xmxax 01.04.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Słupki kupowałem u "BŁASZCZAKA" na ul. Płochocińskiej 17, a siatkę najprawdopodobniej kupię na allegro u http://www.centrumogrodzen.com.plPozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 02.04.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam. W dniu 30.03.2007 otrzymaliśmy pozwolenie na budowę. Zaraz po świętach startujemy. xmax & kris19 - jeśli można to chętnie też przyłączę się do akcji TARTAK Dzisiaj będzie szalał Pan Koparkowy po mojej działeczce. Poszukuję namiarów na firmy oferujące drewno na więźbę, najchętniej impregnowaną. Pozdrawiam. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 02.04.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 >To bylismy my. Minelismy sie. >Widzialem, ze humus masz juz zdjety. My po swietach bedziemy grodzic. I >ciagnac prad. >A jak dostaniemy kredyt to ruszymy pelna para. >A jak u Ciebie z pradem. Masz juz podciagniety? Prąd załatwiałem dla siebie i sąsiada co by mi wcześniej przyprowadzili niż "ustawa przewiduje".Zostało mi podłączenie skrzynki z licznikiem - facet ze Stoenu ma być przed świętami czwartek czy piątek. Po świętach w czwartek będę na działce na pewno w przedpołudniowych godzinach, więc jakby co to zapraszam to pogadamy. Co do Waszego grodzenia to czy robicie coś już na stałe ??czy prowizorkę jakąś?? sam sięzastanawiam czy nie pociągnąłbym jakiegoś ogrodzenia na gotowo z 3 stron działki. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 02.04.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam. W dniu 30.03.2007 otrzymaliśmy pozwolenie na budowę. Zaraz po świętach startujemy. xmax & kris19 - jeśli można to chętnie też przyłączę się do akcji TARTAK Dzisiaj będzie szalał Pan Koparkowy po mojej działeczce. Poszukuję namiarów na firmy oferujące drewno na więźbę, najchętniej impregnowaną. Pozdrawiam. Paweł. GRATULACJE I UDANEGO STARTU a co do drzewa to Michałów Reginów ul.WARSZAWSKA 94 jadąc z Legionowa po lewej stronie znamy osobe co sobie bardzo chwaliła drzewo od nich POZDRO...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 02.04.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Paweł i Renia aha....Pan Koparkowy to ten sam który u Was szalał Artur. Właśnie teraz jeździ po mojej działce. Jeśli chodzi o drewno na więźbę to już w sobotę byłem w tym składzie drewna i mam już wycenę. Potwierdzam - gość zna się na rzeczy. Pozdrawiam. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 02.04.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Witam. W dniu 30.03.2007 otrzymaliśmy pozwolenie na budowę. Zaraz po świętach startujemy No to gratulacje!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 02.04.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Hej hej, to jeszcze raz ja U nas zapłonęło światełko w tunelu, 13 kwietnia przychodzą montować okna, jutro podpisujemy umowę z firmą ochroniarską, stanęło jednak na Juwentusie. I jak będą okna to ruszamy z kopyta, bo czas nagli. W związku z tym nowe fotki już niedługo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 02.04.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Magi77 a jak tam tynkarze? ja obdzowniłam chyba z 30 kontaktów i wszędzie słyszę , ze jesień mają wolną jeszcze trochę i będę miała depresję RATUNKU!!!!!!!!!! POTRZEBNI TYNKARZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 02.04.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Magi77 a jak tam tynkarze? ja obdzowniłam chyba z 30 kontaktów i wszędzie słyszę , ze jesień mają wolną jeszcze trochę i będę miała depresję RATUNKU!!!!!!!!!! POTRZEBNI TYNKARZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W związku z tym, że do końca nie wiedzieliśmy jak ustalać terminy, jeszcze nigdzie nie dzwoniliśmy, ale przestraszyłaś mnie swoim postem, więc trzeba brać się do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 02.04.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 hej, milo mi poinformowac, ze mam w reku swiezutkie pozwolenie na budowe! pozdr, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 02.04.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 hej, milo mi poinformowac, ze mam w reku swiezutkie pozwolenie na budowe! pozdr, pawel No to gratulacje!!!!!!!!!!!! i Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 02.04.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 levior no to teraz albo z górki lub pod życzymy oczywiście z górki i trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 02.04.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 hej, milo mi poinformowac, ze mam w reku swiezutkie pozwolenie na budowe! pozdr, pawel No to niech się mury pną do góry........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 02.04.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Paweł i Renia aha....Pan Koparkowy to ten sam który u Was szalał Artur. Właśnie teraz jeździ po mojej działce. Jeśli chodzi o drewno na więźbę to już w sobotę byłem w tym składzie drewna i mam już wycenę. Potwierdzam - gość zna się na rzeczy. Pozdrawiam. Paweł. A jak to wyglada cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 03.04.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Paweł i Renia aha....Pan Koparkowy to ten sam który u Was szalał Artur. Właśnie teraz jeździ po mojej działce. Jeśli chodzi o drewno na więźbę to już w sobotę byłem w tym składzie drewna i mam już wycenę. Potwierdzam - gość zna się na rzeczy. Pozdrawiam. Paweł. A jak to wyglada cenowo byłem tam w poniedziałek , deski ma po 470 za m3 , więźba pytałem ale nie pamiętam, na pewno nie impregnowaną sprzedaje, cena jakaś taka normalna. Ale czy warto brać już więxbę na dach , poskręca się to cholerstwo i tyle będzie tego dobrego. minęły te czasy kiedy drzewo było napierw sezonowane- teraz zbyt duże ryzyko brać na kilka miesięcy wprzód. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 03.04.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam i gratuluję szystkim świeżutkich "Pozwoleń na Budowę".Jeśli chodzi o czas oczekiwania na więźbę to trzeba się liczyć z terminami około miesiąca.Kilku gości mówiło mi także że drewno ma drożeć baaaardzo ale może to tylko gadka żeby brać teraz i właśnie od nich. Pozdrawiam.Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 03.04.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 teraz wszystko drożeje średnio co 3 msc i nie da się tego niestety uniknąć ......w zeszłym roku też myślałem że jak sobie kupie WIĘŹBE w Październiku to cena będzie OK a tu pan w składzie że właśnie zaczyna iść w góre bo jest okres stawiania dachów i wszyscy chcą pozamykać budowy na zime....... tak więc to wszysko jest umiejętnie sterowane wszystko przez TALIBÓW Z KLEWEK i nic nie poradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 03.04.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Mago masz telefon do tych od drewna z MIchałowa?? Jechałem tamtędy wczoraj wieczorkiem ale na płocie nic nie wisiało . Swoją drogą nie za dużo tam na placu mieli. Pozdrawiam Konrad Poleciało na priv,tel do nich do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 03.04.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 teraz wszystko drożeje średnio co 3 msc i nie da się tego niestety uniknąć ......w zeszłym roku też myślałem że jak sobie kupie WIĘŹBE w Październiku to cena będzie OK a tu pan w składzie że właśnie zaczyna iść w góre bo jest okres stawiania dachów i wszyscy chcą pozamykać budowy na zime....... tak więc to wszysko jest umiejętnie sterowane wszystko przez TALIBÓW Z KLEWEK i nic nie poradzimy No własnie Więc dla swietego spokoju zamowie sobie więźbę 2 m-ce wczesniej i jak przyjdzie na nia czas to mi ją przywiozą i swięty spokój A teraz z innej beczki Co myslicie o płytach gipsowych zamiast tynków no i jakie mogą byc tego koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 03.04.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 A teraz z innej beczki Co myslicie o płytach gipsowych zamiast tynków no i jakie mogą byc tego koszty? Mnie wykonawca namawiał,żebyśmy postawili z karton-gips na poddaszu.Nie zgodziliśmy się i teraz od wszystkich kolejnych wykonawców słyszymy ,że dobrze zrobiliśmy.Tłumaczą to tym ,że murowane ściany są mocniejsze,twardsze,lepsze akustycznie,cieplejsze i nie ma problemów z wbijaniem w nie gwożdzi i takie tam...Zrobisz jak będziesz chciał.Ja gdybym jeszcze raz budowała to wybrałabym tradycyjne ściany. Aha i jeszcze jedno....na łączeniach płyt po roku czy dwóch na pewno pojawią ci się pęknięcia.Nawet jesli jest siatka itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts