MagdaMarek 05.01.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Wszystkiego najlepszego w nowym roku ... aby budowanie było tańsze niż zakładacie aby wszyscy wykonawcy byli uczciwi itd ... A teraz z innej beczki ... Czy zdarzyło się wam że coś wam wymontowali i ukradli ...chodzi mi o okolice Michałowa - Grabiny ... ? Pozdrawiam Marek PS. Szukam fachowca od instalacji alarmowych , jak ktoś może kogoś polecić to bardzo proszę o kontakt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris19 06.01.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Wszystkiego najlepszego w nowym roku ... aby budowanie było tańsze niż zakładacie aby wszyscy wykonawcy byli uczciwi itd ... A teraz z innej beczki ... Czy zdarzyło się wam że coś wam wymontowali i ukradli ...chodzi mi o okolice Michałowa - Grabiny ... ? Pozdrawiam Marek PS. Szukam fachowca od instalacji alarmowych , jak ktoś może kogoś polecić to bardzo proszę o kontakt ... Alarmy Bogusław Balicki 509262371 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaMarek 06.01.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 kris19 , Bardzo dziękuję za namiar . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frustrat 06.01.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam wszyskich budujących w okolicach Nieporętu. My również ruszamy z budową, a włąściwie już ruszyliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 07.01.2008 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Potrzebuję pomocy bardziej zaawansowanych Mam otwór na okno balkonowe o wysokości 230 cm. Podpowiedzcie mi proszę czy okno wstawiam w całym świetle otworu, czy on mi się zmniejszy na wysokość - nie wiem, styropian, posadzka - w tej chwili mam wylewkę, opaskę z cegły czerwonej i papę na niej. Będę wdzięczna za pomoc i wskazówki. Pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 20.01.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Potrzebuję pomocy bardziej zaawansowanych Mam otwór na okno balkonowe o wysokości 230 cm. Podpowiedzcie mi proszę czy okno wstawiam w całym świetle otworu, czy on mi się zmniejszy na wysokość - nie wiem, styropian, posadzka - w tej chwili mam wylewkę, opaskę z cegły czerwonej i papę na niej. Będę wdzięczna za pomoc i wskazówki. Pozdrawiam Małgosia nie wiem czy dobrze rozumiem Twój opis, ale wg mnie okno powinnaś wstawić z uwzględnieniem ostatecznej wysokości podłogi, zostawiając przerwę od dołu (czyli równając do nadproża) i licując okno z zewnętrzną stroną ściany w projekcie powinnaś mieć podaną grubość wylewek i okładzin podłogowych zaznaczam, że ja nie z tych zaawansowanych - ten właśnie etap jeszcze przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 20.01.2008 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Drodzy, poszukuję pilnie namiarów na wykonawcę drzwi zewnętrznych - możliwie najbardziej bezpiecznych.Zależy mi również na szybkiej realizacji. Proszę też o namiary na sprawdzonych fachowców od tynków C-W oraz od wylewek. z góry dzięki no_kya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 21.01.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Potrzebuję pomocy bardziej zaawansowanych Mam otwór na okno balkonowe o wysokości 230 cm. Podpowiedzcie mi proszę czy okno wstawiam w całym świetle otworu, czy on mi się zmniejszy na wysokość - nie wiem, styropian, posadzka - w tej chwili mam wylewkę, opaskę z cegły czerwonej i papę na niej. Będę wdzięczna za pomoc i wskazówki. Pozdrawiam Małgosia nie wiem czy dobrze rozumiem Twój opis, ale wg mnie okno powinnaś wstawić z uwzględnieniem ostatecznej wysokości podłogi, zostawiając przerwę od dołu (czyli równając do nadproża) i licując okno z zewnętrzną stroną ściany w projekcie powinnaś mieć podaną grubość wylewek i okładzin podłogowych zaznaczam, że ja nie z tych zaawansowanych - ten właśnie etap jeszcze przede mną Dziękuję za podpowiedź. Okna już zamówione i zapłacone. Dostałam info z pierwszej ręki, że miała być 20% podwyżka, więc postoją troszkę i się powietrzą... A drzwi szukaliśmy w wielu mejscach. Moim zdaniem totalna porażka. Po wielu podejściach zdecydowaliśmy się w końcu na stalowe. I już takie znaleźliśmy. Drewniane nigdy nie będą tak bezpieczne... Zresztą jak ktoś będzie chciał Cię odwiedzić podczas Twojej nieobecności wejdzie oknem. To bardziej kręci Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 21.01.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Drodzy, poszukuję pilnie namiarów na wykonawcę drzwi zewnętrznych - możliwie najbardziej bezpiecznych. Zależy mi również na szybkiej realizacji. Proszę też o namiary na sprawdzonych fachowców od tynków C-W oraz od wylewek. z góry dzięki no_kya Poleciało na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 21.01.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Drodzy, poszukuję pilnie namiarów na wykonawcę drzwi zewnętrznych - możliwie najbardziej bezpiecznych. Zależy mi również na szybkiej realizacji. Proszę też o namiary na sprawdzonych fachowców od tynków C-W oraz od wylewek. z góry dzięki no_kya Poleciało na priva Witam Mago ja chciałbym się Ciebie zapytać o Twoje okna co to za producent i jaki kolor i już nie pamiętam czy ty masz drewniane parapety ? Jeśli tak to poproszę o namiar, bo gdzieś mi umknęło. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 21.01.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Drodzy, poszukuję pilnie namiarów na wykonawcę drzwi zewnętrznych - możliwie najbardziej bezpiecznych. Zależy mi również na szybkiej realizacji. Proszę też o namiary na sprawdzonych fachowców od tynków C-W oraz od wylewek. z góry dzięki no_kya Poleciało na priva Witam Mago ja chciałbym się Ciebie zapytać o Twoje okna co to za producent i jaki kolor i już nie pamiętam czy ty masz drewniane parapety ? Jeśli tak to poproszę o namiar, bo gdzieś mi umknęło. Pozdrawiam Konrad Okna Jezierski ,kolor-canadianł.Ładne okna ma też Paweł i Renia( bardzo podobne do naturalnego drzewa) Parapety mam dębowe Namiary wysyłam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 21.01.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 >>>>>>>>>>>>>>>>>>> Witam Mago ja chciałbym się Ciebie zapytać o Twoje okna co to za producent i jaki kolor i już nie pamiętam czy ty masz drewniane parapety ? Jeśli tak to poproszę o namiar, bo gdzieś mi umknęło. Pozdrawiam Konrad Okna Jezierski ,kolor-canadianł.Ładne okna ma też Paweł i Renia( bardzo podobne do naturalnego drzewa) Parapety mam dębowe Namiary wysyłam na priva.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< dzięki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 21.01.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Bardzo Nam Miło .....MAŁGOSIU .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 21.01.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Bardzo Nam Miło .....MAŁGOSIU .... Dzięki ,ale nie ma za co A tak wogóle to pochwal się jak wszystko działa Kominek podłączony??? Ciepła woda już jest?Podłogóweczka chodzi????? Napisz,zadzwoń .Mam ochotę wpaść i sprawdzić Wasze postępy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 22.01.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 wiesz przecież że nasze drzwi są zawsze dla was otwarte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 22.01.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Witam wszystkich,Do Mago dołaczam prośbe na tynkarzy od c-w i wylewek i tynki zew.Następna prośba to skąd braliscie dzrzwi zewnętrzne i brame garażową.I na końcu pytanko, Czy są jakieś przeciwskazania, żeby nie robic jednocześnie tynków wew i zew, bądż tylko z tygodniowa róznica czasu, czy to będzie żle wpływało na schnięcie obu tynków.Pozdrawiam serdcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 22.01.2008 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 wiesz przecież że nasze drzwi są zawsze dla was otwarte Wiem,wiem.. maliniaczek Namiary na priva Widzę,że ostro zabierasz się do wykończania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 22.01.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 I na końcu pytanko, Czy są jakieś przeciwskazania, żeby nie robic jednocześnie tynków wew i zew, bądż tylko z tygodniowa róznica czasu, czy to będzie żle wpływało na schnięcie obu tynków. Jeśli dom nie jest zbudowany z gazobetonu - to wielkich przeciwwskazań nie ma, daj tylko tynkom wewn. trochę czasu na wyschnięcie, tak jak piszesz. Jeśli zaś budujesz z gazobetonu, to wg mnie przeciwwskazania są, i najpierw musisz zrobić tynki wewn., odczekać aż całkowicie wyschną (nie tylko wierzchnia warstwa), a potem robić ocieplenie na zewnątrz. Przy dobrym grzaniu to będzie różnica 3 tygodni, do miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 22.01.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Dzięki za odpowiedzi- Mago jak ty szybko działasz... Kakaowy- na szczęście nie mam domku z gazobetonu tylko z porotherm25, rozumiem, że spokojnie moge tynkowac, Planowany termin to maj więc pogoda powinna być odpowiednia.Ponawiam prośbe o brame garazową i drzwi wejściowe.I właśnie tu wymyśliłam cos takiego, co mąż mówi, że to idiotyczny pomysl, ale doradze sie was i oto mój pomysł:Chce założyć dzrzwi wejściowe tymczasowe na czas wszystkich brudnych prac, a potem dopiero juz po elewacjach docelowe dzrzwi wejściowe, mój problem polega na tym co z futryna- ościeżnicą dzrzwi, czy teraz zamawiam dwie pary dzrzwi i wstawiam docelową ościeżnice i tanie dzrzwi czy normalnie tanią ościeżnice i tanie drzwi , a pożniej to wszysto rozwalam, i na nowo zakładam pożądne drzwi, czy wogóle sie w to nie bawić, tak jak mój mąż uważa i od razu założyć docelowe drzwi i porządnie je obkleić folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 22.01.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Zrób tak jak radzi mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts