Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

Czy może mi ktoś polecić dobrego istalatora CO?

Na razie chodzi mi o samo dobranie kominów. Na kominek wybiorę chyba sytemowy presto uniwersal fi20 ale mam problem z kominem do pieca kondensacyjnego na gaz.

Jakie polecacie rozwiąznia, jakie stosujeecie u siebie? Ja przychylam się do rozwiązań stemowych ale te albo są b.drogie albo nie w pełni pasują :-(

A jest jeszcze Avant , i Presto ma do pieców o zamkniętej komorze spalania również odpowiedni.

Konrad :wink:

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Paweł i Renia

PC działa :p :p :p :p :p

Podłoga podgrzana ,woda w zbiorniku też.Hydraulika dostosowana już do całości.

Z kranu leci ciepła woda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Możecie spać spokojnie.

Trochę długo trwa rozgrzanie wszystkiego na raz.

Dzisiaj poleciał dół (podłogówka) i woda.Wszystko działa hura....hura.....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BOMBA

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Paweł i Renia

PC działa :p :p :p :p :p

Podłoga podgrzana ,woda w zbiorniku też.Hydraulika dostosowana już do całości.

Z kranu leci ciepła woda :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Możecie spać spokojnie.

Trochę długo trwa rozgrzanie wszystkiego na raz.

Dzisiaj poleciał dół (podłogówka) i woda.Wszystko działa hura....hura.....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No to gratulację :lol: :lol: :lol:

Magi77

Bardzo dziękuję

Czy może mi ktoś polecić dobrego istalatora CO?

Na razie chodzi mi o samo dobranie kominów. Na kominek wybiorę chyba sytemowy presto uniwersal fi20 ale mam problem z kominem do pieca kondensacyjnego na gaz.

Jakie polecacie rozwiąznia, jakie stosujeecie u siebie? Ja przychylam się do rozwiązań stemowych ale te albo są b.drogie albo nie w pełni pasują :-(

Ja zrobiłabym do kondensacyjnego zwykły komin z cegły i w środek rura kwasówka.

Kominek mam- komin cegła i dodatkowo wkład ceramiczny PRESTO,taki żółty

Technika grzewcza,kotły co,instalacje wodne Michałów-Reginów ul Warszawska 16 tel.0-22 793 11 16

Spróbuj tam.Jadąc od Legionowa w stronę Zegrza po prawej stronie ,za skrętem na Stanisławów,tuż za przystankiem autobusowym

Cześc

czym robiliście zabezpieczenie ścian fundamentowych??

Chodzi mi o to czym smarowaliście??

Bo się zastanawiam nad Izohanem WM i Ceresitem CR 65 ,

Ktoś może pomóc??

Pozdrawiam

Ściany fundamentowe Dysperbitem 2x (u mnie Icopal Water Renowator).

Płyty styro klejone na Izohan WL.

Siatka na styro na klej (u mnie Alpol AK 532 tańszy od Ceresitu CR85 o 10 zł na worku 25 kg).

Na koniec jeszcze raz dysperbit.

Cześc

czym robiliście zabezpieczenie ścian fundamentowych??

Chodzi mi o to czym smarowaliście??

Bo się zastanawiam nad Izohanem WM i Ceresitem CR 65 ,

Ktoś może pomóc??

Pozdrawiam

Ściany fundamentowe Dysperbitem 2x (u mnie Icopal Water Renowator).

Płyty styro klejone na Izohan WL.

Siatka na styro na klej (u mnie Alpol AK 532 tańszy od Ceresitu CR85 o 10 zł na worku 25 kg).

Na koniec jeszcze raz dysperbit.

a jak się sprawuje ten WL do klejenia styropianu ?? starczy bo słyszałem że WK jest dużo lepszy ale nie wiem czy jest sens przepłacać bo WL 20kg kosztuje 47zł netto a , WK 20 kg - 120 zeta netto.a pójdzie tego od cholery czyli WL , WM i WK w sumie jak wszystko policzyłem to żeby mieć solidnie zabezpieczoną ścianę fundamentową z obydwu stron i z zewnetrznej styropian to sam koszt IZOhanu to 5500 złotych.

Z drugiej strony sam dysperbit na gołe bloczki to pomyłka=zabezpieczenie dla dobrego samopoczucia że się zrobiło ale faktycznie nic nie daje.

Pozdrawiam

Z drugiej strony sam dysperbit na gołe bloczki to pomyłka=zabezpieczenie dla dobrego samopoczucia że się zrobiło ale faktycznie nic nie daje.

Witam!

To w takim razie kolego co zaproponowałbyś jako izolację przeciwwilgociową do ściany fundamentowej trójwarstwowej (bloczek na płask - styropian 10 cm - bloczek na sztorc)?? Bo chyba nie kolejne warstwy styropianu, siatki, tynku i dysperbitu...

Także trochę zweryfikuj poglądy, bo inaczej wszyscy wpadną w paranoję... :D

Pozdrawiam wszystkich trójwarstwowców :wink: ,

Witam!

To w takim razie kolego co zaproponowałbyś jako izolację przeciwwilgociową do ściany fundamentowej trójwarstwowej (bloczek na płask - styropian 10 cm - bloczek na sztorc)?? Bo chyba nie kolejne warstwy styropianu, siatki, tynku i dysperbitu...

Ja bym zrobił tak

Zagruntował wszystkie sciany Izohanem WL 1:1 z wodą aż by się zrobiły matowo czarne a potem mozna jeszcze czymś maznąć od wewnątrz np dyserbit a od zewnątrz jedna warstwa WL ale oczywiście to tylko moje skromne zdanie

Pozdro

Witam!

Ja bym zrobił tak

Zagruntował wszystkie sciany Izohanem WL 1:1 z wodą aż by się zrobiły matowo czarne a potem mozna jeszcze czymś maznąć od wewnątrz np dyserbit a od zewnątrz jedna warstwa WL ale oczywiście to tylko moje skromne zdanie

Pozdro

No ja już prawie się zdecydowałem i zrobię tak:

gruntowanie WL 1:1 z wodą , ściany od wewnątrz i zewnątrz później nakładanie 1 warstwy WM od środka , na zewnątrz 2 warstwy i przyklejam styrodur , ewentualnie wtedy dysterbit na styropian

gruntowanie WL 1:1 z wodą , ściany od wewnątrz i zewnątrz później nakładanie 1 warstwy WM od środka , na zewnątrz 2 warstwy i przyklejam styrodur , ewentualnie wtedy dysterbit na styropian

A co ci da izolacja dysperbitem styropianu???????????????

Moja ekipa chciała właśnie izolować styropian a nie bloczki.Kierownik się nie zgodził ponieważ to bloczki mają nie chłonąć wody.Czyli bloczki,dysperbit czy coś podobnego(2 razy),klej,siatka,klej,styropian czy styrodur ,jak kto woli.

Izolacja styropianu to wyrzucone pieniądze :roll:

A co ci da izolacja dysperbitem styropianu???????????????

Moja ekipa chciała właśnie izolować styropian a nie bloczki.Kierownik się nie zgodził ponieważ to bloczki mają nie chłonąć wody.Czyli bloczki,dysperbit czy coś podobnego(2 razy),klej,siatka,klej,styropian czy styrodur ,jak kto woli.

Izolacja styropianu to wyrzucone pieniądze :roll:

Właśnie tego jeszcze nie rozgryzłem napisałem przecież "ewentualnie dysperbit na styropian" - chodzi o dysperbit na styrodur- jak się dowiem popytam to na pewno napiszę.A że to bloczki nie mają chłonąc wody to i dobrze kieronik Ci prawił,ale musisz mi wyjaśnic o co chodzi w tej kolejności :",klej,siatka,klej,styropian czy styrodur " po co klej siatka klej ??

nie wystarczy zabezpieczyc bloczków i później przykleic styropian i na styropian klei i siatka, dodatkowo kołkowanie.

Pozdrawiam

Konrad :wink: :D

Witajcie po raz pierwszy!

Poszukuje dzialki w Nieporecie i okolicy, ale na razie nic z tego :cry: Ceny proponowane przez agencje nieruchomosci sa b.wysokie...

Prosze, jezeli znacie kogos kto chce sprzedac dzialke: 1000 - 2000 m2 (nie wiem na ile bedzie nas z zona stac:)), podeslijcie namiary.

Za wszystkie namiary, z gory serdecznie dziekuje!

Pozdrawiam cala brac Nieporetu i okolic!!!

Olek

Witam forumowiczów.

Jak robiliście izolację poziomą ?

Chodzi o zabezpieczenie pomiędzy bloczkiem fundamentowym a ścianą domu.

Czy np. dysperbit + folia 3-5 mm wystarczy ?

Poproszę o podpowiedzi :-)

Pozdrawiam.

Paweł.

3-5 mm ??

jeszcze nie doszedłem do tego etapu, ale folię już kupiłem, którą tam zastosuję ale nie o takiej grubości!!!

Z tego co ja wiem to taka folia ma mniejszągrubośc i to znacznie.