Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nieśmiało grupa nieporęt i okolice

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

Proces budowlany już dawno zakończony... ale pozostało mi nieco rzeczy, które być może komuś się przydadzą.

1) Za 50zł oddam 19 bardzo przydatnych kratek (kupione w castoramie po 11zł/szt.) zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym jako tymczasowy chodnik do domu, garażu, komórki etc. Mi służyły dzielnie całą budowę i ochraniały przed tonami błota wnoszonymi do domu, wiosną ładnie trawą zarosły jednak teraz mam już kostkę a kratki leżą. Może się komuś przydadzą! Odbiór własny.

http://images23.fotosik.pl/120/5067b322470831e6m.jpg http://images27.fotosik.pl/120/aab690a78dd69294m.jpg

2) Za kolejne 50zł oddam całą paczkę profili CD60 (60mm/27mm/4m) do konstrukcji k-g na poddaszu. W paczce jest chyba 12 sztuk plus jeszcze kilka luzem też dodaję. Odbiór własny.

Jako gratis dla pierwszego kupującego dodam dwa worki cementu jeśli się przydadzą (cement ma niecały miesiąc) :)

Pozdrawiam serdecznie i życze powodzenia wszystkim Koleżankom i Kolegom budującym w naszej pięknej okolicy!

H.

Może pochwalicie się swoimi kominkami - a właściwie ich wykonaniem - gdzie zamawialiście i kto robił zabudowę. Czy moze ktoś miał kontakt z firmą http://www.mirolesfoyers.pl z Modlińskiej albo Kati Kominki z Marek?

Poszukują też wyknnawcy do ocieplenia poddasza oraz zabudowy GK - jeżeli mozecie polecić do będe wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam.

Witam sąsiadów.

W czerwcu startuje z budową w Aleksandrowie ale niemam jeszcze kierownika budowy. Macie może kogoś godnego polecenia?

Pozdrawiam serdecznie

Poszukaj na forum, generalnie króluje Pani Teresa i jeżeli nie masz potrzeby widywania kierownika codziennie, my takiej nie mieliśmy, polecam. Przyzwoita kasa, była dostępna pod telefonem na każdą konsultację telefoniczną. A jak była potrzeba, to przyjeżdżała. Ja polecam, choć wiem, że były również zastrzeżenia. Ale nikt nie jest idealny ;) A co najważniejsze nie czepia się.

A gdzie w Aleksandrowie? My również tam wybraliśmy swoje miejsce na ziemi :)

Pozdrawiam

Małgosia

Dzięki Małgosiu. A masz namiar na tę p. Teresę ? Wiesz ekipa niby sprawdzona ale kto ich tam wie... Wolałbym żeby im ktoś na ręce patrzył, ale z drugiej stony jak będę wymagał ostrego nadzoru to mnie taki nadzorca słono policzy. A kobiecina sie zna na robocie, czy tylko ma papiery?

Działkę mamy zaraz za mostkiem w lewo w Królewską i za 200 m w lewo w stronę kanałku. Ulica już z tego co wiem ma nazwę 'Książęca".

Pozdrawiam Rafał

Dzięki Małgosiu. A masz namiar na tę p. Teresę ? Wiesz ekipa niby sprawdzona ale kto ich tam wie... Wolałbym żeby im ktoś na ręce patrzył, ale z drugiej stony jak będę wymagał ostrego nadzoru to mnie taki nadzorca słono policzy. A kobiecina sie zna na robocie, czy tylko ma papiery?

Działkę mamy zaraz za mostkiem w lewo w Królewską i za 200 m w lewo w stronę kanałku. Ulica już z tego co wiem ma nazwę 'Książęca".

Pozdrawiam Rafał

Info poszło na PW.

Pozdrawiam

Dzięki Małgosiu. A masz namiar na tę p. Teresę ? Wiesz ekipa niby sprawdzona ale kto ich tam wie... Wolałbym żeby im ktoś na ręce patrzył. A kobiecina sie zna na robocie, czy tylko ma papiery?

Rafał, jeżeli liczysz, żeP.Teresa dopilnuje ekipę, będzie patrzyła na ręce itp. to musze Cię zmartwić. Pani Teresa zapewne jest świetnym fachowcem, ale ma zbyt duzo obowiązków i sie po prostu nie wyrabia. Umówienie wizyty na budowie, to z wyprzedzeniem kilkudniowym, po kilku rozmowach telefonicznych, a i tak czasami nawala. Znam kilka osób i w obecnym roku nikt nie był w pełni zadowolony z jej zaangażowania. Jeżeli Ci idzie o bezproblemowe wpisy w dzienniku to OK.

Przy dwóch rondkach przed Nieporętem jest hurtownia mat.bud. Facet też prowadzi budowy. Możesz z nim pogadać. W mojej uliczce budował 3 domy, wszyscy zadowoleni.

Jeszcze 1 majster na priv.

Witajcie,

Proces budowlany już dawno zakończony... ale pozostało mi nieco rzeczy, które być może komuś się przydadzą.

1) Za 50zł oddam 19 bardzo przydatnych kratek (kupione w castoramie po 11zł/szt.) zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym jako tymczasowy chodnik do domu, garażu, komórki etc. Mi służyły dzielnie całą budowę i ochraniały przed tonami błota wnoszonymi do domu, wiosną ładnie trawą zarosły jednak teraz mam już kostkę a kratki leżą. Może się komuś przydadzą! Odbiór własny.

http://images23.fotosik.pl/120/5067b322470831e6m.jpg http://images27.fotosik.pl/120/aab690a78dd69294m.jpg

2) Za kolejne 50zł oddam całą paczkę profili CD60 (60mm/27mm/4m) do konstrukcji k-g na poddaszu. W paczce jest chyba 12 sztuk plus jeszcze kilka luzem też dodaję. Odbiór własny.

Jako gratis dla pierwszego kupującego dodam dwa worki cementu jeśli się przydadzą (cement ma niecały miesiąc) :)

Pozdrawiam serdecznie i życze powodzenia wszystkim Koleżankom i Kolegom budującym w naszej pięknej okolicy!

H.

Nie wiem czy wychodzą wiadomości na priv z mojego kompa.

Ja chcę kratki !!!

Prosze o namiary.

Dzięki Małgosiu. A masz namiar na tę p. Teresę ? Wiesz ekipa niby sprawdzona ale kto ich tam wie... Wolałbym żeby im ktoś na ręce patrzył. A kobiecina sie zna na robocie, czy tylko ma papiery?

Rafał, jeżeli liczysz, żeP.Teresa dopilnuje ekipę, będzie patrzyła na ręce itp. to musze Cię zmartwić. Pani Teresa zapewne jest świetnym fachowcem, ale ma zbyt duzo obowiązków i sie po prostu nie wyrabia. Umówienie wizyty na budowie, to z wyprzedzeniem kilkudniowym, po kilku rozmowach telefonicznych, a i tak czasami nawala. Znam kilka osób i w obecnym roku nikt nie był w pełni zadowolony z jej zaangażowania. Jeżeli Ci idzie o bezproblemowe wpisy w dzienniku to OK.

Przy dwóch rondkach przed Nieporętem jest hurtownia mat.bud. Facet też prowadzi budowy. Możesz z nim pogadać. W mojej uliczce budował 3 domy, wszyscy zadowoleni.

Jeszcze 1 majster na priv.

Muszę z żalem potwierdzić tę niepochlebną opinię - był moment kiedy rzeczywiście bardzo mi brakowało pomocy ze strony kierownika budowy i nie mogłem liczyć na tę pomoc...

naprawdę cieszę się, że mam tak solidną ekipę bo inaczej nie wiem jak by to wszystko wyglądało...

a tak w ogóle się już trochę pochwalę:

http://img103.imageshack.us/img103/8090/p1010694bj6.jpg

http://img142.imageshack.us/img142/3081/p1010733sy4.jpg

w tym tygodniu moja dzielna ekipa planuje zakończyć prace

najwyższy czas - mentalnie i finansowo jestem już pozamiatany na ten rok ;)

No jasne że słup. A ja napisałem "cokół"??? piątek był i pewnie dlatego. Ja mam takie dwa w projekcie. Podoba mi sie ta cegła. Ile płaciłeś od sztuki i ile Ci wyszło sztuk na słup?

jeśli sie nie mylę to chyba 3,2 brutto (vandersanden MOSA, zamawiane przez internet w Mikulska Klinkier z Krakowa)

na słup ok. 280 sztuk. robocizna 600 PLN za słup