wbrat 13.07.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Zmieniam nieco temat: znacie jakieś ciekawe miejsca, gdzie w okolicy można dobrze i niedrogo zjeść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 16.07.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Widać nie jedzo, nie pijo, a chodzo i budujo..... a sam chętnie bym jakiś namiar na miłe miejsce "łyknął" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 16.07.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 my bardzo lubiny karczmę (malutka ale bardzo przytulna) na trasie do Garwolina. Chyba jest to rondo "Na Zakręcie" ? W połowie drogi między Warszawą a Garwolinem. Jedzonko palce lizać -ceny naprawdę małe jak za takie pyszności. a i napić się można http://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify30/012.gif Druga moja ulubiona knajpka to ursynowska Deska. Mieści się przy Galerii Ursynów - placek z kurkami - mistrzostwo świata Ceny - warszawskie - ale uwielbiam tam wpadać z ukochanym raz na jakiś czas na dobre jedzonko w kameralnej atmosferze. Na linii otwockiej nic nie przychodzi mi do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 16.07.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 My z żoną bardzo często odwiedzamy Restauracje Angelikę w Falenicy. Ma jedną wielką zaletę: znajduje się 250m od miejsca gdzie obecnie mieszkamy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 16.07.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 a jednak jedzo.....a nie tylko bloczki im w głowie....Zakręt i Ursynów - trochę daleko, ale może tę Angelikę warto sprawdzić....dzięki i prosiemy o więcej, aby nam smaczniej było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 17.07.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Ludzie, dostaliśmy wczoraj pozwolenie na budowę!!! Teraz tylko uprawomocnienie, dziennik, oswidczenie o rozpoczęciu i juz za dwa miesiące mozemy zaczynac Kocham ten kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.07.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 gratulacje!a ile czakaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 24.07.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Pamiętacie burzę, która przechodziła nad Wawrem w sobotę wieczorem? Okazało się, że piorun trafił w komin sąsiada - wyglądało to tak, jakby ktoś wielkim młotem w niego przywalił - cegła klinkierowa rozleciała się w drobny pył. Poza tym nie działa blat elektryczny w kuchni, telewizor, zestaw hi-fi, dvd, instalacja alarmowa itp. Co lepsze niektóre sprzęty poszły też u drugiego sąsiada, którego dom oddalony jest od tego trafionego o jakieś 50 metrów... w czwartek oboje montują u siebie instalacje odgromową... Niestety nie zrobiłem zdjęcia rozwalonego komina, a w chwili obecnej jest już naprawiony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 24.07.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Pamiętacie burzę, która przechodziła nad Wawrem w sobotę wieczorem? Okazało się, że piorun trafił w komin sąsiada - wyglądało to tak, jakby ktoś wielkim młotem w niego przywalił - cegła klinkierowa rozleciała się w drobny pył. Poza tym nie działa blat elektryczny w kuchni, telewizor, zestaw hi-fi, dvd, instalacja alarmowa itp. Co lepsze niektóre sprzęty poszły też u drugiego sąsiada, którego dom oddalony jest od tego trafionego o jakieś 50 metrów... w czwartek oboje montują u siebie instalacje odgromową... Niestety nie zrobiłem zdjęcia rozwalonego komina, a w chwili obecnej jest już naprawiony . WOW dobrze że mam piorunochron ale musze go przedłużyć, bo antena jest wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 24.07.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 WOW dobrze że mam piorunochron ale musze go przedłużyć, bo antena jest wyżej Od tamtego dnia pilnie studiujemy wszystkie sprawy związane z ochroną odgromową. I wniosek jest taki: piorunochron ochroniłby komin przed rozwaleniem, ale instalacja w domu i tak by się zepsuła. Jedyny sposób na ochronę instalacji w domu to ochrona przeciwprzepięciowa (czy jak to się nazywa) w skrzynce elektrycznej i ewentualnie przy gniazdkach (np. przy komputerze), choć i ona nie jest skuteczna w każdym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 24.07.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Od tamtego dnia pilnie studiujemy wszystkie sprawy związane z ochroną odgromową. I wniosek jest taki: piorunochron ochroniłby komin przed rozwaleniem, ale instalacja w domu i tak by się zepsuła. Prawdopodobnie - choć niekoniecznie, zależy co mają w skrzynce (czy robili z myślą o takim zabezpieczeniu). Ale i najlepsze zabezpieczenia w wielu przypadkach nie dadzą rady. Dobre ograniczniki przepięć dodatkowo sporo kosztują niestety ale IMO warto w nie zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 24.07.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam sąsiadów .Poszukuję piasku kwarcowego do tynków .Może komyś "wpadł w oko" ?Za pomoc dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 25.07.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witam sąsiadów . Poszukuję piasku kwarcowego do tynków . Może komyś "wpadł w oko" ? Za pomoc dziękuję . Jest na Bronowskiej w składzie bud. (a przynajmniej kiedyś bywał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 25.07.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 WOW dobrze że mam piorunochron ale musze go przedłużyć, bo antena jest wyżej Od tamtego dnia pilnie studiujemy wszystkie sprawy związane z ochroną odgromową. I wniosek jest taki: piorunochron ochroniłby komin przed rozwaleniem, ale instalacja w domu i tak by się zepsuła. Jedyny sposób na ochronę instalacji w domu to ochrona przeciwprzepięciowa (czy jak to się nazywa) w skrzynce elektrycznej i ewentualnie przy gniazdkach (np. przy komputerze), choć i ona nie jest skuteczna w każdym przypadku. Wstawiłem sobie coś takiego do rozdzielni - Moellera - nie pamiętam dokładnie, ale coś koło 4 lub 5 stówek kosztowało . Trzeba brać pod uwagę również fakt, że po uderzeniu z nieba coś takiego trzeba wymieniać, więc może lepiej zabezpieczenia przy urządzeniach końcowych ? Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 25.07.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Ja mam Dehn'a i kosztowało trochę mniej. Co do zabezpieczeń przy urządzeniach - wiesz ile profesjonalna listwa kosztuje? Bo te co można kupić w mediamarktach czy innych to są "dobre" ale co najwyżej na niewielkie przepięcia ze słupa i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 25.07.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witam sąsiadów . Poszukuję piasku kwarcowego do tynków . Może komyś "wpadł w oko" ? Za pomoc dziękuję . Jest na Bronowskiej w składzie bud. (a przynajmniej kiedyś bywał). Jutro tam jadę - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 27.07.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Ponawiam pytanie o knajpy w wawrze. Ostatnio byłem w pizzerii na ul. Lucerny (obok poczty). Nie zachwyciłem się. Pewnie raz na jakiś czas można zjeść, choć koniecznie z osobą towarzyszącą, bo nie ma u nich czegoś takiego jak mała pizza. Ponadto ciasto jest jakby słodkawe, co mi nie za bardzo odpowiada. Kolejna wada to bardzo skromne menu - lista dostępnych wariantów pizzy jest ok, ale bardzo brakuje innych dań. Poza pizzą dostępne były trzy rodzaje sałatek (z czego jednej akurat nie mieli) i nic więcej. Kiedyś jadłem raz w knajpie na skrzyżowaniu Lucerny i Widocznej (przy torach). Samego dania nie pamiętam (ale było chyba ok), natomiast zapamiętałem, że czas oczekiwania na danie wyniósł coś ok. 40 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 27.07.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witajcie, dwie sprawy - pizzeria - jeszcze nie jadłem, ale wypatrzyłem przed skrzyżowaniem Patriotów i Panny wodnej, jadąc w stronę Otwocka, tak wnętrze, jak i cennik nie zxwalał z nóg, ale nie próbowaliśmy jeszcze, przejeżdżaliśmy na rowerach.No i sprawa druga - internet wzięliśmy razem z telefonem od sferii. Telefon - bez wątpliwości i zastrzeżeń - mówili, że musi działać - no i tak jest. Co do netu, to powiedzieli, że nie ma możliwości i podpisaliśmy klauzulę, dzięki której możemy zrezygnowć w każdej chwili bez opłat karnych. No i działa. Sprawdzimy jeszcze, jak będzie dalej, ale na razie - porywająco nie jest, ale w końcu to tylko antenka. No i jest 10 dni na sprawdzenie całości i możliwość zwrotu sprzętu do punktu bez żadnych konsekwencji. W sumie polecam sprawdzenie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 28.07.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Internet - znajoma w Wawrze (bliżej Pragi Płd) ma stąd: http://bait.pl/cenowo ok - 512/512 za 34 zł. Tylko nie wiem jak daleko w Wawer sięgają. Jaa sobie radzę kablem TPSA i net z Netii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 28.07.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Witam, szukam glazurnika na wrzesień... Macie kogoś godnego polecenia? Kogoś, w kogo ręce mogę oddać swoje cenne płytki? Please... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts