pawel i renia 31.05.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 przestroga dla tych co mają wysoko wody podskórne http://img78.imageshack.us/img78/3808/zbiorniktn5.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pola_2 31.05.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 pawel i renia bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frankowy 31.05.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 bardzo prosze zaraz pośle oczywiście wszystkie namiary są z forum Dzi%C4%99ki%20za%20namiary%20%20 ' alt='biggrin-2.gif.00640cf0799db83c82fc4537e402618f.gif' alt=':D'> '> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 31.05.2007 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 bardzo prosze zaraz pośle oczywiście wszystkie namiary są z forum Dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rekrek 31.05.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Witam sąsiadów jako ze udało nam się z kolegą kupić działkę i chcielibyśmy postawić na niej bliźniaka bardzo proszę bardziej doświadczonych w temacie kolegów (i koleżanki oczywiście:) o namiary na zaufanych fachowców. Na początek najbardziej potrzebni nam sa: - geodeta - geolog - architekt do adaptacji projektu i planu zagospodarowania działki - kogoś kto załatwi prąd - kierownik budowy - no i EKIPA może być "niepełna", mamy dwóch robotników nasza działeczka znajduje się naprzeciw działki Konrad_J, po drugiej stronie kanałku prawie przy jego brzegu dziękuję z góry za wszelkie namiary pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 31.05.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Właśnie się wku......................... niemiłosiernie, oczywiście bank nie wypłaci nam ostatniej transzy kredytu jak nie zrobimy tynków i drzwi wewnętrznych , więc jakby ktoś miał na zbyciu jakieś 10 000 to ja chętnie przygarnę, mogę też pożyczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 31.05.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 a to pech my też zamawiamy na razie materiał a kasy jeszcze nie mamy no i oczywiście WITAMY SERDECZNIE NOWEGO SĄSIADA rekrek A RESZTA NA prv........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misio3 31.05.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 bardzo prosze zaraz pośle oczywiście wszystkie namiary są z forum Dzi%C4%99ki%20za%20namiary%20%20 ' alt='biggrin-2.gif.00640cf0799db83c82fc4537e402618f.gif' alt=':D'> '> Przyłączę się do pośby o namiary na meble kuchenne. Pozdrawiamy wszystkich serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 31.05.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 misio3 poleciało na PRV... a jak by ktoś poszukiwał jeszcze : -dachu-okien-hydraulika-elektryka-tynkarzy-wylewki- to też moge podesłać bo jestem właśnie w temacie POZDRO...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rekrek 31.05.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 paweł i renia dzięki za namiary pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 31.05.2007 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 przestroga dla tych co mają wysoko wody podskórne http://img78.imageshack.us/img78/3808/zbiorniktn5.th.jpg o kufa! to przestroga dla mnie! dzięki no_kya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 31.05.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 misio3 poleciało na PRV... a jak by ktoś poszukiwał jeszcze : -dachu-okien-hydraulika-elektryka-tynkarzy-wylewki- to też moge podesłać bo jestem właśnie w temacie POZDRO...... Cześć to i ja poproszę jak tak hurtem rozdajesz hehe. Pozdro Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 31.05.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Właśnie się wku......................... niemiłosiernie, oczywiście bank nie wypłaci nam ostatniej transzy kredytu jak nie zrobimy tynków i drzwi wewnętrznych , więc jakby ktoś miał na zbyciu jakieś 10 000 to ja chętnie przygarnę, mogę też pożyczyć no nie ciekawie , ale możesz mi powiedzieć dlaczego bank żąda drzwi wewnętrznych już na tym etapie kiedy jeszcze nie ma ostatecznej wykończeniówki, drzwi wewnętrzne montuje się przecież na sam koniec, nawet i po malowaniu. POzdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 31.05.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Sharpie fajnie że masz już wszystko przygotowane pod wylanie stropu, u mnie pewnie po Bożym Ciele zaczną wiązać zbrojenie na strop, na razie przymierzają się do szalowania nadproży. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 01.06.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Właśnie się wku......................... niemiłosiernie, oczywiście bank nie wypłaci nam ostatniej transzy kredytu jak nie zrobimy tynków i drzwi wewnętrznych , więc jakby ktoś miał na zbyciu jakieś 10 000 to ja chętnie przygarnę, mogę też pożyczyć Magi77 no to kiepskawo, jak mozesz powiedz mi gdzie braliscie kredyt? Ja właśnie jestem na etapie starania się no i nie wiem jak wypisać korzystnie te kosztorysy z banku, właśnie żeby uniknąć takich sytuacji jak opisałaś. Paweł i Renia dzięki za namiary, ale czy macie kogoś z tej listy wykonawców kuchennych takiego sprawdzonego, czy będziecie dopiero sprawdzać tych wykonawców? Jak na razie z tego polecenia z forum to średnio jestem zadowolony z dwóch osób:( dlatego - juz będziemy ostrożniejsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 01.06.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Paweł dzięki za namiary, sprawdzę jak będę na odpowiednim etapie budowy. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.06.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 no nie ciekawie , ale możesz mi powiedzieć dlaczego bank żąda drzwi wewnętrznych już na tym etapie kiedy jeszcze nie ma ostatecznej wykończeniówki, drzwi wewnętrzne montuje się przecież na sam koniec, nawet i po malowaniu. POzdrawiam Konrad Z tymi dzwiami to jest tak, że ich wykonanie wpisaliśmy w kosztorysie, jako do zamówienia z przedostatniej transzy, ale niestety pieniążków nam zabrakło i drzwi nie zamówiliśmy. Pisaliśmy wyjaśnienie do banku, że w związku ze wzrostem cen nie jesteśmy w stanie iść zgodnie z hormonogramem prac, ale jakiś tam inżynier się dopatrzył, żę brakuje pewnych rzeczy i nie wyraził zgody na wypłatę. Ciekawe jest to, że my teraz musimy pożyczyć pieniądze, żeby zrobić tynki i zamówić drzwi a potem oddamy z ostatniej transzy. Ale mamy nadzieję, że jeszcze uda się coś załatwić, bo w zamian za tynki i drzwi mamy alarm i ogrodzenie. Alarmu wcale nie było w harmonogramie a ogrodzenie było do zrobienia z ostatniej transzy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.06.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Magi77 no to kiepskawo, jak mozesz powiedz mi gdzie braliscie kredyt? Ja właśnie jestem na etapie starania się no i nie wiem jak wypisać korzystnie te kosztorysy z banku, właśnie żeby uniknąć takich sytuacji jak opisałaś. My mamy kredyt w M-banku, ogólnie jesteśmy zadowoleni, załatwienie nie było jakieś szczególnie skomplikowane a i do tej pory nie było większych kłopotów. Rozliczamy się z wykonanych prac tylko na podstawie zdjęć. Niestety kredyt braliśmy w zeszłym roku a ceny skoczyły dość raptownie i dlatego nam brakuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 01.06.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Szukam kontaktów do sprawdzonych wykonawców instalacji: - hydraulika + kotłownia- elektryka- tynki wew i posadzkiJeżeli mozecie polecić swoich fachowców to z góry dziękuję za pomoc. Dodatkowo prośba o małą sondę bo niedługo czeka mnie wybór: Jakie okna wybraliście (producent/sprzedawca)? Jaki piec kondensacyjny macie/planujecie? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 01.06.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Jakie okna wybraliście (producent/sprzedawca)? Dzięki! My mamy okna Jezierskiego, od przedstawiciela Lukaplast Redutowa 48 Warszawa telefon: +48 22 837 49 58 e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts