zatom 22.02.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Hurraaaaa.Dostałem warunki.Tylko 4 miesiące czekania. Ile mam liczyć (czasu) na pozwolenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 23.02.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Pozwolenie na budowe - dane do podpisu. Po weekendzie będzie do odbioru Hurra......!!!!!!!!!!!! Udało nam się dostać pozwolenie w 3 tygodnie - choc pierwsze prognozy opiewały na 65 dni No oczywiście wymagało to kilku wizyt w Gminie i wymiany uśmiechów z Panem J. Cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 23.02.2007 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Julienx, Gratulacje Jesteście wyjątkowo skuteczni Ale przecież dopiero mamy środek zimy - kiedy planujecie rozpoczęcie budowy?? Pozdrowienia !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 23.02.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Julienx, Gratulacje Jesteście wyjątkowo skuteczni Ale przecież dopiero mamy środek zimy - kiedy planujecie rozpoczęcie budowy?? Pozdrowienia !!! Zuzza, rozpoczęcie budowy jak najszybciej. Mamy już podpisaną umowę z murarzem i mamy też podpisaną umowę na dach Jutro jesteśmy w Radomiu a przy okazji rozmawiamy z cieślami i w przyszłym, tygodniu pewnie kupimy beton. I do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 23.02.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Szanowna grupo rozpoczynających budowę na wiosnę 2007. Czy ktokolwiek przymierza się do ściągnięcia więźby dachowej np z Mazur ?? Może zrobimy jedno zamówienie i transport na pół ?? A może na 3 Czy szukacie już materiałów do budowy ?? Podajcie wstępne ceny jaki udało się zebrać. Może zacznę od siebie kilka cen: Beton komórkowy 24x24 pióro wpust odmiana 600 najtaniej na Lucerny w Fala - 7,5 PLN (nie był pewien ceny, ale tyle mi podał) Bloczki fundamentowe 2,5 PLN w Ładex'ie (netto Reszty szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 23.02.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 A te blokczki to jakie M6 czy inne? A stą wieźbą to nie zły pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 26.02.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 A te blokczki to jakie M6 czy inne? A stą wieźbą to nie zły pomysł Przyznam się, że nie wiem jaki to bloczki Dzisiaj kończę specyfikację więźby i wyśle do kilku wycen w tym do jenego tartaku na Mazurach i zobaczę co można ugrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 26.02.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Prosze o namiary na sprawdzonego i przykladajacego sie do swojej pracy Kierownika Budowy. Niestety sprawdzony i polecony przez rodzine jest z Sulejowka i ma tyle roboty w swoich okolicach, ze nie "zapuszcza" sie w nasze wawerskie okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 26.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Bloczki w zeszłym roku były tanie w Pazio Beton w Gliniance - 1,8 PLN z transportem (też netto), ale widzę, że ceny gaaalopują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 26.02.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Antolek, My się piszemy na więźbę dobrej jakości i dobrej ceny. Bloczki kupowaliśmy główniew Transbudzie. Ale pamiętam, że gdy się już budowa rozpoczęła to ciągle trzeba było dodatkowych bloczków i kupowaliśmy najbliżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 27.02.2007 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Przepraszam, że tym razem trochę nie w budowlanym temacie, ale myślę, że warto polecićhttp://www.radiobajka.pl Myślę, że warto dzieciom pokazać Co do budowlanki - zostało mi 5 rolek isovera 5 cm. Sprzedam po cenie, za jaką kupiłem (dawno to było). pewnie trochę taniej, niż teraz kosztuje, ew do dogadaniu po weryfikacji cen. Jest także rbtka do wzięcia. Kompletna. Przyczepić kabelek elektrony wpuścić i szczęśliwość zapanuje. Pozdrawiam. G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 27.02.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Antolek, My się piszemy na więźbę dobrej jakości i dobrej ceny. Bloczki kupowaliśmy główniew Transbudzie. Ale pamiętam, że gdy się już budowa rozpoczęła to ciągle trzeba było dodatkowych bloczków i kupowaliśmy najbliżej... W sprawie więźby jutro teściu jedzie na Mazury. Jadą ogólnie szukać desek na pomost do ich domku letniskowego, ale bierze moją listę materiałów na więźbę do wyceny - zobaczymy Mam nadzieję, że przywiezie również stemple budowlane od leśniczego Dam znać co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 28.02.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 OK, mam ceny drewna z Tartaku w Stawigudzie koło Olsztyna specjalizującym się w drewnie budowlanym. Podaję ceny - są niemałe 700 PLN / m3 + 70 PLN za impregnację + 10% za przycięcie na wymiar słabo jest szukam dalej transport podobno ok 1,5 EUR/km do W-wy wynosi 3000 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 28.02.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 mam nowe ceny więźby i facet mi rzekł, że właśnie kupują drewno ze ścinki wiosennej (podobno wtedy jest bardzo dobre i tylko 80 km od Warszawy więc transport ok 1000 PLN. Cena za m sześćienny drewna to 650 PLN + impregnacja, ale jeszcze nie wie ile. Cena obejmuje drewno pocięte na wymiar zgodnie z proejktem + oczywiście mały naddatek. Jeśli impregnacja wyniesie jakieś 10% ceny kubika to jest niezła cena Teściu jeszcze na Mazurach i wiem, że dzisiaj wódeczka z leśniczym hahaha Zobaczymy jaki efekt tego będzie.......a przede wszystkim cena. Z wieści materiałów budowlanych - brak betonu komórkowego. Idzie podwyżka od jutra. Cena ok. 8 PLN za bloczek 24x24x59 odmiana 600 - gładki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 28.02.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 A te ceny to brutto czy netto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 01.03.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 A te ceny to brutto czy netto? Słuszne pytanie Czasami brutto, a czasami netto, ale zawsze są to ceny do zapłacenia. Do bloczków betonowych jeśli będziesz potrzebowała faktury to dolicz 22%. Beton komórkowy jest z Vat i są to ceny brutto. Więźba dachowa w pierwszym przypadku z VAT a w drugim -cytuję: "Paaaaaanie.....przyjedź Pan - dogadamy się " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 01.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 A jak by był vat 7 % od razu to nie trzeba sie dogadywać a tak trzeba się dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 01.03.2007 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Tosinek napisała: A jak by był vat 7 % od razu to nie trzeba sie dogadywać a tak trzeba się dogadać. Ano, tak wygląda to budowanie. Walka z materią w każdej dziedzinie - ludzkiej, finansowej i moralnej..... Przypomnę się jeszcze, nikt nie potrzebuje wełny ISOVER 5 cm? została mi na zbyciu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 02.03.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 A jak by był vat 7 % od razu to nie trzeba sie dogadywać a tak trzeba się dogadać. Zawsze trzeba się dogadywać 7% to wymierna gotówka - jeśli nie trzeba jej płacić to znam masę sposobów na jej inne wydanie Oczywiście jeśli się nie potrzebuje papierka zwanego fakturą..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 02.03.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 MAM, MAM, MAM.... POZWOLENIE NA BUDOWE !!!!!!!!!! cudnie, mam nadzieje, ze cała budowa będzie nam tak sprawnie szła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts