Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

paweł i renia

dzięki wielkie za przesłane namiary-będziemy próbować

Fajnie, że wy sie już 'męczycie' z budową domu. Liczymy w przyszłości na wasze doświadczenie ;)

Też bym już chciała tak padać na twarz wieczorkiem wiedząc, ze to wysiłek związany z budową

:p

może będziecie w stanie mi pomóc. Moja ekipa, z którą umówiłem się w listopadzie na teraz, załapała inną robotę przede mną i może w ramach czynu miłosierdzia przyjdzie do mnie w lipcu (bez gwarancji). Nie muszę tłumaczyć jak mi to pasuje. Kończą mi się pomysły i kontakty, bo oczywiście wszystkie ekipy swoje karneciki maja powypełniane do końca balu. Może więc dziwnym trafem ktoś u was kończy niedługo (ot choćby za miesiąc) i nie wie gdzie się podziać - ja bardzo chętnie przygarnę. Pozdrawiam i dzięki za jakiekolweik pomysły

SPRZEDAM PUSTAKI STROPOWE - TERIVA

Zostało mi jakieś 60 sztuk (w tym ok 20 podeklowanych na placu) pustaków stropowych. Są takie jak tu: http://www.solbet.pl/teriva_i.php

Sprzedam po zeszłorocznych cenach, chcę ich się po prostu pozbyć. Mam też 2 belki stropowe ok. 3-metrowe (muszę je dziś dokładnie zmierzyć).

Pustaki: 3,40zł/szt (teraz kosztują ok. 4,20netto)

Belki: 10zł/mb (teraz 18zł/mb)

Do odbioru k/Nowego Dworu Mazowieckiego.

może będziecie w stanie mi pomóc. Moja ekipa, z którą umówiłem się w listopadzie na teraz, załapała inną robotę przede mną i może w ramach czynu miłosierdzia przyjdzie do mnie w lipcu (bez gwarancji). Nie muszę tłumaczyć jak mi to pasuje. Kończą mi się pomysły i kontakty, bo oczywiście wszystkie ekipy swoje karneciki maja powypełniane do końca balu. Może więc dziwnym trafem ktoś u was kończy niedługo (ot choćby za miesiąc) i nie wie gdzie się podziać - ja bardzo chętnie przygarnę. Pozdrawiam i dzięki za jakiekolweik pomysły

Tu pojawiło się kilka ogłoszeń:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1772358#1772358

No i kontakty które posiadam poszły na priv

Witam grupowiczów.

U nas także się zaczęło :-)

W środę 18.04.2007 ekipa zabrała się do roboty.

Czwartek - kopanie, przygotowywanie zbrojenia.

Piątek - kończenie zbrojenia, lanie ław we współpracy z Budetem od godziny 18.00 do 21.00 - weszło 31 m3

Sobota - ekipa rozstawiała bloczki fundamentowe i trwały prace przygotowawcze.

Aha.........

czy ktoś się orientuje gdzie można zakupić TABLICĘ INFORMACYJNĄ ?

Obdzwoniłem kilka sklepów, hurtowni i wszędzie brak :-(

W sklepach typu: Castorama, OBI, Praktiker także nie maja.

Pozdrawiam.

Paweł.

Witam grupowiczów.

U nas także się zaczęło :-)

W środę 18.04.2007 ekipa zabrała się do roboty.

Czwartek - kopanie, przygotowywanie zbrojenia.

Piątek - kończenie zbrojenia, lanie ław we współpracy z Budetem od godziny 18.00 do 21.00 - weszło 31 m3

Sobota - ekipa rozstawiała bloczki fundamentowe i trwały prace przygotowawcze.

Aha.........

czy ktoś się orientuje gdzie można zakupić TABLICĘ INFORMACYJNĄ ?

Obdzwoniłem kilka sklepów, hurtowni i wszędzie brak :-(

W sklepach typu: Castorama, OBI, Praktiker także nie maja.

Pozdrawiam.

Paweł.

No to idzie jak burza Gratulacje :D :D

U mnie lanie w poniedziałek

Tablice można kupić w Leroy Merlin no i widziałem w Minoxie

Pozdro

KonradJot

A to ci się narobiło.Ja na twoim miejscu pilnowałabym teraz wszystkie zbrojenia jakie będzie robiła ekip.A będzie tego jeszcze sporo....

A tak nawiasem mówiąc(pisząc) -to co za KB masz skoro pozwoliła zalewać bez obejrzenia tego zbrojenia .Płacisz jej za to ,żeby pilnowała,sprawdzała itd.A co by było gdybyś nie poprawił ?????????Uważam ,że powinieneś wymusić jej obecność przy tak istotnych elementach budowy.

No ale bądżmy dobrej myśli.Jedno zalanie masz już z głowy... :wink:

Powodzenia,trzymam kciuki :D

Ja ją za późno poinformowałem że będą fundamenty tak szybko zalewane i przyjechała wtedy kiedy mogła, czyli akurat przed powiązaniem wszystkich zbrojeń, wszystko było ok i ludzie mieli wytłumaczone rzeczowo i w praktyce jak ma to wyglądać poprawnie- ale oczywiście zawsze robotnik wie lepiej , bo co taki architekt czy kierownik wie przecież to teoteryk.

Na przyszłość trudno budowa poczeka aż kierowniczka przyjedzie :wink:

Witamy wszystkich nowych forumowiczów i życzymy powowodzenia na pewno dużo się go przyda :lol: :lol: :lol:

KonradJot

Twoje wydarzenie na budowie potwierdza opinię że budować mogą tylko ludzie o stalowych nerwach i z zimną krwią; gratulacje :D :D :D

kris19

to już zacząłeś budowę -to też powodzenia życzę:p :p :p , a jaki projekt w końcu wybraliście?

Witamy wszystkich nowych forumowiczów i życzymy powowodzenia na pewno dużo się go przyda :lol: :lol: :lol:

KonradJot

Twoje wydarzenie na budowie potwierdza opinię że budować mogą tylko ludzie o stalowych nerwach i z zimną krwią; gratulacje :D :D :D

kris19

to już zacząłeś budowę -to też powodzenia życzę:p :p :p , a jaki projekt w końcu wybraliście?

Dzisiaj u mnie chłopcy robią dość nietypowe rozwiązanie, czytaj "nigdy wcześniej tego nie robiliśmy=za dużo pan wymaga od tego budynku" Ciekawe jak im pójdzie. Pojadę na budowę to się dowiem.

Pozdrawiam

Konrad :wink: :roll:

Byłem, zobaczyłem i jestem zadowolony.Chłopaki w końcu zaczęli rozumiec,że ma byc prawidłowo i solidnie. Oby tak dalej.

Pozdrawiam

Konrad :D :D :D :D :D :wink:

I tak od nich wymagaj.W końcu to ty płacisz im za robotę.A KB to musi być przy wszystkich pracach zakrywanych ,wylewanych,zbrojonych,wieńcach ,podciągach,stropach i dachach.Też tego wymagaj. :) :) :)

[/b]

Paweł i Renia

PC działa :p :p :p :p :p

Podłoga podgrzana ,woda w zbiorniku też.Hydraulika dostosowana już do całości.

Z kranu leci ciepła woda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Możecie spać spokojnie.

Trochę długo trwa rozgrzanie wszystkiego na raz.

Dzisiaj poleciał dół (podłogówka) i woda.Wszystko działa hura....hura.....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Czy może mi ktoś polecić dobrego istalatora CO?

Na razie chodzi mi o samo dobranie kominów. Na kominek wybiorę chyba sytemowy presto uniwersal fi20 ale mam problem z kominem do pieca kondensacyjnego na gaz.

Jakie polecacie rozwiąznia, jakie stosujeecie u siebie? Ja przychylam się do rozwiązań stemowych ale te albo są b.drogie albo nie w pełni pasują :-(

Paweł i Renia

PC działa :p :p :p :p :p

Podłoga podgrzana ,woda w zbiorniku też.Hydraulika dostosowana już do całości.

Z kranu leci ciepła woda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Możecie spać spokojnie.

Trochę długo trwa rozgrzanie wszystkiego na raz.

Dzisiaj poleciał dół (podłogówka) i woda.Wszystko działa hura....hura.....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No to gratulację :lol: :lol: :lol: