o w miarę aktualne cenniki nastepujacych prac w naszej okolicy:

Koparka do zdjęcia humusu ile za godzinę i ile mniej więcej m2 zrobi w godzinę?

Studnia wiercona - ile za mb?

Przyłącze elektryczne - budowlane - sama prowizorka bo ZK już jest (skrzynka, licznik, rozdzielnia na skrzynce)?

Jezeli macie kontakty na dobrych wykonawców w ww dziedzinach to ędę wdzieczny za informację.

Do siego Roku!

Mam pytanie o w miarę aktualne cenniki nastepujacych prac w naszej okolicy:

Koparka do zdjęcia humusu ile za godzinę i ile mniej więcej m2 zrobi w godzinę?

Studnia wiercona - ile za mb?

Przyłącze elektryczne - budowlane - sama prowizorka bo ZK już jest (skrzynka, licznik, rozdzielnia na skrzynce)?

Jezeli macie kontakty na dobrych wykonawców w ww dziedzinach to ędę wdzieczny za informację.

Do siego Roku!

koparka - w listopadzie płaciłam 85/h-usunięcie humusu+30cm, wykop 14*17m zrobił w 7h - polecam

studnia 120 za m- polecam, woda na 12m

Juz się tu przedstawiałem, choć na mapkę nie trafiłem (Warszawa,Kobiałka).

Nie rozpracowałem jeszcze wyszukiwarki, żeby szukać tylko w postach tej grupy, więc być może zapytam o coś o co wszyscy już pytali milion razy. Chcę kupić pustaki z bk i wydaje mi się, że taniej jak bezpośrednio w faelbecie nie znajdę, a że to niedaleko to jeszcze lepiej. Słyszałem jednak, że w niektórych składach może być taniej - jakie macie doświadczenia? (no i może wiecie jak wymusić szukanie w postach tej grupy ?)

marhaba

Żartujesz ?????Instalacje to instalacje.Zaden z elektryków nie bawi się w takie rzeczy jak tynki czy wylewki.To robią inne ekipy.Elektryk bierze kasę za rozprowadzenie kabli,podłączenie wszystkiego w puszkach i skrzynce.Tynki i wylewki to juz zupełnie inna para kaloszy.

mago

hahaha, rozbawiłaś mnie swoim rozumowaniem :)

A czy ja napisałam, że chcę aby elektryk zrobił mi tynki ? - tam jest przecinek !!!

pzdr.