Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

Recommended Posts

Szanowni Państwo,

Jedyne co mogę zrobić,to to,iż jeśli trafi się Wam oferta z konkurencji,która jest niższa od naszej to zawsze możemy się spotkać,porównać oferty i ilości oraz jakość oferowanych produktów.Jestem w stanie sporządzić tak ofertę,która bedzie Państwa satysfakcjonowała pod względem ceny(po prostu jestem w stanie zaoferować,takie ceny,o których konkurencja może tylko pomarzyć).Oczywiście muszę mieć jakąś podkładke(w postaci pro formy od konkurencji),aby bylo to jasne dla moich przelożonych,że sprzedałem w takiej,a nie innej cenie!

Pozdrwawiam

Michał Dąbrowicz

doradca techniczny firmy Dachlux

0 608 475 793

michal_dabrowicz2op.pl

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

czesc Grupo!!

wiekopomna chwila :) :) :) wbita pierwsza łopata! HURRRA 8) :lol:

a właściwie to jest już wykop i drutowane są ławy

w przeciągu kilku godzin działka zmieniła się niesamowicie, ja stałem obok, pstrykałem fotki i serce mi rosło - super jest budować własny dom, straszna frajda

GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!

U mnie rośnie szybko, nawet nie wiedziałem że można w takim tempie budować, niestety kasa tak samo szybko wypływa 8) ale coś za coś :D

A poczekaj jak bedą lać betonik z gruchy - to jest fajne uczucie 8)

na dachy wciąż czekam, za tydzień będę porównywac i negocjować.

W przyszłym tygodniu leję strop :D

Lawy, to już wkrótce będziesz mial się gdzie przed deszczem schować!!!! :D :D :) Ja dziś z elektrykiem się spotkam, żeby powiedzial za ile przyłącze powstanie, no i przygotować sie na wydatki muszę :cry: :( . A terminy coraz bliżej.... Jerzy nic nie przebąkiwał o robocie? Na razie się nie odzywa, ja też trochę na przetrzymanie go wezmę. Ciekawe, jak w końcu wyjdzie.

kontynuacja mojej relacji:

dziś kupiłem cement kl. AV (bez domieszek) po 320 z transp. i bezpośrednio z piaskarni po kamazie piasku nieprzesiewanego (220zł) i żwiru 2-16 (680zł) - dobre ceny?

ma ktoś do sprzedania używane deski?? - potrzebuję do szalunków itp

chętnie przyjmę ziemię z wykopu (np na piwnicę) - najlepiej za jakieś 2 tyg.

Lawy, to już wkrótce będziesz mial się gdzie przed deszczem schować!!!! :D :D :)

oj tak!!

oglądałem wczoraj budowę Lawego!! za chwilę będzie miał strop! :)

U mnie chyba pod koniec tygodnia będzie lanie ław, więc musze rozejrzeć się za betonem, zdaje mi się że na forum padały następujące źródła:

- Thomas Beton z Zabranieckiej

- Pazio

- Bosta (jakiś tel???)

ile płaciliście ostatnio? transport i pompa w cenie??

Czołem,

MLK, niestety, nie pomogę Ci w sprawach betonowych, za to jutro, ostatecznie, mam się z elektrykiem spotkać, tak około 10.30, jeśli będziecie w okolicy, to na chwilkę moglibyśmy pogadać.

Śmiesznie, Wy z Lawym się spotkaliście, a my - tzn ja z 1/2 Bess też się już znamy, tak na krzyż, no, bo z Lawym to ja się prawie znam :wink:

Jerzy się jakoś do mnie nie odzywa? Ciekawe, czy ma robotę, ja chyba jednak skorzystam z konkurencji.Sytuacja klaruje się coraz bardziej, a we środę już powinienem wszystko wiedzieć.

Witam grupę,

niedzielne popołudnie,po własnoręcznie przygotowany obiadku mozna troche "popracować".Przeglądając Wasze posty niektórym z was rośnie juz więzba,u innych pną sie mury,więc pewnie pojawi się temat dachu!

A jeśli dach to zapraszam Tych,którzy nie byli jeszcze do naszej firmy Dachlux.Tam możemy sie spotkać osobiście,porozmawiać na temat dowolnego pokrycia dachowego oraz wykonawstwa.Wiadomo mi,iż pewne osoby z forum już nas odwiedziły.Może podzielicie się swoimi opiniami na temat jak nasza oferta wyszła wobec konkurencji?????

Pozdrawiam

Michał Dąbrowicz

doradca techniczny firmy Dachlux

0 608 475 793

[email protected]

MLK - ja za cement płaciłem 320zł za tonę, wywrotka piasku (nie wiem ile to jest ale cos koło 6,5 t.) to dałem 195zł, a za żwir wywrotkę to 58zł/t (przyjechała jedna wywrotka - 7 ton).

Bosta beton, tel: 872-46-90 (872-46-15), za B-20 płaciłem 174 zł/m3 netto a pompa to 250zł za godzinę. I dobrze się z nimi pracowało.

Bawiłeś się arconem?

Fripp - jakie dokumenty musze zabrac udając sie do urzędu aby postarać się o numer domu?

jakie dokumenty musze zabrac udając sie do urzędu aby postarać się o numer domu?

Decyzja o warunkach, (akt własności chyba), jeśli decyzja już nieważna, bo tak przecież może być, to pozwolenie na budowę. Wypełniasz druczek na miejscu. Dobrze być rano, bo do tego okienka zwykle długie kolejki stoją. Nie pamiętam numeru, na prawo, po sąsiedzku z wydz architektury w punkcie obsługi. Weź numerek i dopiero druczek, spokojnie zdążysz wypełnić, chyba , że pierwszy będziesz :wink: :)

budulec - witam i przyznaj się gdzie zamierzasz coś stawiać w przyszłości - tj która część Wawra? :D

A dziś ma przyjechać strop.... :o po pracy pojadę zobaczyć jak się stawia las w domu :D No i pokażę kilka zdjątek wieczorem bo trzeba się pochwalić a tylko mlk widział kawałek mojego domku :D

Teraz sprawy: mam dylemat - czy ktoś z Was zajmował się już może sprawą studni? (a może macie wodociąg?). Bo ja w sumie mimo kilku artykułów w muratorze nie mogę się jeszcze zorientować co powinienem wywiercić? i jaką pompę dać.....każda pomoc mile widziana :D :D

Wczoraj złożyłem (za pomocą kobiety) podanie o numerek domu.....ciekawe jaki dostanę, tzn jaką literkę przy numerze?? Mam taką jedną którą bym chciał, ale pewnie dostanę inną :cry: :D :D :D :D :D :D

Lawy, ale u Ciebie to pędzi...., aż miło.

Gratuluję kolejeczki (spryciarzu, kobietę w kolejkę posłałeś :evil: :wink: )) i zalatwienia numeru. Co do studni, to mam tylko faceta, który mi to zrobi :wink: :) :D , chyba, że kogoś poleconego tańszego znajdziemy.

Witamy zakamuflowanego budulca, na targach mnie nie będzie, bo wybywam właśnie na tydzień.... (tydzień bez forum?????? :cry: :oops: :( :roll: )

Tymczasem.

hehe, ja do urzędów mam awersję....szczególnie do skarbowego, więc przy rzeczach gminnych wyręczam się kobietą albo teściem. A teściem to najlepiej bo on zna tam już wszystkich i ma wszystkie drogi przetarte, wszystkie urzędniczki do niego na "ty". hehe, tyle już tam razy latał, i rzeczy załatwiał, ile wojen stoczył i nawet medalu nie dostał. Ale teraz zwraca mi się to że dla niego nie problem pójść i coś załatwić.... :D

fripp - etap wyboru okien masz za sobą już, tzn czy już firma wybrana? na drewniane się zdecydowałeś?

Lawy, sprawę urzędu pominę, sam pędziłem tam architekta, u mnie to jego wszyscy znają :wink: :) :) i w razie czego na niego się powołuję :) :) .

Okna, cały czas sobie robię różne wyceny. Ja od początku o drewnie myślę, ale z zakupami do jesieni/zimy się wstrzymam, a wstawię na wiosnę przyszlego roku. Kupię po prostu, jak zaczną niższe, zimowe ceny obowiązywać, tej zimy robiłem rozeznanie i parę wstępnych wycen mam i rzeczywiście wiele punktów pisało o zimowycch cenach. Na razie walczę ze sobą czy taras przesuwny, czy na 3 dzielony. Różnica cenowa spora, niestety- ok 2k, więc chyba jednak 3 okna...

Gdybyś byl zainteresowany moimi ofertami, mogę dać znać.