Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

sharpie, widzę u Ciebie standartowo,

Nieustające, ciągłe postępy.

Pozdrawiam

Marek

Staramy się gonić z robotą, dopóki kasa jest ale zaraz trzeba będzie bank o natępna transzę prosić a frank jak na razie fatalnie stoi:((

Także i robota pewnie zwolni.

cześć

wpadłbym do Ciebie/Was kiedyś ,

daj znać kiedy będziesz na budowie to się jakoś zgadamy.

Konrad :wink:

Witamy Wszystkich!!!

Od jakiegoś czasu zaglądamy do waszego wątku,gdyż jesteśmy w trakcie poszukiwań działki w waszym rejonie ( 1000-2000m2). Z tym też wiąże sie moja prośba do was odnośnie jakiegoś namiaru na sprawdzona agencję nieruchomości lub ewentualnie jakąś okazje. Będziemy bardzo wdzięczni za pomoc ! Pozdrawiamy wszystkich gorąco, ciągle z Podlasia :lol:

Witam sąsiadów

Po 6 miesiącach oczekiwania na przekształcenie i nowy podział geodezyjny działek stałem się, wspólnie z żoną i synem pełnoprawnym właścicielem domku w Michałowie-Reginowie. Budowa jest już dosyć zaawansowana (pozostaje wykończenie wnętrza i zagospodarowanie terenu) niemniej jednak chętnie skorzystam z doświadczenia sąsiadów budujących w okolicy.

Prosiłbym o namiary na:

1. Hydraulika do podłączenia kotłowni (piec na ekogroszek, zasobnik, hydrofor, grzejniki)

2. Spychacz do przygotowania ziemi pod budowę ciągów jezdnych i pieszych.

3. Firmy dostarczającej tłuczeń i piasek do podbudowy pod kostkę betonową.

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Tomek

Witam sąsiadów

Po 6 miesiącach oczekiwania na przekształcenie i nowy podział geodezyjny działek stałem się, wspólnie z żoną i synem pełnoprawnym właścicielem domku w Michałowie-Reginowie. Budowa jest już dosyć zaawansowana (pozostaje wykończenie wnętrza i zagospodarowanie terenu) niemniej jednak chętnie skorzystam z doświadczenia sąsiadów budujących w okolicy.

Prosiłbym o namiary na:

1. Hydraulika do podłączenia kotłowni (piec na ekogroszek, zasobnik, hydrofor, grzejniki)

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Tomek

Hydraulik Pan Paweł 507 325 311

Piasek i inne 510 861 086

Oba namiary sprawdzone. Polecam

Witam sąsiadów

Prosiłbym o namiary na:

Z góry dziękuję za pomoc

Pozdrawiam

Tomek

Hydraulik Pan Paweł 507 325 311

Piasek i inne 510 861 086

Oba namiary sprawdzone. Polecam

Cześć

czy hydraulik to ten o którym mówiłeś że facet niesamowicie zajęty i krucho u niego z terminami ??

Mam pytanie o wodę.

Stanisławów I, Nieporęt i okolice.

Czy ktoś robił studnię, ale taką naprawdę głęboką??

Kilkadziesiąt metrów??

Jaka jest woda na większej głębokości??

Witam

ja mam zwykłą studnię na 12 m, tyle że ja jestem ze Stanisłwowa I z lewej strony kanału.

Facet, który mi ją wiercił twierdził że woda z 12 m będzie taka sama jakby mi wywiercił na 50 czy 60 m , a czy to prawda czy fałsz , tego nie dociekałem.

Problem jest po prawej stronie Kanału , tam woda jest koloru brunatnego i ogólnie syfiasta z każdej głębokości.

Mam pytanie o wodę.

Stanisławów I, Nieporęt i okolice.

Czy ktoś robił studnię, ale taką naprawdę głęboką??

Kilkadziesiąt metrów??

Jaka jest woda na większej głębokości??

