Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Byłem w składach budowlanych i mówią, że podobno jest problem z Porothermem 25 cm, hmm ciekawe

pewnie zaraz podniosą cene :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

a co do dachu to polecam :

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45467&postdays=0&postorder=asc&start=240

mago

odrazu lepiej na duszy :lol: :lol: :lol:

mam nadzieję że akurat cenę dostanę w miarę przystępną.

A co do dachu to czemu polecasz akurat Dachlux ??Bo z tego co widać na zdjęciach to jeszcze nie masz dachówki u siebie na budynku . Możesz coś bliżej powiedzieć ?

Bo wątek sam już wcześniej znalazłem i na poniedziałek pan MIchał ma mi przesłać wycenę dachu. Oby mnie nie zabiła wartością końcową.

pozdrawiam

Konrad

P.S.

Mago ten kominek to z płaszczem wodnym ??

:wink:

Mago ten kominek to z płaszczem wodnym ??

:wink:

Tak, to kominek z plaszczem wodnym.podłączony do kotłowni,grzeje nam całą podłogówę(w tej chwili),póżniej będzie na zmianę z PC ogrzewał cały budynek plus wodę do użytku

mam też w planach kominek z płaszczem wodnym. Co do pompy ciepła to mnie cena odstrasza.

A wracając do kominka jaka firma ??

KOnrad

ano temu bo mam opinie kilku osób u których już robił :lol:

a jak przyjdzie czas to pewnie i u nas też zrobi :lol:

poza tym była to tylko propozycja i nic więcej :lol:

spoko , tylko pytam , warto znać opinie wielu osób niż kilku.

Konrad

TAKĄ SAMĄ DEWIZE I MY WYZNAJEMY

BO LEPIEJ UCZYĆ SIĘ NA CUDZYCH BŁĘDACH

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

a co do kominka to my planujemy:

http://lechma.methane.pl/images/kominki_wodne/pl-190-pryzmat-jednolita_d.jpg

http://www.lechma.com.pl/pl/23.php

A do mnie zaczynają spływać oferty na zrobienie dachu, ceny mnie na razie nie porażają, spodziewałem się dużo wyższych.Na razie jestem raczej miło zaskoczony, a może to po prostu nie wiedza ile konretnie może kosztować.

Pozdrawiam

Konrad :lol:

No to nic tylko się cieszyć i ruszać z budową :lol: :lol: :lol:

Witam ponownie wszystkich grupowiczów!

Aż wstyd się przyznać ale ostatni raz byłam tu ........... uuuuuuuuu

i powiem że jestem mocno zaskoczona ilością nowych kwadracików:) nie ukrywam że miło

Po pierwsze chciałam bardzo bardzo serdecznie pogratulować pawłowi i reni. GRATULACJE I żYCZENIA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

Dopiero po zdjęciach zdałam sobie sprawę z upływu czasu:)

Przejrzałam sobie te moje zaległości (a okazało się że jest tego dużo, skończyłam na stronie 5:() i widziałam, że był poruszany wątek szkoły. Nasz "rejon" jest w Izabelinie, na ulicy chyba Granicznej. Szkoła ponoć fajna, kameralna, niedawno remontowana. Tyle że ze Słonecznej (w okolicach 1) mamy do niej ok. 4-5 km. Kobiałka jest nieco bliżej:) Moja córka chodzi teraz do "0" W zeszłym roku próbowałam ją zapisać do szkoły na Kobiałce, ale niestety z przepełnienia i nie tego rejonu, pani Dyrektor odmówiła. Pracuję w Warszawie więc po drodze zabieram córę do i ze szkoły. I mam problem czy próbować znowu w tym roku czy nie. Dopiero w drugim semestrze powstały dwie grupy "0". Więc od września będą napewno dwie klasy pierwsze. Tylko obecnie jedna z zerówek kończy lekcje o 19!

Poruszaliście też sprawę wody.

Czy ktoś z mojej okolicy będzie podciągał wodociąg miejski?

Ja mam oczywiście ujęcie własne i powiem, że po 3 miesiącach użytkowania mam po prostu DOść!!!! Jestem w stanie przyzwyczaić się do wożenia wody do celów spożywczych, ale wiecznie żółty brodzik, płytki i wszystko inne co styka się z wodą to po prostu mordęga. Można powiedzieć co dwa dni gruntowne porządki:)

Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich budujących i życzę udanego otwarcia sezonu budowlanego (choć po okolicznych budowach sądzę, że nie było żadnej przerwy:))

Witam ponownie wszystkich grupowiczów!

Przejrzałam sobie te moje zaległości (a okazało się że jest tego dużo, skończyłam na stronie 5:() i widziałam, że był poruszany wątek szkoły. Nasz "rejon" jest w Izabelinie, na ulicy chyba Granicznej. Szkoła ponoć fajna, kameralna, niedawno remontowana. Tyle że ze Słonecznej (w okolicach 1) mamy do niej ok. 4-5 km. Kobiałka jest nieco bliżej:) Moja córka chodzi teraz do "0" W zeszłym roku próbowałam ją zapisać do szkoły na Kobiałce, ale niestety z przepełnienia i nie tego rejonu, pani Dyrektor odmówiła. Pracuję w Warszawie więc po drodze zabieram córę do i ze szkoły. I mam problem czy próbować znowu w tym roku czy nie. Dopiero w drugim semestrze powstały dwie grupy "0". Więc od września będą napewno dwie klasy pierwsze. Tylko obecnie jedna z zerówek kończy lekcje o 19!

Super Moba to nasze córcie są w jednym wieku, a my przecież jesteśmy bliskimi sąsiadkami. Składaj podanie może będą chodziły razem do szkoły :lol:

Byłam wczoraj w szkole w Kobiałce, złożyłam podanie o przyjęcie córki do pierwszej klasy. Pani dyrektor powiedziała, że oczywiście podanie można złożyć ale pierszeństwo mają dzieci z rejonu, a spoza rejonu liczy się kolejność zgłoszeń, oczywiście jak dzieci z rejonu nie zapełnią limitu klas pierwszych. Jak dzwoniłam do szkoły w ferie to pani wicedyrektor powiedziała żeby się nie spieszyć, że są 2 zerówki po 17 dzieci więc raczej są szanse, ale po wczorajszej rozmowie już nie jestem taka pewna. Ale cóż trzeba zabrać się do tego innymi sposobami :wink: Ale wiem również że dzieciaki mieszkające na Słonecznej chodzą do szkoły w Kobiałce.

Pozdrawiam

nie chcę straszyć, ale w zeszłym roku było podobnie, na początku było mało dzieci, a w efekcie 34:)

przybywa tyle ludzi w okolicy - co zresztą widać po budowach:) - że z tych 17 może się zrobić kolejne 30:) i nowy przebudowany budynek szkoły już okazuje sie za mały

i pomyśleć że ok. 10 lat temu klasę "0" na Kobiałce zaczynało 7 dzieci:)

Witajcie,

Najnowsze doniesienia z placu boju są takie, że 8 marca mają nam założyć licznik, w końcu po prawie 2 latach. Mam nadzieję, że im się nie odmieni, bo na koniec marca mają być okna, a trzeba jeszcze alarm załatwić i pora ruszać z kopyta, co by w lato zamieszkać :lol:

Pozdrawiam