Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

dawno juz tu nie zaglądałam, może teraz będzie częściej

w tej chwili mam robiony dach :D :D :D , a konkretnie deskowanie i papa

więc powoli już widac to coś gdzie będę mieszkać

a buduję się w stanisławowie I

pozdrawiam wszystkich budujących z gminy Nieporęt i nie tylko

Moba ,planujesz kończenie domu w tym czy w przyszłym roku?My również będziemy dach deskować i papować,ale to jeszcze trochę potrwa,dopiero wyszliśmy z fundamentów, za tydz. lub dwa zaczną mury rosnąć a w lipcu więżba.Co dalej -jeszcze nie bardzo wiem

:-? :)

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dawno juz tu nie zaglądałam, może teraz będzie częściej

w tej chwili mam robiony dach :D :D :D , a konkretnie deskowanie i papa

więc powoli już widac to coś gdzie będę mieszkać

a buduję się w stanisławowie I

pozdrawiam wszystkich budujących z gminy Nieporęt i nie tylko

Moba ,planujesz kończenie domu w tym czy w przyszłym roku?My również będziemy dach deskować i papować,ale to jeszcze trochę potrwa,dopiero wyszliśmy z fundamentów, za tydz. lub dwa zaczną mury rosnąć a w lipcu więżba.Co dalej -jeszcze nie bardzo wiem

:-? :)

Generalnie planuję w tym roku, ale .....

Narazie kończą więźbę, potem instalacje, szlichta, okna, tynki

jak starczy kasy robimy kuchnie, łazienkę i wprowadzamy się na beton

zapomniałam dodać, że robimy tylko dół

wiem, że to okropne wyjście, ale inaczej chyba nie damy rady, a nie chcę zostawiać na zimę takiego domu, poza tym, sprzedaliśmy mieszkanie i teraz mieszkamy na kupie u mamy, po 10 latach mieszkania samemu są to trudne dla nas warunki :)

co do PRĘRZNOŚCI I ROZKRĘCANIA naszej Grupy to PIERWSZY krok zostal już zrobiony :lol: teraz tylko pozostaje nam tylko pielęgnować,podlewać,głaskać no i OCZYWIŚCIE wymieniać się POGLĄDAMI,CIEKAWOSTKAMI I WIEDZĄ NABYTĄ PODCZAS BUDOWY lub przed a na pewno NIE ZGINIEMY :wink:

My na razie się tylko mądrzymy bo jeszcze jesteśmy przed wkopaniem PIERWSZEJ ŁOPATY no ale od czegoś trzeba zacząć :wink: :wink:

POZDRO....

PS" szykuje się nam nowy KWADRACIK :wink:

co do PRĘRZNOŚCI I ROZKRĘCANIA naszej Grupy to PIERWSZY krok zostal już zrobiony :lol: teraz tylko pozostaje nam tylko pielęgnować,podlewać,głaskać no i OCZYWIŚCIE wymieniać się POGLĄDAMI,CIEKAWOSTKAMI I WIEDZĄ NABYTĄ PODCZAS BUDOWY lub przed a na pewno NIE ZGINIEMY :wink:

My na razie się tylko mądrzymy bo jeszcze jesteśmy przed wkopaniem PIERWSZEJ ŁOPATY no ale od czegoś trzeba zacząć :wink: :wink:

POZDRO....

PS" szykuje się nam nowy KWADRACIK :wink:

A ja uważam ,że się nie mądrzycie :lol: Macie sporą wiedzę czytając ii udzielając się na forum,a widząc po sobie ,mogę powiedzieć ,że każda informacja zdobyta w ten czy inny sposób ułatwia pożniej budowę .Naprawdę. :wink:

chcię na prezdenta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

stworze wtedy tanią i przyjazną gmine wszędzie będzie gaz,prund,kanały będą latarnie chodniki i śmietniki z za szybką jazdę po osiedlowych ulicach będziemy oponu odkręcać :p no i autobusy puścimy TU I TA byśmy wszyscy w przyszłości mogli bez SAMOCHODÓW na GRILLU sie spotykać . :wink: :wink: :wink: :wink:

Napisał bym i inne CUDA ale to dopiero po wyborach :lol: :lol: :lol:

kochani pomocy

co mam zrobic najpierw tynki wewnętrzne czy okna?,

zdania są podzielone

jedni mówią najperw okna, zeby tynkami ładnie obrobili,

inni mówia najpierw tynki, żeby lepiej schły, a okien nie wynieśli

ja już sama nie wiem

a kiedy szlichta? mam podłogówkę na dole, hydraulik wchodzi w przyszłym tygodniu, jak nie będzie podłogi to nie rozłozy rurek, jak będzie podłoga to będzie problem z kolejnymi instalacjami!!!

chcię na prezdenta :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

stworze wtedy tanią i przyjazną gmine wszędzie będzie gaz,prund,kanały będą latarnie chodniki i śmietniki z za szybką jazdę po osiedlowych ulicach będziemy oponu odkręcać :p no i autobusy puścimy TU I TA byśmy wszyscy w przyszłości mogli bez SAMOCHODÓW na GRILLU sie spotykać . :wink: :wink: :wink: :wink:

Napisał bym i inne CUDA ale to dopiero po wyborach :lol: :lol: :lol:

TIA :D hihihihihihihihi :D.A czemuż by nie????????????????????Startuj!!!!!!

Oj przydał by się busik gminny,łączący całą gminę.Może kiedyś :p 8)

Ale by się wówczas działo :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kochani pomocy

co mam zrobic najpierw tynki wewnętrzne czy okna?,

zdania są podzielone

jedni mówią najperw okna, zeby tynkami ładnie obrobili,

inni mówia najpierw tynki, żeby lepiej schły, a okien nie wynieśli

ja już sama nie wiem

a kiedy szlichta? mam podłogówkę na dole, hydraulik wchodzi w przyszłym tygodniu, jak nie będzie podłogi to nie rozłozy rurek, jak będzie podłoga to będzie problem z kolejnymi instalacjami!!!

MOBA -Ja bym zrobiła najpierw tynki,póżniej posadzki i po 2-tyg.od posadzek dopiero okna i obrobienie glifów.Tak kiedyś gdzię wyczytałam.Ludzie ,którzy robili mi fundament też tak tłumaczyli ,zwłaszcza jeśli tynki gipsowe -więcej wilgoci

:) Mówią,że cementowo-wapienne najzdrowsze i nie ciągną tyle wody,wilgoci