Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

juz mówię.

Mijam podwójne ronda i skręcam w lewo w ulicę Święrkową (mam nadzieje, że podałam dobrą nazwę. To pierwsza uliczka tuż za rondami). Jadę do końca i skręcam w prawo w ulicę Cyprysową. Dojeżdżam prawie do lasku. Nasza działka znajduje się między dużą działką ogrodzoną betonowym płotem, na której stoi dom w stanie surowym, a trzema domami - seledynowym - najbliżej kanałku, murowanym bez okien - środkowym i z bali - najbliżej drogi.

Jesteśmy sąsiadami?

J.

Witam sąsiedzie, no prawie przez miedzę!!! :lol:

no a moja działka to ta przed tym budynkiem w stanie surowym jak patrzysz z cyprysowej w kierunku rondek. Nie ta która graniczy z Cyprysową tylko następna która graniczy z tą na której jest ten budynek o którym pisałem.

A czy tę działkę to kupowaliście teraz nie dawno ??

Konrad

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czyli Twoja działka to ta środkowa - graniczy z działką od Cyprysowej i tą, na której stoi budynek w stanie surowym (z tego co pamietam dach przykryty jest niebieską folią)

Zatem witam sąsiada za miedzą :D

Kiedy zaczynacie się budować?

P.S. Działkę kupiliśmy ponad 2 lata temu.

tak to moja działka.

my zaczynamy na wiosnę jak tylko wszystkie papiery zalatwimy.

\duży budynek planujecie ?

na pozwolenie czekaliśmy niecały miesiąc.

My jesteśmy na etapie poszukiwania ekipy.

Na razie poszukujemy metodą pantoflową - znajomy, znajomego ma znajomego, który się budował ...

Póki co z mizernym skutkiem. :(

Dlatego gdyby ktoś z szanownych bliższych lub dalszych sąsiadów i forumowiczów mógłby polecić sprawdzoną ekipę do wybudowania stanu surowego to bylibyśmy baaaardzo wdzięczni. :D

na pozwolenie czekaliśmy niecały miesiąc.

My jesteśmy na etapie poszukiwania ekipy.

Na razie poszukujemy metodą pantoflową - znajomy, znajomego ma znajomego, który się budował ...

Póki co z mizernym skutkiem. :(

Dlatego gdyby ktoś z szanownych bliższych lub dalszych sąsiadów i forumowiczów mógłby polecić sprawdzoną ekipę do wybudowania stanu surowego to bylibyśmy baaaardzo wdzięczni. :D

z ekip to nic nie polecę bo sam wzięłem taką, która budowała u kolegi budynek, a te które sam szukałem to jedynie jeden koleś jest godny polecenia tyle że termin ma dopiero sierpień może nawet wrzesień. Trzeba pojeździć po budowach w okolicy i może się kogoś zwerbuje- koleś koło szkoły w Kobiałce jak jedziesz Słoneczną od nas przez pole i dojeżdżasz do szkoły to dajesz w lewo na asfalcie i kawałek po lewej stronie 2 budynki stawia- gada z sensem. MOże jego podpytaj termin ma na wiosnę na 100% bo z nim gadałem.

Konrad

My również budujemy, a w zasadzie przymierzamy się do budowy, w okolicach Nieporętu - dokładniej w Stanisławowie Pierwszym. Nasza działka leży tuż przy kanałku Żerańskim, niedaleko podwójnego ronda. Obecnie jesteśmy na etapie szukania ekipy do postawienia stanu surowego. Złożyliśmy również wniosek o przyłączenie prądu i czekamy na decyzję.

Chętnie poznamy bliższych i dalszych sąsiadów i wymienimy doświadczenia.

Pozdrawiamy,

Julia & Grzegorz

serdecznie witami i KWaDRACIK już umieszczamy http://img263.imageshack.us/img263/7405/nieportsa2.th.jpg

a reszta na PRV..... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Renia, Pawel

dziękujemy bardzo za miłe powitanie i kwadracik. :lol:

A jeszcze bardziej dziękujemy za maila z namiarami do fachowców. :lol:

Nawet nie wiecie jak bardzo sie z niego cieszymy!!!

Zaraz zaczynamy obdzwaniać fachowców.

serdecznie witami i KWaDRACIK już umieszczamy http://img263.imageshack.us/img263/7405/nieportsa2.th.jpg

a reszta na PRV..... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

My również gorąco witamy NOWYCH BUDOWNICZYCH i życzymy jak najmniej pomyłek przy planowaniu i budowaniu :lol: :lol: :lol:

Dziekujemy za miłe powitanie. :lol:

Pomylek nie chcemy w ogole. Ale to chyba niemozliwe wiec pozostanmy przy opcji "jak najmniej".

Pewnie na biezaco bedziemy sie konsultowac z bardziej doswiadczonymi budowniczymi z grupy.

Pozdrawiam,

My również gorąco witamy NOWYCH BUDOWNICZYCH i życzymy jak najmniej pomyłek przy planowaniu i budowaniu :lol: :lol: :lol:

Dziekujemy za miłe powitanie. :lol:

Pomylek nie chcemy w ogole. Ale to chyba niemozliwe wiec pozostanmy przy opcji "jak najmniej".

Pewnie na biezaco bedziemy sie konsultowac z bardziej doswiadczonymi budowniczymi z grupy.

Pozdrawiam,

:) Jeśli tylko będziemy mogli Wam pomóc-to oczywiście w miarę możliwości służymy radą :wink: :p :p :p Namiarów nie będę powielać-chodzą te same ,które podesłał Paweł :lol: