gośka57 06.03.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 fripp: dzięki! Mam kolejne pytanie: zgłaszaliście gdzieś wiercenie studni? Ja przegapiłem ten etap i chciałbym nadrobić zaległości (budowa trwa i nikt nie wie, że studnie już mam) ale nie wiem za bardzo gdzie: w gminie czy PINB? Jeśli w gminie, to w jakim wydziale? Ja też nigdzie nie zgłaszałam. A trzeba? Coś mi się wydaje, że dopiero od jakiejś głębokości trzeba zgłaszać. Ale taka pewna to nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 06.03.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Geodeta na inwentaryzacji powykonawczej powinien ją zaznaczyć. Jeśli wszystkie prawnie określone odległości są OK, to to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carson 06.03.2007 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 antolek- tez bede sie budował niedługo bo mam zamiar zacząć w kwietniu . jestem zainteresowany jakąkolwiek współpracą odnosnie budowy. Jak pamiętam na privie juz namiary na siebie daliśmy ale jakoś do spotkania nie doszło jak masz ochote to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 06.03.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Geodeta na inwentaryzacji powykonawczej powinien ją zaznaczyć. Jeśli wszystkie prawnie określone odległości są OK, to to wystarczy. Na forum panuje opinia, że niezbędne jest zgłoszenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 07.03.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Co do budowlanki - zostało mi 5 rolek isovera 5 cm. Sprzedam po cenie, za jaką kupiłem (dawno to było). pewnie trochę taniej, niż teraz kosztuje, ew do dogadaniu po weryfikacji cen. Pozdrawiam. G. po ile ta welna? 2-3 rolki bym wzial, ale nie dzis bo jestem chory edit: ile jest metrów w rolce? Czy ta wełna jest jeszcze aktualna? Jeżeli tak poproszę o info na prv. Widzę że temat kostki nie tylko u mnie jest nr 1 , w piątek i sobotę miałem dwie dostawy i na razie ulicę (gruntową oczywiście) przed domem mam tak "zrujnowaną" że tylko z rozpędu udaje mi się wjechać na plac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 07.03.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Moja wełna grzeje już kogo innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carson 07.03.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Za 2 tygodnie zdejmuje humus i potrzebuje namiary na kogos kto moze mi to zrobić na forum znalazłem tylko namiary na P Kadeja czy jest jeszcze ktoś????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jenna 07.03.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 ... czyli Jeziorowa, Masłowiecka, Bronowska, etc.Pilnie! Mieliśmy przyobiecaną działkę od znajomej, ale ma problem z ustaleniami dot. własności, mam już mieszka przy Jeziorowej za naszą namową , wiec musimy PILNIE! zacząć budowę, błagam, jeśliktokolwiek widział ktokolwiek wie o działce w tej okolicy za rozsssądną cenę (btw. jaka jest w tej okolicy rozsądna cena??) to proszę o podanie namiaró, pozdrawiam, Edyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 08.03.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Za 2 tygodnie zdejmuje humus i potrzebuje namiary na kogos kto moze mi to zrobić na forum znalazłem tylko namiary na P Kadeja czy jest jeszcze ktoś????? W niedzielę po 15 spotykam się z gościem co to będzie robił na mojej działce. Mamy ustalić zdjęcie Humusu i ew. wywiezienie ziemi + korytowanie drogi + ew. nawiezienie gruzu. Pogadam czy chce klienta Będzie też w końcu okazja do spotkania hahahaha Masz może kierownika budowy już nagranego ?? Nie chciał by i u mnie pokierować w dobrej cenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 08.03.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 A jeśli chodzi o kostkę brukową, to gdzie można ją dostać w najlepszej cenie, licząc z transportem? Czy te 25 zł/m2 to za "6" czy "8"? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 12.03.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Kochani, ja bede chciala zaczynac okolo czerwca i mam pytanie czy ktos z grupy nie ma baraku na zbyciu . Interesuje mnie takze jak rozwiazaliscie problem toaletowy (toi-toi?) Ile taka przyjemnosc kosztuje - moze ktos sie orientuje? Ja mam studnie wiercona 13 m, nie zglaszalam tego nigdzie i nikt sie mnie nie czepial chociaz musialam uzyskac w PINB pozwolenie na uzytkowanie (ale bylo to pod koniec roku 2003). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACY007 13.03.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam Postanowiłem użyźnic swoją piaszczystą działkę! Czy ma ktoś namiar na niedrogą (ale dobrą ) ziemię? Z moich informacji Mady Wislane - (ul. Nadwiślańska) 45/35 zł (pow 10m sześć) za m sześc. Do tego koszt transportu. Hałda na Dąbrówkę Szlachecką - 450 zł za 9 m szesc Mam znajomego ktory zaoferował mi calą hałdę doskonałej ziemi. Szkoda tylko że mieszka koło Szczytna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaneck 14.03.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 MAM, MAM, MAM.... POZWOLENIE NA BUDOWE !!!!!!!!!! cudnie, mam nadzieje, ze cała budowa będzie nam tak sprawnie szła.... ... napisz proszę jak ci się to udało??? a ile czekaliście na WZ?? Pozdrawiam Y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 15.03.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Ponawiam zapytanie o miejsce, gdzie mógłbym kupić sztachety na ogrodzenie (160x9x2). Ilość niewielka (~40 szt.) tak, że w grę wchodzą raczej jakieś lokalne punkty. Sklep na Trakcie Lubelskim koło kościoła właśnie się zamyka i nie przyjmuje zleceń. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 15.03.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Interesuje mnie takze jak rozwiazaliscie problem toaletowy (toi-toi?) Ile taka przyjemnosc kosztuje - moze ktos sie orientuje? Pamiętam, że koszty ToiToia mnie zniechęciły do takich zbytków. U mnie jest dziura na ponad metr głęboka i sławojka. Sprawdza się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 15.03.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Ja ostatnio likwidowałem taką sławojkę po 12 miesiącach budowy ... 1 m może być mało, lepiej - głębiej. Pozdrawiam,M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 15.03.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Dzieki za feedback, przemysle to. Moze zatrudnie harcerzy, oni moga miec wprawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 15.03.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 MAM, MAM, MAM.... POZWOLENIE NA BUDOWE !!!!!!!!!! cudnie, mam nadzieje, ze cała budowa będzie nam tak sprawnie szła.... ... napisz proszę jak ci się to udało??? a ile czekaliście na WZ?? Pozdrawiam Y Witam, na WZ czekalismy 4 miesiące !!! A jak mi sie udało: chodziłam, pytałam, prosiłam grzecznie o zajrzenie do teczki czy nic nie brakuje, pytałam kiedy mogę zajrzec ponownie, kiedy moge zadzwonic, jednym słowem bylam przemiło natrętna hahaha i w 20 dni sie udało dostać PnB. Pozdrawiam i trzyma kciuki za szybkie zdobycie wszystkich papierkow. Zdobycie ich to nic, potem trzeba czekac 14 dni na uprawomocnienie, a potem 3 dni na wydanie dziennika budowy i to tak trwa i trwa i trwa ... No ale juz z gorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 16.03.2007 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Zdobycie ich to nic, potem trzeba czekac 14 dni na uprawomocnienie, a potem 3 dni na wydanie dziennika budowy.. A potem tydzień na uprawomocnienie zgłoszenia o rozpoczęciu robót w PINB. Co daje z grubsza miesiąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 16.03.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 Julienx, czy możesz mi powiedziec co dokładnie składałas z wnioskiem o PnB. Bede to cwiczyc w przyszlym tygodniu i wolalabym zlozyc komplet dokumentow od razu zamiast donosic papierki. Wielkie dzieki!No i gratulacje! gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts