Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

Mam do sprzedania stemple sosnowe

rozmiar 3m ilośc 270szt może trochę więcej

Aaa ile chcialabys (od sąsiadów :lol: :lol: :lol: ) za te stęple? :D

oj bardzo mi przykro, ale troszkę dalszy sąsiad już dobił targu

pozdrawiam

ps widzę że mam jakieś braki w informacjach o grupie bo muszę Was zlokalizować :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

KonradJot

Jutro (piątek) jadę do Starej Wsi dogadywać (praktycznie zamawiać) się odnośnie drewna na więźbę. Jeśli jesteś chętny to możemy razem do nich bryknąć i pogadać. Może chociaż transport byłby wtedy taniej bo na dwóch :-)

Wyceny mam w pracy ale z tego co kojarzę to cena była 810 zł netto za drewno konstrukcyjne. Podpytywałem w kilku miejscach i wszyscy chwalili tą firmę.

Pola_2

Szacuneczek THX :-)

Pozdrawiam.

Paweł.

KonradJot

Jutro (piątek) jadę do Starej Wsi dogadywać (praktycznie zamawiać) się odnośnie drewna na więźbę. Jeśli jesteś chętny to możemy razem do nich bryknąć i pogadać. Może chociaż transport byłby wtedy taniej bo na dwóch :-)

Wyceny mam w pracy ale z tego co kojarzę to cena była 810 zł netto za drewno konstrukcyjne. Podpytywałem w kilku miejscach i wszyscy chwalili tą firmę.

Pola_2

Pozdrawiam.

Paweł.

Bardzo chętnie bym się z Tobą bryknął, ale zależy o której godzinie bo u mnie jutro zalewanie wieńca na ścianie fundamentowej , więc będę mógł ale popołudniem dopiero.

poślę Ci numer do mnie na komórkę to może daj znać co i jak bo od rana będę na budowie.

Konrad :wink:

KonradJot

Pola_2

Pozdrawiam.

Paweł.

Bardzo chętnie bym się z Tobą bryknął, ale zależy o której godzinie bo u mnie jutro zalewanie wieńca na ścianie fundamentowej , więc będę mógł ale popołudniem dopiero.

poślę Ci numer do mnie na komórkę to może daj znać co i jak bo od rana będę na budowie.

Konrad :wink:

No i poszło , teraz mam luzik do poniedziałku rano. Z początkiem nowego tygodnia zaczynają dalszą robotę.

Sharpie co tam z tą więźbą ustaliłeś ??

Konrad :wink: :wink:

Pola_2

Było nam bardzo miło spotkać się z wami dzisiejszego popołudnia

Chata SUPER a Renia pełna zachwytu

Trzymamy kciuki za MALUCHA

I do rychłego zobaczenia

:D :lol: :D :lol: :lol: :D :lol: :lol: :D :lol:

....ps... no i bym zapomniał serdecznie podziękować za porządek w garażu ze STEMPLAMI ......AŻ MI SZCZENKA OPADŁA :roll: :wink: :roll: :wink: :roll: :wink: :roll: :wink:

sharpie

ciebie też oczywiście było bardzo miło poznać, szkoda tylko że nie w komplecie

POZDRO.....i do zobaczenia

Pola_2

I do rychłego zobaczenia

....ps... no i bym zapomniał serdecznie podziękować za porządek w garażu ze STEMPLAMI ......AŻ MI SZCZENKA OPADŁA :roll: :wink: :roll: :wink: :roll: :wink: :roll: :wink:

sharpie

Ooo sąsiedzi też byli na działeczkach...

My po dzisiejszym dniu mamy wszystkie 6 słupków narożnych

:D powstawanie mogliście zaobserwować jadąć do lub z swoich dzialek. :)

hej,

mam serdeczna prosbe ... planuje na swoj dach dachowke betonowa ... brass (faworyt), ibf, euronit. jak kazdy jednak wie inaczej wygladaja dachoweczki w reku a inaczej na dachu.

dlatego chetnie poogladalbym w okolicy dachy z dachowkami

1. brass antracyt romanska (powloka cisar i to wazne bo jedynie romanska ja ma) - probuje namierzyc czy bardziej matowa jest cisar czy lumino

2. ibf grafit (rzymska lub eska)

3. ibf czarna (jw)

4. euronit ciemnoszara (wszystkie oprocz perly)

jesli wiecie gdzie takowe sie znajduja, czy to wybudowane czy w budowie, please o info

z gory dzieki i pozdrawiam,

pawel

Pola_2

I do rychłego zobaczenia

sharpie

oj, a jak nam było gościć sąsiadów takich fajnych :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: i poznać całą rodzinę pozdrawiamy baaaardzo :p :p :p :p :p

sharpie

nam też było poznać Ciebie i zapraszamy całą rodzinkę :D :D :D :p :p :p

Ooo sąsiedzi też byli na działeczkach...

My po dzisiejszym dniu mamy wszystkie 6 słupków narożnych

:D powstawanie mogliście zaobserwować jadąć do lub z swoich dzialek. :)

no więc ja chyba mam problem ze wzrokiem

ja nie wiem gdzie Wasz kawałek szczęścia na ziemi :D :D :D :D :D

ale jak będziemy na działce to bardzo zapraszamy sąsiadów

Mam pytanie gdzie zamawialiście ?

- okna PCV w okleinie

- drzwi wejściowe

- bramę do garażu

Mile widziane wszelkie namiary

Pozdrawiam

Okna zamawialiśmy tutaj:

Lukaplast ul. Redutowa 48 Warszawa

+48 22 837 49 58

[email protected]

Bramę garażową zamawialiśmy razem z oknami przez handlowca od okien - firma Normstahl.

Artur i Madzia

zdawać by się mogło że na tym waszym kawałku ziemi jakieś kombi stało i pare osób

jeśli to byliście WY :lol: to już wiem gdzie stanie wasz domek :lol: :lol: :lol:

oczywiście do zobaczenia w REALU

POZDRO.....

a czy wiecie że tam gdzie macie działke kiedyś była GÓRA .......

stało stało... pracowało :lol: tak to bylismy my i nasi sąsiedzi :)

Tak wiemy (od paru dni zresztą dopiero), że tam była góra , podobnie jak to że teraz zamiast góry po wybraniu piachu, jest gruz spod budowy metra warszawskiego... :-? Także mimo, że w Kątach, to na warszawskiej ziemi...

Pozdrawiam :D

Witamy wszystkich z Nieporętu i okolic:)

My już od ponad roku posiadamy działeczkę w Józefowie przy ul. Sienkiewicza ale dopiero teraz zaczynamu poważnie myśleć o rozpoczęciu budowy.

Narazie zaopatrzylimy nasz kawałek pola w ogrodzenie i trochę drzewek i krzaków rozsadzonych jakby losowo ze względu na brak konkretnego pomysłu a raczej na ich nadmiar i brak zdecydowania:)

Tak czy inaczej jesteśmy na etapie konkretyzowania projektu na działkę która jest narożna: jeden (krótszy) bok przylega do Sienkiewicza a dłuższy biegnie wzdłuż drogi dojazdowe do działek w drugiej linii zabudowy. Otóż podczas narady z architektem powstało pytanie: czy wg. planu zagospodarowania od takiej dojazdówki należy się odsunąć z budynkiem o 8 m?

Przynam, że problem wynikł 2.05.07 i jeszcze nie sprawdziliśmy w gminie jak to jest. Mamy jednak prośbę, jeśli ktoś miał bądź ma podobną zagwostkę prosimy o odpowiedź.

Pozdrowionka dla wszystkich:)

Marysia i Radek

P.S. Aha, pozdrowienia też dla 'przyjaciół' :p z Kątów Węgierskich którym pomogliśmy znaleźć działkę, a którzy się nawet nie przyznali że są na forum...

Mam nadzieję że to tylko niedopatrzenie kolegi inzynierzyny...

Witam wszystkich po dłuższej przerwie :D , my niestety nadal jesteśmy na etapie poszukiwania działki - choć jest już bliżej niż dalej - w sobotę oglądaliśmy działeczkę w okolicach - niestety działka jest terenem rolnym :-? ale z możliwością zabudowy - w sobotę spotykamy się z właścicielem by obejżeć sobie papiery - zobaczymy co z tego wyjdzie - ale jakbyście mieli jakieś namiary na działki (może być rolna - nie przeraża nas cała późniejsza procedura prowadząca do wbicia pierwszej łopaty :wink: ) ta piszcie na PW będę bardzo wdzięczna - szczególnie z mężem zainteresowani jesteśmy okolicą Kątów Węgierskich.

pozdr

Witamy wszystkich z Nieporętu i okolic:)

My już od ponad roku posiadamy działeczkę w Józefowie przy ul. Sienkiewicza ale dopiero teraz zaczynamu poważnie myśleć o rozpoczęciu budowy.

Narazie zaopatrzylimy nasz kawałek pola w ogrodzenie i trochę drzewek i krzaków rozsadzonych jakby losowo ze względu na brak konkretnego pomysłu a raczej na ich nadmiar i brak zdecydowania:)

Tak czy inaczej jesteśmy na etapie konkretyzowania projektu na działkę która jest narożna: jeden (krótszy) bok przylega do Sienkiewicza a dłuższy biegnie wzdłuż drogi dojazdowe do działek w drugiej linii zabudowy. Otóż podczas narady z architektem powstało pytanie: czy wg. planu zagospodarowania od takiej dojazdówki należy się odsunąć z budynkiem o 8 m?

Przynam, że problem wynikł 2.05.07 i jeszcze nie sprawdziliśmy w gminie jak to jest. Mamy jednak prośbę, jeśli ktoś miał bądź ma podobną zagwostkę prosimy o odpowiedź.

Pozdrowionka dla wszystkich:)

Marysia i Radek

P.S. Aha, pozdrowienia też dla 'przyjaciół' :p z Kątów Węgierskich którym pomogliśmy znaleźć działkę, a którzy się nawet nie przyznali że są na forum...

Mam nadzieję że to tylko niedopatrzenie kolegi inzynierzyny...

Taaaak niedopatrzenie...

Dziękować za pozdrowienia i że jeździliście z nami i szukaliście działki i za brzózki też... i nie wzieliście w końcu swojej kratki od grila :D

M.