Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

Witam!Ruppa wyceniałem w Minoxie na Echa Leśne u przemiłego pana Mirka Zygmuntowicza (pierwszy handlowiec od prawej...). Gość może zagadać na śmierć, ale w super pozytywnym sensie ;).

Tak jak pisał Konrad, Rupp od 15 marca podnosi o jakieś 5% ceny, a słyszałem że Creaton ma dać jakieś większe rabaty. Także jak komuś się nie pali to może zaczekać na ruch Creatona.

Mogę poczekać,na pewno poczekam,jeśli faktycznie maja dać jakieś rabaty to warto czekać.Wszyscy mówią ,że Creaton to Creaton.

Jak będę wiedział co z tymi rabatami Creatona to poślę posta na forum. Babeczka u której prawdopodobnie będę robić daszek ma mi dać znać jak Creaton ogłosi rabaty.

Pozdrawiam

Konrad :wink:

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dziękuję za życzenia w swoim i i moich dwóch dziewczyn imieniu

i mam pytanie

jeśli chodzi o humus to go zdjąć i dopiero wezwać geodetę , czy poczekać z tym na speca od palikowania

i jeszcze jedno

jeśli będę miała studnię to czy potrzebuję jakąś pieczątkę na mapce od fachowca branżowca jeśli chodzi podłączenie do budynku

Witam

ja stwierdziłem, że lepiej zdjąć humus najpierw, ponieważ wtedy masz już paliki wbite w grunt przygotowany do wykopania ław fundamentowych.

No chyba że ktoś chce kopać ręcznie fundamenty i łopatą ściągać humus- no właśnie a co z palikami wtedy.

Konrad :-?

Do Magi 77: przemyśl możliwość założenia systemu przez firmę specjalizującą się w alarmach (np. CMS), a dopiero później przekaż użytkowanie dla firmy ochroniarskiej (raczej powinno się unikać łączenia tych dwóch rzeczy i zlecania ich jednej firmie), no i może niekoniecznie Solid... (no chyba że nie masz wyboru...).

No tak właśnie chcemy zrobić, a co do Solida, to wybór padł na nich bo dużo w okolicy ludzi korzysta z ich usług i może postawią patrol gdzieś w okolicy.

Jestem obok i nie mam juwentusa, przy wjeździe z naszej drogi jest bliźniak tez z juwentusem, jak wyjedziesz, ze swojej drogi na nieporęt to po prawej stronie cała uliczka jest w juwentusie, więc to chyba nie ma różnicy

dziękuję za życzenia w swoim i i moich dwóch dziewczyn imieniu

i mam pytanie

jeśli chodzi o humus to go zdjąć i dopiero wezwać geodetę , czy poczekać z tym na speca od palikowania

i jeszcze jedno

jeśli będę miała studnię to czy potrzebuję jakąś pieczątkę na mapce od fachowca branżowca jeśli chodzi podłączenie do budynku

w naszym przypadku było tak :

- najpierw humus

- potem geodeta

- ekipa i kopanie Fundamentów

- co do studni to żadnych pieczątek nie było

POZDRO.... :wink:

Witam szanownych grupowiczów.

Złożyłem o pozwolenie na budowę 8 marca 2007. Ciekaw jestem ile bedę czekał na pozwolenie na budowę i trochę się boję że się nie wyrobię bo ekipa chce zaczynać od 11 kwietnia. Jak na razie próbuję zamawiać materiały - głównie Ceramikę - MAX. Sytuacja na rynku straaaszna :-( braki że szok i ceny w górę.

Zamierzam budować się w Stanisławowie Pierwszym przy ul. Granicznej.

Zastanawiam się czy warto wpuszczać Pana Koparkowego czy sobie odpuścić.

Może ktoś z Was jest na podobnym etapie i bedzie jutro u siebie na działeczce ? Chętnie bym pooglądał jak wygląda teren po "przejściu koparki", następna sprawa to kwestia wody...może ktoś wiercił ostatnio bo ja też będę musiał niebawem.

Może ktoś ma namiar gdzie kupić siatkę na tymczasowe ogrodzenie, albo ma niepotrzebną to chętnie odkupię (potrzebuję ok.70 metrów - jeden bok działki), kilka słupków także :-)

Pozdrawiam.

Paweł.

sharpie

Witam szanownych grupowiczów.

Złożyłem o pozwolenie na budowę 8 marca 2007. Ciekaw jestem ile bedę czekał na pozwolenie na budowę i trochę się boję że się nie wyrobię bo ekipa chce zaczynać od 11 kwietnia. Jak na razie próbuję zamawiać materiały - głównie Ceramikę - MAX. Sytuacja na rynku straaaszna :-( braki że szok i ceny w górę.

Zamierzam budować się w Stanisławowie Pierwszym przy ul. Granicznej.

Zastanawiam się czy warto wpuszczać Pana Koparkowego czy sobie odpuścić.

Może ktoś z Was jest na podobnym etapie i bedzie jutro u siebie na działeczce ? Chętnie bym pooglądał jak wygląda teren po "przejściu koparki", następna sprawa to kwestia wody...może ktoś wiercił ostatnio bo ja też będę musiał niebawem.

Może ktoś ma namiar gdzie kupić siatkę na tymczasowe ogrodzenie, albo ma niepotrzebną to chętnie odkupię (potrzebuję ok.70 metrów - jeden bok działki), kilka słupków także :-)

1. czekać będziecia prawdopodobnie koło msc ale jak będziecie najeżdzać p.Kwiatkowskiego to może wcześniej

2. ja bym tam go wpuścił bo w końcu to jeden problem z głowy

3. musice zaplanować gdzie będzie cała ta ziemia zpychana by potem nie było z nią problemu

4. studnia musi być odrazu bo woda niezbędna przy budowaniu

5. najtaniej jest w CASTRORAMIE o ile pamiętam

POZDRO....... :lol: :lol: :lol: :lol:

ak będę wiedział co z tymi rabatami Creatona to poślę posta na forum. Babeczka u której prawdopodobnie będę robić daszek ma mi dać znać jak Creaton ogłosi rabaty.

Pozdrawiam

Konrad :wink:

To bardzo proszę o info odnośnie Creatona(rabat) :)

Jestem jak najbardziej zainteresowana . :p

A teraz dla tych co maja książeczki mieszkaniowe i będą chcieli zlikwidować.Wypłata w marcu bieżącego roku,wyliczana za III kwartał zeszłego roku około 2700 za m2.Tak liczy bank :-? :evil: :evil: :evil:Znajomi przy wykupie mieszkania w w WA-wie w pażdzierniku zeszłego roku płacili według rzeczoznawcy 5900 za metr2.Przecież to jest ........no nie powiem co........niech każdy sobie resztę dopowie

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Oczywiście i tak takiej sumy nie wypłacą poniewaz przemnożą to ,podzielą przez swoje przeliczniki i zostaniie.......niewiele

Tak to opłaca się wpłacanie i oszczędzanie dla dzieci......chachacha

W moim przypadku to akurat wystarczy na umeblowanie kuchni........uffffffff.

no to ilekroć jedziemy do siebie na budowe ul. Bagienna to przejeżdzamy pewnie obok waszej działki.

Przepraszamy, że bez pytania :oops: , ale korciło nas i byliśmy dzisiaj na Waszej budowie (oczywiście oglądaliśmy wszystko zza płota ;)).

Trochę Wam zazdrościmy... Surowizna już postawiona, a niedługo pewnie poleci dalej. My dopiero startujemy (w sobotę praktycznie wystartowaliśmy z ławami ciesielskimi), ale jesteśmy pełni wiary i nadzieji (najważniejsze, że materiały są zakupione...).

Gdzie kupowaliście cegłę ręcznie formowaną??

Pozdrawiamy,

no to ilekroć jedziemy do siebie na budowe ul. Bagienna to przejeżdzamy pewnie obok waszej działki.

Przepraszamy, że bez pytania :oops: , ale korciło nas i byliśmy dzisiaj na Waszej budowie (oczywiście oglądaliśmy wszystko zza płota ;)).

Trochę Wam zazdrościmy... Surowizna już postawiona, a niedługo pewnie poleci dalej. My dopiero startujemy (w sobotę praktycznie wystartowaliśmy z ławami ciesielskimi), ale jesteśmy pełni wiary i nadzieji (najważniejsze, że materiały są zakupione...).

Gdzie kupowaliście cegłę ręcznie formowaną??

Pozdrawiamy,

tak tak surowy już stoi od dłuższego czasu i nie możemy się doczekać startu następnego etapu

teraz tylko spienierzyć małe M i jedziemy z dalszą robotą

a jak kasa i czas pozwoli to na jesieni chcemy zamieszkać

co do cegły to jest z DACHMURU w Jabłonnej { polecam} cena też była całkiem całkiem

zobaczycie jak już zacznie się coś dziać na budowie to odrazu serce rośnie i chce się tam ciągle coś robić{nadzorować}

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Witam!!!!

I my sie cieszymy że tylu nowych sąsiadów się gromadzi. Zresztą w Stanisławowie Pierwszym tyle napłodzło się skrzynek energetycznych, że hohohoho!!!!

Mam pytanko!! Czy ma ktoś namiar na ekipe tynkarską solidna oczywiście?? Jeżeli tak, to bedę wdzięczny....

Pozdrawiam :D :D :D

Zależy o jakie tynki chodzi.Mogę podesłać na cementowo-wapienne.U mnie robili.Jestem zadowolona z ich pracy :lol: