Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

A ja wrócę do Wawra :-)

Czy ktoś coś może wie na temat planowanych prac na ul. Poprawnej ?

Chodzi o kanalizację, wymianę wodociągów no i nową nawierzchnię

Bo swego czasu jak dowiadywałem się w urzędzie to mówili że mają już wszystko przygotowane i mają niebawem ruszyć z robotą.

Ale wypatrujemy koparek a tam nic

A my na wiosnę mamy tam się sprowadzić

pozdrawiamy

MandM

No wlasnie, Poprawna. Wlasnie kupilem dom w stanie surowym w tej okolicy i temat Poprawnej jest mi bliski. Ja nic nie wiem, ale nikt nie odpowiedzial, a temat moglby byc rozwiniety. Ponadto, ma byc nowa, rownolegla ulica do Poprawnej. Tez nic nie slychac.

"Ktokolwiek widzial, ktokolwiek wie"?

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Szczerze mówiąc, to nie bardzo wyobrażam sobie, gdzie tam mają powstać te ścieżki rowerowe i chodniki. Przecież tam zabudowania są prawie przy samej ulicy. :roll:

Wydaje mi się, że na trakcie zabudowania nie są przy samej ulicy. A już na pewno nie jest tak w miejscu, gdzie ja buduję (pomiędzy lucerny i bronowską).

Ja się zastanawiam jak do domu dojadę (ew. jak z niego wyjadę) jak zamkną trakt... :o

Cześć!

macie jakieś namiary na fachowców do zrobienia/zabudowy szafy wnękowej (suwane drzwi+półki)??

mam jedną wycenę mojej szafy (285x277 cm, trzy częściowe suwane drzwi w tym jedne z lustrem, wykończone listwami aluminiowymi, w środku normalne półki i relingi na wieszaki - bez żadnych bajerów) na kwotę 3000zł (oczywiście z montażem i bez 'kwitków') i wydaje mi się że to drogo, a może się mylę??

....

mam jedną wycenę mojej szafy (285x277 cm, trzy częściowe suwane drzwi w tym jedne z lustrem, wykończone listwami aluminiowymi, w środku normalne półki i relingi na wieszaki - bez żadnych bajerów) na kwotę 3000zł (oczywiście z montażem i bez 'kwitków') i wydaje mi się że to drogo, a może się mylę??

Cześć

Czyli wychodzi tak ok. 380zł/m2.

U mnie ok. 440zł/m2. :-? - z tym że ja mam szafy o wys.300cm, dwa duże lustra i do tego dochodzii 16 "wózków" :-?.

Przy kuchni to i tak "mały pikuś"

Aha fakturę za materiał będę miał, czyli za 6 miesięcy dostanę z US 12% bonus 8).

pzdr. M.

PS. Kiedy się wprowadzasz?

....

Cześć

Czyli wychodzi tak ok. 380zł/m2.

U mnie ok. 440zł/m2. :-? - z tym że ja mam szafy o wys.300cm, dwa duże lustra i do tego dochodzii 16 "wózków" :-?.

Przy kuchni to i tak "mały pikuś"

Aha fakturę za materiał będę miał, czyli za 6 miesięcy dostanę z US 12% bonus 8).

pzdr. M.

PS. Kiedy się wprowadzasz?

biorac pod uwage ze masz w tej cenie wózki oraz fakture, to Twoje wychodzi taniej - możesz podesłać namiar? dzięki

ps.

na Święta, a Ty?

biorac pod uwage ze masz w tej cenie wózki oraz fakture, to Twoje wychodzi taniej - możesz podesłać namiar? dzięki

ps.

na Święta, a Ty?

Namiary podeślę jak skończy u mnie, bo też się zamierzam wprowadzić na Święta :wink: .

nie zabiorę Ci ich!! a wolałbym mieć tą szafę przed Świętami

dzieki

po tygodniu, maksymalnie 10dniach od lakierowania muszę się przeprowadzić -

No ładnie, już przeprowadzka??

A ja mam drzwi wejściowe nowe, identyczne jak Twoje. Łazienki już prawie zrobione.

:o :o :o :o wymieniłaś drzwi ??????

a tak źle było z tamtymi?

O tamtych to już mi się nie chce nawet myśleć, a raczej o firmie K&P. UWAGA NA OSZUSTÓW Z TEJ FIRMY. Gdyby nie fakt, że od przeciągu pękła w drzwiach szyba, to chyba, żylibyśmy w przekonaniu, że to szyba P4. Poza tym po raz trzeci nawalił zamek. Obrzydły nam te drzwi. A Twoje były bardzo fajne, więc postanowiliśmy wymienić.

U mnie też wyjdzie na Święta, ale już Wielkanocne...

• 2 weeks później...

Ludzie, podobno mam warunki zabudowy do odebrania. Zlozylam dokladnie 24 lipca a pani z gminy zadzwonila w piatek 22 grudnia. Czyli 5 miesiecy. Teraz trzeba sie przygotowac do walki o pozwolenie. To znaczy najpierw moze odbiore te warunki bo nie daj Boze napisali ze dzialka nie nadaje sie pod zabudowe.

Czy to prawda ze jest tak fatalnie z fachowcami bo wszyscy na emigracji?

jakoś bez echa minęły tu Święta, więc póki to ma sens na Nowy Rok podziele się z Wami taką wizją:

- napalić w zimowy wieczór w kominku gdy już wszyscy śpią i jest cicho,

- otworzyć butelkę piwka (lub innego ulubionego trunku)

- włączyć fajną muzykę

- wyłączyć światła

- zasiąść w (bujanym) fotelu prze kominkiem we własnym domu i rozkoszować się 'świętym spokojem' :lol:

Poprostu odlot, szczególnie dla zmęczonego inwestora - przetestowałem 2 tygodnie!

Samych takich miłych chwil życze Wam w 2007 i następnych latach! :)

Ostatnio zrobiło nas się wiecej, budujacych tu i przymierzających się do budowy. Może tak o(u)tworzyć nową grupę?

Co Wy na to?

Zapraszam

Grzesiek

Witam wszystkich

Jesteśmy w trakcie kupna działki przy ul. Kosmatki i planujemy budowę na wiosnę. Myślałam, że będą problemy ale że aż takie to się nie spodziewałam. Jedno co mi się udało, to szybko ( jak czytam to forum to nawet bardzo szybko) załatwić warunki zabudowy - 2 miesiące.

Chcemy dom z poddaszem i wstępnie wybraliśmy YTONG ale teraz to już sama nie wiem. Proszę o opinie ( najchętniej już" mieszkających w ytongu" )

Dziękuję

Agnieszka i Arek

jakoś bez echa minęły tu Święta, więc póki to ma sens na Nowy Rok podziele się z Wami taką wizją:

- napalić w zimowy wieczór w kominku gdy już wszyscy śpią i jest cicho,

- otworzyć butelkę piwka (lub innego ulubionego trunku)

- włączyć fajną muzykę

- wyłączyć światła

- zasiąść w (bujanym) fotelu prze kominkiem we własnym domu i rozkoszować się 'świętym spokojem' :lol:

Poprostu odlot, szczególnie dla zmęczonego inwestora - przetestowałem 2 tygodnie!

Samych takich miłych chwil życze Wam w 2007 i następnych latach! :)

Przyłączam się do życzeń.

Wszystko się zgadza, z tym że ja

- nie mam jeszcze kominka :wink:, zastępuje mi go kociołek :wink:

- mam nie podłączone głośniki :wink:

- i na razie padam na twarz ze zmęczenia - oczwiście po wypiciu piwa :wink:

Cześć Grupo,

Mam prośbę: poszukuje pilnie namiarów na architekta wnętrz oraz na ekipy: elektryka, hydraulika, tynkarze (gips) oraz elewacje...

dzięki

Halo...

coś rozleniwienie noworoczne zapanowało w Grupie...

no hej...pomóżcie...

przecież mieliście juz tynkarzy itd...

Namiary były już podawane - wystarczy przeszukać stare posty.

Tynki robiła u mnie ekipa pana Zarzecznego: 608517657.