Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

Nieśmiało się wtrącę, ze też jesteśmy na etapie poszukiwania tych bloczków i prętów i....najtańsze bloczki znaleźliśmy po 3.10 netto/szt. w Łajskach tylko jakoś mamy wątpliwości co do ich trwałosci :roll:
- hm...nic nie wiem trwałości tych bloczków, ale tak sobie myślę że to chyba tylko beton, żadna wyrafinowana technologia, więc...a masz jakieś powody by kwestionować ich trwałość? tzn. widziałeś je? a ta cena to jest z dostawą?

Chętnie się dowiem gdzie znalazłeś po 4,4 brutto za sztukę???-rozumiem że dobrej jakosci??
- bloczki Certus, ponoć dobre; za tę cenę z dostawą znalazłem w ART-BUD w Jabłonnej oraz w Dolcanie na Łodygowej

Stal 12 i 6 znaleźliśmy w hurtowni w Radzyminie po 2800zł/tonę 12 i 3300zł/tonę 6.
- (netto czy brutto) kurcze, 6 jeszcze droga...dziś rozmawiałem z BUDOMARKETEM w Markach, tam mają tonę 12 po 3170 a tonę 6 po 3660 (oczywista brutto), ale kobita mówiła że 6 droższa bo ze starszej dostawy; ponoć stal spada...ja więc chyba jeszcze poczekam bo potrzebuję jej na początek sierpnia; a jak z dostawą? w cenie?

Witam

co do stali to pitolą głupoty składy budowlane, stal wcale nie drożeje. Tydzień temu kupowałem 3000 złotych za tonę- za pręt żebrowany fi 8 i fi 12 mm . cena brutto i kupowałem na Modlińskiej jak się jedzie od Wawy to po prawej stronie za stacją Statoil jakieś 200-300 metrów-żółty szyld na siatce mają.

Drugi namiar to Stalserwis w Stanisławowie Pierwszym jadąc od rondek w kierunku na Marki, ostatnia hala po prawej stronie ,ale ceny nie pamiętam ale na pewno niższa niż przytoczone na forum.

Pozdrawiam

Konrad

:wink: :D

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nieśmiało się wtrącę, ze też jesteśmy na etapie poszukiwania tych bloczków i prętów i....najtańsze bloczki znaleźliśmy po 3.10 netto/szt. w Łajskach tylko jakoś mamy wątpliwości co do ich trwałosci :roll:
- hm...nic nie wiem trwałości tych bloczków, ale tak sobie myślę że to chyba tylko beton, żadna wyrafinowana technologia, więc...a masz jakieś powody by kwestionować ich trwałość? tzn. widziałeś je? a ta cena to jest z dostawą?

Chętnie się dowiem gdzie znalazłeś po 4,4 brutto za sztukę???-rozumiem że dobrej jakosci??
- bloczki Certus, ponoć dobre; za tę cenę z dostawą znalazłem w ART-BUD w Jabłonnej oraz w Dolcanie na Łodygowej

Stal 12 i 6 znaleźliśmy w hurtowni w Radzyminie po 2800zł/tonę 12 i 3300zł/tonę 6.
- (netto czy brutto) kurcze, 6 jeszcze droga...dziś rozmawiałem z BUDOMARKETEM w Markach, tam mają tonę 12 po 3170 a tonę 6 po 3660 (oczywista brutto), ale kobita mówiła że 6 droższa bo ze starszej dostawy; ponoć stal spada...ja więc chyba jeszcze poczekam bo potrzebuję jej na początek sierpnia; a jak z dostawą? w cenie?

Co do jakości bloczków betonowych to polecam Certusa , ponieważ musi być zachowany warunek małej nasiąkliwości , w końcu są one pod ziemią.

A jak się patrzy na różne bloczki-czytaj różnych producentów- to czasami widać różnicę gołym okiem.

Konrad

Odnośnie bloczków to była cena netto z dostawą, co do jakości to wiele zależy od jakości cementu, czy są piaskowe czy żwirowe, czy były odpowiednio polewane wodą, jeśli nie, to cement mógł nie związać się odpowiednio, proporcji użytego cementu i piachu itd itd.

Nasze sprawdzanie jakości wynikało stąd, że naczytałam się tu na forum o tym jak to niektórym zwalili bloczki z wywrotki i na ponad 1000 sztuk pękły dwa bloczki!! A my każdy bloczek, który spuścilismy z 1 m wysokości to przełamał się na pół.... a to mają być nasze fundamenty, wiec sama już nie wiem, może przesadzamy :roll:

Odnośnie stali to mówię o cenach brutto. Dostawa 80zł za transport.I tez nam mówili, że stal tanieje. Tylko, że my zaczynamy w przyszłym tygodniu!!

4,4 brutto z dostawą za bloczki nie jest złą ceną - na dzisiejsze czasy oczywiście :)

M&M

Witam. Poszukuję ekipy do budowy ogrodzenia z klinkieru, bo moja mnie wystawiła do wiatru . Proszę o jakieś namiary. Dziękuję.

no ja nie mam namiaru dla Ciebie , ale po prostu pojęcie ludzkie przechodzi, żeby ludzie od ogrodzenia nawalili, tragedia.

Jak widać sami partacze zostali w naszym kraju.

Konrad :wink:

UWAGA PROŚBA do świeżo budujących!!!

czy ktoś może mi wskazać miejsce gdzie kupię bloczki fundamentowe (12x24x38) w cenie niższej niż 4,4 brutto za sztukę?? (oczywista z dostawą i rozładunkiem)

poszukuję też miejsca gdzie kupię tanio stal: 12-stkę i 6-stkę prostą (dostawa i rozładunek)

dajcie proszę znać bo ja obdzwaniam ale tą drogą trudno trafić

z góry dzięki

no_kya

Koparka

Jeszcze raz polecam p. Mariusza szybko sprawnie i rewelacyjny operator koparki 501286315

Proszę się powołać na Krzysztofa z ul. Bieszczadzkiej

Stal

Bardzo jestem zadowolony ze współpracy ze składem stali na modlińskiej nr 156A Stawex Stal

Tel 226144301

Bloczki:

"Budet" Sp.j.-

05-119 Legionowo, ul. Szarych Szeregów 17 - woj. mazowieckie

tel. 022 774 15 15, fax 022 774 15 15

Warto zapytać też w Dachmurze w Jabłonnie

tel: - 7825415 Warto osobiscie pogadać i nawiazać kontakt na dłużej

Koparka

Jeszcze raz polecam p. Mariusza szybko sprawnie i rewelacyjny operator koparki 501286315

Proszę się powołać na Krzysztofa z ul. Bieszczadzkiej

Stal

Bardzo jestem zadowolony ze współpracy ze składem stali na modlińskiej nr 156A Stawex Stal

Tel 226144301

Bloczki:

"Budet" Sp.j.-

05-119 Legionowo, ul. Szarych Szeregów 17 - woj. mazowieckie

tel. 022 774 15 15, fax 022 774 15 15

Warto zapytać też w Dachmurze w Jabłonnie

tel: - 7825415 Warto osobiscie pogadać i nawiazać kontakt na dłużej

straszna dziękówa!! ;)

będę korzystał z tych namiarów

no_kya

W związku z tym że mury pną się do góry potrzebuję baaardzo systemu kominowego Presto SPS od ręki. MOże ktoś coś wie??? :cry:

Dzwoń do MInoxu oni się tym zajmują , jak jechałem Płochocińską to widziałem, że mają tam kominy systemowe PResto na ska łdzie.

Telefonu nie znam ale spokojnie znajdziesz w google.

Pozdrawiam

Konrad :D

w kwestii presto raczej nie pomoge - mi ostatecznie odradzili ten system na rzecz scheidla, którego kupiłem w markach - nie mam numeru, ale jak się jedzie radzymińską (zdaje się piłsudskiego) w stronę warszawy to jest tuż przed skrętem na trasę toruńską po prawej stronie - jakiś budomarket albo coś w ten deseń.

w kwestii presto raczej nie pomoge - mi ostatecznie odradzili ten system na rzecz scheidla, którego kupiłem w markach - nie mam numeru, ale jak się jedzie radzymińską (zdaje się piłsudskiego) w stronę warszawy to jest tuż przed skrętem na trasę toruńską po prawej stronie - jakiś budomarket albo coś w ten deseń.

a dlaczego odradzono Ci Presto??

wg mnie są takie same rozwiązania , a Presto nawet tańszy jest.

Proszę konkrety w temacie.

Pozdrawiam

Hejka dawno mnie nie było :lol: A tu tynki i wylewki skończone, a oto efekty:

http://img59.imageshack.us/img59/2349/salontynkiqo3.jpg

http://img502.imageshack.us/img502/2936/holltynkizs0.jpg

http://img502.imageshack.us/img502/6172/garderobatynkicr5.jpg

http://img162.imageshack.us/img162/8238/kuchniatynkili2.jpg

Pozdrawiam

a dlaczego odradzono Ci Presto??

wg mnie są takie same rozwiązania , a Presto nawet tańszy jest.

Proszę konkrety w temacie.

Pozdrawiam

rozmawiałem z kilkoma przedstawicielami, w tym jednym , który mi tego nie chciał sprzedać, bo nie miał ("przyjaciel rodziny") i wszyscy zgodnie twierdzili, że jakoś wykonania jest bez porównania lepsza w scheidlu - prawda jest jednak taka, że dobry majster i prest dobrze postawi, a kiepski popsuje scheidla i metalowa kulkę też