Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Czy do otrzymania numeru porządkowego budynku muszę mieć skończoną budowę?

Ponoć bez numeru nie podpiszę umowy o przesył gazu... :-?

nie musisz skończyć budowy, wystarczy wybrać się do urzędu i wypełnić jakiś kwitek, potem przysyłają info pocztą

A na jaki adres przyślą?? :D :wink:

ps. dzięki! :)

Udało mi się znaleźć formularz na stronie internetowej urzędu. Niestety wynika z niego, że muszę dołączyć inwentaryzację powykonawczą budynku, której jeszcze nie mam. No nic... trochę się to odwlecze. Najgorsze, że bez tego numeru nie podpiszę umowy o odbiór gazu... ech... jakie to wszystko skomplikowane...

Udało mi się znaleźć formularz na stronie internetowej urzędu. Niestety wynika z niego, że muszę dołączyć inwentaryzację powykonawczą budynku, której jeszcze nie mam. No nic... trochę się to odwlecze. Najgorsze, że bez tego numeru nie podpiszę umowy o odbiór gazu... ech... jakie to wszystko skomplikowane...

w połowie 2006r. nie było potrzeba inwentaryzacji, nie wiem co było wtedy napisane na stronie urzędu - sugerowałbym zadzwonić do urzędu

Wbrat - o przyznanie numeru wystapilam tuz po uzyskaniu PNB. Dostalam w ciagu paru dni :)

Glowac - jezeli nie masz jeszcze namiatu na kierownka to polecam swojego (byl u mnie przed polozeniem zbrojenia, przed zalaniem zbrojenia law, do kontroli izolacji fundamentow). Place mu od wizyty - 200zl. Jest mega upierdliwy :lol: co mnie niezmiernie cieszy i ma bzika na punkcie izolacji domu przed woda (ja tez jestem uczuloa na tym punkcie, wiec sie szybko dogadalismy). Takze na podstawie dotychczasowej wspolpracy moge go polecic!

Mam do Was pytanie - ile placiliscie hydraulikowi za tzw. "punkt" (czyli ciepla woda, zimna woda i odplyw). Dostalam od hydraulika cene 180 (zszedl z 200 :o ) i czy to nie jest jakos przesadnie drogo? Cos mi sie kolacze, ze czytalam na forum o cenach rzedu 110 do 150zl.

To widzę, że mi się z Panem Zarzecznym udało - tynki wewnętrzne terminowo i jakościowo dopuszczalnie, ocieplenie właśnie kończą - może Twój tata był umówony z materiałem? - Zarzeczny narzekał, że materiału nie ma i w ogóle przestaje robić z materiałem, bo po pierwsze primo go nie ma, a po drugie, jak już jest to ta cena.

Paweł

Materiał jest u na działce od półtora miesiąca i czeka na ekipę. Niestety już nie Zarzecznego, gdyż ta do tej pory się nie odezwała :evil:. Na szczęście znaleźliśmy inną, której akurat zrobił się wolny termin.

Coś Zarzeczny ostatnio na wszystko narzeka i wygląda to jakby wielką łaskę robił, że pracuje (tzn. pracują jego ekipy a nie on).

ps. to ciekawe że kończą u Ciebie ocieplenie, skoro jak się zarzekał pan Zarzeczny mieli poważny wypadek i leżą w szpitalu!!! :evil:

No na chorych to oni nie wyglądali, chyba że na takie choroby, których gołym okiem nie widać :-). Smutne, że ludzie robią sobie z gęby cholewę :-(

Paweł

Oferujemy glinkę na zasypanie nierówności, podniesienie terenu itp. w nieograniczonej ilości. Czasem posiadamy podsyp (zasypanie i obsypanie fundamentów) ziemię mieszaną,gruz Proszę dzwonić dowiadywać się. Realizujemy każde zamówienie. Duże 4-ro osiowe wywrotki (ok. 30t) Bardzo,

bardzo dobre ceny Uśmiech Warszawa i okolice. 661 312 636 [email protected]