mago 16.04.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Magi77 Okna piękne,chyba wzięliście trochę ciemniejsze od moich No i teraz to prace ruszą z kopyta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 16.04.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 PILNIE poszukuję kogoś solidnego,nie drogiego do obudowy kominka.Może ktoś mnie wspomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 16.04.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Fajnie, ja byłem dzisiaj u siebie na działce, ale szybko musiałem się zbierac więc do WAS nie wpadliśmy. Może jutro podjedziemy , może się spotkamy. Konrad No to szkoda że Was nie było, my 2 dni grillowaliśmy i robiliśmy porządki, siedzeiliśmy od rana do nocy. Ale to nic straconego, pewnie się jeszcze umówimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 16.04.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Szkoda, że prawie robi wielką róznicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 16.04.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Pola2 KURCZE ALE PIĘKNĄ DACHÓWKE [KARPIÓWKE} KŁADZIECIE aż mnie powaliło jak przejeżdżałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 16.04.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 macie może jakiś namiar na słupki na ogrodzenie - kiedyś słyszałem, że tanio można kupić "rury z demobilu" - potrzebuję ich trochę na stronę "niereprezentacyjną" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 16.04.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Wiadomość dla Frankowego:" nie wiem czy wiesz ale wczoraj ścianali nad kanałkiem drzewa, a dzisiaj przyjechała ciężarówka i zabiera ścięte konary"[/size] Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 16.04.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Fajnie, ja byłem dzisiaj u siebie na działce, ale szybko musiałem się zbierac więc do WAS nie wpadliśmy. Może jutro podjedziemy , może się spotkamy. Konrad No to szkoda że Was nie było, my 2 dni grillowaliśmy i robiliśmy porządki, siedzeiliśmy od rana do nocy. Ale to nic straconego, pewnie się jeszcze umówimy Kiedys przy okazji, teraz mam małe zamieszanie na działce, wpadnę jak się wyklaruje Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frankowy 16.04.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Wiadomość dla Frankowego:" nie wiem czy wiesz ale wczoraj ścianali nad kanałkiem drzewa, a dzisiaj przyjechała ciężarówka i zabiera ścięte konary"[/size] Pozdrawiam Konrad Witaj Konrad, wiem, wiem. Dzieki za info. Z tymi drzewami walczylismy od dluzszego czasu. Topole, ktore rosly nad kanalkiem pochylaly sie w strone naszej dzialki wiec poprosilismy o wyciecie tych, ktore moglyby sie zlamac. Przyjechala ekipa, zaznaczyla zeschniete, wczoraj je wyciela a dzisiaj zabiera. Drzewa nie byly w granicy naszej dzialki tylko w pasie nalezacym do Zarzadu Drog wodnych wiec onie je scieli i oni je zabieraja. Ale jeszcze raz dzieki. P.S. Widzalem, ze masz juz wytyczone fundamenty. Spory ten Twoj dom bedzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 16.04.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Wiadomość dla Frankowego:" nie wiem czy wiesz ale wczoraj ścianali nad kanałkiem drzewa, a dzisiaj przyjechała ciężarówka i zabiera ścięte konary"[/size] Pozdrawiam Konrad Witaj Konrad, wiem, wiem. Dzieki za info. Z tymi drzewami walczylismy od dluzszego czasu. Topole, ktore rosly nad kanalkiem pochylaly sie w strone naszej dzialki wiec poprosilismy o wyciecie tych, ktore moglyby sie zlamac. Przyjechala ekipa, zaznaczyla zeschniete, wczoraj je wyciela a dzisiaj zabiera. Drzewa nie byly w granicy naszej dzialki tylko w pasie nalezacym do Zarzadu Drog wodnych wiec onie je scieli i oni je zabieraja. Ale jeszcze raz dzieki. P.S. Widzalem, ze masz juz wytyczone fundamenty. Spory ten Twoj dom bedzie! no spory , ale mam nadzieje że w końcu się budowlańcy wezmą za robotę porządnie od jutra. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 16.04.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Pola2 KURCZE ALE PIĘKNĄ DACHÓWKE [KARPIÓWKE} KŁADZIECIE aż mnie powaliło jak przejeżdżałem ale mam nadzieję, ze wstałeś i nic Ci nie jest :lol: i kupioną z 22% rabatem : też się cieszymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 17.04.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Pola2 KURCZE ALE PIĘKNĄ DACHÓWKE [KARPIÓWKE} KŁADZIECIE aż mnie powaliło jak przejeżdżałem ale mam nadzieję, ze wstałeś i nic Ci nie jest :lol: i kupioną z 22% rabatem : też się cieszymy polecam wykonanie na dachu koszy wykładanych dachówką, a nie przycinanych. Super wygląda, po za tym jeśli jest porządnie taki kosz zrobiony to ma się święty spokój. Koło mnie jest budynek z takim dachem więc można podjechać i sobie lookąć. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 17.04.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 polecam wykonanie na dachu koszy wykładanych dachówką, a nie przycinanych. Super wygląda, po za tym jeśli jest porządnie taki kosz zrobiony to ma się święty spokój. Koło mnie jest budynek z takim dachem więc można podjechać i sobie lookąć. Pozdrawiam Konrad już za pózno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 17.04.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Z czystym sumieniem mogę polecić: Pan Mariusz 501 286 315- jezeli coś jest związane z kopaniem, zasypywaniem, piaskiem do murowania i zasypywania (15 tonowy samochód)wywozem ziemi i gruzu, przesadzaniem drzew, usuwaniem drzew POLECAM- terminowo, tanio, szybko - proszę się powołać na Krzysztofa z ul Bieszczadzkiej to może bedzie rabacik Geodezja- Pan Marcin 607 156 380- Pan Jakub 601 812 084Obaj panowie są z firmy MK GEO - polecam od początku do końca inwestycji- terminowi i słowni i bardzo dobra cena- zawsze przygotowani np szkic wytyczenia co ułatwia i przyspiesza pracę- proszę się powołać na Krzysztofa z ul Bieszczadzkiej to może bedzie rabacik StudniaPan Krzysztof 604 988 401- terminowo i szybko doradzą w sprawie wody- rabacik jak wyżej POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 18.04.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 polecam wykonanie na dachu koszy wykładanych dachówką, a nie przycinanych. Super wygląda, po za tym jeśli jest porządnie taki kosz zrobiony to ma się święty spokój. Koło mnie jest budynek z takim dachem więc można podjechać i sobie lookąć. Pozdrawiam Konrad już za pózno zawsze możesz rozebrać i od nowa zrobić , żartuję ........ Nie ma co się martwić oby dużo blachy wsadzili pod te kosze i też będzie dobrze . Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 18.04.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Witam u mnie dzisiaj chudziak lali w ławy fundamentowe, jutro jak dobrze pójdzie to będzie zbrojenie i B 20 w ławach . Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 19.04.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A u nas w końcu z 4 -miesięcznym poślizgiem dotarła do nas PC Teraz trzeba pozmieniać trochę w instalacji hydraulicznej i sprawdzimy jak to grzeje.Facet dzisiaj podłącza ją do hydrauliki W wolnej chwili postaram się wrzucić jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia max 19.04.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witajcie! Tak bardzo chciałabym do was dołaczyć- czyli do grupy budujących w rejonach NIeporętu... Oczywiscie największy problem to działka Robiliśmy z mężem już kilka podchodów ale jak do tej pory nic z tego nie wyszło. BYło już bardzo blisko kupna działki w nieporęcie ale jak sie okazało-działka miała zbyt wiele minusów i niewiadomych-była w bliskim sąsiedztwie przesyłu gazu Więc dalej szukamy i nie tracimy nadziei Oczywiście jeśli ktokolwiek z was ma jakieś namiary na kogoś, kto sprzedaje działki w waszych rejonach albo wiecie że gdzies ktoś sprzedaje i warto tam podjechać-to będe wdzięczna za wszelkie namiary Tak sobie was podczytuję i marzę, że już niedługo będę od was mogłą zaczerpnąć wiele mądrości i namiarów w sprawie budowania. Na razie trudno mi o czymkolwiek pisać, bo nie mam w tym temacie doświadczenia. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 19.04.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Cześć właśnie wróciłem z budowy, jestem padnięty na pysk siedziałem tam od samego rana.Zaczęło się tak normalnie,luzakowo, beton z Budetu na 18 zamówiony, spokojnie chłopaki zdążą ze zbrojeniem. Podjechałem do Minoxu domówić stali , wracam na budowę o 16.00 i co widzę zbrojenie w ławach sobie czeka, ale chwila źle zazbrojone narożniki. W mordę misia co jest beton zaraz przyjedzie a tu takie kwiatki. Wskoczyłem w wykop i dawaj rozbierać i poprawiać, czasu mało q@$#^@$# mać. Godzina 18.20 wszystko gotowe, w między czasie pani z Budetu zadzwoniła że się spóźnia i będą przed 20. Bilans dnia : jestem zje.....ny jak koń po westernie, łapy poranione do drutu wiązałkowego - w tym amoku wszystko robiłem bez rękawiczek. Ale zalewanie poszło ekspresowo o 21 z małymi minutami po robocie , wygładzanie betonu już po ciemaku przy halogenach. UFFF ale się rozpisałem. Pozdrawiam Konrad P.S. teraz jestem ekspertem od zbrojenia, bo się okazało że moja pani kierownik nie może dzisiaj sprawdzić jak zostało zrobione i wczoraj wieczorem była na budowie i instruowała co i jak , ale oczywiście fachmani wiedzą lepiej. Nawet się nawinął kierownik od mojej ekipy, którego nie wybrałem na "swojego" i oglądał zbrojenia, ale widać był mało zorientowany, bo po jego zatwierdzeniach, że wszystko ok , jeszcze w ostatniej chwili wypatrzyłem 4 pręty źle zamocowane w wykuszu, pan kierownik się zdenerwował że co ja wyrabiam, a ja byłem nieugięty kazałem zrobić jak się należy , kierownika wypierniczyłem - obraził się chyba bo i odjechał czym prędzej - będzie spokój w końcu to nie on tutaj ma być kierownikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 20.04.2007 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 KonradJot A to ci się narobiło.Ja na twoim miejscu pilnowałabym teraz wszystkie zbrojenia jakie będzie robiła ekip.A będzie tego jeszcze sporo.... A tak nawiasem mówiąc(pisząc) -to co za KB masz skoro pozwoliła zalewać bez obejrzenia tego zbrojenia .Płacisz jej za to ,żeby pilnowała,sprawdzała itd.A co by było gdybyś nie poprawił ?????????Uważam ,że powinieneś wymusić jej obecność przy tak istotnych elementach budowy. No ale bądżmy dobrej myśli.Jedno zalanie masz już z głowy... Powodzenia,trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts