KonradJot 21.03.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 O to wycena którą dostałem na styropian Witam Wycena styropianu Swisspor: eps100 100mm - 7,2m3 x 187,00pln = 1346,40pln eps100 50mm - 13,5m3 x 187,00pln = 2524,50pln eps100 40mm - 6,6m3 x 187,00pln = 1234,20pln eps70 50mm - 4,5m3 x 160,00pln = 720,00pln razem: 5725,10pln brutto zamiana eps100 100mm na HYDRO 100mm - doplata 1173,60pln Do ocieplenia fundamentów wystarczy HYDRO 60mm (taki sam opór cieplny jak eps100 100mm), czyli: Hydro 80mm - 5,6m3 x 350,00pln = 1960,00pln (różnica to "tylko" 613,60pln) Folia kubelkowa - 6,00pln/m2 (przy 5 rolkach transport gratis) wszystkie ceny brutto dostawa bezplatna pozdrawiam Krystian Sikora http://www.ihb.pl 077 412 68 93 502 071 258 I jak to wygląda na tle innych? Parametry lepsze od dalmatyńczyka wg producenta W razie kontaktu z p. Sikorą powołać się na forum Pozdrawiam Cześć Kris może to głupie pytanie ale po co tyle różnych opcji styropianu. Jeszcze nie jestem na etapie wyboru styropianu i folii do izolacji fundamentu, możesz mi coś powiedzieć więcej co wg Ciebie się opłaca zrobić, żeby izolacja była wystarczająca i poprawna. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 22.03.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 KonradJot Syropian hydro do ocieplenia fundamentów.Podłogówka 2x5cm na mijankęOcieplenie na stropach 4cmDodatkowe docieplenie 5 cm sufitów i ścian w pomieszceniach typu garaż czy wiatrołapCo do izolacji fundamentów?Bloczek, dysperbit, folia, styropian hydro lub inny o małej nasiąkliwości, klej do siatki, siatka, zaprawa do płytek klinkierowych, płytki.Tak to ma wyglądać u mniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 22.03.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 KonradJot Syropian hydro do ocieplenia fundamentów. Podłogówka 2x5cm na mijankę Ocieplenie na stropach 4cm Dodatkowe docieplenie 5 cm sufitów i ścian w pomieszceniach typu garaż czy wiatrołap Co do izolacji fundamentów? Bloczek, dysperbit, folia, styropian hydro lub inny o małej nasiąkliwości, klej do siatki, siatka, zaprawa do płytek klinkierowych, płytki. Tak to ma wyglądać u mnie Pozdrawiam Dziękuję bardzo , czyli na etapie fundamentów to jest jeden styropian, do izolacji pionowej - jużmyślałem że wiele. Ofertka po prostu na całościowe zapotrzebowanie i tyle. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 22.03.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Wieści z placu boju:Dziś odwiedziłem parę miejsc:ISOBUD w Michałów Reginów- przesympatyczny kierownik, dostałem wycenę za wełnę UNI MATA200 mm i 50 mmCena jest dobra i trzeba troszkę poczekać Warto tam pojechać TOP DACH (na granicy z Legionowem)ul. Zegrzyńska 17tel : (22) 784-72-36tel : 774-97-99fax : 767-21-86Emial: [email protected] Zleciłem wycenę na BRASSA i RUPPA.Miła obsługa no bez problemu na 7% nawet jeżeli mam swojego dekarzaCzułem się znacznie lepiej jak w DACH MURZECzekam na wycenę od nich i kilku innych Kolejny etap Betoniarnia przy ulicy CZAJKI 2Kierownik tzw swój chłopMyślę że ceny są do mocnej negocjacjiMają wszystkie betony jakie są produkowane w PolsceI ten który mnie najbardziej interesuje z włóknami - idzie na szlichtę bez potrzeby układania siatki zbrojeniowejAha bloczki w ciągłej sprzedaży Namiary na kiera na priv Minox prośba o wycenę wełny no i zostanie mi 700 zł w kieszeni chyba że URSA jest dużo gorsza od ISOVERA Po powrocie zamówiłem styropian u p. SikoryŻadna hurtownia nie dała mi lepszej ceny nawet za gorszy jakościowo produktAle decyzja należy do Was ja już mam spokój w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 23.03.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Ile może kosztowac robocizna na ocieplenie dachu wełną dwie warstwy plus ruszt pod karton gips Oraz robocizna na kopletne ocieplenie budynku styropian siatka tynk Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 23.03.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Kolejny etap Betoniarnia przy ulicy CZAJKI 2 Kierownik tzw swój chłop Myślę że ceny są do mocnej negocjacji Mają wszystkie betony jakie są produkowane w Polsce I ten który mnie najbardziej interesuje z włóknami - idzie na szlichtę bez potrzeby układania siatki zbrojeniowej Aha bloczki w ciągłej sprzedaży Namiary na kiera na priv czy ta betoniarnia jest w Legionowie?? w sobotę czynna ta bestia ?? Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 23.03.2007 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Kolejny etap Betoniarnia przy ulicy CZAJKI 2 Kierownik tzw swój chłop Myślę że ceny są do mocnej negocjacji Mają wszystkie betony jakie są produkowane w Polsce I ten który mnie najbardziej interesuje z włóknami - idzie na szlichtę bez potrzeby układania siatki zbrojeniowej Aha bloczki w ciągłej sprzedaży Namiary na kiera na priv czy ta betoniarnia jest w Legionowie?? w sobotę czynna ta bestia ?? Pozdrawiam Konrad Betoniarnia jest na Białołęce przy ul Czajki 2 za oczyszczalnia scieków HYDROBUDOWA-1 BETONIARNIA-LABORATORIUMul. Czajki 2 03-054 Warszawa A w legionowie jest BUDET też polecany http://www.budet.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 23.03.2007 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Kolejny etap Betoniarnia przy ulicy CZAJKI 2 Kierownik tzw swój chłop Myślę że ceny są do mocnej negocjacji Mają wszystkie betony jakie są produkowane w Polsce I ten który mnie najbardziej interesuje z włóknami - idzie na szlichtę bez potrzeby układania siatki zbrojeniowej Aha bloczki w ciągłej sprzedaży Namiary na kiera na priv czy ta betoniarnia jest w Legionowie?? w sobotę czynna ta bestia ?? Pozdrawiam Konrad Betoniarnia jest na Białołęce przy ul Czajki 2 za oczyszczalnia scieków HYDROBUDOWA-1 BETONIARNIA-LABORATORIUMul. Czajki 2 03-054 Warszawa A w legionowie jest BUDET też polecany http://www.budet.pl/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 24.03.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Wieści z placu boju: Dziś odwiedziłem : ISOBUD w Michałów Reginów- przesympatyczny kierownik, dostałem wycenę za wełnę UNI MATA 200 mm i 50 mm Cena jest dobra i trzeba troszkę poczekać Warto tam pojechać No i kupiłem tam węlnę na cały domek Dostałem przyzwoity rabacik a co najwazniejszę mam otwartą drogę do dalszych dobrych zakupów. Polecam KR ISOBUD ul Warszawska 56a Michałów Reginów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 24.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 mam nadzieje że HASŁO ......." JESTEM OD PAWŁA "......... coś pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 25.03.2007 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 mam nadzieje że HASŁO ......." JESTEM OD PAWŁA "......... coś pomogło Oczywiscie że tak Potem już bez problemów się rozmawiało A tak w ogóle to fajny gość Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 25.03.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Pola_2 prosze prosze ale postępy na budowie chłopaki zasuwali że aż miło było popatrzeć dziś także wybieramy się na działke około 13 zapraszamy oczywiście POZDRO.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 25.03.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 mam nadzieje że HASŁO ......." JESTEM OD PAWŁA "......... coś pomogło Cześć z kim trzeba gadać w tym Krispolu żeby na hasło Paweł otrzymać "odpowiednią " cenę, ja kiedyś tam byłem za Porothermem 25 to w zasadzie zostałem normalnie potraktowany, w sumie nawet jakby ich nie interesowało, zę coś chcę u nich kupić. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 25.03.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 do rozmowy trzeba poprosić p.KRZYŚKA { współwłaściciel wielki chłop} jeśli go nie będzie to w kasie za panienką w okienku siedzi jego zastępca i wtedy z nim jak będą się pytać co,gdzie i skąd albo od kogo ......to od Pawła z Kątów co ma ciocie w Leginowie { p.Krzyś będzie wiedział napewno o co chodzi } POZDRO..........OCZYWIŚCIE WARTO TEŻ TROCHE PEWNIE POMARUDZIĆ CZY BY NIE DAŁO JESZCZE RADY TROCHĘ TANIEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 25.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 do rozmowy trzeba poprosić p.KRZYŚKA { współwłaściciel wielki chłop} jeśli go nie będzie to w kasie za panienką w okienku siedzi jego zastępca i wtedy z nim jak będą się pytać co,gdzie i skąd albo od kogo ......to od Pawła z Kątów co ma ciocie w Leginowie { p.Krzyś będzie wiedział napewno o co chodzi } POZDRO..........OCZYWIŚCIE WARTO TEŻ TROCHE PEWNIE POMARUDZIĆ CZY BY NIE DAŁO JESZCZE RADY TROCHĘ TANIEJ ok, dziękuję , jak będę miał chwilę to podjadę do nich i może tym razem będzie lepiej. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 25.03.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Pola_2 prosze prosze ale postępy na budowie chłopaki zasuwali że aż miło było popatrzeć dziś także wybieramy się na działke około 13 zapraszamy oczywiście POZDRO.... no to szkoda że dopiero teraz tu zajrzałam my by;liśmy dziś koło 16 jak fachowcy się zmienili to we wtorek wchodzi dekarz nareszcie Was dogonimy, a sąsiadka hen za nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 27.03.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Hej hej wszystkim Ktoś kiedyś chyba podawał namiary na ekipę od tynków wew. mechanicznych???? Ja bym poprosiła o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 27.03.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Ello ludki, mam, już dzisiaj dostałem POZWOLENIE NA BUDOWę !!! JUż TERAZ TYLKO CZEKAć 2 + 1 TYGODNIE I ZACZYNAMY !!! Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 27.03.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Ello ludki, mam, już dzisiaj dostałem POZWOLENIE NA BUDOWę !!! JUż TERAZ TYLKO CZEKAć 2 + 1 TYGODNIE I ZACZYNAMY !!! Pozdrawiam Konrad moje gratulacje - teraz Twoje życie zupełnie się zmieni oczywiście na lepsze... życzę wytrwałości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 27.03.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Hej hej wszystkim Ktoś kiedyś chyba podawał namiary na ekipę od tynków wew. mechanicznych???? Ja bym poprosiła o namiary. na kiedy planujesz?? mam namiar na gości z wolnym terminem na sierpień ja szukam dalej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts