Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

Witam po sąsiedzku zaprzyjaźnioną grupę.

Jestem członkiem grupy Marki.

Poszukuję namiarów na sprawdzoną ekipę budowlaną.

Jeżeli jesteście zadowoleni z prac Waszych ekip bardzo proszę o przesyłanie na priv kontaktów.

Szczególnie zależy mi na ekipie do stanu surowego oraz ekipie do postawienia dość skomplikowanej więźby dachowej.

Początek prac wyznaczyłem sobie na wiosnę 2008, ale wiadomo jak jest w tej branży z pracownikami i już teraz zaczynam poszukiwania.

Miejsce budowy: Marki.

Będę wdzięczny za każdy kontakt.

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeżeli jesteście zadowoleni z prac Waszych ekip bardzo proszę o przesyłanie na priv kontaktów.

Szczególnie zależy mi na ekipie do stanu surowego oraz ekipie do postawienia dość skomplikowanej więźby dachowej.

Początek prac wyznaczyłem sobie na wiosnę 2008, ale wiadomo jak jest w tej branży z pracownikami i już teraz zaczynam poszukiwania.

Witam

słuchaj ale skąd będziesz wiedział czy to że ludzie polecają to jest miarodajne ??

musiałbyś wiedzieć czy ktoś kto poleca ma trochę więcej w głowie niż to że ściana postawiona prosto to tylko wg poziomicy jest na zero.

Powodzenia przy szukaniu. takich prawdziwych to ze świeczką szukać .

Konrad :wink:

no, a skoro o poleceniach (lub też rekomendacjach) mowa :) , to powiedzcie mi proszę, Szanowni, czym najlepiej zaizolować (poziomo) ławy fundamentowe pod ścianą fundamentową? papa? folia?

co zastosowaliście?

z góry dzięki

no_kya

U mnie papa termozgrzewalna typu PYE PV200 5,2 mm - ale i tak wazniejsza jest chyba izolacja pozioma na ścianie fundamentowej.

Witam forumowiczów.

Niebawem pojawią się u mnie panowie od tynków gipsowych w związku z tym mam pytanko.

Czy to prawda że tynk maszynowy KNAUF'a to to samo co VG ORTH ?

Podobno tylko workami się różni. Nawet na opakowaniach ten sam adres: ul. Promienna 51 , 43-603 Jaworzno

Dane techniczne produktu identyczne.

VG ORTH oczywiście tańszy.

Czy upierać się na KNAUF'a ?

Pozdrawiam.

Paweł.

Poleciało na priva

Paweł i Renia

gratulacje, piękny domek Wam rośnie (dobrze, że nie za miedzą -nie lubimy konkurencji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

Uwaga!!!!

ostrzegam przed Panem Grzegorzem L. (wiadomość dokładna na priva)

niesolidny i nieuczciwy,

zatrudniliśmy go do robienia tynków wew i zewn.,

po zrobieniu tynków wew przez grzeczność wobec forumowych znajmomych puściliśmy go do nich, miał do nas wrócić od razu po skończeniu u nich roboty

oczywiście kiedy po przeschnięciu tynków okazało się że mają poprawki Pan Grzegorz przestał od nas odbierać tel. a kiedy w końcu się udało z nim skontaktować, przesuwa nam termin z miesiąca na miesiąc (bo w terminie kiedy u nas miał pracować, wziął sobie dodatkową fuchę dom do wybudowania, a zaraz po nim następny -ten już ustalony wcześniej)

więc jeśli ktoś ma zamiar z nim wspólpracowąć niech zabezpieczy sobie alternatywę bo zostanie na lodzie tak jak my :evil: :evil: :evil: :evil:

Witam.

Paweł i Renia... byłem u Was na budowie jakieś 2 tygodnie temu... oglądałem ich robotę i ...... delikatnie mówiąc nie brałem od nich namiaru bo uważałem że są do kitu.Gośćktóry zajmował się klinkierem na elewacji widać że po winku albo dwóch. W wielumiejscach elewacja do poprawki. Sporo nierówności. Pytałem czy bedą poprawiali. Mówili - oczywiście.

Generalnie nie można płacić partaczom. Czekać z zapłatą aż poprawią.

Ja na razie tylko narzekam na hydraulików. Jakoś nie mam do nich szczęścia.

Dalej szukam solidnych wykonawców elewacji.

Pozdrawiam.

Paweł.

Drodzy moi,

czy możecie mi podpowiedzieć, gdzie kupowaliście stropy? Właśnie wystawił nas do wiatru dostawca... Wrrrrrrrrrrrrr

Ja chyba zdecyduję się na strop z Czamaninka http://www.czamaninek.pl.

Ceny stosunkowo atrakcyjne i materiał jest szybko dostępny.

Ściany mam od nich i są OK, strop od nich kupił sąsiad i właśnie go zalewa.

Witam :)

Z cieplutkim jeszcze pozwoleniem na budowę :) , zabieram się za pracę :wink:

Fajnie tak , jeszcze domu nie budowałem , ale zawsze jest ten pierwszy raz ...

Mam małe pytanko do no_kya - gdzie kupiłeś taką piękną siatkę na tymczasowe ogrodzenie ??? , albo może ktoś ma jakiś dobry pomysł , albo coś na zbyciu na tanie prowizoryczne ogrodzenie ...

Pozdrawiam Marek

Drodzy moi,

czy możecie mi podpowiedzieć, gdzie kupowaliście stropy? Właśnie wystawił nas do wiatru dostawca... Wrrrrrrrrrrrrr

Ja chyba zdecyduję się na strop z Czamaninka http://www.czamaninek.pl.

Ceny stosunkowo atrakcyjne i materiał jest szybko dostępny.

Ściany mam od nich i są OK, strop od nich kupił sąsiad i właśnie go zalewa.

Dziękuję bardzo :) znalazłam jeszcze jakiegoś miłego Pana w Wyszkowie...