U nas też woda na 12 metrach. Pijemy i żyjemy :) Jeszcze nie badaliśmy, ale w smaku jest super, wsiowa, bez porównania z pychotką warszawską. My mamy wodę w Aleksandrowie, na granicy ze Stanisławowem.

Pozdrawiam

Małgosia

Mam działkę p[o stronie Aleksandrowa.

Problem jest taki, że ponoć na kilkunastu metrach jest glina, a nad nią piasek i woda OK. Tylko, że sąsiedzi (wszyscy 3) robia oczyszczalnię POŚ, i zapewne nastąpi zanieczyszczenie tej wody. Myślałem o głębokiej studni, aby sie przed tym zabezpieczyć.

Marnia,

u nas były: piach, glina, ił, piach i pod piachem był żwirek. Ważne jest to, żeby woda była z drugiego lustra wody. Po dwóch warstwach nieprzepuszczalnych nie powinno być już żadnego syfu. Mamy namiar na miłego Pana, który nam wiercił studnię. Nawet go nie pilnowaliśmy za bardzo, a nie opierniczał się, tylko regularnie dokopał się do drugiego lustra. W wolnej chwili zapraszamy na konsumpcję. Podjedziemy w weekend na działeczkę, zależnie od tego, kiedy będzie pogoda.

Pozdrawiam

Małgosia

Marnia,

u nas były: piach, glina, ił, piach i pod piachem był żwirek. Ważne jest to, żeby woda była z drugiego lustra wody. Po dwóch warstwach nieprzepuszczalnych nie powinno być już żadnego syfu. Mamy namiar na miłego Pana, który nam wiercił studnię. Nawet go nie pilnowaliśmy za bardzo, a nie opierniczał się, tylko regularnie dokopał się do drugiego lustra. W wolnej chwili zapraszamy na konsumpcję. Podjedziemy w weekend na działeczkę, zależnie od tego, kiedy będzie pogoda.

Pozdrawiam

Małgosia

Z przyjemnością z degustacji skorzystam :D .

Lecz niestety nie wcześniej niż za 2 tyg, chyba, że w ciągu tygodnia - to choćby i dzisiaj :D :D .

czy wiecie gdzie najlepiej zrobić badanie wody (mam na myśli analizę chemiczną zawartości wody czerpanej z własnego ujęcia)?

z góry dzięki za podpowiedzi

no_kya

Z Sanepidu w Legionowie chcą przyjeżdżać za jakieś chore pieniądze. Gdzieś na Żelaznej jest laboratorium, gdzie można zawieźć wodę osobiście. Koszt około 40,00, wodę należy zwieźć tego samego dnia, jak najszybciej.

A dźwig do więźby?? Cieśla nie ma chęci do pracy?? U nas wszystko wciągali na kołowrotku, wnosili i sobie podpierali... A trochę tego jest. Dźwig totalnie zbędny.

Może ktoś posiada jakiś konkretny adres , tel. jeżeli chodzi o badanie wody??

Witam.

Poszukuję sprawdzonej ekipy do ocieplenia poddasza wełną i wykonania gpis-kartonów.

Magi77 - nie dzwoniłem bo dopiero dzisiaj zakończyli u mnie elewację (styro + 2 razy klej) - Ekipy niestety nie polecam.

Do gościa od GK na którego dałaś mi namiar nie mogę się wogóle dodzwonić.

Pozdrawiam.

Paweł

Witam.

Poszukuję sprawdzonej ekipy do ocieplenia poddasza wełną i wykonania gpis-kartonów.

Magi77 - nie dzwoniłem bo dopiero dzisiaj zakończyli u mnie elewację (styro + 2 razy klej) - Ekipy niestety nie polecam.

Do gościa od GK na którego dałaś mi namiar nie mogę się wogóle dodzwonić.

Pozdrawiam.

Paweł

Cześć

a co tam u Ciebie/Was z wodociągiem??zakończyli te wykopki ??wodę masz ?

jak będziesz miał czas to wpadnij w weekendzik popatrzeć na ogrodzenie.