pawel i renia 24.02.2007 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Byłem w składach budowlanych i mówią, że podobno jest problem z Porothermem 25 cm, hmm ciekawe pewnie zaraz podniosą cene a co do dachu to polecam : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45467&postdays=0&postorder=asc&start=240 mago odrazu lepiej na duszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 24.02.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 Byłem w składach budowlanych i mówią, że podobno jest problem z Porothermem 25 cm, hmm ciekawe pewnie zaraz podniosą cene a co do dachu to polecam : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45467&postdays=0&postorder=asc&start=240 mago odrazu lepiej na duszy mam nadzieję że akurat cenę dostanę w miarę przystępną. A co do dachu to czemu polecasz akurat Dachlux ??Bo z tego co widać na zdjęciach to jeszcze nie masz dachówki u siebie na budynku . Możesz coś bliżej powiedzieć ? Bo wątek sam już wcześniej znalazłem i na poniedziałek pan MIchał ma mi przesłać wycenę dachu. Oby mnie nie zabiła wartością końcową. pozdrawiam Konrad P.S. Mago ten kominek to z płaszczem wodnym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 24.02.2007 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 ano temu bo mam opinie kilku osób u których już robił a jak przyjdzie czas to pewnie i u nas też zrobi poza tym była to tylko propozycja i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 25.02.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Mago ten kominek to z płaszczem wodnym ?? Tak, to kominek z plaszczem wodnym.podłączony do kotłowni,grzeje nam całą podłogówę(w tej chwili),póżniej będzie na zmianę z PC ogrzewał cały budynek plus wodę do użytku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 25.02.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 ano temu bo mam opinie kilku osób u których już robił a jak przyjdzie czas to pewnie i u nas też zrobi poza tym była to tylko propozycja i nic więcej spoko , tylko pytam , warto znać opinie wielu osób niż kilku. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 25.02.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Mago ten kominek to z płaszczem wodnym ?? Tak, to kominek z plaszczem wodnym.podłączony do kotłowni,grzeje nam całą podłogówę(w tej chwili),póżniej będzie na zmianę z PC ogrzewał cały budynek plus wodę do użytku mam też w planach kominek z płaszczem wodnym. Co do pompy ciepła to mnie cena odstrasza. A wracając do kominka jaka firma ?? KOnrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 25.02.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Kominek panoramiczny firmy INOTEC z Nowego Sącza.za połowę mniej niż chce Makroterm.Jak na razie działa okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 25.02.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Kominek panoramiczny firmy INOTEC z Nowego Sącza.za połowę mniej niż chce Makroterm.Jak na razie działa okej. zapisuję sobie , kumpel ma Makroterma i na razie też sie świetnie sprawuje. Pewnie się zapytam jak kominek tuż przed własnym zakupem. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 25.02.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Szukam informacji ,ile biorą za montaż jednego okna dachowego(Velux) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 26.02.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ano temu bo mam opinie kilku osób u których już robił a jak przyjdzie czas to pewnie i u nas też zrobi poza tym była to tylko propozycja i nic więcej spoko , tylko pytam , warto znać opinie wielu osób niż kilku. Konrad TAKĄ SAMĄ DEWIZE I MY WYZNAJEMY BO LEPIEJ UCZYĆ SIĘ NA CUDZYCH BŁĘDACH a co do kominka to my planujemy: http://lechma.methane.pl/images/kominki_wodne/pl-190-pryzmat-jednolita_d.jpg http://www.lechma.com.pl/pl/23.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 26.02.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 paweł i renia Ladny będzie ten Wasz kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 26.02.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 oj to dopiero czas pokaże czy piękny będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 26.02.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 słuchajcie a czy ktoś słyszał lub widział kominek dwustronny z płaszczem wodnym pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 26.02.2007 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 słuchajcie a czy ktoś słyszał lub widział kominek dwustronny z płaszczem wodnym pozdrawiam http://www.delayedreaction.org/zero/index.php?q=aHR0cDovL3d3dy5rb21pbmtpLWV0bmEucGwvZ2FsZXJpYV93a2xhZHlfbWVya3VyeS5odG1s http://www.delayedreaction.org/zero/index.php?q=aHR0cDovL3d3dy5rb21pbmtpLWV0bmEucGwvaW1hZ2VzL21lcmt1cnlfMTE0LmpwZw%3D%3D http://www.katikominki.pl/?gclid=CMDj9YWSzYoCFSANZwodNQdAYw http://www.katikominki.pl/images/stories/wklady/blanzek/max71_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 27.02.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 A do mnie zaczynają spływać oferty na zrobienie dachu, ceny mnie na razie nie porażają, spodziewałem się dużo wyższych.Na razie jestem raczej miło zaskoczony, a może to po prostu nie wiedza ile konretnie może kosztować. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 27.02.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 A do mnie zaczynają spływać oferty na zrobienie dachu, ceny mnie na razie nie porażają, spodziewałem się dużo wyższych.Na razie jestem raczej miło zaskoczony, a może to po prostu nie wiedza ile konretnie może kosztować. Pozdrawiam Konrad No to nic tylko się cieszyć i ruszać z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moba 27.02.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam ponownie wszystkich grupowiczów!Aż wstyd się przyznać ale ostatni raz byłam tu ........... uuuuuuuuui powiem że jestem mocno zaskoczona ilością nowych kwadracików:) nie ukrywam że miłoPo pierwsze chciałam bardzo bardzo serdecznie pogratulować pawłowi i reni. GRATULACJE I żYCZENIA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Dopiero po zdjęciach zdałam sobie sprawę z upływu czasu:) Przejrzałam sobie te moje zaległości (a okazało się że jest tego dużo, skończyłam na stronie 5:() i widziałam, że był poruszany wątek szkoły. Nasz "rejon" jest w Izabelinie, na ulicy chyba Granicznej. Szkoła ponoć fajna, kameralna, niedawno remontowana. Tyle że ze Słonecznej (w okolicach 1) mamy do niej ok. 4-5 km. Kobiałka jest nieco bliżej:) Moja córka chodzi teraz do "0" W zeszłym roku próbowałam ją zapisać do szkoły na Kobiałce, ale niestety z przepełnienia i nie tego rejonu, pani Dyrektor odmówiła. Pracuję w Warszawie więc po drodze zabieram córę do i ze szkoły. I mam problem czy próbować znowu w tym roku czy nie. Dopiero w drugim semestrze powstały dwie grupy "0". Więc od września będą napewno dwie klasy pierwsze. Tylko obecnie jedna z zerówek kończy lekcje o 19! Poruszaliście też sprawę wody.Czy ktoś z mojej okolicy będzie podciągał wodociąg miejski?Ja mam oczywiście ujęcie własne i powiem, że po 3 miesiącach użytkowania mam po prostu DOść!!!! Jestem w stanie przyzwyczaić się do wożenia wody do celów spożywczych, ale wiecznie żółty brodzik, płytki i wszystko inne co styka się z wodą to po prostu mordęga. Można powiedzieć co dwa dni gruntowne porządki:) Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich budujących i życzę udanego otwarcia sezonu budowlanego (choć po okolicznych budowach sądzę, że nie było żadnej przerwy:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 27.02.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam ponownie wszystkich grupowiczów! Przejrzałam sobie te moje zaległości (a okazało się że jest tego dużo, skończyłam na stronie 5:() i widziałam, że był poruszany wątek szkoły. Nasz "rejon" jest w Izabelinie, na ulicy chyba Granicznej. Szkoła ponoć fajna, kameralna, niedawno remontowana. Tyle że ze Słonecznej (w okolicach 1) mamy do niej ok. 4-5 km. Kobiałka jest nieco bliżej:) Moja córka chodzi teraz do "0" W zeszłym roku próbowałam ją zapisać do szkoły na Kobiałce, ale niestety z przepełnienia i nie tego rejonu, pani Dyrektor odmówiła. Pracuję w Warszawie więc po drodze zabieram córę do i ze szkoły. I mam problem czy próbować znowu w tym roku czy nie. Dopiero w drugim semestrze powstały dwie grupy "0". Więc od września będą napewno dwie klasy pierwsze. Tylko obecnie jedna z zerówek kończy lekcje o 19! Super Moba to nasze córcie są w jednym wieku, a my przecież jesteśmy bliskimi sąsiadkami. Składaj podanie może będą chodziły razem do szkoły Byłam wczoraj w szkole w Kobiałce, złożyłam podanie o przyjęcie córki do pierwszej klasy. Pani dyrektor powiedziała, że oczywiście podanie można złożyć ale pierszeństwo mają dzieci z rejonu, a spoza rejonu liczy się kolejność zgłoszeń, oczywiście jak dzieci z rejonu nie zapełnią limitu klas pierwszych. Jak dzwoniłam do szkoły w ferie to pani wicedyrektor powiedziała żeby się nie spieszyć, że są 2 zerówki po 17 dzieci więc raczej są szanse, ale po wczorajszej rozmowie już nie jestem taka pewna. Ale cóż trzeba zabrać się do tego innymi sposobami Ale wiem również że dzieciaki mieszkające na Słonecznej chodzą do szkoły w Kobiałce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moba 27.02.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 nie chcę straszyć, ale w zeszłym roku było podobnie, na początku było mało dzieci, a w efekcie 34:) przybywa tyle ludzi w okolicy - co zresztą widać po budowach:) - że z tych 17 może się zrobić kolejne 30:) i nowy przebudowany budynek szkoły już okazuje sie za mały i pomyśleć że ok. 10 lat temu klasę "0" na Kobiałce zaczynało 7 dzieci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 28.02.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witajcie, Najnowsze doniesienia z placu boju są takie, że 8 marca mają nam założyć licznik, w końcu po prawie 2 latach. Mam nadzieję, że im się nie odmieni, bo na koniec marca mają być okna, a trzeba jeszcze alarm załatwić i pora ruszać z kopyta, co by w lato zamieszkać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts