KonradJot 28.03.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Ello ludki, mam, już dzisiaj dostałem POZWOLENIE NA BUDOWę !!! JUż TERAZ TYLKO CZEKAć 2 + 1 TYGODNIE I ZACZYNAMY !!! Pozdrawiam Konrad moje gratulacje - teraz Twoje życie zupełnie się zmieni oczywiście na lepsze... życzę wytrwałości na lepsze powiadasz ???hmmmchyba na pełne niezapomnianych wrażeń z pola bitwy !!! Z tego co widzę to każdy ma jakieś problemy. Chyba, że sobie zrobię wolne i wyjadę i nie będę się stresować budową hehe.Przyjadę na gotowe i zobaczymy jak to będzie. Ekipę mam raczej sprawdzoną więc przynajmniej na początku nie spodziewam się wpadek. A i tak wszystko wyjdzie w praniu. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 28.03.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 FRANKOWY odezwij się kiedy zaczynacie ?? Coś CIebie dawno nie było tutaj. Napisz coś . a w ogóle to podaj namir na WAS na priva. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 28.03.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 na kiedy planujesz?? mam namiar na gości z wolnym terminem na sierpień ja szukam dalej, Ja bym chciała tak pewnie na koniec kwietnia, początek maja, bo w sierpniu to mam nadzieję już zamieszkać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 28.03.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Ello ludki, mam, już dzisiaj dostałem POZWOLENIE NA BUDOWę !!! JUż TERAZ TYLKO CZEKAć 2 + 1 TYGODNIE I ZACZYNAMY !!! Pozdrawiam Konrad No to gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 28.03.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Ja bym chciała tak pewnie na koniec kwietnia, początek maja, bo w sierpniu to mam nadzieję już zamieszkać. Pozdrawiam to w takim razie nasze terminy sie pokrywają , jak znajdę dwóch wolnych to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 30.03.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Co Wy wszystcy na budowę uciekliście, a kto będzie wątku pilnować żeby na 2 stronę nie spadał?? Jak już jesteście na budowach to wrzućcie coś ciekawego do pooglądania. Mago masz telefon do tych od drewna z MIchałowa?? Jechałem tamtędy wczoraj wieczorkiem ale na płocie nic nie wisiało . Swoją drogą nie za dużo tam na placu mieli. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 30.03.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Czy ktoś ostatnio kupował Styrodur ?? Pilnie namiary potrzebne!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 30.03.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Ja bym chciała tak pewnie na koniec kwietnia, początek maja, bo w sierpniu to mam nadzieję już zamieszkać. Pozdrawiam to w takim razie nasze terminy sie pokrywają , jak znajdę dwóch wolnych to dam znać A jak ja znajdę wolnych, to ja dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frankowy 30.03.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 FRANKOWY odezwij się kiedy zaczynacie ?? Coś CIebie dawno nie było tutaj. Napisz coś . a w ogóle to podaj namir na WAS na priva. Pozdrawiam Konrad jestem, jestem. Czesto zagladam tylko ostatnio nie pisze. Jak dobrze pojdzie to ruszymy pod koniec kwietnia. Ekipe znalezlismy, mamy juz podpisana umowe. Czekamy tylko na kredyt. Gdyby nie opieszalosc banku moglibysmy zaczac juz teraz. A tak to nam sie wszystko przeciaga. Bedziemy na dzialce jutro, czyli w sobote wiec moze sie spotkamy. Namiary zaraz podesle na priva. P.S. A Ty kiedy ruszasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 30.03.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 A ja muszę się pożalić. Miałam być jutro na działce zbierać humus, ale Pan Koparkowy jedzie na pogrzeb. A po za tym: 1.Zuzia ma nawrót choroby-dla urozmaicenia ucho 2.Bartek mógłby robić za piecyk -40 st 3.Ania ma stan podgorączkowy-znowu 4.A mój mężczyzna ma anginę. I jak tu budować???? Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 31.03.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 A ja muszę się pożalić. Miałam być jutro na działce zbierać humus, ale Pan Koparkowy jedzie na pogrzeb. A po za tym: 1.Zuzia ma nawrót choroby-dla urozmaicenia ucho 2.Bartek mógłby robić za piecyk -40 st 3.Ania ma stan podgorączkowy-znowu 4.A mój mężczyzna ma anginę. I jak tu budować???? Pozdrawiam Asia trzymamy kciuki za lepszy start i głowa do góry ps....dobrze że nie macie OSPY jak ja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 31.03.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 http://www.gifownik.pl/gify_02xx/rozmaite/praca/15.gif Zdrowia wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 31.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 >jestem, jestem. Czesto zagladam tylko ostatnio nie pisze. Jak dobrze pojdzie to >ruszymy pod koniec kwietnia. Ekipe znalezlismy, mamy juz podpisana umowe. >Czekamy tylko na kredyt. Gdyby nie opieszalosc banku moglibysmy zaczac juz >teraz. A tak to nam sie wszystko przeciaga. >Bedziemy na dzialce jutro, czyli w sobote wiec moze sie spotkamy. >Namiary zaraz podesle na priva. >P.S. A Ty kiedy ruszasz? Ja byłem dzisiaj na działce przenosiłem od sąsiada garaż blaszany, kupiłem od tego z drewnianym domem. Widziałem jak odjeżdżałem jakiegoś Forda Mondeo , ja byłem Skodą Octavią .Zaczynam po świętach. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 01.04.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 hej, czytam Was caly czas ... rzadko pisze ... wybaczcie. wiec powoli zblizamy sie do oficjalnego startu: 1. podobno jutro o 17 mamy odebrac PnB ... po 10 dniach od zlozenia 2. kupilismy beton komorkowy zeranski ... hurra ... jeszcze ponizej 8 zl ... hip hip 3. architektka konczy zabawe ze scianami wewn, juz czas Mamy jednak problem z wentylacja z reku. Wiec tak – jesteśmy już zdecydowani … wentylacja mechaniczna z rekuperatorem może z GWC – przynajmniej wyciągniemy teraz rure pod fundamentem. Musimy zdecydowac się na podwykonawce. Na mecie pozostali dwaj: 1. LINK AIR SYSTEM – LINKAIR.PL - polecony przez bartosz.com.pl - zestaw wentylacyjny z odzyskiem ciepła CNWB 300/160 firmy Bartosz o wydajności do 350 m³/h wyposażony w: spiralny przeciwprądowy wymiennik ciepła WS 300 Cena: 12557 zl brutto 2. REKUPERATORY.PL - ComfoControl z przeciwprądówką StorkAir 300-G90 BFB i z panelem dotykowy Cena: 17 012 zl brutto - system Premium z przeciwprodówką StorkAir 300-G90 BE Cena: 14 337 zl brutto Oczywiście powyższe ceny sa cenami brutto zawierającymi komplet materiałów i robocizne. Powyżej nie podaje cen GWC. Wiem, ze na temat Bartosza pisano wiele cieplych slow. Co jednak w tym konkretnym przypadku byscie wybrali? Czy ktos miał podobny dylemat? Mieliście do czynienia z tymi podwykonawcami? p.s. jeśli ktos jest zainteresowany projekt domku, pod który robiona była wycena – w załączniku pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 01.04.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witam Gdzie tanio mozna kupić siatkę leśną do tymczasowego ogrodzenia dzialki.Potrzebuje 40 - 50 mb Może ktoś ma na zbyciu? No i pytanie gdzie mozna sensownie kupić słupki i siatkę powlekaną na ogrodzenie ? Potrzebny namiar na wykonawcę elmentów metalowych : brama, furtka i przesła ogrodzeniowe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frankowy 01.04.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 >jestem, jestem. Czesto zagladam tylko ostatnio nie pisze. Jak dobrze pojdzie to >ruszymy pod koniec kwietnia. Ekipe znalezlismy, mamy juz podpisana umowe. >Czekamy tylko na kredyt. Gdyby nie opieszalosc banku moglibysmy zaczac juz >teraz. A tak to nam sie wszystko przeciaga. >Bedziemy na dzialce jutro, czyli w sobote wiec moze sie spotkamy. >Namiary zaraz podesle na priva. >P.S. A Ty kiedy ruszasz? Ja byłem dzisiaj na działce przenosiłem od sąsiada garaż blaszany, kupiłem od tego z drewnianym domem. Widziałem jak odjeżdżałem jakiegoś Forda Mondeo , ja byłem Skodą Octavią .Zaczynam po świętach. Pozdrawiam Konrad To bylismy my. Minelismy sie. Widzialem, ze humus masz juz zdjety. My po swietach bedziemy grodzic. I ciagnac prad. A jak dostaniemy kredyt to ruszymy pelna para. A jak u Ciebie z pradem. Masz juz podciagniety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 01.04.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Witam Gdzie tanio mozna kupić siatkę leśną do tymczasowego ogrodzenia dzialki. Potrzebuje 40 - 50 mb Może ktoś ma na zbyciu? Pozdrawiam w zeszłym roku najtaniej można było kupić w CASTRORAMIE 1,5 wys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 01.04.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Dzieki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmxax 01.04.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 w zeszłym roku najtaniej można było kupić w CASTRORAMIE 1,5 wys. Dokładnie, teraz w Castoramie 50 mb wysokość 1,5 siatki leśnej kosztuje jakieś niecałe 140 zł (w pamięci mam 137, ale mam też tyle na głowie, że mógłbym się pomylić o te kilka PLN ). No i pytanie gdzie mozna sensownie kupić słupki i siatkę powlekaną na ogrodzenie ? Potrzebny namiar na wykonawcę elmentów metalowych : brama, furtka i przesła ogrodzeniowe Co do ogrodzenia to chyba najlepiej dogadać się z ekipą która będzie budowała stan surowy. Są na miejscu, a że przerw technologicznych będzie kilka po drodze to mogą zawsze wpasować się w którąś z budową ogrodzenia. (z moich wyliczeń wynika że jest to najtańsze rozwiązanie, tyle że musi człowiek troche nabiegać się po słupki, beton, siatkę itp...). Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony. Z mojego podwórka to mam już wyprowadzony stan zero, a jutro w południe pierwsza dostawa Pth 25 i dalej jazda. W tym tygodniu postaram się dopisać coś do dziennika i wrzucić kilka fotek... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 01.04.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 xmxax Dzięki za namiary.Co do ogrodzenia też tak chcę zrobić Czy namiary na tartak o którym rozmawialiśmy na spotkaniu są aktualne?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts