Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Międzylesie - przy stacji PKP międzylesie - Niespodzianka (pamiętam ją z lat młodości). przy rondzie na Al Dzieci Polskich jest jakaś sieciowa pizzeria = pizza dominium czy jakoś tak.

Anin - V Poprzeczna Gospda do Syta - też pamiętam, ale wtedy to był inny lokal i inna nazwa, ale w rodzinie pozostało...

Ufo - na Rzeźbiarskiej - hmmm - tanio to tam chyba nie jest... też arcy stary lokal...

na IX Poprzecznej jest Pub 9, to samo na Bronisława Czecha - Pub Alibi :) - nazwa sama chyba wszystko tłumaczy....

Wawer - na Trakcie Lubelskim jadąc od płowieckiej na pierwszym zakręcie jest chyba Bar Karpik (jakoś tak się nazywa)- głównie ryby z możliwością wędkowania w stawie... jak jest teraz to nie wiem - bo wiele lat nie byłem, a jak byłem to na piwie, lub wódce.

raczej polecam (ale do weryfikacji) Gospode do Syta w Aninie na V Poprzecznej.

1. "Pizza z Radości" ul. Panny Wodnej (przy bazarku) - chyba najlepsza w okolicy.

2. i taki lokal nad "Łachą" nazwy niestety nie pamiętam, jedzenie i winko było ok. - tylko chyba ceny nie najniższe, za to widoki super. Dojazd z Wału Miedzeszyńskiego, przez korty tenisowe, na wysokości Michalina jakieś 300-400m za stacją Rafinerii (w stronę Otwocka oczywiście).

Żeby zameldować się w nowym domu potrzebujesz potwierdzenie wymeldowania ze starego miejsca zameldowania, książeczka wojskowa (jeżeli jesteś M), akt notarialny, stary dowód, no i opłata w wysokości 31zł. Chyba wszystko. Dokładnie nie pamiętam, ale wydaje mi się ze wszystko gdyż sam niedawno się meldowałem w nowym domku. :-)