KaJot 06.02.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 my mamy na b. dobrego ale drogiego :cry:Co myślicie o tych cenach? To kwoty do zapłacenia, robi nam ta sama ekipa, która buduje stan otwarty. Miejsce budowy Warszawa. Sama robocizna: 1) sztukateria do zrobienia - 25 zł mb - paski 2cm/15 cm przy otworach okiennych 2) ocieplenie 50 zł m2, glify -40 % 3) tynk z ostatnią warstwą kwarcu - 20 zł m2 4) podbitka - 110 zł mb z materiałem - ja tylko kupuję lakier, bejcę, itd, 5) podbitka - 40 zł mb - sama robocizna 6) posadzka - 17 zł m2 ( z jedną warstwą styropianu - każda kolejna + 1pln, folia, siatka) 7) zabudowa poddasza (ocieplenie 2 warstwy, folia i g/k) - 50 zł m2 ułożenie kostki granitowej z przygotowaniem podłoża - 50 zł m2 co o tym myślicie? ta podbitka - z materiałem - BARDZO DROGA - tak mi się wydaje... Witaj, Ja płace (albo bede płacił): 1) 15 PLN za mb paski 2cm/10cm 2) ocieplenie 40 PLN/m2 3) tynk 25 PLN/m2 4) podbitka 25 PLN/mb - robocizna 6) jeszcze nie wiem 7) 50 PLN/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 06.02.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 A ja mam pytanie z nieco innej działki: jak w realiach wawerskich zabezpieczaliście swoje place budowy przed kradzieżą? Ja myślę o alarmie z monitoringiem po założeniu okien (przed instalacjami). Czy polecacie jakąś firmę ochroniarską dobrze sprawdzającą się na terenie Wawra? A może u nas to w ogóle nie jest problemem i po prostu nie kradną??? Pozdrowienia WaldekZ Właśnie tak zrobiłem, w dniu kiedy były montowane okna uruchomiłem monitoring. 2 dni wcześniej przyszedł człowiek i ułożył kable do alarmu. A czy możesz zdradzić w jakiej firmie masz monitoring i czy jesteś z niej zadowolony? Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.02.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 KaJota to sprawdzone ekipy?widziałeś jak robią?ceny masz lepsze, mamy zamiar trochę zjechać z nich targujac się - albo samemu zrobić zabudowę poddasza z g/k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 06.02.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 KaJot a to sprawdzone ekipy? widziałeś jak robią? ceny masz lepsze, mamy zamiar trochę zjechać z nich targujac się - albo samemu zrobić zabudowę poddasza z g/k To są dwie ekipy: jedna od tynków wewnętrznych - tu cene mam gorszą, ekipa która mi zrobiła stan surowy, zakładam ze jakość taka sama od zewnątrz - właśnie kończy mi układać styropian - ceny ustalone w zeszłym roku od ocieplenia poddasza - cena od ekipy znajomego; nie widziałem jak robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 06.02.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 PILNIE KUPIE LUB WYPOZYCZE NA 2-3 MIESIACE BETONIARKE 150L najchetniej odkupie od kogos uzywana ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 07.02.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ja za tynki wew. cementowo wapienne, kładzione ręcznie płacę 18zł za m2Za ocieplenie elewacji bez tynku (styropian, siatka i klej) płacilem za robociznę 25zł/m2Na wiosnę za położenie tynku z kolorem dopłacę jeszcze 10zł/m2. To razem wyjdzie 35zł.za ocieplenie poddasza wełną płaciłem chyba z 10zł/m2, do tego dojdzie zabudowa g/k cos koło 30-35zł/m2 (nie pamiętam dokładnie). Wszystko robi mi jedna ekpia górali, która robiła mi stan surowy.Bardzo cenię sobie to że znam kogoś i mogę być pewny tego, że jest uczciwy i się stara. Nawet jak czasem coś nie wyjdzie idealnie, to wiem, że się nie obija i mogę mieć do niego zaufanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niania 22.02.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 TANIO odsprzedam listwy przypodłogowe drewniane ( fornir jesion) 20mmx60mm - po remoncie zostało mi 8 sztuk o długości 2,5m.Do tego mam również 1 paczkę (fabrycznie zamkniętą) finish deski (140cm) w kolorze jesion kolorowy i trochę luzem.Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka18 28.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Dobry wieczórZamierzam budować dom w Wawrze. Mam nadzieję, że będę mogła korzystać z Państwa doświadczeń. Jestem na początku drogi, jaka jest zbieranie odpowiednich dokumentów do WZ. Dlatego niektóre z moich pytań, które mogę zadać na Państwa forum mogą czasami wydawać się delikatnie określając naiwne.Korzystają z możliwości tego forum, chciałam spytać, czy przy WZ trzeba skonkretyzować się co do projektu domu? To znaczy, czy jeśli wybiorę do WZ wstępnie projekt domu wolnostojącego, a ze względu na zabudowę domu sąsiada w ostrej granicy (przylega garażem do mojeje działki) mogłabym otrzymać pozwolenie na budowę swojego domu w ostrej granicy, to czy zgłaszając projekt domu wolnostojącego zaprzepaszczę taka możliwość. Na razie zastanawiam się nad projektem domu w orchideach, ale ze wzgledu na małe gabaryty działki, wybór taki może okazać niezasadny. Szczególnie gdyby gmina wyraziła zgodę na zabudowę w oddaleniu od granicy posesji w jedynie odległości 6 m.Pozdrawiam grupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 28.02.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Dobry wieczór Zamierzam budować dom w Wawrze. Mam nadzieję, że będę mogła korzystać z Państwa doświadczeń. Jestem na początku drogi, jaka jest zbieranie odpowiednich dokumentów do WZ. U nas w Debem trzeba bylo... Najlatwiej podjechac do swojej gminy i wziac wniosek - wiadomo wtedy jakie decyzje trzeba podjac juz na etapie WZ. Niektore gminy narzucaja inwestorom pewne parametry budynku - np. w Cisiu jest to kat nachylenia polaci dachu. Trzeba tez wiedziec jak chcemy rozwiazac problem zaopatrzenia w wode i odprowadzenia sciekow. Decyzje mozna potem nieco zmienic - mi sie to udalo, ale musialam sie bardzo slodko usmiechac, a na temat swojej niefrasobliwosci tez troche uslyszalam Co do budowy w granicy, decyzja o WZ obejmuje rowniez mapke, na ktorej wrysowany jest budynek. W moich WZ nie ma ani slowa o tym, ze garaz bedzie w ostrej granicy, ale... na etapie pozwolenia na budowe, sasiad mogl moj projekt oprotestowac i zazadac odsuniecia sie od granicy dzialki. Mozna sie odwolywac, ale to trwa miesiacami. Lepiej pogadac z sasiadem przed podjeciem takiej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmoter 04.03.2008 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Droga Grupo, Proszę pomóżcie: szukam kogoś do wykonania zabudowy kominka za rozsądną cenę. Byłem na ul. Marsa ale tam zabudowy nie kosztują mniej niż 10K !Prosze może macie jakieś firmy lub wykonawców. Do zabydowy mam kominek z płaszczem firmy Ulrich.Dzieki za pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 04.03.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 qmotermoże tu mają lepsze ceny -> http://www.bogulak.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 04.03.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Droga Grupo, Proszę pomóżcie: szukam kogoś do wykonania zabudowy kominka za rozsądną cenę. Byłem na ul. Marsa ale tam zabudowy nie kosztują mniej niż 10K ! Prosze może macie jakieś firmy lub wykonawców. Do zabydowy mam kominek z płaszczem firmy Ulrich. Dzieki za pomoc... mam dwa namiary: 1. p. Pyra: 601274660 2. punkt z kominkami na terenie Ładexu przy rondzie Wale Miedzeszyński - Trakt Lubelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rg2005 07.03.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Budowa skończona! (Wiązowna). Sprzedam zaplecze na budowę - barak z piecem elektrycznym i wygódka. Cena 3000zł. Drabina gratis.http://lh3.google.pl/rg.2005.pl/R9GhBq6bjfI/AAAAAAAAABQ/Wwz_HjKm3Mg/s144/1.jpg http://lh3.google.pl/rg.2005.pl/R9GhBq6bjgI/AAAAAAAAABY/qMVPxGvbPP0/s144/2.jpg http://lh4.google.pl/rg.2005.pl/R9GhB66bjhI/AAAAAAAAABg/8VasOjoXXNw/s144/3.jpgZainteresowanych proszę o kontakt na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 08.03.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Słuchajcie, a jak radzicie sobie z telefonią i internetem? Czy radionet nie ma konkurencji na Wawrze? My nie jesteśmy z nich zadowoleni, dlatego szukamy alternatywy.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niania 10.03.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Droga Grupo, Proszę pomóżcie: szukam kogoś do wykonania zabudowy kominka za rozsądną cenę. Byłem na ul. Marsa ale tam zabudowy nie kosztują mniej niż 10K ! Prosze może macie jakieś firmy lub wykonawców. Do zabydowy mam kominek z płaszczem firmy Ulrich. Dzieki za pomoc... Spróbuj w firmie Gromek i synowie http://www.granitymarmury.pl/ - mają siedzibę na Trakcie Lubelskim. U mnie wykonywali okładzinę z kamienia na już zabudowanym kominku - szybko, czysto, estetycznie w rozsądnej cenie (w porównaniu z innymi). Natomiast samą zabudowę wykonała firma z Konstancina, której szczerze nie polecam (p.Teresa Ciszewska).Nawet sobie nie wyobrażałam, ze można to zrobić tak krzywo!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 11.03.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Potrzebuję szambo szczelne betonowe, ale nie wiem jakiej firmy. Podajcie proszę jakieś namiary. Czy przed zasypaniem , to ktoś to szambo sprawdza, "odbiera"? Ktoś z grupy będzie kupował, to ja bardzo chętnie się dopiszę , może transport będzie tańszy? Mam do sprzedania pozostałości po budowie: stemple dł. 2,8-3m, kilka 3,5m.Pustak szary(gazobeton) z Prefabetu- 24 i 12(całe i połówki). Są też kawałki pustaków np. połówki całego, to oddam za darmo, to nie trzeba będzie docinać z całego pustaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 18.03.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Potrzebuję szambo szczelne betonowe, ale nie wiem jakiej firmy. Podajcie proszę jakieś namiary. Czy przed zasypaniem , to ktoś to szambo sprawdza, "odbiera"? Ktoś z grupy będzie kupował, to ja bardzo chętnie się dopiszę , może transport będzie tańszy? Mam do sprzedania pozostałości po budowie: stemple dł. 2,8-3m, kilka 3,5m. Pustak szary(gazobeton) z Prefabetu- 24 i 12(całe i połówki). Są też kawałki pustaków np. połówki całego, to oddam za darmo, to nie trzeba będzie docinać z całego pustaka. Witaj Daga, też sie przymierzam do kupna szamba w najbliższym czasie. Także mozemy zjednoczyć siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 18.03.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 OK KaJot, to jest nas dwoje. Może ktoś jeszcze chętny? Robiłeś już jakiś rekonesans, jakiej firmy i jaka wielkość Cię interesuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 18.03.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Gdyby mogło być taniej to może i ja bym się podłączył pod to szambo .Według mnie powinno mieć około 10 m3 i najlepiej dwie komory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 18.03.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Na moim minskim forum Jaro napisal: Mam pytanie do starych forumowiczów odnośnie szamba. Czy ma ktoś może szambo ze Stolbudu (to chyba firma z Cegłowa). Jak się sprawdza itd. Nie kontrolowałem tematu ściekowego więc nie orientuję się jaki jest koszt 10-metrowego szamba z posadowieniem. Mi gość zaproponował 3100 zł netto za szczelne, grube żelbetowe szambo plus 1100 zł za robotę. Czy ta cena jest rozsądna? Proponował też 6-metrowe za 1600 zł ale byłby problem z najazdem (cieńsza górna płyta) jeśli miałoby być umieszczone pod podjazdem. Co sądzicie o tej cenie? Ktoś w okolicach mińska produkuje szczelne szamba? Moze do was dolaczy, zapytajcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts