mlk 23.04.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 od jakiegos czasu mieszkam i nowe problemy:w ostatni piątek miałem nieudaną (!) próbę włamania, ale zaginłą nasz piesek 4-miesieczny szczeniak rasy łajka zachodniosyberyjska, wabi się BORYS.Cechy charakterystyczne: rozcięty nosek, gęsta sierść barwy szaro-beżowej. Niedawno był leczony po ukąszeniu przez kleszcza, ciągle trzeba dawać proszki. Bardzo dziękuje z gory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 24.04.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Witam, pilnie potrzebuję solidnego cieśli do wykonania więźby w Wawrze, okolice mostu siekierkowskiego. Czy ktoś może mnie poratować namiarem?? Na kiedy ta więźba ? U mnie zaczynają za tydzień - jak zrobią to będę mógł coś powiedzieć . Chyba że chcesz namiary bez opinii . Jak dla mnie to mogą zaczynać nawet jutro, ale nie mam specjalnej nadziei Jak możesz to podziel się namiarami od razu - pogadam z nimi przynajmniej. Masz już drewno? Ile czasu czekałeś, a może to cieśle załatwiali w jakimś zaprzyjaźnionym tartaku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 24.04.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Wiesz co chmielma - moze masz szczęśce - zadzwoniłem do tych moich ludzi od więźby i może Ci zrobią , namiary posyłam na prv .Co do drzewa - ja mam własne , właśnie wczoraj rano je zwiozłem .Wymaga tylko poukładania i zaimpregnowania .Dziś układałem łaty i kontrłaty , jutro układam deski .Bo wszystko przyjechało bez HDS-a i zostało zrzucone ręcznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 25.04.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Stokrotne dzięki WicekK, zaraz dzwonię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 26.04.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witajcie Rozglądam się za tłuczniem na drogę rozjeżdżoną i zapiaszczoną po budowie Czy ktoś z Was ma jakieś namiary? pzdr gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
supernova 07.05.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Witam serdecznie wszystkich Sąsiadów! Nareszcie, po 3 miesiącach niepewności i stresów, podpisaliśmy akt zakupu działki w Radości, w tzw. międzyczasie obserwując galopujące ceny działek! Horror! No i mamy piękną działkę z pampasami po uda! co zrobić? nawet kupiłam kosę, ale boję się, że stracę stopę czy przed budową (mam nadzieję - sierpień/wrzesień) jest sens brania jakiejś firmy (do spryskania roundapem) ogrodniczej do zrobienia porządku z ogrodem? czy polecacie tego wąsatego Pana ze sklepu z roslinami po prawej stronie na drodze do Józefowa? Potrzebuję wykarczować pampasy, posadzić kilkanaście krzewów/drzewek od sąsiada, wyciąć kilka drzewek (suche) i przesadzić kilka samosiejek... Ponadto rozmawialiśmy z sąsiadami i powiedzieli, że są problemy z wodą i że wożą ją beczkowozem - i do picia i do mycia...Czy też macie takie doświadczenia? Chyba będzie trzeba wykopać studnię głębinową...jakiej głębokości macie u siebie studnie z czystą, zdrową wodą? jesli koszt wykopania metra głębinowej to ok. 100 pln, to jest to spory koszt... Przymierzamy się też do zamawiania projektu architektonicznego - w tym celu zamówiłam mapy projektowe u geodety (p. Miklaszewicz polecany na forum, 2 egz. za 550 PLN, 3 tyg. oczekiwania; bardziej polecany pan Filisiński przez tydzień dzwonienia nigdy nie odebrał telefonu!) - czy 2 egzemplarze wystarczą? A jakich dokumentów potrzebuje architekt do zajęcia się projektem? Na WZ czekamy już trzeci miesiąc i jak tylko dostanę warunki przyłącza gazowego zaczynam dręczyć panią "R";) o WZ, mam nadzieję, że do połowy czerwca się uda odebrać i pozwolą nam na płaski dach...zobaczymy. Sorry za chaos i kumulację pytań! Raz jeszcze dzięki za ewentualne uwagi! Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 08.05.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Ponadto rozmawialiśmy z sąsiadami i powiedzieli, że są problemy z wodą i że wożą ją beczkowozem - i do picia i do mycia...Czy też macie takie doświadczenia? Chyba będzie trzeba wykopać studnię głębinową...jakiej głębokości macie u siebie studnie z czystą, zdrową wodą? jesli koszt wykopania metra głębinowej to ok. 100 pln, to jest to spory koszt... yyy...a gdzie to dokładnie tak jest...z tym beczkowozem?? 100 zł za metr - spory koszt ale da się taniej. Pytanie: czy ktoś z już mieszkających kupował sztachety na ogrodzenie? Jako że to śliski temat szukam jakiegoś sprawdzonego źródła bo nie chciałbym za rok wymieniać całego plotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 09.05.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 oooo! Podpisuję się pod pytaniem o sztachety - też szukam.... Supernova - ja niestety nie pomogę... U mnie w domu harcują elektrycy, za tydzień wchodzą wod-kaniarze, a za 3 tyg. tynkarze. Poza tym multum dupereli do zrobienia.... ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 09.05.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 U mnie w domu harcują elektrycy, za tydzień wchodzą wod-kaniarze, a za 3 tyg. tynkarze. ... Morrwa, a jakie kładziesz tynki? Jeśli gipsowe to mozesz dać mi namiar na swoją ekipę? Ile z metra? Bo bym na lipiec potrzebowała... z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 10.05.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Przymierzamy się też do zamawiania projektu architektonicznego - w tym celu zamówiłam mapy projektowe u geodety (p. Miklaszewicz polecany na forum, 2 egz. za 550 PLN, 3 tyg. oczekiwania; bardziej polecany pan Filisiński przez tydzień dzwonienia nigdy nie odebrał telefonu!) - czy 2 egzemplarze wystarczą? yyy... o ile dobrze pamiętam, to pan Flisiński jest studniarzem a nie geodetą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 10.05.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 U mnie w domu harcują elektrycy, za tydzień wchodzą wod-kaniarze, a za 3 tyg. tynkarze. ... Morrwa, a jakie kładziesz tynki? Jeśli gipsowe to mozesz dać mi namiar na swoją ekipę? Ile z metra? Bo bym na lipiec potrzebowała... z gory dziekuje Tynki robię w czercu. Negocjacje ceno e trwają. Mam na oku dwie ekipy. Dam ci znać po 15-tym bo wtedy z nimi się spotykam, okey? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 10.05.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 Ponadto rozmawialiśmy z sąsiadami i powiedzieli, że są problemy z wodą i że wożą ją beczkowozem - i do picia i do mycia...Czy też macie takie doświadczenia? Chyba będzie trzeba wykopać studnię głębinową...jakiej głębokości macie u siebie studnie z czystą, zdrową wodą? jesli koszt wykopania metra głębinowej to ok. 100 pln, to jest to spory koszt... yyy...a gdzie to dokładnie tak jest...z tym beczkowozem?? 100 zł za metr - spory koszt ale da się taniej. Pytanie: czy ktoś z już mieszkających kupował sztachety na ogrodzenie? Jako że to śliski temat szukam jakiegoś sprawdzonego źródła bo nie chciałbym za rok wymieniać całego plotu. ja płaciłem 50zł za metr studni u p. Flisińskiego (w 2005 r.) sztachety - widziałem na płocie u trzech osób z naszej grupy, może się pochwalą namiarami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 11.05.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 No dobrze, już dobrze. Do tablicy wyrywają Sztachety z Czarnolasu - tego od Mistrza Jana, co fraszki i różne inne - 602-107-324 Brak praktycznie negocjacji cenowych, natomiast może uda Wam się w ramach jednego transportu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACY007 12.05.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Witam Ja rowniez mialem podobną przykrośc co wicekK - niestety u mnie ekipa złodziejska była bardziej skuteczna. W związku z tym rozglądam sie za systemem antywłamaniowym i niiniejszym prosze o Wasze doświadczenia z róźnymi firmami "ochroniarskimi". Celowo nie pytam sie sie o system, rodzaje czujek itp bo to bardzo obszerny temat i raczej nadaje sie do odrębnego wątku. Z gory dziekuję Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszkaxs 14.05.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 czy macie namiar na kogoś sprawdzonego od układania kostki granitowej? z góry dzieki za wszelkie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 15.05.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Poszukuje glazurników - nie muszą być tani, byle byli dobrzy (wolę dopłacić do roboty niż potem patrzeć na źle ułożoną glazurę - niestety do tego wniosku doszedłem trochę za późno - na dole patrzeć będę musiał, chociaż góra niech będzie ok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 16.05.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Dzien dobry, chcialem poprosic o kontakty do agencji nieruchomosci specjalizujaych sie w Waszym pieknym obszarze! Chodzi oczywiscie o zakup dzialki... mission impossible, wiem, ale kto szuka nie bladzi! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 17.05.2007 04:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Dzien dobry, chcialem poprosic o kontakty do agencji nieruchomosci specjalizujaych sie w Waszym pieknym obszarze! Chodzi oczywiscie o zakup dzialki... mission impossible, wiem, ale kto szuka nie bladzi! Pozdrawiam Agencja nieruchomości Anin: http://www.ag-nier-anin.pl/ mecenas Jerzy PIĄTEK - polecamy - od lat zajmuje się wszystkimi nieruchomościami rodziny - naprawdę godny zaufania !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 17.05.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 mecenas Jerzy PIĄTEK - polecamy - od lat zajmuje się wszystkimi nieruchomościami rodziny - naprawdę godny zaufania !!! Potwierdzam. Tylko trzeba być przygotowanym na jego przedziwny styl (od stroju po rozmowę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 17.05.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 mecenas Jerzy PIĄTEK - polecamy - od lat zajmuje się wszystkimi nieruchomościami rodziny - naprawdę godny zaufania !!! Potwierdzam. Tylko trzeba być przygotowanym na jego przedziwny styl (od stroju po rozmowę) I tu UWAGA: należy stosować zasadę ograniczonego zaufania. My również uważaliśmy go za godnego zaufania (mimo iż wydawał się strasznym cwaniakiem) dopóki się nim nie okazał i nas nie oszukał. Powiem tylko tyle że do dziś sprawa jest w sądzie i nawet uwaga... potrafią akta ginąć. Facet jest większym cwaniakiem i ma sporo wejść ... w gminach, urzędach skarbowych itd... jest bardzo obrotny, sprytny i wie jak sie zakręcić, a czaruś taki ze hoho.... ale fakt trzeba mu to przyznać, ze ma dojscie do "koryta". Zajmuje sie podziałami na tym terenie (Wawra), a jego konkubina handluje tymi działkami w swojej agencji... wiec napewno działek tam trzeba szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts