no_kya 29.09.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 http://www.mikulska-klinkier.pl/ - tu kupiłem swojego vandersandena zamówienie we wtorek, tego samego dnia przelew i w piątek miałem dostawę uważam też że ceny mają konkurencyjne; za transport nic nie płaciłem A ile brałeś cegły? Chodzi mi o próg bezpłatnego transpotu... Pozdrawiam M. hm...nie wiem nic o progu. cegły wziąłem w sumie chyba niewiele bo tylko na dwa słupy - wyliczyłem i zamówiłem 900 sztuk. oprócz tego wziąłem jeszcze prawie 2000 sztuk płytek tego samego rodzaju (MOSA); razem były trzy palety jednak cena zależy od konkretnego modelu, nawet w ramach tego samego producenta... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 29.09.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 My jesteśmy na etapie "genialnych pomysłów" ogrodzeniowo - kominowo - elewacyjnych, więc na razie szukamy. Musimy sprawdzać naocznie, a tu tylko wszędzie Wienerberger i CRH Nie możemy dobrać kolorów. Dupa, dupeczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 29.09.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 hehehe, zamieniło mi na pupa... hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrado 30.09.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 dzięki serdeczne za odpowied dot. klinkieru kupiłem u mańków (płochocimska) i jestem zadowolony bursztyn RF kl.35CRH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 01.10.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Witajcie.Czy ktoś z grupowiczów może polecić ekipę do wylewek mixokretem ? Pozdrawiam.Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warek 02.10.2007 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam wszystkich. Potrzebuję zrobić przejazd przez rów odwadniający o szerokości ok 1-1,5 m. Musi być dość solidny aby mogły po mim przejeżdżać cięzarówki z materiałami budowlanymi. Z czego zrobić taką konstrukcję która wytrzyma nacisk np. betoniarki. Może ktoś robił coś podobnego u siebie albo ma jakiś pomysł. Raczej chodzi mi o rozwiązanie tymczasowe na potrzeby budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmxax 02.10.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Witam wszystkich. Potrzebuję zrobić przejazd przez rów odwadniający o szerokości ok 1-1,5 m. Musi być dość solidny aby mogły po mim przejeżdżać cięzarówki z materiałami budowlanymi. Z czego zrobić taką konstrukcję która wytrzyma nacisk np. betoniarki. Może ktoś robił coś podobnego u siebie albo ma jakiś pomysł. Pozdrawiam Witam! Na początku powinieneś określić czy przejazd ma być docelowy czy na potrzeby budowy... Najprościej będzie jak włożysz w rów przepusty betonowe (np. Dn=40 cm) i zasypiesz to pospółką zagęszczając ją warstwami, a na wierzch jakieś grubsze kruszywo (np. tłuczeń łamany 0/31,5) oczywiście zagęszczone. Możesz też zamienić rury betonowe na jakieś wzmocnione PEHD (np. rury AROT). Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 02.10.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 dzięki serdeczne za odpowied dot. klinkieru kupiłem u mańków (płochocimska) i jestem zadowolony bursztyn RF kl.35 CRH Konrado, a masz już zaprawę do murowania? jaką? skąd? po ile? sam właśnie dość pilnie szukam czegoś do Vandersandena i każdy chwali swoje: Quick-Mix, Kreisel, Alpol, Sopro... Quick-Mix bije wszystkich cenowo na głowę (kosztuje ponad 100% więcej niż reszta, dość podobna cenowo) no i problem jest również z dostępnością - choć to zależy od koloru; ja potrzebuję jasnej (biała lub jasnoszara) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 02.10.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 OSTRZEżENIE! przestrzegam przez zakupem drewna (np.: desek szalunkowych) od firmy PrzemDrew z okolic Szczytna p. Przemysław Bednarczyk ogłasza się na allegro ze swoją ofertą. Kupiłem, no w zasadzie zupełnie w ciemno (więc sam sobie jestem winien) 8 m3 desek, z których połowa tylko nadaje się na szalowanie stropu monolitycznego reszta jest: a) za krótka (sporo obrzynów długości ok. 0,5 m) b) za wąska c) spleśniała d) nieokorowana c) ponacinana/połamana mimo, wydawało się, atrakcyjnej ceny desek, szalunek stropu będzie dla mnie dużym wyzwaniem finansowym (już musiałem kupić kantówkę, na pewno będę musiał domawiać deski...) a mówili: OSZCZęDNY DWA RAZY TRACI... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 03.10.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Czy ktoś, poza Pawłem, może się ze mną podzielić sprawdzonymi namiarami na wykonawców mebli kuchennych, bo chyba jednak zamówimy na miejscu. Z góry dziękiMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 03.10.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 A teraz pora na świeże fotki: Najpierw łazienka na dole:http://img239.imageshack.us/img239/605/azienkadka0.jpghttp://img235.imageshack.us/img235/8176/azienkadoknoit7.jpghttp://img222.imageshack.us/img222/251/azienkadpodogapt5.jpghttp://img106.imageshack.us/img106/61/azienkadzblieniewh3.jpghttp://img211.imageshack.us/img211/385/azienkagm5.jpg Teraz wc:http://img212.imageshack.us/img212/706/wcbo7.jpghttp://img212.imageshack.us/img212/9089/wcwejcieit6.jpghttp://img225.imageshack.us/img225/1930/wczblieniejd5.jpg Reszta następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 04.10.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 A teraz pora na świeże fotki: Najpierw łazienka na dole: http://img235.imageshack.us/img235/8176/azienkadoknoit7.jpg a co to jest to wolne od glazury miejsce w podłodze przy oknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 04.10.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To jest miejsce na kibelek, bo trzeba go postawić nie na płytki, bo się pod oknem nie mieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 04.10.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 piękne kolory i gratulacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misio3 04.10.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Serdecznie wszystkich witam! Poszukuję pilnie namiarów na ocieplenie. Konkretnie najpilniej na fachowców do ocieplenia, ewentualnie tani styropian i inne Ekipa potrzebna na wczoraj. Z góry dzięki za wszelkie namiary, Pozdrawiam, Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patos 04.10.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Poszukuję wykonawcy instalacji gazowej wewnątrz domu i gazociągu w drodze około 70 m, może ktoś już przecierał szlaki w tej materii.PozdrawiamPatos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 04.10.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Czy komuś nie trzeba sprzątnąć z działeczki suporexu 12 cm?? Chętnie pomogę w rozwiązaniu problemu rewanżując się gotówką M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 04.10.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Znowu szukam używanych desek i stempli !!!!!! Co mnie podkusiło robić strop lany... Ma może ktoś? Albo może sąsiad za płotem ma, albo przegapiłam jakieś ogłoszenie na forum? a dlaczego szukasz nowych desek na strop ?? I co się stało?? Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 04.10.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 OSTRZEżENIE! przestrzegam przez zakupem drewna (np.: desek szalunkowych) od firmy PrzemDrew z okolic Szczytna p. Przemysław Bednarczyk ogłasza się na allegro ze swoją ofertą. Kupiłem, no w zasadzie zupełnie w ciemno (więc sam sobie jestem winien) 8 m3 desek, z których połowa tylko nadaje się na szalowanie stropu monolitycznego reszta jest: a) za krótka (sporo obrzynów długości ok. 0,5 m) b) za wąska c) spleśniała d) nieokorowana c) ponacinana/połamana mimo, wydawało się, atrakcyjnej ceny desek, szalunek stropu będzie dla mnie dużym wyzwaniem finansowym (już musiałem kupić kantówkę, na pewno będę musiał domawiać deski...) a mówili: OSZCZęDNY DWA RAZY TRACI... a już miałem się podłączyć do Twojego zamówienia i zamówić u nich brakujące krokwie do więźby. Całe szczęście że zamówiłem. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 04.10.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To jest miejsce na kibelek, bo trzeba go postawić nie na płytki, bo się pod oknem nie mieści daj namiar na gości od wylewek żeby ich nie brać pod uwagę jak będę robić wylewki. P.S. Magda nie przejmuj się tym bardzo, byłem w zeszłym tygodniu u kobietki zobaczyć robotę tynkarzy. Tam to dopiero murarze nawiwijali- kobita miała mieć pod oknem zlewozmywak. teraz ma hydraulikę podprowadzoną , wylewki zrobione i się okazało że stawiając szafkę ze zlewem pod oknem szafka będzie za wysoko w stosunku do parapetu. Kolesie pewnie zamiast wysokość pomieszczeń brać z uwzględnieniem rzędnych pewnie pominęli grubość stref podłogowych. Efekt - okno się na 100% nie otworzy i cały parter ma wysokość z 2,50 m , zamiast 2,70m. A wracając do łazienki to też jest kwiatek takowy że siedząc na kiblu prawym kolanem będzie dotykać do słupa podpierającego więźbę dachową. I ja się zastanawiam czy ludzie oczekują że budowlańcy i wszelkiej maści "fachowcy" będą myśleć za nich budując dom?? Gdzie Ci inwestorzy byli że tego nie wyłapali, a jeżeli nie właściciel to kierownik budowy , inspektor czy inny baran pilnujący tego??? Konrad LUDZIE NIE WIERZCIE W SłOWA WASZYCH FACHMANóW !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts