Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

Frankowy dużą macie tę działkę ??

Konrad 8)

1140 m2. a Wy?

1000 m2

będziecie chcieli gaz ziemny ??

Bo jeśli tak to dam namiar na kobitkę co szybko zrobi warunki techniczne przyłącza, a później już tylko musicie wnioseczek złożyć i czekać na umowę.

Konrad

pewnie, ze chcemy. Podeslij namiar.

Dzieki.

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzieki.

JUż wylazłem z pracy , podeślę jutro.

Gadaj z właścicielami sąsiednich działek-tych "niezamieszkałych" , jest tam kilka obok ciebie bezpośrednio.

Niech składają wnioski o gaz i prąd to będzie szybko i po taniości.

Bo nikt Ci nie odpowie że jak na szybko to rób se sam panie i płać za projekt przyłącza i takie tam.

Konrad 8)

Dzieki.

JUż wylazłem z pracy , podeślę jutro.

Gadaj z właścicielami sąsiednich działek-tych "niezamieszkałych" , jest tam kilka obok ciebie bezpośrednio.

Niech składają wnioski o gaz i prąd to będzie szybko i po taniości.

Bo nikt Ci nie odpowie że jak na szybko to rób se sam panie i płać za projekt przyłącza i takie tam.

Konrad 8)

Babeczka która się zajmuje "naszymi" sprawami od gazu ziemnego nazywa się Małgorzata Zalewska i numer telefonu do niej :

22/ 52-99-372.

Podaję ten namiar do publicznej wiadomości naszych koleżanek i kolegów, ale nie po to żeby wisieć na jej telefonie.

Ona zajmuje się warunkami technicznymi przyłącza gazowego.

Pozdrawiam

Konrad :wink:

hej,

po pierwsze

informuje, ze na chotomow grupie napisalem kilka newsow z mojego biezacego budowlanego zycia ... informuje bo moze komus sie to przyda, a nie chce przeklejac tego watku 1:1

po drugie

zglaszam wniosek formalny ...

ogolnie rzecz biorac sa dwie grupy z pokrywajacego sie mniej wiecej terenu - chotomow i nieporet - czy uwazacie za sensowne polaczenie wszystkich w jeden watek?

skad pomysl ... nie wiem, na ktorym forum dzielic sie informacjami ... no chyba, ze bede sie powtarzal i tu i tu a nikogo to nie wkurzy :)

pozdr

pawel

hej,

po pierwsze

informuje, ze na chotomow grupie napisalem kilka newsow z mojego biezacego budowlanego zycia ... informuje bo moze komus sie to przyda, a nie chce przeklejac tego watku 1:1

po drugie

zglaszam wniosek formalny ...

ogolnie rzecz biorac sa dwie grupy z pokrywajacego sie mniej wiecej terenu - chotomow i nieporet - czy uwazacie za sensowne polaczenie wszystkich w jeden watek?

skad pomysl ... nie wiem, na ktorym forum dzielic sie informacjami ... no chyba, ze bede sie powtarzal i tu i tu a nikogo to nie wkurzy :)

pozdr

pawel

a my piszemy i TU i TU

bo w 1 PRZYPADKU [chotomów } strasznie chcieliśmy tam kupić działke

a w 2 PRZYPADKU {nieporęt} tutaj będziemy mieszkać bo tak chciał los

Tinus i Linka

napisał

A'propos baraku, bedę sie pozbywał mojego ale dopiero kwiecień/maj

Na teraz - chetnie odstąpie stemple z historyczną przeszłością. Kandydują do miana "złotych stempli" ;-D

Dlugość - 2.5 - 3.5 metra.

Ilość około 170 szt.

KonradJot

napisz do nich w grupie chotomów i powołaj się na mnie Paweł z Kątów { może taniej będzie

Tinus i Linka

napisał

A'propos baraku, bedę sie pozbywał mojego ale dopiero kwiecień/maj

Na teraz - chetnie odstąpie stemple z historyczną przeszłością. Kandydują do miana "złotych stempli" ;-D

Dlugość - 2.5 - 3.5 metra.

Ilość około 170 szt.

KonradJot

napisz do nich w grupie chotomów i powołaj się na mnie Paweł z Kątów { może taniej będzie

dziękuję CI/Wam

no widać że biegasz po całym "okolicznym" forum , hehe

Konrad 8)

z ekip to nic nie polecę bo sam wzięłem taką, która budowała u kolegi budynek, a te które sam szukałem to jedynie jeden koleś jest godny polecenia tyle że termin ma dopiero sierpień może nawet wrzesień. Trzeba pojeździć po budowach w okolicy i może się kogoś zwerbuje- koleś koło szkoły w Kobiałce jak jedziesz Słoneczną od nas przez pole i dojeżdżasz do szkoły to dajesz w lewo na asfalcie i kawałek po lewej stronie 2 budynki stawia- gada z sensem. MOże jego podpytaj termin ma na wiosnę na 100% bo z nim gadałem.

Konrad

jeżdziliśmy w sobotę po okolicy w poszukiwaniu ekip. Niestety prawie wszyscy są juz zajęci.

Znależlismy m.in. te dwa budynki przy szkole, o których pisałeś. Niestety ani inwestora, ani ekipy nie było. Czy masz może telefon do tego faceta, z którym rozmawialeś. Jeśli tak to czy mógłbyś podesłać namiar mailem.

Wielkie dzieki.

jeżdziliśmy w sobotę po okolicy w poszukiwaniu ekip. Niestety prawie wszyscy są juz zajęci.

Znależlismy m.in. te dwa budynki przy szkole, o których pisałeś. Niestety ani inwestora, ani ekipy nie było. Czy masz może telefon do tego faceta, z którym rozmawialeś. Jeśli tak to czy mógłbyś podesłać namiar mailem.

Wielkie dzieki.

nie jestem pewien ale chyba to taki numer : 603 172 954

Konrad

Wielkie dzieki.

nie jestem pewien ale chyba to taki numer : 603 172 954

Konrad

Dzieki Konrad. Już dzwoniłem i umowilem się na przekazanie projektu. Zobaczymy co powie.

Powodzenia!!!

ja dzisiaj oddałem do wyceny dach, zobaczymy co mi napiszą

A jaki projekt będziecie mieli ?

Pozdrawiam

Konrad :)

projekt jest indywidualny, robiony przez znajomego architekta. Dom bedzie w kształcie litery L, z dwuspadowym dachem. Prosty.

A tak a propos dachu to w warunkach zagospodarowania przestrzennego jest napisane, że dachy w naszej okolicy mają mieć kolor ceglasty (różne odcienie). A z tego co widzę to u sąsiadów spora dowolność. Bardzo możliwe, że dostali pozwolenie na budowę jeszcze przed wejściem nowych warunków.

Nam się marzy antracyt ale to nie jest barwa zbliżona do ceglastego ...

A Ty co będziesz miał na dachu?

projekt jest indywidualny, robiony przez znajomego architekta. Dom bedzie w kształcie litery L, z dwuspadowym dachem. Prosty.

A tak a propos dachu to w warunkach zagospodarowania przestrzennego jest napisane, że dachy w naszej okolicy mają mieć kolor ceglasty (różne odcienie). A z tego co widzę to u sąsiadów spora dowolność. Bardzo możliwe, że dostali pozwolenie na budowę jeszcze przed wejściem nowych warunków.

Nam się marzy antracyt ale to nie jest barwa zbliżona do ceglastego ...

A Ty co będziesz miał na dachu?

dachy są takie jakie są ludzie generalnie mają w dupie plan zagospodarowania, w planach do urzędu mają kolor tradycyjny a w rzeczywistości robią jaki chcą.

Ja na razie przymierzam się do miedziany angoba lub jakiś taki w kolorze kasztanowym - coby było w miarę zgodnie z przepisami.

Konrad :roll:

Mam do odstąpienia ok 250 szt stempli sosnowych jednokrotnie używanych długości 2.8-3.0 m. Bez transportu. Sezonowane przez tą zimę w wietrzonym garażu.

Mam też trochę(całą paletę) bloczków wentylacyjnych silka(20x20x20, otwór fi 16).Też bez transportu. Ale oddam po cenach netto :wink: z zeszłego roku-czyli po tyle ile z nie zapłaciłem.

Mróz za oknem, chyba żeście zamarzli. Nasz wątek spadł na 2 stronę.

Frankowy słyszałem że byliście u mojego sąsiada Jacka.

Byłem w składach budowlanych i mówią, że podobno jest problem z Porothermem 25 cm, hmm ciekawe.

Macie jakąś godną polecenia ekipę do dachu na dachówkę ceramiczną ?

Pozdrawiam cieplutko

Konrad :D :roll: