KonradJot 24.04.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Czy może mi ktoś polecić dobrego istalatora CO? Na razie chodzi mi o samo dobranie kominów. Na kominek wybiorę chyba sytemowy presto uniwersal fi20 ale mam problem z kominem do pieca kondensacyjnego na gaz. Jakie polecacie rozwiąznia, jakie stosujeecie u siebie? Ja przychylam się do rozwiązań stemowych ale te albo są b.drogie albo nie w pełni pasują A jest jeszcze Avant , i Presto ma do pieców o zamkniętej komorze spalania również odpowiedni. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 24.04.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Paweł i Renia PC działa Podłoga podgrzana ,woda w zbiorniku też.Hydraulika dostosowana już do całości. Z kranu leci ciepła woda Możecie spać spokojnie. Trochę długo trwa rozgrzanie wszystkiego na raz. Dzisiaj poleciał dół (podłogówka) i woda.Wszystko działa hura....hura..... BOMBA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 25.04.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Paweł i Renia PC działa Podłoga podgrzana ,woda w zbiorniku też.Hydraulika dostosowana już do całości. Z kranu leci ciepła woda Możecie spać spokojnie. Trochę długo trwa rozgrzanie wszystkiego na raz. Dzisiaj poleciał dół (podłogówka) i woda.Wszystko działa hura....hura..... No to gratulację Magi77 Bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 25.04.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Czy może mi ktoś polecić dobrego istalatora CO? Na razie chodzi mi o samo dobranie kominów. Na kominek wybiorę chyba sytemowy presto uniwersal fi20 ale mam problem z kominem do pieca kondensacyjnego na gaz. Jakie polecacie rozwiąznia, jakie stosujeecie u siebie? Ja przychylam się do rozwiązań stemowych ale te albo są b.drogie albo nie w pełni pasują Ja zrobiłabym do kondensacyjnego zwykły komin z cegły i w środek rura kwasówka. Kominek mam- komin cegła i dodatkowo wkład ceramiczny PRESTO,taki żółty Technika grzewcza,kotły co,instalacje wodne Michałów-Reginów ul Warszawska 16 tel.0-22 793 11 16 Spróbuj tam.Jadąc od Legionowa w stronę Zegrza po prawej stronie ,za skrętem na Stanisławów,tuż za przystankiem autobusowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 25.04.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Cześc czym robiliście zabezpieczenie ścian fundamentowych?? Chodzi mi o to czym smarowaliście?? Bo się zastanawiam nad Izohanem WM i Ceresitem CR 65 , Ktoś może pomóc?? Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 25.04.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Cześc czym robiliście zabezpieczenie ścian fundamentowych?? Chodzi mi o to czym smarowaliście?? Bo się zastanawiam nad Izohanem WM i Ceresitem CR 65 , Ktoś może pomóc?? Pozdrawiam Konrad Ściany fundamentowe Dysperbitem 2x (u mnie Icopal Water Renowator). Płyty styro klejone na Izohan WL. Siatka na styro na klej (u mnie Alpol AK 532 tańszy od Ceresitu CR85 o 10 zł na worku 25 kg). Na koniec jeszcze raz dysperbit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 26.04.2007 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Cześc czym robiliście zabezpieczenie ścian fundamentowych?? Chodzi mi o to czym smarowaliście?? Bo się zastanawiam nad Izohanem WM i Ceresitem CR 65 , Ktoś może pomóc?? Pozdrawiam Konrad Ściany fundamentowe Dysperbitem 2x (u mnie Icopal Water Renowator). Płyty styro klejone na Izohan WL. Siatka na styro na klej (u mnie Alpol AK 532 tańszy od Ceresitu CR85 o 10 zł na worku 25 kg). Na koniec jeszcze raz dysperbit. a jak się sprawuje ten WL do klejenia styropianu ?? starczy bo słyszałem że WK jest dużo lepszy ale nie wiem czy jest sens przepłacać bo WL 20kg kosztuje 47zł netto a , WK 20 kg - 120 zeta netto.a pójdzie tego od cholery czyli WL , WM i WK w sumie jak wszystko policzyłem to żeby mieć solidnie zabezpieczoną ścianę fundamentową z obydwu stron i z zewnetrznej styropian to sam koszt IZOhanu to 5500 złotych. Z drugiej strony sam dysperbit na gołe bloczki to pomyłka=zabezpieczenie dla dobrego samopoczucia że się zrobiło ale faktycznie nic nie daje. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmxax 26.04.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Z drugiej strony sam dysperbit na gołe bloczki to pomyłka=zabezpieczenie dla dobrego samopoczucia że się zrobiło ale faktycznie nic nie daje. Witam! To w takim razie kolego co zaproponowałbyś jako izolację przeciwwilgociową do ściany fundamentowej trójwarstwowej (bloczek na płask - styropian 10 cm - bloczek na sztorc)?? Bo chyba nie kolejne warstwy styropianu, siatki, tynku i dysperbitu... Także trochę zweryfikuj poglądy, bo inaczej wszyscy wpadną w paranoję... Pozdrawiam wszystkich trójwarstwowców , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaciszanka 26.04.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Nieśmiało się witam się Budujemy w Kątach Węgierskich. Jesteśmy w stanie surowym, a od maja zaczynamy się wykańczać. Pozdrawiam bliższych i dalszych sąsiadów. Paweł i Renia jesteśmy bliziutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 26.04.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 zaciszanka serdecznie witamy w naszej a zarazem już i waszej nieśmiałej grupie Nieporęt ...... i pewnie się okaże że widzimy was z któregoś ze swoich okien........ ...... jak miło mieć sąsiada...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 26.04.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Z drugiej strony sam dysperbit na gołe bloczki to pomyłka=zabezpieczenie dla dobrego samopoczucia że się zrobiło ale faktycznie nic nie daje. Witam! To w takim razie kolego co zaproponowałbyś jako izolację przeciwwilgociową do ściany fundamentowej trójwarstwowej (bloczek na płask - styropian 10 cm - bloczek na sztorc)?? Bo chyba nie kolejne warstwy styropianu, siatki, tynku i dysperbitu... Także trochę zweryfikuj poglądy, bo inaczej wszyscy wpadną w paranoję... Pozdrawiam wszystkich trójwarstwowców , Ja bym zrobił tak Zagruntował wszystkie sciany Izohanem WL 1:1 z wodą aż by się zrobiły matowo czarne a potem mozna jeszcze czymś maznąć od wewnątrz np dyserbit a od zewnątrz jedna warstwa WL ale oczywiście to tylko moje skromne zdanie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 26.04.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Z drugiej strony sam dysperbit na gołe bloczki to pomyłka=zabezpieczenie dla dobrego samopoczucia że się zrobiło ale faktycznie nic nie daje. Witam! To w takim razie kolego co zaproponowałbyś jako izolację przeciwwilgociową do ściany fundamentowej trójwarstwowej (bloczek na płask - styropian 10 cm - bloczek na sztorc)?? Bo chyba nie kolejne warstwy styropianu, siatki, tynku i dysperbitu... Także trochę zweryfikuj poglądy, bo inaczej wszyscy wpadną w paranoję... Pozdrawiam wszystkich trójwarstwowców , Ja bym zrobił tak Zagruntował wszystkie sciany Izohanem WL 1:1 z wodą aż by się zrobiły matowo czarne a potem mozna jeszcze czymś maznąć od wewnątrz np dyserbit a od zewnątrz jedna warstwa WL ale oczywiście to tylko moje skromne zdanie Pozdro No ja już prawie się zdecydowałem i zrobię tak: gruntowanie WL 1:1 z wodą , ściany od wewnątrz i zewnątrz później nakładanie 1 warstwy WM od środka , na zewnątrz 2 warstwy i przyklejam styrodur , ewentualnie wtedy dysterbit na styropian Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 27.04.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 No ja już prawie się zdecydowałem i zrobię tak: gruntowanie WL 1:1 z wodą , ściany od wewnątrz i zewnątrz później nakładanie 1 warstwy WM od środka , na zewnątrz 2 warstwy i przyklejam styrodur , ewentualnie wtedy dysterbit na styropian Konrad A co ci da izolacja dysperbitem styropianu??????????????? Moja ekipa chciała właśnie izolować styropian a nie bloczki.Kierownik się nie zgodził ponieważ to bloczki mają nie chłonąć wody.Czyli bloczki,dysperbit czy coś podobnego(2 razy),klej,siatka,klej,styropian czy styrodur ,jak kto woli. Izolacja styropianu to wyrzucone pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 28.04.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 No ja już prawie się zdecydowałem i zrobię tak: gruntowanie WL 1:1 z wodą , ściany od wewnątrz i zewnątrz później nakładanie 1 warstwy WM od środka , na zewnątrz 2 warstwy i przyklejam styrodur , ewentualnie wtedy dysterbit na styropian Konrad A co ci da izolacja dysperbitem styropianu??????????????? Moja ekipa chciała właśnie izolować styropian a nie bloczki.Kierownik się nie zgodził ponieważ to bloczki mają nie chłonąć wody.Czyli bloczki,dysperbit czy coś podobnego(2 razy),klej,siatka,klej,styropian czy styrodur ,jak kto woli. Izolacja styropianu to wyrzucone pieniądze Właśnie tego jeszcze nie rozgryzłem napisałem przecież "ewentualnie dysperbit na styropian" - chodzi o dysperbit na styrodur- jak się dowiem popytam to na pewno napiszę.A że to bloczki nie mają chłonąc wody to i dobrze kieronik Ci prawił,ale musisz mi wyjaśnic o co chodzi w tej kolejności :",klej,siatka,klej,styropian czy styrodur " po co klej siatka klej ?? nie wystarczy zabezpieczyc bloczków i później przykleic styropian i na styropian klei i siatka, dodatkowo kołkowanie. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arayas 30.04.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witajcie po raz pierwszy! Poszukuje dzialki w Nieporecie i okolicy, ale na razie nic z tego Ceny proponowane przez agencje nieruchomosci sa b.wysokie... Prosze, jezeli znacie kogos kto chce sprzedac dzialke: 1000 - 2000 m2 (nie wiem na ile bedzie nas z zona stac:)), podeslijcie namiary. Za wszystkie namiary, z gory serdecznie dziekuje! Pozdrawiam cala brac Nieporetu i okolic!!! Olek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 30.04.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam forumowiczów. Jak robiliście izolację poziomą ? Chodzi o zabezpieczenie pomiędzy bloczkiem fundamentowym a ścianą domu. Czy np. dysperbit + folia 3-5 mm wystarczy ? Poproszę o podpowiedzi Pozdrawiam. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 30.04.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 .... jeszcze jedna sprawa .............. Ma ktoś do sprzedania stemple ? Za chwilę będę tego trochę potrzebował Pozdrawiam. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 30.04.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 arayas serdecznie witamy i życzymy powodzenia w poszukiwaniach jeśli możemy doradzić to warto pochodzić po starych chałupach i popytać albo pojechać do miejscowych GEODETÓW i tam trochę popytać POZDRO......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 30.04.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 Witam forumowiczów. Jak robiliście izolację poziomą ? Chodzi o zabezpieczenie pomiędzy bloczkiem fundamentowym a ścianą domu. Czy np. dysperbit + folia 3-5 mm wystarczy ? Poproszę o podpowiedzi Pozdrawiam. Paweł. 3-5 mm ?? jeszcze nie doszedłem do tego etapu, ale folię już kupiłem, którą tam zastosuję ale nie o takiej grubości!!! Z tego co ja wiem to taka folia ma mniejszągrubośc i to znacznie. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 30.04.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 no tak, przesadziłemz tego co widzę to chyba 0,4 mm standardowo oferująTaką kupiłeś ? Pozdro.Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts