wicekK 09.10.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Jak pisałem - jestem w trakcie projektowania - czy drogo nie wiem .Robi to człowiek z gazowni - to i z odbiorami nie powinno być problemu .Zadzwonię , spytam i erentualne namiary na prv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 09.10.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Zadzwoniłem , spytałem , wysyłam namiary na tego projektanta .Do tego dodaję kontakt do wykonawcy ( oni raze współpracują )Tylko tu nic nie dzieje się natychmiast .Taki proces uzgadniania i projektowania trochę trwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 09.10.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Zadzwoniłem , spytałem , wysyłam namiary na tego projektanta . Do tego dodaję kontakt do wykonawcy ( oni raze współpracują ) Tylko tu nic nie dzieje się natychmiast . Taki proces uzgadniania i projektowania trochę trwa . ja tez bym poprosił o te namiary. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 09.10.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Pan z gazowni zaśpiewie 1100 zakreskę z domu do furtki, dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 09.10.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 UWAGA PILNIE POSZUKUJę PROJEKTANTA INSTALACJI GAZOWEJ, PROFESJONALNEGO I ROZSąDNEGO CENOWO mi projekt robila firma: Dargas: ul. Patriotów 212 - miedzy Radoscia a Miedzylesiem, po wschodniej stronie torow, obok agencji ochrony (chyba) WALOR tel. 615-79-24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 09.10.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 UWAGA PILNIE POSZUKUJę PROJEKTANTA INSTALACJI GAZOWEJ, PROFESJONALNEGO I ROZSąDNEGO CENOWO mi projekt robila firma: Dargas: ul. Patriotów 212 - miedzy Radoscia a Miedzylesiem, po wschodniej stronie torow, obok agencji ochrony (chyba) WALOR tel. 615-79-24 dzięki już Wumil dzwoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 09.10.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Zadzwoniłem , spytałem , wysyłam namiary na tego projektanta . Do tego dodaję kontakt do wykonawcy ( oni raze współpracują ) Tylko tu nic nie dzieje się natychmiast . Taki proces uzgadniania i projektowania trochę trwa . Ja tez bym poprosił o te namiary. z góry dziękuję I ja bym tez poprosił, moze być na priva. Także z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACY007 09.10.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 WitamBedę stawiał komin (a właściwie to go odbudowywał). Czy ktoś ma może namiar na skład z cegłą klinkierową w dobrych cenach?Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 09.10.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Ech... długa droga przed wami. Co do papierków - faktycznie najtrudniej jest z gazem, bo musi być projekt, pozwolenie itp. I co lepsze oddzielne na instalację zewnętrzną (od gazociągu do licznika) i wewnętrzną (od licznika do domu i w domu). Z prądem niby łatwiej, ale nie u mnie. Linia energetyczna była po drugiej stronie ulicy niż mój dom, co spowodowało, że na prąd czekałem bagatela rok dłużej niż powinienem - zarząd dróg miejskich uznał, że w planach w najbliższej nieokreślonej przyszłości ma remont ulicy, więc nie zgadza się na ciągnięcie czegokolwiek ani nad ani pod ulicą. Spór rozstrzygnął dopiero jakiś urząd do tego powołany (spór był między Stoenem a ZDMem więc ja nic nie mogłem z tym zrobić) ale trwało to prawie rok. Ktoś zastanawiał się jak to jest z gazem jak już zamontują licznik - u mnie moment montażu licznika był tożsamy z możliwością korzystania z gazu. Ale żeby nie było zbyt łatwo - do montażu licznika trzeba podpisać umowę na dostarczanie gazu (nie ma to nic wspólnego z budową przyłącza gazowego). A żeby podpisać umowę na dostarczanie gazu trzeba mieć przydzielony numer budynku. A żeby mieć przydzielony numer budynku, musi się on znajdować na mapach geodezyjnych powykonawczych. A żeby znajdował się na mapach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 09.10.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Witam Bedę stawiał komin (a właściwie to go odbudowywał). Czy ktoś ma może namiar na skład z cegłą klinkierową w dobrych cenach? Z góry dziekuję zajrzyj do Stal Budu II w Sulejówku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 09.10.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Ech... długa droga przed wami. .... Ktoś zastanawiał się jak to jest z gazem jak już zamontują licznik - u mnie moment montażu licznika był tożsamy z możliwością korzystania z gazu. Ale żeby nie było zbyt łatwo - do montażu licznika trzeba podpisać umowę na dostarczanie gazu (nie ma to nic wspólnego z budową przyłącza gazowego). A żeby podpisać umowę na dostarczanie gazu trzeba mieć przydzielony numer budynku. A żeby mieć przydzielony numer budynku, musi się on znajdować na mapach geodezyjnych powykonawczych. A żeby znajdował się na mapach.... nie, nie musi znajdowac sie na mapach geodezyjnych powykonawczych - po pozwoleniu na budowe wystarczy zlozyc w urzedzie kwitek o nadanie numeru i juz! ja za to nie moge zmienic taryfy energetycznej z budowlanej na 'normalna', bo jakas czesc nowopociagnietego w ulicy kabla nie jest jeszcze odebrana ps. dzis wreszcie przemedlowalem sie do nowego domu - pierwsza noc bede spal legalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 10.10.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 nie, nie musi znajdowac sie na mapach geodezyjnych powykonawczych - po pozwoleniu na budowe wystarczy zlozyc w urzedzie kwitek o nadanie numeru i juz! Ode mnie wymagali mapy z naniesionym budynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 10.10.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Ja przepraszam, że poruszę temat zupełnie nie-budowlany, ale czy ktoś zna jakiegoś weterynarza w Wawrze? Mam telefon do kliniki na Trakcie Lubelskim 300, ale tam nikt nie odbiera, a "poczta głosowa dla tego abonenta jest przepełniona". Szukam więc innego miejsca, albo konkretnej osoby, bo tu mnie już zrazili na początek. A. ja chodze do weterynarza w Radosci (ul. Panny wodnej, prawie przy samym rondzie): 22 615 79 03 jest tez wet na Zwolenskiej: 22 497 6988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 11.10.2007 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Dzięki mlk! Na Ciebie zawsze można liczyć! Wczoraj już "zaliczyliśmy" weterynarza na Zwoleńskiej. Wróciliśmy rozczarowani do domu, bo kicia okazała się kocurkiem.... A my chcemy kicię! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 16.10.2007 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Jezeli macie namiar na sprawdzona firme przeprowadzkowa, to bede bardzo wdzieczna za kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 22.10.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Kochani, poradźcie kiedy co załatwiać (w realiach Wawra). Mam obecnie projekt, architekt pracuje nad działką (zagospodarowanie) i odebrałem warunki przyłączenia ze STOENu. Warunki przyłączenia z gazowni na początku listopada. Czy to wystarczy do pozwolenia na budowę??? Jak wygląda sprawa z gazem, czy po otrzymaniu warunków przyłączenia szukam firmę gazowniczą i dalej oni załatwiają (tzn. projekt i dalsze pozwoleństwa czy co tam jeszcze potrzeba)? Czy budowę przyłącza gazowego można wykonać w dowolnym momencie budowy? I czy projekt sieci wewnętrznej w budynku zawarty w gotowym projekcie domu jest wystarczający, czy trzeba robić odrębny projekt? Przepraszam, jeśli pytania wydają się głupie, ale jak człowiek zaczyna, to skąd ma niby wiedzieć. Macie może jakiś link do "poradnika dla początkujących inwestorów w Wawrze"? Wszystko na co udało mi się do tej pory natknąć w tym temacie, to są ogólne rozważania o sensie istnienia zamiast konkretnych porad, najlepiej typu "krok po kroku". Pozdrawiam WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACY007 28.10.2007 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam Potrzebuję cegły do wybudowania ściany działowej w garażu. Niekoniecznie musi być nowa - chętnie pozbawię kogoś cegły kłopotu z cegłą rozbiórkową. Czy ktoś posiada takową do odstąpienia bądź odsprzedania? Odbiór oczywiście we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dgasek 30.10.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Witam Właśnie kończe zbierać papierki do pozwolenia na budowe.Ekipa ugadana brakuje mi kierownika. Czy Możecie polecić kogoś kto sumiennie się zajmnie doglądaniem ekipy.Będziemy budować w Falenicy. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 05.11.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Kończymy budowę zostało trochę materiału. Tanio odstapię, szkoda wywalić. Sulejówek.Proszę o ew. kontakt na priva - podam namiary. Styropian: ok. 2m3, Nie frezowany, 14cm, FS-15 fasada. Większa część nierozpakowana. Płyty gipskartonowe: wymiary: 2400x1200x9,5 11 szt. + duże pozostałości (mogę oddać w ramach oferty specjalnej) dłuższa krawędź jest spłaszczona, krawędź krótka jest równo obcięta. Worek 25 kg Goldbandu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 09.11.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 Kochani szukamy hydraulika, który wyprowadzi nam instalację do stanu 0 - będę wdzięczna za namiary Budowa w Międzylesiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts