KonradJot 10.07.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Nieśmiało się wtrącę, ze też jesteśmy na etapie poszukiwania tych bloczków i prętów i....najtańsze bloczki znaleźliśmy po 3.10 netto/szt. w Łajskach tylko jakoś mamy wątpliwości co do ich trwałosci - hm...nic nie wiem trwałości tych bloczków, ale tak sobie myślę że to chyba tylko beton, żadna wyrafinowana technologia, więc...a masz jakieś powody by kwestionować ich trwałość? tzn. widziałeś je? a ta cena to jest z dostawą? Chętnie się dowiem gdzie znalazłeś po 4,4 brutto za sztukę???-rozumiem że dobrej jakosci?? - bloczki Certus, ponoć dobre; za tę cenę z dostawą znalazłem w ART-BUD w Jabłonnej oraz w Dolcanie na Łodygowej Stal 12 i 6 znaleźliśmy w hurtowni w Radzyminie po 2800zł/tonę 12 i 3300zł/tonę 6. - (netto czy brutto) kurcze, 6 jeszcze droga...dziś rozmawiałem z BUDOMARKETEM w Markach, tam mają tonę 12 po 3170 a tonę 6 po 3660 (oczywista brutto), ale kobita mówiła że 6 droższa bo ze starszej dostawy; ponoć stal spada...ja więc chyba jeszcze poczekam bo potrzebuję jej na początek sierpnia; a jak z dostawą? w cenie? Witam co do stali to pitolą głupoty składy budowlane, stal wcale nie drożeje. Tydzień temu kupowałem 3000 złotych za tonę- za pręt żebrowany fi 8 i fi 12 mm . cena brutto i kupowałem na Modlińskiej jak się jedzie od Wawy to po prawej stronie za stacją Statoil jakieś 200-300 metrów-żółty szyld na siatce mają. Drugi namiar to Stalserwis w Stanisławowie Pierwszym jadąc od rondek w kierunku na Marki, ostatnia hala po prawej stronie ,ale ceny nie pamiętam ale na pewno niższa niż przytoczone na forum. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 10.07.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Nieśmiało się wtrącę, ze też jesteśmy na etapie poszukiwania tych bloczków i prętów i....najtańsze bloczki znaleźliśmy po 3.10 netto/szt. w Łajskach tylko jakoś mamy wątpliwości co do ich trwałosci - hm...nic nie wiem trwałości tych bloczków, ale tak sobie myślę że to chyba tylko beton, żadna wyrafinowana technologia, więc...a masz jakieś powody by kwestionować ich trwałość? tzn. widziałeś je? a ta cena to jest z dostawą? Chętnie się dowiem gdzie znalazłeś po 4,4 brutto za sztukę???-rozumiem że dobrej jakosci?? - bloczki Certus, ponoć dobre; za tę cenę z dostawą znalazłem w ART-BUD w Jabłonnej oraz w Dolcanie na Łodygowej Stal 12 i 6 znaleźliśmy w hurtowni w Radzyminie po 2800zł/tonę 12 i 3300zł/tonę 6. - (netto czy brutto) kurcze, 6 jeszcze droga...dziś rozmawiałem z BUDOMARKETEM w Markach, tam mają tonę 12 po 3170 a tonę 6 po 3660 (oczywista brutto), ale kobita mówiła że 6 droższa bo ze starszej dostawy; ponoć stal spada...ja więc chyba jeszcze poczekam bo potrzebuję jej na początek sierpnia; a jak z dostawą? w cenie? Co do jakości bloczków betonowych to polecam Certusa , ponieważ musi być zachowany warunek małej nasiąkliwości , w końcu są one pod ziemią. A jak się patrzy na różne bloczki-czytaj różnych producentów- to czasami widać różnicę gołym okiem. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambda 10.07.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Odnośnie bloczków to była cena netto z dostawą, co do jakości to wiele zależy od jakości cementu, czy są piaskowe czy żwirowe, czy były odpowiednio polewane wodą, jeśli nie, to cement mógł nie związać się odpowiednio, proporcji użytego cementu i piachu itd itd. Nasze sprawdzanie jakości wynikało stąd, że naczytałam się tu na forum o tym jak to niektórym zwalili bloczki z wywrotki i na ponad 1000 sztuk pękły dwa bloczki!! A my każdy bloczek, który spuścilismy z 1 m wysokości to przełamał się na pół.... a to mają być nasze fundamenty, wiec sama już nie wiem, może przesadzamy Odnośnie stali to mówię o cenach brutto. Dostawa 80zł za transport.I tez nam mówili, że stal tanieje. Tylko, że my zaczynamy w przyszłym tygodniu!! 4,4 brutto z dostawą za bloczki nie jest złą ceną - na dzisiejsze czasy oczywiście M&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 11.07.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam. Poszukuję ekipy do budowy ogrodzenia z klinkieru, bo moja mnie wystawiła do wiatru . Proszę o jakieś namiary. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 11.07.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Drodzy Forumowicze pilnie potrzebuję sprawdzonego namiaru na koparkę Dzięki!! pan Henryk tel.604-206-863 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 11.07.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Witam. Poszukuję ekipy do budowy ogrodzenia z klinkieru, bo moja mnie wystawiła do wiatru . Proszę o jakieś namiary. Dziękuję. no ja nie mam namiaru dla Ciebie , ale po prostu pojęcie ludzkie przechodzi, żeby ludzie od ogrodzenia nawalili, tragedia. Jak widać sami partacze zostali w naszym kraju. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eugeniusz_ 12.07.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Witam. Poszukuję ekipy do budowy ogrodzenia z klinkieru, bo moja mnie wystawiła do wiatru . Proszę o jakieś namiary. Dziękuję. Poszło na prv :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 13.07.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 UWAGA PROŚBA do świeżo budujących!!! czy ktoś może mi wskazać miejsce gdzie kupię bloczki fundamentowe (12x24x38) w cenie niższej niż 4,4 brutto za sztukę?? (oczywista z dostawą i rozładunkiem) poszukuję też miejsca gdzie kupię tanio stal: 12-stkę i 6-stkę prostą (dostawa i rozładunek) dajcie proszę znać bo ja obdzwaniam ale tą drogą trudno trafić z góry dzięki no_kya Koparka Jeszcze raz polecam p. Mariusza szybko sprawnie i rewelacyjny operator koparki 501286315 Proszę się powołać na Krzysztofa z ul. Bieszczadzkiej Stal Bardzo jestem zadowolony ze współpracy ze składem stali na modlińskiej nr 156A Stawex Stal Tel 226144301 Bloczki: "Budet" Sp.j.- 05-119 Legionowo, ul. Szarych Szeregów 17 - woj. mazowieckie tel. 022 774 15 15, fax 022 774 15 15 Warto zapytać też w Dachmurze w Jabłonnie tel: - 7825415 Warto osobiscie pogadać i nawiazać kontakt na dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 13.07.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Koparka Jeszcze raz polecam p. Mariusza szybko sprawnie i rewelacyjny operator koparki 501286315 Proszę się powołać na Krzysztofa z ul. Bieszczadzkiej Stal Bardzo jestem zadowolony ze współpracy ze składem stali na modlińskiej nr 156A Stawex Stal Tel 226144301 Bloczki: "Budet" Sp.j.- 05-119 Legionowo, ul. Szarych Szeregów 17 - woj. mazowieckie tel. 022 774 15 15, fax 022 774 15 15 Warto zapytać też w Dachmurze w Jabłonnie tel: - 7825415 Warto osobiscie pogadać i nawiazać kontakt na dłużej straszna dziękówa!! będę korzystał z tych namiarów no_kya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 16.07.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam dawno mnie tu nie było, u mnie strop zalany, ściany kolankowe gotowe, tylko ściany "wewnętrzne" na poddaszu muszą powstać. A w piątek wylewanie wieńca na budynku- mam nadzieje że się uda . Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 16.07.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 a mnie na jutro kazali kuopić piachu transport do murowania i transport pospółkimyśłe, kto pyta nie bąłdzi moze ktoś mi podpowie gdzie najlepiej kupić piach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 16.07.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Ja cały czas biorę ze składu na Płochocińskiej chyba 118Atel 601 391 915 terminowi, jeśli chodzi o ceny to nie wiem czy konkurencyjni .Piach do murowania 430, piach do środka 200 to wszystko za wywrotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 16.07.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 no i zamówienie poszło dzięki pozdawiam grupę nieporętinwestor Wieliszew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 16.07.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 W związku z tym że mury pną się do góry potrzebuję baaardzo systemu kominowego Presto SPS od ręki. MOże ktoś coś wie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 17.07.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 W związku z tym że mury pną się do góry potrzebuję baaardzo systemu kominowego Presto SPS od ręki. MOże ktoś coś wie??? Dzwoń do MInoxu oni się tym zajmują , jak jechałem Płochocińską to widziałem, że mają tam kominy systemowe PResto na ska łdzie. Telefonu nie znam ale spokojnie znajdziesz w google. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannka 17.07.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 dzięki , ale już dzwoniłam i dopiero za miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 17.07.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 w kwestii presto raczej nie pomoge - mi ostatecznie odradzili ten system na rzecz scheidla, którego kupiłem w markach - nie mam numeru, ale jak się jedzie radzymińską (zdaje się piłsudskiego) w stronę warszawy to jest tuż przed skrętem na trasę toruńską po prawej stronie - jakiś budomarket albo coś w ten deseń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 17.07.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 w kwestii presto raczej nie pomoge - mi ostatecznie odradzili ten system na rzecz scheidla, którego kupiłem w markach - nie mam numeru, ale jak się jedzie radzymińską (zdaje się piłsudskiego) w stronę warszawy to jest tuż przed skrętem na trasę toruńską po prawej stronie - jakiś budomarket albo coś w ten deseń. a dlaczego odradzono Ci Presto?? wg mnie są takie same rozwiązania , a Presto nawet tańszy jest. Proszę konkrety w temacie. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 17.07.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Hejka dawno mnie nie było A tu tynki i wylewki skończone, a oto efekty: http://img59.imageshack.us/img59/2349/salontynkiqo3.jpg http://img502.imageshack.us/img502/2936/holltynkizs0.jpg http://img502.imageshack.us/img502/6172/garderobatynkicr5.jpg http://img162.imageshack.us/img162/8238/kuchniatynkili2.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckwadrat 18.07.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 w kwestii presto raczej nie pomoge - mi ostatecznie odradzili ten system na rzecz scheidla, którego kupiłem w markach - nie mam numeru, ale jak się jedzie radzymińską (zdaje się piłsudskiego) w stronę warszawy to jest tuż przed skrętem na trasę toruńską po prawej stronie - jakiś budomarket albo coś w ten deseń. a dlaczego odradzono Ci Presto?? wg mnie są takie same rozwiązania , a Presto nawet tańszy jest. Proszę konkrety w temacie. Pozdrawiam Konrad rozmawiałem z kilkoma przedstawicielami, w tym jednym , który mi tego nie chciał sprzedać, bo nie miał ("przyjaciel rodziny") i wszyscy zgodnie twierdzili, że jakoś wykonania jest bez porównania lepsza w scheidlu - prawda jest jednak taka, że dobry majster i prest dobrze postawi, a kiepski popsuje scheidla i metalowa kulkę też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts