Qciniak 01.02.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witam. Słuczajcie czu komuś z Was kładła dach firma Zakpol z Nieporętu? Jeśli tak to podzielcie się opiniami na ich temat. Pozatym poszukuje stropu terriva (belki i pustaki). Możecie polecić jakiegoś dobrego sprzedawce lub wytwórcę? Pozdrawiam sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 01.02.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witam. Słuczajcie czu komuś z Was kładła dach firma Zakpol z Nieporętu? Jeśli tak to podzielcie się opiniami na ich temat. Pozatym poszukuje stropu terriva (belki i pustaki). Możecie polecić jakiegoś dobrego sprzedawce lub wytwórcę? Pozdrawiam sąsiadów My kupowaliśmy nadproża i strop w Sulejówku w firmie Betakor - tyle, że mają tylko keramzyt. Mają fabrykę, wszystko jest wibrowane maszynowo. Dostaliśmy piekne pustaki, jak z obrazka. A myslałam, że tylko na wystawie mają takie śliczne . Dostarczyli gratis na budowę, zdjęli na paletach. I kasowo byli atrakcyjni... Ale może dostaniesz jakiś bliższy namiar. W każdym bądź razie mogę serdecznie polecić. Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 01.02.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Możecie mi napisać ile płaciliście za kładzenie karton-gipsu na poddaszu i położenie waty? Spotykam się z wykonawcą i chciałabym wiedzieć, o czym mówię. Wielkie dziękiMałgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qciniak 02.02.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Dzięki Małgosiu za namiary na strop. Sulejówek nie jest aż tak daleko, chętnie podjade i zobacze co mają do zaoferowa. Jest też taki mały zakład w stanisławowie. Robią bloczki i m.in. stropy, ale słyszałem że nie mają żadnych certyfikatów i trochę się boję brać od nich...Pozdrawaim Q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 02.02.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Witanko.Ten zakład w Stanisławowie Pierwszym to na ul. Klonowej.Jak zaczynałem budowę oglądałem ich wyroby. Zdecydowanie nie polecam - jakoś baaaardzo kiepsciutka. U nas na budowie: - od 07.02.2008 - start akcja kominek- od 11.02.2008 - start akcja glazury Pozdrawiam.Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qciniak 03.02.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 zgadam się z Tobą sharpie... bloczki które tam leżą wyglądają nie najlepiej i dlatego kupiłem certusa. pewnie sporo więcej zapłaciłem ale akurat na tym nie planowałem oszczędności. teraz mam za to inny ból głowy - deski i papa czy dobra folia np maxx dorkena? wiem że ten temat na forum był wałkowany milion razy ale mimo tego że czytałem co mi wpadło w oko, to i tak nadal jestem w kropce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYSZARD671 03.02.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Witam,Poszukuję dekarzy.......... Jesli macie kogoś do polecenia z góry dziękujęPozdrawiamRysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharpie 03.02.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Witanko. Ja brałem bloczki z Budetu - były super. Certus poszedł na strop. U mnie poszła folia Dorkena Maxx Pozdrawiam. Paweł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qciniak 03.02.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Ja własnie przymierzam sie do maxxa, choć gdzieś znalazłem porównanie parametrów i bardzo ładnie wypada tyrvek pro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anarika 05.02.2008 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Witam wszystkich! Od niedawna zaczęłam zaglądać na Forum. Mam dopiero rozpoczętą budowę - fundamenty. Chcę dokonać kilku zmian w projekcie i szukam architekta. Czy ktoś mógłby mi polecić...dobrego i niedrogiego? Czas goni, wiosna tuż tuż i zaraz rozpoczynam kolejny etap budowy. Pozdrawiam i z góry dziękuję Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lambda 08.02.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Przypominam wszystkim rozpoczynającym budowę w tym roku,że chętnie odsprzedam STEMPLE - duże ilości i długości!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maliniaczek 11.02.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Szukam bramy garażowej- może pochwalicie sie skąd braliście i jak wyglądał motaż i czas realizacji od zamówienia do wstawieniapozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 12.02.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witajcie Mam pytanie Czy ktoś posiada wiedzę lub doświadczenie w temacie podpięcia się z siecią wodociągową z drogi prywatnej (wykonanej prywatnie w zakresie działkowiczów) do wodociągu w drodze gminnej???????? U nas pojawił się problem w momencie gdy wystąpiliśmy do gminy o zgodę na podpięcie się i zajęcie pasa ruchu. Do tej pory nikt z nas nie został poinformowany, że nie jest to możliwe gdy droga jest prywatna, że musimy ją najpierw przekazać gminie, co trwa 2-3 miesiące. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 12.02.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Witajcie Mam pytanie Czy ktoś posiada wiedzę lub doświadczenie w temacie podpięcia się z siecią wodociągową z drogi prywatnej (wykonanej prywatnie w zakresie działkowiczów) do wodociągu w drodze gminnej???????? U nas pojawił się problem w momencie gdy wystąpiliśmy do gminy o zgodę na podpięcie się i zajęcie pasa ruchu. Do tej pory nikt z nas nie został poinformowany, że nie jest to możliwe gdy droga jest prywatna, że musimy ją najpierw przekazać gminie, co trwa 2-3 miesiące. Z góry dzięki za odpowiedź. U mnie sytuacja jest podobna, choć ja nie podpinam się do wodociągu - mamy studnię. Jednak sąsiedzi są bezproblemowo podpięci do rurki. Powinniście to mieć chyba opisane w warunkach przyłączenia wody - jeśli nie ma nałożonego obowiązku oddania drogi, to chyba mają robić tak jak jest w warunkach. Nie macie obowiązku oddawania drogi gminie, choć de facto leży to w Waszym interesie - kanalizację ma obowiązek podprowadzić gmina po drodze gminnej, a Wy tylko u siebie na działce, toż samo z gazem i innymi cudami. Może w dalekiej przyszłości pociągną Wam oświetlenie na koszt gminy... Inna kwestia należy do tego, czy droga jest prywatna - czytaj wytyczona z jednej działki jako droga dojazdowa do reszty i jesteście w jej akcie notarialnym, bo jeżeli była to droga polna utwardzona przez Was, to nie jest ona prywatna. Można podyskutować, że oddacie drogę gminie, ale w takim razie ktoś chyba musi Wam zwrócić koszty poniesione w związku z budową wodociągu, bo tak jak pisałam, w drodze gminnej obowiązek podprowadzenia wody do granicy posesji należy do gminy, ale mogę się niestety mylić. Chyba już pójdę spać, bo bredzę... Miłych snów Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobb 12.02.2008 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Nieśmiało dołączam do grupy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 13.02.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Nieśmiało dołączam do grupy! serdecznie witamy nowego członka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 13.02.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 U mnie sytuacja jest podobna, choć ja nie podpinam się do wodociągu - mamy studnię. Jednak sąsiedzi są bezproblemowo podpięci do rurki. Powinniście to mieć chyba opisane w warunkach przyłączenia wody - jeśli nie ma nałożonego obowiązku oddania drogi, to chyba mają robić tak jak jest w warunkach. Nie macie obowiązku oddawania drogi gminie, choć de facto leży to w Waszym interesie - kanalizację ma obowiązek podprowadzić gmina po drodze gminnej, a Wy tylko u siebie na działce, toż samo z gazem i innymi cudami. Może w dalekiej przyszłości pociągną Wam oświetlenie na koszt gminy... Inna kwestia należy do tego, czy droga jest prywatna - czytaj wytyczona z jednej działki jako droga dojazdowa do reszty i jesteście w jej akcie notarialnym, bo jeżeli była to droga polna utwardzona przez Was, to nie jest ona prywatna. Można podyskutować, że oddacie drogę gminie, ale w takim razie ktoś chyba musi Wam zwrócić koszty poniesione w związku z budową wodociągu, bo tak jak pisałam, w drodze gminnej obowiązek podprowadzenia wody do granicy posesji należy do gminy, ale mogę się niestety mylić. Chyba już pójdę spać, bo bredzę... Miłych snów Małgosia A więc sprawa ma się tak, że my chętnie gminie tą drogę oddamy, tylko gmina jak się do nich zwróciliśmy to powiedziała że może zrobią nam wodę za 2-3 lata, więc zrobiliśmy to we własnym zakresie, bo my już mieszkamy i sąsiedzi chcą niebawem zamieszkać. Oczywiście nikt nas wcześniej nie poinformował że żeby się podpiąć do rury głownej to droga nasza musi być gminna. I to cały problem, bo w takim przypadku to byśmy już dawno o to wystąpili, chociaż zebrać b10 osób w jednym czasie i u jednego notariusza to nie jest najprostsze. Zastanawiam się tylko, czy rzeczywiście jest taki przepis, czy gmina postanowiła nam utrzeć nosa, że zrobiliśmy to prywatnie???? I o to jest pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonradJot 13.02.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Witam czy macie jakieś fajne namiary na ludków od alarmów, elektryków z normalnymi -niewygórowanymi cenami?? Właśnie mi dach powoli kończą i trzeba było dalej pchnąć robotę do przodu. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 13.02.2008 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Szukam bramy garażowej- może pochwalicie sie skąd braliście i jak wyglądał motaż i czas realizacji od zamówienia do wstawienia pozdrawiam serdecznie właśnie (przedwczoraj) zamówiłem bramę garażową w GAMAR (w Legionowie) przedstawiciel firmy Wiśniowski model dość duży bo 475 x 225, z pełną automatyką (podnośnik + fotokomórka), gładki - bez kasetonów poniżej 7k z instalacją; będzie gotowa na 4.03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 16.02.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 Szukam bramy garażowej- może pochwalicie sie skąd braliście i jak wyglądał motaż i czas realizacji od zamówienia do wstawienia pozdrawiam serdecznie właśnie (przedwczoraj) zamówiłem bramę garażową w GAMAR (w Legionowie) przedstawiciel firmy Wiśniowski model dość duży bo 475 x 225, z pełną automatyką (podnośnik + fotokomórka), gładki - bez kasetonów poniżej 7k z instalacją; będzie gotowa na 4.03 Podpowiesz ile zapłaciłeś? Mamy jakiś namiar, ale jeszcze się nie do końca zdecydowaliśmy. I jaka ta bramka? Nam potrzebny kaseton w kolorze drewna... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts