Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

1/ protokoły pomiarów od elektryka

2/ protokół od kominiarza

3/ warunki przyłącza i umowa ze stoenem

4/ szczelność instalacji gazowej

5/ dziennik budowy wypełniony

6/ oświadczenia kierownika

7/ inwentaryzacja powykonawcza geodezyjna

No i specjalny druk do wypelnienia dostępny w urzędzie.

Lawy dzięki serdeczne ;)

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ludzie, co sie dzieje z materialami budowlanymi :o . Naród jakies szalenstwo ogarnelo. czy ktos moze wie ile w obecnych czasach kosztuje cegla? Bo mi mowia ze 6 zl trzeba dac za maxa i ma byc drozej od 1 kwietnia....

Anula, nie uwierzysz ...

ja zapłaciłam za cały materiał z góry, a dostałam - 18 palet! - ledwie 1/3 materiału...

przydziały jak na kartki :evil: :evil: :evil:

Jak w przyszłym tygodniu nie przyjedzie reszta - to murarze siedzą i pastują sobie laczki, bo nie będą mieli co robic :cry: :cry: :cry:

betoniarnie wybierają komu dają - komu nie... temu troszkę, temu troszkę ... i mimo ze zapłacili za całośc z duzym wyprzedzeniem.

Szukam hds-a z Wawra z wysięgnikiem który mogły ustawiać palety na fundamencie i który nie zdziera jak za zboże.

Do tej pory woził hds z Aplaru - ale ma krótki wysięgnik i nie nałoży na fundament.

Dziś woził facet z ul. Przewodowej - maszyna piersza klasa. Ale za dwie godziny roboty policzyl sobie 300 zł :evil: :evil: i nie szly zadne z nim zabiegi żeby uskutecznić jakiś rabat....

Szanowna grupo,

skąd braliście kominy systemowe i wkłady z kwasiaka do kominów ??

Czy ktoś z Was stosował wkład kominowy do pieca kondensacyjnego tzw. rura w rurze ale do wyjścia nie przez ścianę tylko prze komin (pewnie majątek za to zapłacę) ;)

Gdzie takie cudeńka można dostać w cenie nie zabijającej od razu ??

Pozdrawiam wszystkich budowniczych, bo tragedia jest na rynku ;)

Czekam 1,5 miesiąca na zapłacony materiał. Beton komórkowy zpłacony w 100%. I oczywiście przyszedł, ale 1/3.

Kolejny termin może we wtorek, może w środę... :evil: :evil:

I też 1/3. Chyba po kolejną partię pojadę do Puław z kałachem !!!

Fripp - dzieki za namiary! Z nieba mi spadl szczegolnie ten ostatni - niedlugo zaczynamy, a musze z dzialki wywiezc mase scietych krzaczorow.

Wykorzystuje tez podany przez Ciebie wczesniej namiar na pana spod Wegrowa (siatki i slupki ogrodzeniowe). Ma dobre ceny :)

Wbrat - ja pewnie za jakies poltora miesiaca bede wiedziala, czy starczy mi maksow (ktore na razie grzecznie lezakuja w skladzie), takze niestety teraz nie pomoge.