Magi77 05.10.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Konrad jeśli chodzi o ten kibelek, to nie jest wina budowlańców, tylko wspólna, bo przy ustalaniu wielkości okien nie wzięliśmy pod uwagę wysokości kompaktowych kibelków. A najniższy zestaw jaki udało nam się znaleźć ma 74 cm. czyli tyle ile akurat tam się mieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambda 05.10.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Znowu szukam używanych desek i stempli !!!!!! Co mnie podkusiło robić strop lany... Ma może ktoś? Albo może sąsiad za płotem ma, albo przegapiłam jakieś ogłoszenie na forum? a dlaczego szukasz nowych desek na strop ?? I co się stało?? Konrad Szukam ciągle bo ciągle mało. Nacieli desek długich na krótkie, poniszczyli, szkoda gadać Od 7 września deskują strop 150 m2 wyobrażacie to sobie!!??? Jakbym jakąś hale co najmniej budowała! Pomijam, że krzywo wszystko ....szkoda słów.... Jak komuś ekipa się nudzi (w co wątpię) to może ją podesłać do mnie na dokończenie tego stropu. Z dziką satysfakcją wurzucę wtedy moich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 05.10.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Znowu szukam używanych desek i stempli !!!!!! Co mnie podkusiło robić strop lany... Ma może ktoś? Albo może sąsiad za płotem ma, albo przegapiłam jakieś ogłoszenie na forum? a dlaczego szukasz nowych desek na strop ?? I co się stało?? Konrad Szukam ciągle bo ciągle mało. Nacieli desek długich na krótkie, poniszczyli, szkoda gadać Od 7 września deskują strop 150 m2 wyobrażacie to sobie!!??? Jakbym jakąś hale co najmniej budowała! Pomijam, że krzywo wszystko ....szkoda słów.... Jak komuś ekipa się nudzi (w co wątpię) to może ją podesłać do mnie na dokończenie tego stropu. Z dziką satysfakcją wurzucę wtedy moich A czy w ogóle zrobili Ci obrysówkę dookoła pomieszczeń z porządnej deski i cały stelaż pod deskowanie??? Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambda 05.10.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Zrobili, ale czy porządnie? Nie wiem, mi to na oko wszystko podejrzanie wygląda Ta moja ekipa teraz jest zbieraniną "pożalsięBoże" idiotów, ale poprzednia ekipa zeszła mi z budowy bo im: tu cytuję "atmosfera pracy" nie odpowiadała !! Dodam,że jesteśmy z mężem tylko wieczorami 15 min na budowie, nikt ich nie pilnuje, mają się jak na agrowczasach!Nigdy nie można im było zwrócić uwagi, bo mi kielnią rzucał obrażony!! Wypadałoby się zwolnić z pracy, żeby budować Ta budowa to droga przez mękę Myślę, że jak stan surowy da nam w kość, to wykończeniówka będzie bajką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 05.10.2007 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Zrobili, ale czy porządnie? Nie wiem, mi to na oko wszystko podejrzanie wygląda Ta moja ekipa teraz jest zbieraniną "pożalsięBoże" idiotów, ale poprzednia ekipa zeszła mi z budowy bo im: tu cytuję "atmosfera pracy" nie odpowiadała !! Dodam,że jesteśmy z mężem tylko wieczorami 15 min na budowie, nikt ich nie pilnuje, mają się jak na agrowczasach!Nigdy nie można im było zwrócić uwagi, bo mi kielnią rzucał obrażony!! Wypadałoby się zwolnić z pracy, żeby budować Ta budowa to droga przez mękę Myślę, że jak stan surowy da nam w kość, to wykończeniówka będzie bajką Wiesz, ja już wiedziałem jak koleś z Wami przyjechał że jest/są do dupy. a na takich idiotów to nie patrz, mam nadzieję że nie płaciliście im z góry za robotę. Ja sobie to tłumaczę w ten sposób że na wykończeniówce jak się komuś nie będzie podobać to " tam są drzwi". Jak dobrze pójdzie to skończycie przed zimą budynek , pojeździjcie po budowach w okolicy może mają wolne terminy. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 05.10.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Zrobili, ale czy porządnie? Nie wiem, mi to na oko wszystko podejrzanie wygląda Ta moja ekipa teraz jest zbieraniną "pożalsięBoże" idiotów, ale poprzednia ekipa zeszła mi z budowy bo im: tu cytuję "atmosfera pracy" nie odpowiadała !! Dodam,że jesteśmy z mężem tylko wieczorami 15 min na budowie, nikt ich nie pilnuje, mają się jak na agrowczasach!Nigdy nie można im było zwrócić uwagi, bo mi kielnią rzucał obrażony!! Wypadałoby się zwolnić z pracy, żeby budować Ta budowa to droga przez mękę Myślę, że jak stan surowy da nam w kość, to wykończeniówka będzie bajką tak na szybko to zadzwoń do gościa Stanisław Ciach 605 56 56 48 i powiedz że masz do zrobienia strop itd, nie mów mu że wywaliłaś ekipę- może źle podziałać- gość jest w porządku przynajmniej mój architekt go polecał i ja z nim kilka razy gadałem ale nigdy nie miał terminów, ostatnio jak z nim w sierpniu rozmawiałem to miał wolny ternim po 10 września. Powiedz że masz namiar od pana ROberta Wypycha. Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 05.10.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 OSTRZEżENIE! przestrzegam przez zakupem drewna (np.: desek szalunkowych) od firmy PrzemDrew z okolic Szczytna p. Przemysław Bednarczyk ogłasza się na allegro ze swoją ofertą. Kupiłem, no w zasadzie zupełnie w ciemno (więc sam sobie jestem winien) 8 m3 desek, z których połowa tylko nadaje się na szalowanie stropu monolitycznego reszta jest: a) za krótka (sporo obrzynów długości ok. 0,5 m) b) za wąska c) spleśniała d) nieokorowana c) ponacinana/połamana mimo, wydawało się, atrakcyjnej ceny desek, szalunek stropu będzie dla mnie dużym wyzwaniem finansowym (już musiałem kupić kantówkę, na pewno będę musiał domawiać deski...) a mówili: OSZCZęDNY DWA RAZY TRACI... a już miałem się podłączyć do Twojego zamówienia i zamówić u nich brakujące krokwie do więźby. Całe szczęście że zamówiłem. Konrad no to się cieszę że w porę ostrzegłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 05.10.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 ... Myślę, że jak stan surowy da nam w kość, to wykończeniówka będzie bajką też bardzo chciałbym w to wierzyć, ale obawiam się że stan surowy przy wykończeniu to bułka z masłem, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambda 06.10.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Dzieki Konrad za namiar, mam oddzwonić w poniedziałek, może coś z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 07.10.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Dzieki Konrad za namiar, mam oddzwonić w poniedziałek, może coś z tego wyjdzie. no to się cieszę, że mogłem pomóc. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 08.10.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Szanowni Starzy Forumowicze, chciałam wyrazić ubolewanie, iż w dnu wczorajszym nie skrzyknęliście nas - młodszych (w sensie udzielania się na forum) i mniej doświadczonych na Dzień Ziemniaka... Mam nadzieję, iż kolejny Dzień Ziemniaka spędzimy w szerszym gronie. Nadzieja moja jest tym większa, iż średnia wieku naszych sąsiadów wynosi lat 63,5... Pozdrawiam wszystkich M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 08.10.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Nie no jak wczoraj zobaczyłam tą gazetkę z ogłoszeniem Dni ziemniaka, to padłam ze śmiechu, cholera uzmysłowiłam sobie że się przeprowadzam na wieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 08.10.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Szanowni Starzy Forumowicze, chciałam wyrazić ubolewanie, iż w dnu wczorajszym nie skrzyknęliście nas - młodszych (w sensie udzielania się na forum) i mniej doświadczonych na Dzień Ziemniaka... Mam nadzieję, iż kolejny Dzień Ziemniaka spędzimy w szerszym gronie. Nadzieja moja jest tym większa, iż średnia wieku naszych sąsiadów wynosi lat 63,5... Pozdrawiam wszystkich M. Lhea, gdzie się budujesz?? Bo jeżeli w Stanisławowie I, to Ci tą średnią troche zaniżymy. Byłem na święcie rok temu (a może 2 lata temu???) i musze przyznać, że tegoroczne było znacznie większe i chyba ciekawsze. Chyba, ponieważ z braku czasu nie zgążyłem sie dostroić tak do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 08.10.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Nie no jak wczoraj zobaczyłam tą gazetkę z ogłoszeniem Dni ziemniaka, to padłam ze śmiechu, cholera uzmysłowiłam sobie że się przeprowadzam na wieś Magi czy zaszczyciłaś swoją obecnością to święto?? U Ciebie tak wiele się dzieje, że się nie spostrzegłaś gdzie sie przeprowadzasz Pozdrowienia mar.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 08.10.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Szanowni Starzy Forumowicze, chciałam wyrazić ubolewanie, iż w dnu wczorajszym nie skrzyknęliście nas - młodszych (w sensie udzielania się na forum) i mniej doświadczonych na Dzień Ziemniaka... Mam nadzieję, iż kolejny Dzień Ziemniaka spędzimy w szerszym gronie. Nadzieja moja jest tym większa, iż średnia wieku naszych sąsiadów wynosi lat 63,5... Pozdrawiam wszystkich M.poprawimy się za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 08.10.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Lhea, gdzie się budujesz?? Bo jeżeli w Stanisławowie I, to Ci tą średnią troche zaniżymy. Byłem na święcie rok temu (a może 2 lata temu???) i musze przyznać, że tegoroczne było znacznie większe i chyba ciekawsze. Chyba, ponieważ z braku czasu nie zgążyłem sie dostroić tak do końca. Aleksandrów... Sam początek. My na święcie, jako przyszłe wieśniaki, nikogo nie obrażając, byliśmy. Zaliczyliśmy ziemniaki z ogniska i obrzydliwego kebaba. W przyszłym roku zaliczamy dożynki Mieliśmy jeszcze zostać na koncercie skanera, ale musieliśmy wracać do domu. Pozdrawiam wszystkich Wieśniaków M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnia 08.10.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Aleksandrów... Sam początek. A aaa, chyba wiem gdzie to jest. Przedmieścia (przedwsia) Stanisławowa I. A tak poważnie to mostek od DH ANNA to już Aleksandrów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 08.10.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Ile płaciliście za metr położenia ocieplenia na budynku? Styropian 12 cm + siatka. Dziękuję za szybką odpowiedź M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 08.10.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 marnia A tak poważnie to mostek od DH ANNA to już Aleksandrów ? Aleksandrów jest od mostka w dal (czytaj Nieporęt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 08.10.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Nie no jak wczoraj zobaczyłam tą gazetkę z ogłoszeniem Dni ziemniaka, to padłam ze śmiechu, cholera uzmysłowiłam sobie że się przeprowadzam na wieś Magi czy zaszczyciłaś swoją obecnością to święto?? U Ciebie tak wiele się dzieje, że się nie spostrzegłaś gdzie sie przeprowadzasz Pozdrowienia mar.. No nie było mnie, bo dopiero wczoraj zobaczyłam głoszenie, żałuję bardzo Zwłaszcza że przegapiłam tą mszę polową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts