Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

Witam.

W poniedziałek obdzwoniłem większość z pobliskich hurtowni materiałów i niestety cementu brak. Jakaś chora akcja albo już stadiony budują.

A jak znalazłem bodajże w Minoxie to cena porażająca.

Zamówiłem w końcu w Budmarze po 385 netto za jedynkę.

Pozdrawiam.

Paweł.

też poszukuję cementu I , możesz mi powiedzieć, czy ta cena netto to do zapłacenia z Vatem 22% czy inaczej??

Pozdrawiam

Konrad

P.S.

a jak się czuje temat więźby?? :wink:

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A u mnie dzisiaj chłopaki ponaciągali ściany fundamentowe od wewnątrz izohanem , a od zewnątrz naciągnęli i wyrównali wszelkie dziurki w spoinach pomiędzy bloczkami ,hehe a co !!.Jutro będą znowu naciągać kolejne warstwy WM .

Dobra idę spać narka.

Konrad

widzieliśmy widzieliśmy jak pstrykasz fotki

my zresztą robiliśmy to samo

gdyby nam ktos powiedział jak na forum można załączać zdjęcia chętnie byśmy pochwalili się naszymi początkami

:D[/img]

HIP HIP HURRRA!!!!!!!

pozdrawiam wszystkich starych i nowych

mamy pozwolenie na budowę-w ciągu 2 tygodni (włączając w to weekend majowy) ---z tego miejsca chciałabym pozdrowić i jeszcze raz podziękować Panu Kwiatkowskiemu ---ludzki urzędnik :D :D

Pola_2 prawdę mówiąc (jeśli jeszcze zostały Ci jeszcze te stemple oczywiście) to za bardzo nie wiem co magłabym z tymi stęplami zrobić( z taką małą ilością )więc w chwili obecnej- dzięki

ale mam pytanie w związku ze stęplami na 280 m2 ile potrzebuje tego lasu??

a i jeszcze jedno naprawdę tak krucho jest z cementem??

i po ile był w michałowie -reginów?? pytanie ślę do Pawła i Reni

dobra idę spać bo z tych emocji zapomniałam się odrobinę

pozdrawiam

Joannka

HIP HIP HURRRA!!!!!!!

mamy pozwolenie na budowę-w ciągu 2 tygodni (włączając w to weekend majowy) ---z tego miejsca chciałabym pozdrowić i jeszcze raz podziękować Panu Kwiatkowskiemu ---ludzki urzędnik :D :D

...

kurczę, szybko, to może i ja się pofatyguję do niego z telefonem... (złożyłem przed week-endem majowym)...

no_kya

zobacz na PW ważna info

Joannka

serdeczne gratulacje i teraz to zobaczysz jak poleci

a co do cementu z KR ISOBUD to mieli taaniej niż ZAKPOL o ponad 130 pln { w zeszłym roku} .....ale kurcze przepłacałem ..........i niestety NIE polecam ich

A CO DO STĘPLI TO LEPIEJ MIEĆ WIĘCEJ NIŻ MNIEJ

I NIE PRZEJMUJ SIĘ BO POTEM NAPEWNO JE SPRZEDAŻ JA MIAŁEM 300szt.o wiele za dużo

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

POZDRO.....

A u mnie dzisiaj chłopaki ponaciągali ściany fundamentowe od wewnątrz izohanem , a od zewnątrz naciągnęli i wyrównali wszelkie dziurki w spoinach pomiędzy bloczkami ,hehe a co !!.Jutro będą znowu naciągać kolejne warstwy WM .

Dobra idę spać narka.

Konrad

gdyby nam ktos powiedział jak na forum można załączać zdjęcia chętnie byśmy pochwalili się naszymi początkami

co do fotek to poczytaj tutaj

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=45923&postdays=0&postorder=asc&start=120

POZDRO...... :wink:

HIP HIP HURRRA!!!!!!!

GRATULACJE, GRATULACJE, GRATULACJE :p :p :p :p :p :p :p :p :p :p

ale mam pytanie w związku ze stęplami na 280 m2 ile potrzebuje tego lasu??

-

ja na 210pu potrzebowałam 300szt

a i jeszcze jedno naprawdę tak krucho jest z cementem??

----------tak niestety to prawda ale może Wy będziecie mieli więcej szczęscia :cry:

BARDZO DZIĘKUJĘ ZA PODPOWIEDZI W SPRAWIE CEMEMETU :D :D :D :D :D

A jesli chodzi o Minoxa to masz rację Sharpie też ich nie polecam uprawiają najbardziej bezszczelną politykę cenową z jaką udało mi się spotkać

windują ceny ponad normalnośc bo przecież i tak ktoś od nich kupi bo towar deficytowy :evil: :evil: :evil: :evil:

a najlepszy tekst jaki usłyszałam wczoraj od Pana u którego zamawiałam żwir do betonu, bo sie nawet uśmiałam w swojej bezradności, to wyrecytowne szybciutko wytłumaczenie dla klienta: proszę panią podrożało bo przecież cement podrożał, pustaki, stal, wszystko proszę pani drożeje :-?

tylko ja się pytam -piasku w kraju też zaczęło brakować?? :o bo ropa to na razie tanieje, więc koszty transportu nie rosną

wszyscy chcą coś ugrać tylko dlaczego na nas??

Witam.

Cement cementem a z drewnem konstrukcyjnym na więźbą jakie jajka się zaczynają. Dzisiaj odwiedziłem http://www.impregnacja-drewna.pl i niestety ceny non-stop w górę. 10 kwietnia było 810 zł/m3, 2 maja było już 830 zł/m3 a na dzień dzisiejszy prognoza jest 850 zł/m3. Prognoza dlatego, że Pani nawet nie była w stanie podać mi konkretnie kwoty a pojechałem już żeby zamawiać !!!

Jedyne co to zostawiłem zaliczkę żeby chociaż mnie na listę wrzucili.

Z tego co usłyszałem to podobno na rynku straszne problemy są bo zaczyna brakować drewna. Jakieś limity są i tartaki biją się na przetargach o możliwość zakupu. Kobieta powiedziała że jeszcze nigdy nie było takiej sytuacji na rynku drewna.

Wniosek........radzę rozglądać się za drewnem konstrukcyjnym na dach.

Pozdrawiam.

Paweł

Dobra idę spać narka.

Konrad

Cześć

no pstrykałem trochę , była ze mną żona i Mateuszek ale fatalnie się czuła więc nawet nie chciało jej się wychodzić z samochodu żeby zobaczyć co zrobili ostatnio chłopaki, to w zasadzie dla niej te zdjęcia robię.

Pozdrawiam

Konrad :wink:

Dobra idę spać narka.

Konrad

Cześć

no pstrykałem trochę , była ze mną żona i Mateuszek ale fatalnie się czuła więc nawet nie chciało jej się wychodzić z samochodu żeby zobaczyć co zrobili ostatnio chłopaki, to w zasadzie dla niej te zdjęcia robię.

Pozdrawiam

Konrad :wink:

to pozdrów od nas żonkę i życz Jej dużo zdrowia.

A pro pos nr gg to takowego nie posiadamy ale możemy załozyć na domowym komputerze. Tylko ze odpalamy go dopiero późnym wieczorem jak dzieci pójdą spać. Więc nie wiem czy jest sens.

A dzis pada i pada. A na dzialce bloto po kolana